София втора най-зелена столица в Европа в международен конкурс

Транспортът вече не е чак такъв голям източник на замърсяване благодарение на метрото

Обратно в новината

Коментари - София втора най-зелена столица в Европа в международен конкурс | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има грешка някаква, умнокрасавците от ДБ ни проглушиха ушите как София била най-мръсния град на света, няма да лъжат я

Като си построят завода за горене на отпадъци на 3 км от народното събрание, ще отиде София на последно място, но не в Европа, а на света

Това виц ли е?

"В периода на извършеното изследване от 7 януари 2019 г. до 2 февруари 2020 г. е установено, че замърсяването на въздуха с фини прахови частици се състои от почва и прах от улицата - 25%, изгаряне на биомаса и дървесина - 23%, изгаряна на въглища - 19%, транспорт - 9%, индустрия - 4%, ФПЧ и топлоцентрали на газ - 4%, други източници - под 1%." Транспортът в момента е удобство ... да не говорят стари неща, а да се съсредоточат върху чистотата на града и зимното горене на каквото падне от "ония" квартали

Ебавате се, нали?

Доста съм обикалял по света и да ви кажа, хем е вярно това, хем не е. В новите квартали има всичко друго, но не и зеленина (освен някой блок боядисан в зелено). В по-старите квартали (онези с панелките и улиците) има зеленина, но не и във всичките квартали. Пример, Хаджи Димитър е далеч по-сив отколкото старите части на Младост, но всички те изглеждат бетонни на фона на Лозенец, Изглев и Дианабад, Но да, вярно е, София е може би най-мръсната стиолица, в която съм бил.

Става дума за замърсяването на въздуха.

Тия класации ги правят на база официални статистики, не, че изпращат някой да проверява на място. А официалните статистики както всички знаем са много верни, особено в България, дето имаме по 50 хилки на калпак депозити в банките - по официални статистики.

Дрън дрън та пляс, а мършата Фънфъкова и ГЕРБ няма да учуждат върнати земи в парковете.... Защото са намислили едни неща там най-вероятно и няма да сме чак толкова зелена столица

Пътувал съм достатъчно, за да знам, че това не е вярно.

Време съм спал?

Журито на този международен конкурс предполагам е от слепи баби, които дават "зелени" оценки по снимки?

Когато си окллян от главата до петите и си измиеш лицето длаи вече си чист? Но дали е спазено правилото валидно за повечето европейски столици - на 1 кв. метър застроена площ се полагат 5 кв. метра зелена площ?

преди 89-та! Първо,че не беше презстроена софия,и второ не бяхме ходили да видим и сравним. Стига с фандъковата пропаганда! Най-зелена,а в същото време в топ 5 по замърсяване......,а стига,не сме балъци!

Истина е . След 3 години в Мадрид , София ми се струва като градина . Мадрид се води зелена столица ама ... Блок до блок паркинг до паркинг и тротоари . И паркове в края на града . За какво са ти .

https://nv.vi-serve.com/vis-media/101/39/4PhKwXsBw7Kpz4GwrBCu_720p.mp4

гледай ти - google maps . пусни си човечето и почни да гледаш центъра и кварталите на Мадрид .

Хахаха това шега ли е? Я вземете Букурещ само, че ни е съвсем наблизо да видите паркове и зеленина! После може и за други градове да си поговорим... Какъв е тоя конкурс , че не схванах?!

Е, затова пък е първа по смъртност, по брой неваксинирани, по брой антиваксъри, по брой специалисти по всичко, по нисък доход както на работещите, така и на пенсионерите, по цената на тока и отоплението и по още куп други показатели…

София е ебати кочината. Никакво озеленяване не може да направи от кочина замак.

Изнеси се бе педал. Аман от хейтъри.... Като толкова не ви харесва, друм .... свят широк. Села много.

Я вземете природен парк Витоша стара планина и люлин планина и тогава ги сравнявайте с тия умрели паркове в букурещ .

Дано е така... Аз живея в Горна баня и зимата се бъдя задушавайки се от миризмата на комините! Може би са мерили на Витоша около Ч.връх!

кочината е в тебе

София има огромни паркове (Борисова градина, Южен, Северен, Западен) и доста по-малки градини и паркове, пръснати в различни райони, така че общата им площ спрямо територията на града е доста голям процент. Градът ни наистина е "зелен" и това винаги впечатлява чужденците, които посещават София, но за това приносът не е нито на Фандъкова, нито на Борисов, или Софиянски, нито на никой столичен кмет от последните 30 години.

Я се върни на село, че там е по-яко, неграмотен тъпак такъв!

Да, така е, също има и друг фактор - корените на големите дървета чупят тротоарите, но ние избираме дърветата, а европейците избират хубавите гладки тротоари. Всеки умнокрасавец посетил западна държава се възхищава на хубавите им гладки тротоари, но цената за това е липса на големи дървета

Обяснете го това а всички отсечени вековни дървета в Овча купел и околието. Всички изкопани о застроени полянки ... Дам много е зелено с всичката прах в домът ни при чистене почти всеки ден. Успех!

хейтърите не приемат да сме добре класирани за каквото и да било. момчета и момичета, умни и красиви, веднага започнете пропаганда и оплаквания до Брюксел, американския парламент, европейската комисия, Светия синод и задължително се опитайте да промените това грозно второ място поне на предпоследно.

Дръшки зелена, най-оглозган от алчните реститутки. Бетонджийница, едни нормални велоаели няма. Даже Бургас и Варна с. С по-добра инфраструктура и озеленяване.

Само туземното население от натурални шопанари си вярва, че лайняното им село е град.

.... И с най-мръсния въздух в Европа , особенно зимата когато падне мъглата не се диша , и по зъбите се усеща кисело !

Щях да си изтърва телефона като видях заглавието. Тия хора нормални ли са!? В София не остана зелено пространство - всичкото се застрои без грам мисъл за планиране и градоустройство?! Само човек, който никога не е излизал може да каже такава глупост. София е една от най-мръсните и лошо планирани столици в европа.

че поне парковете в София все още не са застроени - въпрос на време е и на тях да посегнат...! Иначе по кварталите е тъжна картинка - дори и върху последната останала малка зелена площ се строи!

Глупости на търкалета! Още през 80-те години на миналия век, един свестен архитект Б. Моллов направи върху тогавашния цифров модел на гр. София обощена карта на различните зони върху територията на София - жилищна , индустриална , ЗЕЛЕНА и прочее зони. Познайте коя зона се губеше върху картата ? Тази която представляше зелените площи и към онези години. А за замърсяването да не говорим ...

то е много просто - големите дървета трябва да са в парковете, а не по улиците. И тук ролята на Столична община е огромна - да прецени как да подбира дърветата така, че хем да бъдат полезни хме да не къртят улиците, ама явно е трудно, защото няма келепир в тази дейност.

Това някаква шега ли е? Хората, които пътуват до другите европейски столици едва ли ще се съгласят с написаното в статията. Само като пример за екологичен транспорт ще дам тролей 6 и 7, а да не споменавам старите коли на 20 и повече години.

за планините. Ама става въпрос за зеленина около бетонните пещери и мисля, че там се пропуква малко конкурса. Всъщност зависи какви са били критериите за конкурса, а това ние го можем много добре и да изопачаваме малко фактите.

Хубаво място за живеене. Още утре ще ни налазят норвежци и шведи, жадни да подобрят качеството си на живот.

И на първо място по мръсен въздух. В София не се диша.

благодарение на прекрасната природа. Големи дървета с големи корони и обилна листна маса. Само че те вече не могат да скрият алчния, бетонен, презастроен, груб, нецивилизационен, бездуховен профил на съществата с човешка форма в град София.

И върху зеленото е онова жълтото което се вижда от високо . Колите евро 3, 4 повечето . Като светне зелено сфетофара и колите тръгнат гледайте какво излиза от ауспуха и ако можете не дишайте !

А безумията наречени Манастирски Ливади, Кръстова Вада и подобни бетонни гета? Едва ли има столица в Европа с толкова безумно и мизерно застрояване като тук.

Сегашна София е една клоака. Презастроена незаконно срещу пачки в Чекмеджето естествено. Мръсна, грозна и разкопана. Пълна с цигани и селяни, довлекли се от къде ли не. Като самата Фандъкова у 90% от СО.

Сигурно, няма две едни и същи сгради, както и тротоари за пешеходци, каква столица е това...??????

Браво!

бхахахахахахахах

/мало/УМНИТЕ И /не/КРАСИВИТЕ се обиждат акто някой ни похвали за нещо!

Ликвидираха големите предприятия и готово циганите краднат ток и не палят печки . А псевдо еколози говорят че София е замърсена.

Стани главен архитект и измисли по хубави