Софиянец спука две гуми наведнъж в необезопасена дупка

Това е абсолютно безумие от страна на фирмата-изпълнител, заяви районният кмет

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А тоя надрусан каун къде е гледал, а? А ако беше дете пак ли нямаше да го види? Изрично в закона за движение по пътищата пише че шофьорите трябва да съобразяват поведението си със състоянието на пътната настилка. Малоумника е карал бързо и е спукал гуми няма как. Да е гледал...

ЕЕЕЕ. корумпирания кмет вие си го преизбрахте със стотина глас вповече! И продължаваме да плащаме скасийки, кашпички и др. супер необходими аксесоари на петкратно завишени цени, а дупките, гимите, градинките "наши хора" - ще се облажат!

Ами нали тия изпълнители ВИЕ ги избирате бе, ШАМШАЛИ!

При Данчето и тя ще му даде 450 лв. веднага, защото е напълно отдадена и загрижена. Един вид, пукайте си гумите, за да си повишите заплатите. А ако умреш, оставаш вечно жив в паметта на народа. Като каламбура на кап. Костов демек.

А бе айде бе, в европейска София няма такива разбити улици, и печки на въглища няма. Лъжат комундетата ха.ха.ха

Ами да внимава, дори курсистите не правят така.

Как не правят курсистите?

Извинявайте,някой ще ми обясни ли израза "необезопасена дупка'?Защото тази дупка (и много други) не бива да е там!Аз и вие сме си платили и то няколко пъти,за да не съществува!Като е обезопасена - какво?Някой капацитет е забучил клон и е вързал найлонов плик на него и "сме си свършили работата"?Или това автоматично отстранява проблема?Събудете се хора!Правят ни на глупаци!Превръщаме се в роби!Крадат от НАШИТЕ пари и от НАШАТА държава!

Принципно си прав! Но да попитам лично ти, какво си платил с мижавия данък, който плащаш - осветление, сметоизвозване, градски транспорт и т.н.?????? Истинатае, че трябва драстично да се повишат данъците в тази държава и тогава може да се имат претенции.

Явно са те пуснали скоро от психодиспансера и не си пиеш редовно хапчетата.Данъците си ги плащам редовно и освен това има и косвени такива/нещо което на лудите не е известно тъй като трябва акъл за това/На всяко нещо което си купиш в тази територия има 20 % ДДС и акцизи.Мижавия ми данък за такса смет тъй като живея в първа зона на София е 450 лева или близо 1.20 лв. на ден за такса смет.Трябва бледоликия да идва у нас за да ми взима чувалчето с боклука за да го изхвърли.За градския транспорт имам карта за над петдесетина лева на месец.Ако не знаеш в Букурещ, Истанбул и други европийски градове транспорта е по-евтин от този в София.Като не знаеш не пиши глупости и се лекувай.Може и да ти помогне кукумицин такъв.

Масова практика е да изрязват дупките дни преди самото асфалтиране. Което е малоумие и трябва да има наказани.

Сефте !

Хаха, то такива дупки има във всеки район, тази сутрин на околовръстното на моста над ЖП линията при Горна Баня замалко да се бухна в една такава, не ми се мисли, такъв кратер беше...

Пиши през интернет сигнал до общината, че ако утре твой познат мине от там и спука гума, ще може да претендира за вина на общината. Ако не го правите, утре всяка община ще казва, че никой не и е казал за проблема и така ни бягат по тъча.

Миналата година писах при подобен случай, затвориха ми кейса без обяснения...

А викахте ли КАТ, те какво писаха в акта, не е ли обичайното при такива случаи КАРАЛ С НЕСЪОБРАЗЕНА (ПРЕВИШЕНА) СКОРОСТ!

Да, това се пише в акта, но затова се и обжалва че, "препятствието на пътното платно не е обозначено и обезопасено по надлежния в закона ред". Ако ние не си знаем правата и не си ги защитаваме - няма как да си помогнем.

Е да де ама познай колко време се точи това дело на сина на шефа на крупна застрахователна компания. Едва на трети случай мястото беше "отремонтирано" , а актовете евсе НЕКЪОБРАЗЕН/ПРЕВИШЕНА скорост при което онези с гражданската духаха тапети (случката е на ул Филип Кутев срещу №5 съвсем рядом до офиса на азаастраховаателяя)

Не е задължително да ти пишат акт за такава случка. Проблема е, че понякога си в цугцванг да направиш преминаване през дупка (особено ако караш в дъжд и дупката е пълна с вода) и полицаите преценяват дали да ти пишат акт, да пишат протокол с докладна без акт на водача или протокол с отбелязване, че поддържащия пътя не го е обезопасил.

Каква е тази технология да режат асфалта и после поне една седмица да стои изрязано !? Само си трошим така колите ! Па пусни машината да го реже и отзад другата да асфалтира веднага - толкова ли е трудно и неизпълнимо !?

Така преди 35 години на ден се правеха 8 километра на магистралата за Атина -отпред тир с огромен кош, зад него фрезата изсипва материала в коша, отзад една "прахосмукачка" която се сменяше регулярно. Зад нея една чернилка пушеща и поливаща с разтопен битум, отзад една мащина в която изсипваха тир гореща смес, която застилаше асфалта, после едни мургави момчета с дървени гребла заравняваха височинките в края. и накраяя оня с вибро валяка . Работници ми казаха че изкопаното отива в асфалтобазата където се рециклира и връща на пътя. Стоял съм в страни от ремонтираният път за ТАКСИ и съм се чудил как така става тази работа. Десет години по -рано една улица до площада Санта Каталина в Лас Палмас за един предиобед напречно беше направен изкоп на метър и половина дълбочина, като през всичкоото време в двете посоки вървяха коли в по три реда; копачката хвърляше изкопаното в камион, зад неяя поставяха дебели стоманени листи Прекараха една пласмасова тръба, закопаха и асфалтираха -това от към 09 часа до 17.00 часа Нищо лично, става дума за технологичното узряване на дупката до краайното замазване на този етап

В Мадрид преди години на една улица изби накъв водопровод. Направи една дупка сигурно 5на 5 метра и дълбока толкоз. Камион влизаше вътре Валя силен дъжд. Аварията стана късно вечерта. Не помня дали дойдоха за половин или един час и почнаха ремонта. На сутринта не си личеше че е имало авария.

Така беше дълго време в целия участък на "Искърско шосе" от "Туше Делииванов" до "Илия Бешков" - огромни необезопасени/необозначени дупки. Може би от септември-октомври месец е така, а общината чак сега се сетила да реагира. Смешници!

Това е класика пролетно време.

Първо - временен асфалт?! Не зная как да коментирам този тъпизъм. Може да се роди само в главата на някоя калинка. Второ - всички проблеми с поддържането са от това, че в конкурса участваха и спечелиха някакви фирми фантоми. Донесоха от и раздадоха куфарчетата, а фирми като Пътища и съоръжения и ПСТ останаха без зони.

Може, но калинката все пак трябва да има някакви наченки на мозък. Здрава зима, температури до минус 32 градуса. Снеторините изчистили улицата и от тротоара не се виждат преминаващите тролеи и автобуси, с просеки за излиизане на пътя до спирките, до кръстовищата. В района на Азовското параходство се чува силен шум на излитащ самолет. излизам в пресечката; на самоходно шаси е монтиран двигател на реактивен самолет. Духа една огромна замръзнала локва, вииждаш как леда се изпарява, а почваата се изсушава. Идва един самосвал и изсипва гореща смес в дупката, мужиците разстилат с лопати и гребла и се валира. Шасито чисти поредната локва. Тази кръпка стоя близо 10 години -там беше началната спирка на тролея към центъра на града

в СО, където не се умориха да пилеят парите на софиянци по схемата Ремотн -ремонт на ремонта-после пак ремонт, и не му се вижда края.

В такива случай се действа по следния ред: 1. Викаш КАТ 2. Пишат ти Акт или протокол (зависи от желанието на полицая) по принцип в сухо време пишат акт, но когато дупката е пълна с вода може да се пише и протокол. Задължително в акта се вписва, че "препятствието на пътното платно не е обозначено по надлежния в закона ред", добре е да се направят и няколко снимки (не важат в съда, но е по добре от нищо) Ако има свидетел е много по добре. 3. Обжалваш акта в КАТ (виж довода в предходната точка). Ако не отпадне завеждаш дело в съда (може и сам, без адвокат) 4. Завеждаш дело срещу общината (ако е в града) или срещу АПИ (ако е извън населено място) 5. Печелиш делото. Когато започнем да си търсим правата (не само задълженията) тогава тези институции ще се размърдат. Съгласен съм, че накрая пак ще ни платят от нашите пари, но не може да не им се търси отговорност за безхаберието с което управляват.

Миналата година спуках 2 десни гуми по пътя за Самоков. След мен още двама. Пристигнаха КАТ и драснаха протокол. Но не се стигна до съдилища, понеже застрахователите покриха щетата. При такива ситуации задължително КАТ в противен случай всички разходи са за сметка на потърпевшия. И не забравяйте да си изисквате фактури и касови бележки свързани с щетата. Допълнителните разходи не са малко.

Така е ако имаш каско, но не всеки има и тогава пътя е само през съда. Но основното е, че хората трябва да си знаят и търсят правата, а не да мачкат каскета при среща с каквито и да е държавни служители.

Общината, която позволява в договорите с ремонтиращите фирми да няма клаузи за обезопасяване и санкции, както и самите фирми свикнали да вършат всякакви безобразия тотално безнаказвано е крайно време да носят отговорност.

Ич ними пука за суфийци,ама Боби Боклука Суджука и Гробарастити ни разоряват с подобни практики.