Главният прокурор не подкрепя изказване на премиера

Главният прокурор Сотир Цацаров не подкрепя изказването на премиера Бойко Борисов, че осъдените на първа инстанция трябва задължително да престояват в ареста.

Обратно в новината

Коментари - Главният прокурор не подкрепя изказване на премиера | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Пловдивчанин осъди прокуратурата за 70 000 лева Пловдив /КРОСС/ Пловдивчанин осъди прокуратурата за 70 000 лева заради това, че е лежал в ареста невинен. Компютърният специалист Максим Савов бе арестуван в началото на 2010 г. по обвинение, че е извършил въоръжен грабеж в магазин. Той лежа в ареста 5 месеца, но след няколко дела бе оправдан. Преди месец Апелативният съд в Пловдив постанови прокуратурата да плати на мъжа 70 000 лева заради незаконното му задържане. В момента решението на съда се обжалва и от прокуратурата, и от Максим пред Върховния касационен съд. /НИ/"

Браво Цацаров. Само се пази защото тези хиени не си полюват. Вече цялата държава побъркаха.

Ами няма да го подкрепя я. Трябва да си кръгъл идиот да подкрепяш такова говедо като Борисов. Не стига че е прост като фасул но е и безкрайно подъл и нагъл. Момчето се старае да бъде обективен. дано да не му видят сметката мутрите Борисов и Цветанов.

Боже, как може да пишеш такива глупости. Невероятно... "Момчето се старае да бъде обективен"

Съвсем очевидно е за всички, включително за IQ-146 че мандатът на единия е различен от на другия.Това дава енергия за въвеждане на ред в нещата с командата "Давай". Иначе щеше да последва питането:"Кой каза давай?"

юли

Човекът е учил навремето и ситуацията му е ясна, за него светът няма да свърши през ЮЛИ.

трактора,го е поручал...!защото от негов воиник,сега е много силен и знае много за трактора...освен това иска да отмусти на боико и зветанов,да ги омаскари..! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Congratulations.

Журналистите пак не са схванали нещо - Цацаров е завършил СУ през 1992 година, какви са тези 30 години обучение на студенти, да не е започнал да ги обучава когато е бил на 16 години, вярно е, че на 18 е станал член на БКП в казармата, но това е друга тема.

От 30 години обучавал студенти?! В момента е на 46 години. От 16 годишен ли обучава студенти?

Браво Цацаров- закона,закона и пак закона.Независимо кой кретен се опитва да го промени в своя полза.

цацаров...ББ ти казва как е по "здравословно" за любимците на МВР а не как е по правилно по право ... цацароф-мацароф... бе как па се с такива олигофренски имена ви кръщават ...айде как да е... ма как се такива ви избират бееее....

Трябваше да допуснете ДПС да даде "Правилното" определение на случая с баретата. Те ПО ГИ РАЗБИРАТ ТЕЗИ РАБОТИ.

Гн. Цацаров, променете наказателният закон така,че да защитава обществото от престъпноста. Не може лице, с влязла в сила ефективна присъда, да продължава да се разхожда на свобода и да тормози обществото. Ако от тази стрелба, бяха загинали няколко случайни граждани, кой носи одговорност ? Или сигурно, не и СКАПАНАТА съдебна система!...

Съдебната власт не е законодателен орган, такъв е парламента.

Присъдата е влязла в сила след като мине през всички инстанций.

Точно така.

Ех приятелю, ти не знаеш как да напишеш инстанциИ ама законите знаеш и тълкуваш...

Като казах, СКАПАНАТА съдебна система, имах предвид, РАЗКАПАНАТА, РЗЛОЖЕНАТА И КОРУМПИРАНАТА съдебна система!...

mr.sun,като си мистър би трябвало да си прочетеш някоя и друга книжка.Първата се нарича Конситуция на Република България.Прочети си кой приема законите в държавата , когато си изисниш този основен въпрос тогава пиши глупости по форумите.Има също така Наказателен кодекс , Наказателно-процесуален кодекс и спрете да плюете по съдебната система защото тя единствено работи в държавата.Много хора искат да и пречат за собствена облага.Тъпотата и масовото насаждане на образа е типично за простия народ , който се подава на манипулация.

Какви 30 години? На колко е господина?

Цацаров може да излезе свестен мъж.

Това са глупости и статията е с тенденциозно заглавие. Бойко е изказал мнение, което е нормално, всеки има право на мнение, та дори и примиера. И честно казано е прав. Ами колко бандити бяха застреляни след като ги пуснаха от затвора - десетки, е ако ги бяха държали там нямаше да ги гръмнат нали. Така, че си е направо здравословно за бандитите да стоят в затвора. А пък прокурора... той говори по принцип, какъв е закона. Е та какво друго да каже един прокурор, освен да се придържа към закона....

аззз

оф, сега пак нов главен прокурор ще трябва да избират........

...... или да си сложи бронирани прозорци на кабинета !

Ако се беше "отклонил" от ходенето си до съдебната палата кой щеше да е виновен???Нали ни се опява колко пари се "харчат" за пазене на тези под домашен арест???Логично и законно е щом като е излезнал от къщи длъжностните лица да го поемат и наблюдават..Много са и въпросителните как за 2 преки са нужни 20 минути на линейката, но пожарните са дошли навреме??Вного въпросителни ама управляващите с приказките си ги увеличават...и все повече затъват в лъжи..

Браво! Цацата май ще се окаже акула!

Този ще вземе да ми стане приятен. Направо му го е боднал на Цветанов, сочейки го с пръст и заявявайки кратко и ясно, че МВР не си върши работата. Всъщност една обществена "тайна" е това.

Извинявай; но щом намесваш Цветанив, означава, че нищо не си разбрал от статията.

"Аз от 30 години обучавам студенти, а не други длъжностни лица в държавата. Има произнасяне на Върховния съд (че присъдата не изисква задължително постоянна мярка за задържане - б.р.). В конкретния случай съдът е наложил мярка за неотклонение, която се изпълнява. Значението на мярката е да осигури явяването на лицето пред съд. И затова инцидентът беше именно докато това се изпълняваше. А контролът на обществения ред и контролът на изпълнението на мярката домашен арест е възложен на МВР", добави главният прокурор, цитиран от "Дневник". Чети слънце, с добре отворени очета, защото КОЙ Е МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНОТО МИНИСТЕРСТВО (МВР)? Кой носи отговорност за атентата? Надали е съда в случая и неговото разположение.

очевидно не си прочел цялото изявление на гл.прокурор. Но ще ти обясня: мярката за неотклонение има за цел да осигури присъствие на подсъдимия в съдебното заседание. Ако взетата мярка се изпълнява, няма основание тя да се променя в по-тежка

Тезата на Цацаров е като в баснята, където една много умна мишка предложила да сложат звънче на котката и счела това за принос към решението на проблема. Тоя е кух та дрънка.

БРАВО! ТОВА Е КАТЕГОРИЧНАТА ПОЗИЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТ, ЗНАЧИ НАДЕЖДА ИМА!

Не му вярвах и хич не го харесах първосигнално, обаче ще вземе да излезе свестен човек и добър главен прокурор. Поздравления за решимостта и дано е все така!

Дано да не са приказките му като на менторите му.."Като си пееш пенке ли кой ли те слуша"толкова години обяснения от специалисти, експерти, обикновенни хора..

Колт направи хората равни.

Еее, Цацаров, не спекулирай! Много добре знаеш Б.Б. какво имаше предвид. Не Ти прави чест. Много бързо започна да си показваш рогцата.

Защитничката на Груев,Г-жа Д.Ковачева-цитирам"съдебната охрана няма компетентност извън сградата на Съдебната палата,тъй като охраната в съда няма полицейски функции"От това се разбира ,че това все приближени все наши хора и не можем да ги излагаме на риск.Е тогава г-жо защо се назовават съдебна полиция,защо са облечени като полицаи,защо ползват привелегиите на полицаи?Или те са там за парлама ,10човека да охраняват едно лице от едната врата до другата и да са във фокуса на всяка телевизия.Браво г-жо за смисленото изказване и ние чакаме от вас правосъдие.

Цацаров още веднъж доказа че двама необразовани ръководители на държавата не могат да се изказват по правни въпроси.

Това е един добър прокурор и е доказателство за правилния избор на Цветанов. А червените бабички, както винаги, грухтяха, че Цацаров е маша на ГЕРБ.

Куцо, кьораво и сакато иска Гл. Прокурор да се занимава с личните му несгоди и тегоби. А ние, българските данъкоплатци, очакваме да се занимае ПЪРВО с тези, които ОГРАБВАХА И ОГРАБВАТ ДЪРЖАВАТА - БЮДЖЕТА И ВСИЧКИ ОБЩЕСТВЕНИ ФОНДОВЕ! Не ме интересува съдбата на Баретата, важно е, че е осъден и да бъде осъден след всички инстанции. Дотук с него, Гл. Прокурар да се заема със спасяването на държавата. Защото ако ПАРИТЕ СА ОТКРАДНАТИ, ДЪРЖАВА ПРАКТИЧЕСКИ НЯМА!!!

да поdкара и мишо бирата!

Приказките слабо ме интересуват вече- по делата ще го познаем!

Ето това вече е приказка на място....Дано Цацарката осъзнае ясно, че има наистина шанс да бъде първия "истински" главен прокурор в най-новата ни история....Не ни остава нищо друго, освен да се надяваме.....

БРАВО! ТОВА Е ПОЗИЦИЯ НА ГЛАВЕН ПРОКУРОР!!! ЖЕЛАЯ УСПЕХ НА Г-Н ЦАЦАРОВ.

Както се казва: До тук добре. Сега подкарай топлофикацийте г-н главен.

Че какво им е на топлофикациите, освен че са изключително неефективни и за това хем са скъпи, хем работят на загуба?

Нищо не им е. Е само яко се източват ама нейсе