София на път да остане без свободни легла в интензивните отделения

Възможно е в столичните болници да се командирова персонал от болници в други градове

Обратно в новината

Коментари - София на път да остане без свободни легла в интензивните отделения | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много жалко е всичко това, което се случва в България. На фона на цялостна криза и масова бедност, ситуацията с ковид идва в повече. Резултатите от напълно обърканата и разрушителна политика в здравеопазването в последните 2-3 десетилетия са очевидни. Много от лекарите, които останаха в България, не желаят да се усъвършенстват и изобщо не четат медицинска литература, а и не знаят езици. Типично нашенското отношени "ти ли ще ми кажеш" и "аз си знам" е навсякъде. Няма кой да даде добър пример, няма и държава и законност. В такава среда виреят фалшиви пророци, невежество и конспирации. И кой оцелее.

И трябва да ми пука, защото?...

Като свършат маркучите ще си отдъхнем. В Русия имаха 900 маркуча и умираха от това 900 на ден. Сега имат още 150 маркуча. И там са така - здравеопазване на пътечки и безконтролна бяла мафия.

Като свършат маркучите ще си отдъхнем. В Русия имаха 900 маркуча и умираха от това 900 на ден. Сега имат още 150 маркуча. И там са така - здравеопазване на пътечки и безконтролна бяла мафия.

Твърде късно се въведоха някакви мерки

В Щатите вече започнаха да бият четвъртата доза, а тук още се назлъндисваме с първата. Докога ще се мотаме? Сигурно ще чакаме да почнат да си бият десетата и чак тогава ще започнем или ние...

Защо ходят в болница като дробовете отказват да работят и кислорода падне под 90%? Нали това е “грип”, измислица и световна конспирация? Ами стойте си у вас и умирайте като сте толкова отворени!

от население на РБ е в София. Болниците-същата бройка. Сега имотаджиите да се лекуват в кооперациийките и имотите си. Алчност за имоти, после оле-мале.

То има клип от предния път как наврени вътре едва дишащи иж мангали пият и играят кючек в интензивното. Аз незнам освен олигофрените, дали някой друг ви вярва.

Отиди и провери.

От едно видео правите заключение за всички болници в София? Ами защо не си завлечеш скапания задник до една болница и да видиш как се поддържа някой пътник с двойна ковид пневмония?

Ами защото има един полицай на вратата, който пази да е избягат болните и да е би някой да влезе да снима мангали.

Хайде сега специалистките от БГ МАМА да ви лекуват както и фейсбук гурутата! Тъпи, не се ваксинирахте сега ходете осрани!

Нямам профил във фейсбук и не чета какво пишат в БГ МАМА. Аз и моите близки бяхме болни от Ковид през месец август, излекувахме се с природни средства за 1,5- 2 седмици. Количеството на антителата(IgG) са 124, 63 - тест направен на 25.10, при референтни стойности 1,0. Вие като ваксиниран колко антитела имате?

Ти си един от тези които натоварват системата. Многознаъковци…. Хората от цял свят се защищават не само с ваксина но и с бустери - той имал антитела….. имай си ги….докато ще ги имаш според теб…чел ри си как намаляват бързо при боледувалите? като не ви увират главите, че ваксините ще ви дадат максимална протекция и господ да слезе да ви поучава все тая….

Май не сте ми разбрал коментара г- н лекарю( платен троле)? Прочетете го отново!Самоизлекувах се. По отношение на имунитета- тези може и да минат пред някого другиго, но не и пред мен. Оттук- насетне ще имам имунитет твърде дълго( може би до края на животът ми) за съжаление на такива като Вас, а вие може да се боцкате на 3 пъти, ами 33 пъти и без това ви правят на тъпи.

Абе и аз така. Прекарах го март-април 2020. В друга страна, където яко се мреше и Инструкцията беше да си стоим в къщи. Усетих се навреме и със малко съобразителност и "чайчета" за три дни се оправих. Даже мислех че не е това, защото много леко мина. И като се ваксинирах след година и нещо, за 3 дни антителата ми скочиха до небесата: 450. Та ми казаха че няма начин, освен да съм го прекарал. След втората доза бяха 1800, чак се уплаших. Добре че спаднаха на по-разумни нива. Честно казано ако знаех че съм го прекарал нямаше да се ваксинирам. Тук където съм не искат зелени и пембени сертификати. Това е само във фашистките Германия, Италия, Австрия и Франция. Единственото предимство, което имам като ваксиниран е че ако има някой болен в професионалното ми обкръжение няма да пазя карантина ако на 3тия ден дам отрицателен тест. Работата ми е такава че имам тесен контакт с около 90 души на седмица. Някои колеги дори си траят за да изкарат две седмици в къщи (могат да ходят само до магазини и подобни).

Полевата болница на Боко къде е? Там могат много легла да се сложат! Ще викнем и лелките от бгмама и от пейките пред блока - те знаят как се лекува ковид и всичко ще е ШЕС!

А така - има няма още 100к избиратели на БКП ще заминат + няколко хиляди лауреати за Дарвиновата награда... След 100 год ще ни има в учебниците по история - урока по самозатриване на една държава :Д

пускаме децата присъствено!Ще си крием дебелите гъзове зад крехките им телца!

И понеже има недостиг на лекари и сестри, вие чрез натиска за ваксиниране ги карате да напускат, да излизат в неплатен отпуск или най-малкото да губят часове в тестване. Има логика...

Ааа не те само са писани ,че са с корона ,нямат нужда от лекарите ,а така наречените лекари ,които са останали неваксинирани ....те надали могат да помогнат на някого

Пращайте ги при Мангъра. Той ще ги излекува с чайче.

В другите страни болните от ковид се лекуват от лекари. В България на Радев и Кацаров болните от ковид с лекуват от легла. Явно леглата не се справят добре, може би защото не са учили медицина.

В другите страни болните се лекуват от лекари ,като 1 лекар е отговорен за определен брой интензивни пациенти ,а 1 сестра отговаря за 2ма интензивни пациенти. Връзка има и няма как да съществуват леглА без персонал

като педагог не съм ОК да ме тестват всеки два дена, смятам че не е ОК, след като си вършиш работата, ане си примерно за заведения, адекватното решение е УОАКДАОН, веднага и за всички

...защо са необходими легла, едно време грипчето се лекуваше вкъщи с чай, супа и буца аспирин?

ми сложи повече легла след като има такова търсене а не си гони клиентите

ако няма кой да те лекува на тях?

Оф, променете най-накрая протоколите за лечение с германските и хората ще престанат да пълнят интензивното и да мрът, толкова ли е сложно?!

Ахахахаха в Германия над 80% са ваксинирани и заболяевомостта е около 70/100 000 при 80 милиона население. В България е над 1000/ 100 000 официално ,неофициално сигурно тройна. В Германия не лекуват ,а ваксинират превантивно

Лекуват, при това много по-ефективно и по-съвсем друг протокол. Лекуваха и преди ваксинацията и сега.

Важно беше да не се взимат мерки навреме. Не че нещо, ама.. Абе като кораба. Да се чака да потъне че да има повече за спасителите. Да живят Кацаров и фирмите на Капитал

Само преди няколко месеца ни обясняваха колко зле била управлявана кризата преди! Клоуни.

Че вие от мутрата Радев и хунтата друго ли очаквахте?

Плюс исках да ти дам, но продажния дир отчете минус!

Kато няма анастезиолози да им завират тръба в гърлото на болните да им завират маркуч в задниците. Специалисти в Татарли маала бол.

Ония специалист нали разправяше, че проблеми няма и си се движат по плана? Какво се стряскате тогава, всичко е ОК.... Все пак, избори идват което автоматично изключва налагането на непопулярни мерки. Така че, свиркайте си - корабът потъва бавно а и вода има за всички.

То и в другите градове положението не е по-розово. До 1-2 седмици ще изглеждаме като Румъния в момента ако не и по-зле. Положението с Ковид пандемията отива на пълна катастрофа в България.

Какво още чакат тези фатмаци? Защо не затворят вече всичко?

Защото идват избори. Ти да си чул/а нещо от министър председателя по темата? Изобщо имаме ли такъв? Виж, че все мунчо се обажда...

Значи да да се разори държавата е решението, не ваксината? Баси странния народ...