Социолози: Оценката за работата на КФН по Гражданска отговорност е негативна

Българите смятат, че застрахователния пазар е картелиран и държавата не прави нищо по въпроса, сочат данните от проучване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наталия подла змия гадна

Публикувано във факти.бг: Наталия Кумпикова е време да поеме отговорност за това, което върши!

ИЗМАМНИЦА СИ НАТАЛИЯ ! ЩЕ СЪЖАЛЯВАШ!!!

Кумпикова толкова си нагла, сигурно и децата ти ги е срам от теб ...

Наталия как мже да си такава лъжкиня ... как не те срам,,.. заблуждаваш невинните хора

За нищо не си Наталия , ще си платиш за греховете, които извъши.

Кумпликова колко хора още трябва да излъжете ? Спрете се навреме... ще пропаднете жестоко !

Госпожа ли си, госпожица ли си - не знам, но със сугурност си нагла и алча свиня!!

Ах тази Наталия лъжкиняяяя голяма ... колко хора измами ..

Наталия Кумпикова е политическо протеже! Змия!

Наталия Кумпикова е подкупна!

Ами като е негативна, не следва ли да има уволнения и смяна на управляващите я лица? Докато не се установи състав на управление, който може да работи така, че да създава ред и справедливост, а не хаос и напрежение?

ЗАЩО СЕ ИЗБЯГВА ВЪПРОСА СЪС ЗАСТРАХОВАНИЯ СУБЕКТ , КОЙТО ПРИ НАСТОЯЩИТЕ ПОЛИЦИ Е АВТОМОБИЛА , А НЕ ВОДАЧА КАКТО Е ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ!! ЗАЩО НЕ ЗАСТРАХОВАТЕ ВОДАЧА , А АВТОМОБИЛА ПРИ КОЙТО ЛИПСВА ОТГОВОРНОСТ ЗА НАСТЪПВАНЕТО НА ПЪТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ. ОТГОВОРА Е ПРОСТ - автомобилине и свързаните с тях полици са над 3 00 000 , а управляващите ги водачи са по малко от половината на тази цифра!! Друго е в джоба на ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ ДА ВЛИЗАТ ПРЕМИИ НА НАД 3 000 000 ПОЛИЦИ , СЪВСЕМ ДРУГО Е ДА СА НАПОЛОВИНАТА. Ясно е, че при застраховане ОТГОВОРНОСТТА НА ВОДАЧА , а не на АВТОМОБИЛА както е в момента ПОЛОВИНАТА ОТ ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ ЩЕ ФАЛИРАТ !!! НО КОЛКО ОТ ТЕЗИ РАБОТЕЩИ НА ПАЗАРА НИ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ СА ФИНАНСОВИ ПИРАМИДИ КАТО ОЛИМПИК?!! КОЙ ИМ ИЗДАДЕ ЛИЦЕНЗА И НА КАКВА ЦЕНА?!! КФН трябва да се изчисти от намиращите се в нея НЕГОДНИЦИ , а новата комисиа да прелецензира всички застрахователи!!

petrovito

основния проблем са доходите. няма как с минимална заплата чисто 225 евро, да се живее на средно европейски цени. втория проблем е в самата застраховка - застрахова се предмет /МПС/, а обект на покритието е на отговорност, тоест на лице било водач или собственик.

ПРАВИЛНО СИ ПОСОЧИЛ ИЗВРАТЕНОТО МИСЛЕНЕ на законодателите превърнали в НИЩОЖНИ над 3 000 000 застрахователни полици. С твое позволение бих добавил само , че ТАБЕЛАТА НОСИ ДАННИ НЕ ЗА АВТОМОБИЛА , А НА УПРАВЛЯВАЩИЯТ ГО ВОДАЧ. Затова хората на запад когато си продават автомобила свалят номерата си които са издадени на името им , а не на АВТОМОБИЛА КАКТО Е У НАС!! ДА НО ЕДНО Е ДА ЗАСТРАХОВАШ три милиона автомобила , а съвсем друго ОТГОВОРНОСТТА НА АКТИВНИ ВОДАЧИ , ЧИЯТО БРОЙКА Е НА ПОЛОВИНАТА НА ТАЗИ. ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО НОВИ ОЛИМПИЙЦИ ЩЕ ЦЪФНАТ ?? А не е ли време всичко да се дойде на местото и СЕ ПРИЛАГА СИСТЕМАТА БОНУС МАЛУС с която се поощряват добрите водачи , а се наказват недисциплинираните. Сега с този модел и едните и другите плащат ЕДНО И СЪЩО!! СТИГА С ТОЗИ СОЛИДАРЕН МОДЕЛ!! НА ВСЕКИМУ ДЪЛЖИМОТО!!

приети от неграмотни депутати...от тма тръгва всичко!

КАТО ГЪРМЯН ЗАЕК , ОТКЪДЕ ЩЕ ЗАДУХА ВЯТЪРА !!! КФН Е АБСОЛЮТНО ЗАВИСИМА КОМИСИЯ И ВЪРВИ СЛЕД ПРОБЛЕМИТЕ, С НАЛОЖЕНИ ОТ ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ СУБЕКТИ РЕШЕНИЯ !!!!

Да се закрива тогава! За какво им се плаща на тия органични отпадъци от нашите данъци?

Високите цени на всичко в държавата са не заради лакоми частници, което е факт. Това обаче не е основната причина. Главната вина е на държавата в лицето на герберастката сган. Населението намалява и работещите пропорционално. По този начин постъпленията в хазната намаляват. Герберунгелите се чудят как да пълнят бюджета. При неработеща икономика най-лесно е постъпленията да идват от данъци и акцизи. Вдигането на гражданската отговорност означава не просто по-високи цена, а и повече постъпления за държавата от застрахователите. Всичко това е в резултат на демокрацията, защото лошият комунизъм даваше работа, икономиката работеше, населението бе с 2млн повече и прочие и прочие.

Ами как да е позитивна оценката - само три факта: 1. Проспаха Олимпик. 2. Платиха на Ърнст§Янг за простотията която "те" наричат бонус/малус. 3. Цените си ги определят застрахователите произволно...

Ясно е, че застрахователните компании и КФН са виновни. Трябва да се възложи на Българското Актюерско Дружество да разреши въпроса справедливо и безпристрастно.

Ако поне малко беше адекватна ,,олимпик нямсше да се случи,,а също как се застъпи за увеличение на ГО.Държавата си много добре да работи,свързано с ,,обира на народа,, Също са жестоки като всички партий досега,,алчни и нагли,,