Социолози: Оценката за работата на КФН по Гражданска отговорност е негативна

Българите смятат, че застрахователния пазар е картелиран и държавата не прави нищо по въпроса, сочат данните от проучване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако поне малко беше адекватна ,,олимпик нямсше да се случи,,а също как се застъпи за увеличение на ГО.Държавата си много добре да работи,свързано с ,,обира на народа,, Също са жестоки като всички партий досега,,алчни и нагли,,

Ясно е, че застрахователните компании и КФН са виновни. Трябва да се възложи на Българското Актюерско Дружество да разреши въпроса справедливо и безпристрастно.

Ами как да е позитивна оценката - само три факта: 1. Проспаха Олимпик. 2. Платиха на Ърнст§Янг за простотията която "те" наричат бонус/малус. 3. Цените си ги определят застрахователите произволно...

Високите цени на всичко в държавата са не заради лакоми частници, което е факт. Това обаче не е основната причина. Главната вина е на държавата в лицето на герберастката сган. Населението намалява и работещите пропорционално. По този начин постъпленията в хазната намаляват. Герберунгелите се чудят как да пълнят бюджета. При неработеща икономика най-лесно е постъпленията да идват от данъци и акцизи. Вдигането на гражданската отговорност означава не просто по-високи цена, а и повече постъпления за държавата от застрахователите. Всичко това е в резултат на демокрацията, защото лошият комунизъм даваше работа, икономиката работеше, населението бе с 2млн повече и прочие и прочие.

КАТО ГЪРМЯН ЗАЕК , ОТКЪДЕ ЩЕ ЗАДУХА ВЯТЪРА !!! КФН Е АБСОЛЮТНО ЗАВИСИМА КОМИСИЯ И ВЪРВИ СЛЕД ПРОБЛЕМИТЕ, С НАЛОЖЕНИ ОТ ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ СУБЕКТИ РЕШЕНИЯ !!!!

приети от неграмотни депутати...от тма тръгва всичко!

Да се закрива тогава! За какво им се плаща на тия органични отпадъци от нашите данъци?

основния проблем са доходите. няма как с минимална заплата чисто 225 евро, да се живее на средно европейски цени. втория проблем е в самата застраховка - застрахова се предмет /МПС/, а обект на покритието е на отговорност, тоест на лице било водач или собственик.

ЗАЩО СЕ ИЗБЯГВА ВЪПРОСА СЪС ЗАСТРАХОВАНИЯ СУБЕКТ , КОЙТО ПРИ НАСТОЯЩИТЕ ПОЛИЦИ Е АВТОМОБИЛА , А НЕ ВОДАЧА КАКТО Е ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ!! ЗАЩО НЕ ЗАСТРАХОВАТЕ ВОДАЧА , А АВТОМОБИЛА ПРИ КОЙТО ЛИПСВА ОТГОВОРНОСТ ЗА НАСТЪПВАНЕТО НА ПЪТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ. ОТГОВОРА Е ПРОСТ - автомобилине и свързаните с тях полици са над 3 00 000 , а управляващите ги водачи са по малко от половината на тази цифра!! Друго е в джоба на ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ ДА ВЛИЗАТ ПРЕМИИ НА НАД 3 000 000 ПОЛИЦИ , СЪВСЕМ ДРУГО Е ДА СА НАПОЛОВИНАТА. Ясно е, че при застраховане ОТГОВОРНОСТТА НА ВОДАЧА , а не на АВТОМОБИЛА както е в момента ПОЛОВИНАТА ОТ ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ ЩЕ ФАЛИРАТ !!! НО КОЛКО ОТ ТЕЗИ РАБОТЕЩИ НА ПАЗАРА НИ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ СА ФИНАНСОВИ ПИРАМИДИ КАТО ОЛИМПИК?!! КОЙ ИМ ИЗДАДЕ ЛИЦЕНЗА И НА КАКВА ЦЕНА?!! КФН трябва да се изчисти от намиращите се в нея НЕГОДНИЦИ , а новата комисиа да прелецензира всички застрахователи!!

ПРАВИЛНО СИ ПОСОЧИЛ ИЗВРАТЕНОТО МИСЛЕНЕ на законодателите превърнали в НИЩОЖНИ над 3 000 000 застрахователни полици. С твое позволение бих добавил само , че ТАБЕЛАТА НОСИ ДАННИ НЕ ЗА АВТОМОБИЛА , А НА УПРАВЛЯВАЩИЯТ ГО ВОДАЧ. Затова хората на запад когато си продават автомобила свалят номерата си които са издадени на името им , а не на АВТОМОБИЛА КАКТО Е У НАС!! ДА НО ЕДНО Е ДА ЗАСТРАХОВАШ три милиона автомобила , а съвсем друго ОТГОВОРНОСТТА НА АКТИВНИ ВОДАЧИ , ЧИЯТО БРОЙКА Е НА ПОЛОВИНАТА НА ТАЗИ. ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО НОВИ ОЛИМПИЙЦИ ЩЕ ЦЪФНАТ ?? А не е ли време всичко да се дойде на местото и СЕ ПРИЛАГА СИСТЕМАТА БОНУС МАЛУС с която се поощряват добрите водачи , а се наказват недисциплинираните. Сега с този модел и едните и другите плащат ЕДНО И СЪЩО!! СТИГА С ТОЗИ СОЛИДАРЕН МОДЕЛ!! НА ВСЕКИМУ ДЪЛЖИМОТО!!

Ами като е негативна, не следва ли да има уволнения и смяна на управляващите я лица? Докато не се установи състав на управление, който може да работи така, че да създава ред и справедливост, а не хаос и напрежение?

Наталия Кумпикова е подкупна!

Наталия Кумпикова е политическо протеже! Змия!

Ах тази Наталия лъжкиняяяя голяма ... колко хора измами ..

Госпожа ли си, госпожица ли си - не знам, но със сугурност си нагла и алча свиня!!

Кумпликова колко хора още трябва да излъжете ? Спрете се навреме... ще пропаднете жестоко !

За нищо не си Наталия , ще си платиш за греховете, които извъши.

Наталия как мже да си такава лъжкиня ... как не те срам,,.. заблуждаваш невинните хора

Кумпикова толкова си нагла, сигурно и децата ти ги е срам от теб ...

ИЗМАМНИЦА СИ НАТАЛИЯ ! ЩЕ СЪЖАЛЯВАШ!!!

Публикувано във факти.бг: Наталия Кумпикова е време да поеме отговорност за това, което върши!

Наталия подла змия гадна