София обмисля денонощни Covid зони и разреждане на градския транспорт

Столицата е далеч от налагане на по-строги мерки - под 70% са заетите легла в болниците, около 2% от децата в детските градини са карантинирани, в училищата - около 7,5%, а при учителите - под 1%

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отварят се денонощни Ковид зони, защото ще нябутат гражданите в няколко превозни средства. Та да няма опасност да не остане незаразен.

В Младост са на интервали около 15-20 минути.в пиковите часове....тази жена няма грам мозък в тъпата тиква,

кука

И после нека ни убеждават, че калинките на ББ, останали на всички нива във властта не саботират новата власт, а са "конструктивна опозиция". Тая мръсна, нагла, крадлива и лъжлива сган трябва не само да се изхвърли от властта повсеместно, но и масово да се вкара в затвора. Без доказателства, защото фактът, че са от тая партия е доказателство за престъпление от само себе си!

Комунистите все за народен съд сънуват

Да го направят така - в пикови часове, колите да са през 45 мин, а извън тях - на 2 часа. И всичко ще е точно. Без това, утрепания, дрънщащ, смърдящ градски транспорт май никой не го ползва (освен сухите съчки).

Тази и антуражът и са пълни некадърници, можещи единствено да крадат. Време е да последват примера на вожда си.

От тая комсомолска секретарска даскалица от Самоков и чеп за зеле не става!Гола вода и за еко транспорта и за еко стикерите и за еко отоплението ,и за еко комините!?!?Пълен фарс ,измама и кражби на гърба на хората ! п.с. да не отваряме темата за заменките в столични общински имоти и хората дето командват от витошкия пояс!!!!!!!!

сополивата ПСП разрежда автобусите защото СОФИЙСКИ ФРАДСКИ ТРАНСПОРТ Е ВЪВ ФАЛИТ след кметуването Й. Това, че маймуната от самокоф вдигна билета на 1,60 закопа тотално транспорта. Всички се качиха на колите защото е в пъти по-евтино. Автобусите движат празни, като празни линейки. ОСТАВКА СОПОЛИВ Из РОД? СТИГА КРАДЕНЕ!!!!

София черпи директно ток от двата блока на Белене, които са инсталирани в Козлодуй. А газта е почти безплатна от газовия хъб ,,Балкан''. Така че, не виждам грижи. И само нещо като вметка. Столичен градски транспорт винаги е бил на загуба. Единствената причина да съществува е Паркинги и гаражи, които винаги са били на печалба и след мощно отклоняване на средства. Затова двете ,,предприятия'' се сляха в така модерния ,,Център за градска мобилност''. А ,,Метрополитен'' ЕАД е държавно дружество и никога не е бил част от общинското дружество ,,Столичен градски транспорт''.

Колко още ще разредите градския транспорт, защото и в момента чакаме по 30 мин за да заведем децата на училище. Научили сме разписанието наизуст , защото иначе ще ги разболеем. Забравете за екологичния транспорт. Няма да намалите броя на колите така, а и строителството на метрото няма да свали хората от колите. Така се обезмисля екологичния транспорт-метро. Направихте спирките през 1км. Докога с тези некомпетентни решения?

като не може да се справи, да си върви, и без това преизбирането ѝ е много съмнително при 100 хиляди мъртви души официално признати(техническа грешка?), тя беше избрана с разлика от 20 хиляди гласа.

Има и един процент хора - независимо дали е 2 или 4%, които ще осъзнаят много късно, че участието на този митинг е било най-лошата идея в живота им (от гледна точка на здравето им). Надявам се, че при заразяване смелите граждани няма да търсят медицинска помощ и ще я оставят за страхливите. В случай на нужда д-р Мангъров ще ги лекува срещу патриотичната сума от 200 лв на сеанс". Това написа в две отделни публикации във Фейсбук д-р Аспарух Илиев, ръководител на лаборатория по въпросите на мозъчните инфекции към Университета в Берн. Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/healthy/lekari-zaradi-vyzrajdane-pri-zarazjavane-protestirashtite-da-tyrsjat-mangyrov-dali-nie-sega-da-ne-protestirame-news_1695584.html © Actualno.com

Значи, пари в София няма - 2 милиона души плащат данъци, всяка година данъците се вдигат, сметките също. За последната година сметките за ток, парно и вода са ми се вдигнали ТРИ пъти, но аз някак си успявам да плащам на време консумативите си, да пазарувам, евентуално да се поглезя с някоя нова дрешка и да плащам всичките си осигуривки. Сега, обаче, многомилионната община, видиш ли, нямала пари защото и на нея (ЧУДО) й се вдигнали сметките. Ами къде са парите, джанъм? Ааааа, стой - имаше преди време едни кюлчета, едни пачки... едни евра... аз до колкото знам златото не го лови инфлация. Вземете го от омбашията и мисля, че ще закрепите бюджета. Но, разбира се, защо да не вдигнете и тази година данъците? Така е по - лесно - хем за общината, хем за общинарите. А за хората... е за хората - хляб и зрелище! Както винаги е било!

2 млн.живеят,но не всички плащат данъци-не забравяй!Наемателите ползвта и плащат данъци в провинцията,тук са нелегални!

То и без това градския транспорт не насмогва на потреблението, а ако го разредят повече и чакаш 1 малко рейсченце да мине на 40 минути съвсем ще постигнат стадната имунизация :))) Столична община са смешници!

Да си ходи ! Стига експерименти с нас.

TheBeast

10г защо дрема ! Да беше направила поне осветлението на града да е на слънчеви източници !

Ало, Самоков, един въпрос. В метростанциите, е нагъчкано като за световно ...ако разредиш и наземния транспорт и се донагъчка до пръсване, как точно помагаш за спиране на разпространението на "Ковида" ? Трябва да увеличиш влакчетата и намалиш времето между тях да се разреди човекопотока, а не да уплътняваш.

"разреждане на градския транспорт" - тя се грижи за повишаване на бройката заразени, няма ли кой да я ОСЪДИ

нали не твърдиш, че всички мерки против К19 са всъщност...подпомагащи разпространението му с цел насърчаване на ваксинацията и зеления сертификат? Анатема :)

Досега съм я подкрепял и съм гласувал за нея, но ако допусне да се разреди транспортът, ще си сменя позицията.. Не е сериозно това, нали всички плащаме данъци, къде отиват тези пари? И наистина, каква е логиката точно в пандемията да разредим транспорта - като дойде един трамвай/тролей/автобус/влак на метрото, да се нагъчкат вътре хората, защото са го чакали 10-15 минути..? ОК, за нощния транспорт приемам, че за момента може да се съкрати този разход, но особено в пиковите часове ще е безумно да се разрежда разписанието

на теб нищо не може да ти помогне , не се обиждай :)

ТРАЙ бе мало умник гербарастки. КОЙ те пита , та се клатиш. Целувай герберсгки ГЗове и се облизвай

По Г.М. Димитров е ракава тъмница, че можеш да си строшиш главата, ако не са колите да осветяват с фаровете.

Данче, а къде отиват милиардите от синя и зелена зона, всички, които живеят в центъра и имат коли, плщат годишен абонамент, на всеки, на когото му се налага, плща за да паркира в синя и зелена зона. Паяците, които вдигат коли,....кплко са гллобите, за да освободиш колата.....хайде не се оравете на многострадална Геновева.

Бе,направо го закривайте тоя Адски транспорт!И без това е нередовен,мръсен,студен.Не съм се качвал от началото на пандемията и няма да ви стъпя!Разреждайте го,закривайте го,не оправихте билета-да е за продължително пътуване-махайте го!

Градският транспорт на София е чудесен - нови, топли превозни средства, движат се по разписание за 20-30 мин. се стига от единия до другия край на София!!! Стига селски претенции, стига мрънкане, аман от комплексари!!!

Това в коя галактика?

Вярно е,сравнено с вашето село,сте права,госпожа!Но сравнено с европейската градска мрежа-не сте права!

Разреждане на адския транспорт - да се тъпчат вътре един до друг като сардели. Евала е това са ковид мерки, но нищо де нали QR кода ви пази. То и в кауфланд няма вируси, ама в практикер примерно - пълно. Абе смешници, поели "общностни ангажименти" имате късмет че народ е прост, какъвто го направихте през последните 30 години. Иначе до сега не в затвора, щяхте да висите по уличните лампи.

Цели 2 години им трябваше да се всетнат за ковид-зони. Още 2 ще им трябват, за да се сетят да вържат линейките с болниците, за да не се разкарват като малоумни. Страшна пандемия върлува от тъпотия.

Демек гъчканица в транспорта нищо, че случаите на заразени са толкова много. Браво, Данче! Ако не крадеше толкова сега щеше да имате пари

И тая пачавра изпълзя! Сега се започва едно доказване, едно лаене колко работа са свършили, защото краят си е край! И ще има и присъди и затвор!

кметка-марионетка

Въпроса е че има едни дето не се траят. Тази поне има нормална визия и поведение. Иска ми се да бяха избрали за Кмет ония караконджул русия.

"Тя допълни, че предстои да се затегне контролът на общинските дружества." Хубаво е, че се сети 12 години по-късно! Оставка и затвор!

При хората на възраст под 60, т.е. 20-59 годишни смъртността от 6.2020, т.е. за цялата епидемия с всички щамове, е 4473 умрели към 495582 официално хванати случаи или 0.9%(902:100000) от заразените, 0.079% от населението(79.82:100000), което в тази група е 3631152 човека. Дали има смисъл да се затваря икономиката, да има локдауни, сертификати, ако смъртността е толкова ниска? Защо не наблегнат на реклама на ваксините за 60+ и да спрат с глупостите? За 2 години 4473 умрели, т.е. средно 2500 на година, и сеем ама и паниката и блокираме икономиката. Данните за населението са от НСИ последните, за умрелите- coronavirus.bg в секция opendata файла с умрели по дни, възраст и пол(обединени в ексел по възрастова група след това). Лесно е за проверка, но частта с умрелите иска да се напишат 3-4 формули да се групира.

Много умно, разредете транспорта да се наблъскат всички хубаво като сардини и после искайте зелен сертификат в магазина за мебели или в ресторанта, където се спазва 2-3 метра поне дистанция, после защо не ви вярват хората на мерките, еми защо ли !!!!

Искат го тези дето си ги избрахме последно. ;) Или не си ги избрахме, а ни ги набутаха.

Да, и без друго има линии, които са на 20 минути, сега ще станат като междуселски рейсове