Социолог: Българският избирател винаги си търси спасител

Не всеки обаче може да предложи нещо смислено ново, че да "оправи нещата", смята Евелина Славкова от "Тренд"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да бе само аз искам да не ми се пречи Да не ме обират Да не ми искат подкупи и държавните служители и институции да си вършат работата. Oстаналото и сам мога да си го оправя

Българският избирател винаги търси спасителя, ....

Как са я научили да лъже! Пак се мъчите да манипулирате хората с разни пишман-социолози, за да дозаблудите и без това обърканите избиратели. А тук е фрашкано с "експерти" дето дават акъли защо българина е беден и търсел спасител - гадост, която се натрапва от една прослойка идиоти. Съвсем просто е.... Айде стига са ни "спасявали"! Достатъчно е, след като има разделение на властите, (в което се съмнявам) нека всички дружно да си вършат работата, за която вземат мангизи, да спрат да крадат и разхищават народна пара като си возят задниците в прескъпи лимузини и харчат за абсурдни неща парите ни! .... и депутатите не забравяйте да станат най-много 100 и да ходят с градския транспорт на работа,.... без имунитет. А държавната администрация защо е толкова голяма, сякаш сме колкото китайците. Грантирам, че когато тези неща станат реалност, България ще просперира!!!

Какъв спасител? Всеки селски Ганьо стои и чака някой друг да направи нещо, само не и самият той. В резултат всички ганьовци стоят, нищонеправейки и си мрат в собствената мизерия. Но това не им пречи да скандират, че искат "достоен живто", стоейки с ръце в джобовете, вместо да работят качествено, доколкото могат, въпреки недоразвитите си мозъци.

"Според социолога управляващите на предстоящи избори ще трябва да мобилизират тази периферия, която се отдръпва от тях, но така и не се ориентира към БСП." Социложката Славкова дали е на ясно, че ИМЕННО политолозите и социолозите ОТДРЪПВАТ избирателите?! Когато започнат да се изреждат такива като нея с прогнози, че в НС ще влязат ГЕРБ, БСП, ДПС и ЕВЕНТУАЛНО патриотите, симпатизантите на останалите партии се обезкуражават и БОЙКОТИРАТ изборите. Социолозите, политолозите и анализаторите зорлем увеличават Партията на негласуващите.

От къде се пръкна тази "социоложка" да ни обяснява какво търсел българинът. В огромна грешка е. Ако е наистина социоложка да почете малко форумите, ама да изключи тролските безсмислени писания, и веднага ще се усети, че българинът не е глупав и наивен, а дори обратното. Така че, лафовете, че сме чакали месията ги забравете. Защо от няколко дена насам ни навирате това мило девойче, да обобщава българщината? Има ли цел или то е просто роднина на някого, или е бъдещата министър-председателка, та ни запознавате с поредната мома-калинка?

Как да не е права жената? Нима не е вярно, че чакате високи заплати, без да правите нищо? Да дойде някой удобен вам премиер, който ако може да печата пари и да ви ги раздава, докато лежите по кръчмите?

Този социолог сега ли откри топлата вода?

Точно обратно е положението. Избирателите са разочаровани от толкова много лъжливи обещания и отвратени от всички политици. Затова "спасителите" - политици си търсят избиратели, които да излъжат за пореден път. А България е "под вода". И водата е мътна, защото така се ловят шарани най-добре. Блато. Крайно време е всички наети през тези 30 години преход "спасители" да бъдат уволнени. И никога повече да не бъдат допускани до избори. Защото винаги са заработвали за себе си, т.е. злоупотребявали са с властта, която им се дава. Това се нарича корупция. Злоупотреба с власт. А при публична власт, това е и развращаване/деморализиране на обществото. Кой повече, кой по-малко, няма значение, все е престъпление. И са се "спасявали" от работа за обществото. Решението е да се "отводни" държавата, да се "изпуснат тръбите", които наводняваха цялата територия, т.е. да се спрат порочните пари от незаконен бизнес. Да се проведе акция по "обезпаразитяване, дезартация, дезинфекция". И да започнем с труд, разум, почтеност планиране, създаване и облагородяване на градини от този земен рай, който ни е дарен. Това може да стане, само ако постигнем обществен договор, разписан подробно за всеки сектор от обществения ни живот в Национална доктрина и последователно изпълнявана, независимо кой идва на власт. Защо България за разлика от всички нормални държави няма Национална доктрина? Иначе, ще продължава спасяването ни поединично през терминал 1 или 2.

Ако в България нямаше Лумпенпролетарииат а имаше класа на средни собственици (както до Девети 1944), хората щяха да работят за себе си денонощно а не да зяпат зрелища без хляб на агората.

Брей, какО си ми умен и как си го казал. Та преди девети като имаше тая средна класа и тя работеше за себе си, що тогава дойде девети. И ако може не ми излизай с номера, че Червената армия е нахлула, щото оная България със средната класа на 1 март 1941-а, са присъединява към Тристранния пакт. И после да ти се смее, човек на средната класа от тогава - коли ли е имала, кво ли.... При 9 /Девет/ километра асвалтов път в цялото Царство България, барабар със средната му класа... Смешник

Абе ти добре ли си? Каква средна класа преди 9-ти септември? Орали са с крави и волове масово?! Нямало е ни пътища, ни канализация. Да не говорим за масовата беднотия поради войната и обирите на храна от българските семейства за германската войска. Я вземи прочети вместо да си пишеш съчинения по темата.

1939г никога до ден днешен не е достигната. И не по химерни национални доходи на апроксимиран гласоподавател а реални доходи на всеки гражданин на България останали за него и стопанството му. Когато България е НЕЗАВИСИМА от големи "братя" през 1939 г в полския Брест провеждат общ Парад на Победата КГБ и Вермахта. На Първомайския парад 1941г в Москва единствените чужди гости на Сталин са генералите на Хитлер. Командващият Парада лично им отдава чест персонално като на най-скъпи съюзници. Снимки и видео на YouTube. Так что закройте своих еблища и не упоменайте Болгария.

Ако БГ избиратчля вярва на тая млада и неопитна девойка - то наистна е дебил. За радост не е така - писна ни от спасители и техните обещания. Нека си ходят и да дойдат хора които могат да работят, знаят да работят и искат да работят за доброто на България. Основния проблем е от къде да ги вземем...

социолози, политолози, търтейте на новото време

А какво да избере българският избирател, като му предлагат все вождистки партии: на Костов, на Доган, на ББ, на Царя. С изчерпването на харизмата на вожда, умира и партията. Сал една БСП е партия като партия, но с толкова тежко минало, че избирателят още потръпва от спомена. Та какво предлага уважаемата социоложка?

Работете, работете, работете! По-малко избори гледайте, повече работете! Току-виж, нещата потръгнали!

Моме, когато преписваш от Фейсбук имай поне достойнството да казваш, че си го прочела във Фейсбук... високопарното заглавие поощрява плагиатството в тази държава.

Патолог: Българският избирател винаги е бил дебил!!!

Ако може верифайването да е на китайски, моля!!!

Българинът е роб по душа. Затова младите бягат. Не разбират робския манталитет на дъртаците и не го приемат. Малко ли ви бяха спасителите? Луканов, Виденов, Костов, Сакскобурготски, Борисов? Явно са ви били малко.

Само Доган и Станишев ни оправиха качествено. Ах, да и Жан Виденов.

Да отдадем заслуженото и на Андрей Луканов и Беров .... Направо мамата ни ебаха тия нескопосници.

Защо няма нормални хора,с образование и хъс и не толкова алчни да работят за спасе ието на българите.Явно всички са егойсти и работят само за се е си.Обречени сме на изчезване или у ишлено затриване.