"Спешна помощ" отхвърли обвиненията за починалия пациент от Елин Пелин

Съпругата му отказвала неколкократно хоспитализации, каза говорителят на ЦСМП Катя Сунгарска

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А на 6.11.2021 18:21, когато от Спешна помощ ми казаха да си взема такси и да ходя в спешен кабинет, пак ли не са виновни?

не са

Я да видим Спешна помощ казва да се вземе такси за да се отиде до спешен кабинет, защото не били такси. А Спешна помощ до къде извозва след като не е до СПЕШЕН КАБИНЕТ, многознаещ?

"Хоспитализацията е била отказана от съпругата му, която се е подписала под документа" Едва ли човек ще извика линейка за човек в тежко състояние, което да не може да се подобри в домашни условия и накрая да отхвърли опцията за настаняване в болница. От друга страна нали болниците имат опцията да те вкарат в списък на чакащи за хоспитализация(без да те питат) с уловието, че нямаш право да търсиш място в друга болница докато чакаш място. И единственият начин да се откажеш от тази опция е с подпис за отказ за приемане. Да не би да визират именно това!? От друга страна интересно как не приемат обвиненията след като на 19-ти ноември констатират, че е необходимо пациента да бъде преместен за ЛЕЧЕНИЕ в отделение по гръдна хирургия, Но поради липсата на свободни места в тяхната хирургия и тази на следваща болница се решава пациента да се върне удома вместо да се върне в Александровска болница!? Ама стойностите на пациента били добри и т.н. е да, но все още се е нуждаел от лечение в отделение по гръдна хирургия, нали!? Също така защо лекарският екип е трябвало да извика друг когато се е влошил пациента? "След приемането на пациента в болницата се правят необходимите изследвания, рентгенови снимки, конкретизира се диагнозата и се назначава лечение", допълни още тя. А когато лечението не може да се изпълни в болницата и в следващата болница какво се прави? Като в случай връщаш човек с нужда от медицинска помощ удома сам да се оправя???

Материала вика Бъраза помощ за всичко, понеже тогава по закон не могат да ги питат дали имат осигуровки и не могат да им откажат лечение.

Абсолютно съм съгласна..на всичкото отгоре искат да внушат, че пациентът си го е заслужил и че арогантното му семейство е разигравало екипите. Как човек, който е в толкова тежко състояние го връщат вкъщи??? Това е умишлено убийство. Колкото до останалите неща...колежка на майка ми отказаха да я приемат в болница с корона вирус, а след като почина след 2 дена се появиха документи, че била подписала отказ от приемане!!! Мъжът и е бил през цялото време с нея и отрича въобще да е подписвала нещо... А когато баща ми беше в много тежко състояние и трябваше са бъде транспортиран до болницата ( с гигантска мозъчна аневризма, почти обездвижен), сме се молили от врата на врата на съседи, да ни помогнат да го качим в частна линейка, звънили сме часове наред да пратят, а диспечерката ни крещеше и се правеше на интересна. Стандартната бърза помощ така не благоволи да дойде.. не че сме отказвали да платим, каквото поискат. И да, може би хората са станали агресивни в някакъв момент, когато виждаш, как близкият ти си отива, а банда лумпени просто се правят на интересни в този момент..Бог да прости и сила на близките..

Като са агресивни, защо са агресивни. Като са мили и добри са ебати наивните глупаци. Изход няма!

И аз съм викала линейка в Западна Европа. Солена работа е това, въпреки осигуровки, застраховки и всичко необходимо. Но и за Татковината има какво да се желае и то много. Там викаш идва почти веднага и след това получаваш (но наистина получаваш, тип препоръчано с*у подпис, съобщение за плащане само за 400-500 евро. По принцип - Дай бабо да не срещаш мечката

Истината е че сме много зле във всяко отношение. Докторите те гледат като портфейл. А колко вземали в САЩ за бърза помощ не ме ебе. Там е хубавия капитализъм.

що си се разревал тогава?

Като знам, как от 10 кладенци вода носят и придумват пациентите да откажат хоспитализация... Фактът си е факт - човекът над 20 дни не е получил АДЕКВАТНА медицинска помощ. Трябва да им припари на гъза и да има уволнени и с отнети медицински права. Иначе няма да се научат да работят, както трябва! В цялата държава повсеместно си затварят очите за некадърниците, защото "иначе нямало кой да работи". Ами след като тия некадърници са виновни за смърт, защо да бъдат държани? Тоя проблем се мултиплицира.

Как да получи адекватна медицинска помощ, като жена му отказва прием?

Тая Елона хич не искала да хоспитализира мъжа си.

Пуска анонимен донос срещу него и той изчезва безследно во веки веков. Сега трябва да прави егати сценариите, за да се отърве от него.

В белите страни извикването на линейка започва от 400 Евро на горе. НИКОЙ не вика линейка по три пъти на ден, защото така му е кеф.

в щатите от 1000 долара нагоре, и даже не влиза в застраховката

Живея в Западна Европа вече 25 години, и не съм чувал да се плаща за извикана линейка. В страната в която живея здравеопазването е напълно безплатно.

В Англия, напр., здравеопазването е безплатно, в т.ч викането на линейка. Но, като близките отказват прием и/или помощ, няма много какво да се направи.