Строят нов затвор в София за 35 млн. лева

35 млн. лв. са предвидени за изграждане на изцяло нов затвор в столичния район Кремиковци, съобщи министърът на правосъдието Цецка Цачева.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И що в София? На територията на някое бивше военно поделение в провинцията е идеално. Ще се създадат работни места в провинцията за надзиратели.

Много малко за затворите в Бг ! Как може в България , да има хора с по над 20 присъди , и да са на свобода ? Какво молеше СЪД. СИСТЕМА , бившият Президент Първанов : ''Ако може , всички които имат над 15 присъди , да бъдат вкарани в затворите ''?????? Тук не говорим , САМО ЗА ЕДНА ПРИСЪДА , А ЗА НАД 15 /ПЕТНАДЕСЕТ /!

Само питам. В новата пандела ще има ли ден на отворените врати и колко чистачки ще е щата за охрана?

"Знам, че не съм красива, не съм толкова млада, не ме харесват!"

Отдавна предлагам крадливите "политици и държавници", олигарсите, дивите капиталисти и монополисти, престъпниците ДДСари, банкери и всякаква друга крадлива смард, да инвестират няколко стотин милиона в нови затвори в страната, с подобрени битови условия и широки, просторни единочки със скромен лукс. Всеки вложител в такива затвори има правото да се ползва пожизнено от тях когато му се наложи, в категорията килии според финансовия му принос. Като му дойде времето на Народиня съд всеки един от упоменатите по-горе ще си получи заслуженото. Друго си е бъдещите залужили престъпници да бъдат настанени в удобни килии. Вярвам ще се съгласят с ръкопляскания.

Стройте, стройте! Щото не се знае, знае ли се! Утре току виж се заселите там! Както казвал онзи: Лани живеех срещу затвора, а сега живея срещу нас си!

Що в провинцията ве.Нека да си е при вас сичку и власта е при вас и службити и полицията. Ния ко ния сме на въглища и дърва а вия парно имате

Само питам. В новата пандела ще има ли ден на отворените врати и колко чистачки ще е щата за охрана?

Защото много милиони бе! Как ще дадат на провинциална фирма да ги открадне!

За к'во? Зековете се разхождат навън както и когато си поискат, от дребните цигани-джебчии до бандяги от калибъра на Митю Очите и подобните му, дето все са в "отпуска", в "общежитие от открит тип" и т.н. Даже не мога да разбера що си дават труда да си купуват пищови и да си организират лежерни бягства - скука вероятно. И що точно до София, дето за един час пеш през полето е в двумилионния град и после върви го търси, а не в някое забутано изоставено поделение посред пущинака, както много резонно пита Единицата отдолу? Ааа, стоп, май съм станал екстрасенс! Усещам "усвояване на средства"!

"По думите й правата на лишените от свобода като че ли са повече от задълженията им и това води до демотивация на служителите на затворите" Без коментар.

За да им е близко депото за сняг на пандизчиите... и цената на грам да е добра. Пък и студентски град трябва да е близо, че нали ги пускат в отпуск...

Ще бъде: вчера работих в Кремиковци, днес се излежавам в него.

Преди 30 години България произвеждаше стомана. Днес произвежда престъпници.

Строят нов затвор в София за 35 млн. лева Така де,стига само детски градини и магистрали, и един затвор постройте. Дай-боже и вие някой ден да станете там "новодомци".

По време на "тоталитаризма" строяха заводи, сега строят затвори. Ще дойде време, когато всички политици, които разрушиха държавата и прогониха милиони българи, ще отидат на топло в затворите. Дерзайте!

На добра цена - една кооперация в идеалния център.

Ами ние си имахме готова сграда - на Бузлуджа. И по-малко пари ще ни струва и мястото хубаво , пълно със спомени ....

вие, що "избягаха" убийците"? щот това е повод да тръгнат със строежа за 35 милиона, от тях поне 25 милиона ще откраднат, а убийците ще ги застрелят като кучетата. викам, ГРОП се учи от английските и американските началници как да правят мръсни игри и интриги.

със здраве да си го ползват!

Да, и се търсят чистачки за охрана със собствени метли, че не достигат средства.....

Дано е достаъчно голям,за да събере цялата политическа върхушка на България

В Щатите почти всички затвори за ЧАСТНИ. За което собствениците получават субсидии от държавата. Нещо като нашите нароили се частни болници и клинични пътеки. Затова в Щатите си пазят затворниците, щото иначе няма пари . Щом си дадохме половината електроснабдяване, вкл и на АЕЦ-а на Гинка, защо не и едно частно затворче да и си построим, напр. Дерзайте, идеята ви я давам подарък.

Е то същите дето строиха заводите при тоталитаризма,по време на демокрацията ги обраха, и сега правилно строят и затвори за всеки случай.

пречиш да крадат?!

..подготвяме се за края на мандата, а? ;) Гледайте да има повече южни изложения!

pompai

Очилатката ПАТКА и Бойко ,да бяха построили 10 нови затвора преди магистралата и тя щеше да е платена от намалението на обири.

е колко затворници ще има в него. 16 етажен блок струва толкова без да са необходими системи за сигурност.

pompai

кво плещиш и кой до сега е в затвора?

Чистачки и психолози да търсите ? Постройте новия затвор в морето, нали все Алкатрас ви е в ума. То и Граф Монте Кристо избяга от затвор на брега на морето..

Панделата я струва 5 милиона , я не ! Остатъкът ще ограбят , опс , усвоят ей тия като цачева . Дано се установи на място злачно и спокойно , на някой дунавски остров цялата политическа шайка без изключение . ОСТАВКА !!!!

щот съм гаден. :) затова в щатите има толкова много затвори и съответно затворници. дебнат като хиени за престъпници, щото им трябват клиенти за затворите. не пропускат някой да се разхожда с найси броя присъди по улиците. направо му пращат един ловец на глави и след ден- два си имат нов затворник. това е истината.

Баси кухата лейка! Караш ги по Странджа и си заглушаваш колкото искаш! Къде пише, че трябва да са в София?! Ограждаш няколко хектара, правиш лозя, мажвш им пръстите с олио и им даваш мотика! Като не ислат да бачкат - филийка хляб и канче вода дневно!

хахах.. ГЕРБ всеки свой провал превръщат в далавера, за да откраднат още няколко милиони... Сега ще строят нов затвор. Явно магистралите и санирането не им стигат!

pompai

Ако аз бях премиер ,бих построил 10 или 20 нови затвора на подходящи места ,където ако намалее престъпността ,ще може да се превърне в бизнес -зграда.

Няма ли да ни излезе по-евтино да вкараме целия партиен актив на Герб, депутатите, министрите и кметовете в стария затвор..?

Там си е СПА център , в Белене , в Белене !

Новият затвор ще е VIP за министри и приватизатори. Ще има СПА център, джакузи,кафене и плазна във всяка стая.

Пари за детски наЕВАВКИ няма , няма и за детски заведения , ще си изкарваме децата ''НЕДЪГАВИ'' за да може да се класират за място .... ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА , АКО ИМА ТАКАВА !

pompai

35 милиона за 1-н затвор . Народа е готов да даде 10 000 000 000 за затвори ако знае ,че мислите за тях.

И там като навсякъде началниците и излишните чантаджии са повече от хората които реално вършат работата. Изгонете ненужните и разпределете техните пари между останалите. Много просто нали, ама няма да стане! Същото е армията, в полицията и къде ли още не!!!!

СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО Купувайте на промоция от ЧАСТНИТЕ затворнически вериги от предприятия. Защо. На практика при пазарната икономика в представителната "демокрация" подвид капитализъм, скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура, ПЕЧАЛБИТЕ се приватизират от шепа "хора", а ЗАГУБИТЕ се национализират. С което многообразните форми на собственост върху средствата за производство в ПЕЧЕЛИВШИТЕ сектори се заместват ИЗЦЯЛО от ЧАСТНА собственост, а ЩЕТИТЕ в губещи отрасли като например банките в периода на финансова криза, се ПОЕМАТ от държавата, тоест от ВСЕКИ гражданин, с което на ПРАКТИКА се национализират. Образец за процъфтяваща ЧАСТНА собственост се считат САЩ, в които печатането на парите, медиите, оръжейната промишленост, а и от 1980-те вече ГОЛЯМА част и от затворите са ЧАСТНА собственост. Частни предприемачи продават акции на борсата, реализират ПЕЧАЛБИ от престъпления и наказания. Съдържателите на затвори получават от държавата по 55 долара на ден за всеки затворник, плюс печалбите от затворническите вериги от предприятия. Колкото повече затворници и колкото по-дълго време прекарват зад решетките, толкова по-скъпо се продават на борсата акциите на затвора. По пример на САЩ в последните години се ПРИВАТИЗИРАТ затворите и в Евросъюза. От 2005 година започва ЧАСТНАТА приватизация и на немските затвори, както изглежда ЕДИНСТВЕНАТА индустрия с бъдеще в ЕС и САЩ.

Хайде по-бързо, че бай Ставри отдавна ви чака!!!

Властващите се загрижили и за бъдещите си удобства.....ама пак с нашите пари завалиите...

И защо трябва да е в София?! Има толкова райони , които биха могли да се "съживят"! Защо всичко трябва да се бута в София-градът отдавна се задъхва от пренаселеност!

Един нов затвор е добра идея. Но като имаме предвид членската маса на ГЕРБ, бройката на новопостроените затвори задължително трябва да да се увеличи.

Първите му "клиенти" трябва да са политиците ни! ДО ЕДИН!

А дано да е , за вип -политици !

КАКВО Е ЛИДЕР, КАКВО Е МОРАЛ, КАКВО Е ОБЩЕСТВО, КАКВО СИ ТИ, А СЕГА КАКВО Какъв е НАЧИНА пo кoйтo дeтeтo pacтe. Пъpвo той cтaвa нaяcнo c вac, дpyгитe, a cлeд тoвa и oт "в РАЗЛИКАТА oт вac", тo СТАВА нaяcнo cъc ceбe cи. Toвa ocъзнaвaнe e ОТРАЗЕНО ocъзнaвaнe. To нe e нaяcнo кoй e тoй. Toй НЕ ЗНАЕ кoй e тoй, тoй пpocтo знae, кaквo миcлят ДРУГИТЕ зa нeгo. И тoвa e eгoтo: "Рaзмиcъл, кaквo миcлят дpyгитe." Иcтинaтa МОЖЕ дa бъдe пoзнaтa САМО чpeз лъжaтa, тaкa чe eгoтo e нeoбxoдимo. Чoвeкът ТРЯБВА дa минe пpeз нeгo. Toвa e диcциплинa. Peaлнoтo МОЖЕ дa бъдe пoзнaто САМО чpeз илюзиятa. Bиe НЕ мoжeтe дa пoзнaeтe иcтинaтa ДИРЕКНО. Пъpвo ТРЯБВА дa знaeтe тoвa, кoeтo НЕ e вяpнo. Пъpвo, ТРЯБВА дa cpeщнeтe измaмнoтo. Чpeз ТАЗИ cpeщa виe cтe в СЪСТОЯНИЕ дa пoзнaeтe иcтинaтa. Aкo РАЗПОЗНАЕТЕ фaлшивoтo кaтo фaлшивo, иcтинaтa щe се ПОЯВИ във вac. Eгoтo e нeoбxoдимo, тo e eднa oбщecтвeнa пoтpeбнocт, тo e ИЗКУСТВЕН coциaлeн пpoдyкт. Oбщecтвo ОЗНАЧАВА вcичкo, кoeтo e oкoлo вac, нe виe, a ВСИЧКО, кoeтo e ОКОЛО вac. Bcичкo МИНУС вac, ТОВА e oбщecтвoтo. И ВСЕКИ ви влияe. Bиe щe oтидeтe нa yчилищe и yчитeлят щe ce пoвлияe нa тoвa кoй cтe. Bиe щe бъдeтe в пpиятeлcтвo c дpyги дeцa и тe щe пoвлияят кoй cтe. Maлкo пo мaлкo, вcичкo ce ДОБЯВА към eгoтo, и вceки ce oпитвa дa гo ПРОМЕНЯТ пo тaкъв нaчин, чe дa НЕ ce пpeвъpнeтe в ПРОБЛЕМ зa oбщecтвoтo. Te НЕ ca cвъpзaни c вac. Te ca СВЪРЗАНИ c oбщecтвoтo. Oбщecтвoтo ce oтнacя към ceбe cи, и тaкa тpябвa дa бъдe. Te НЕ ca зaгpижeни, чe ТРЯБВА дa ocъзнaeтe ceбe cи. Te ca зaгpижeни, виe дa бъдeтe ЕФЕКТИВНА чacт в мexaнизмa нa oбщecтвoтo. Bиe СЛЕДВА дa ce впишeтe в мoдeлa на ТОВА общество. Taкa, тe ce oпитвaт дa ви ДАДАТ eдно eгo, кoeтo ce ВПИСВА c oбщecтвoтo. Te ви yчaт нa мopaл. Mopaлът oзнaчaвa, те дa ви ДАДАТ eгo, кoeтo щe ce ВПИШЕ в oбщecтвoтo. Aкo cтe нeмopaлни, ВИНАГИ щe ce нecpeтник пo eдин или дpyг нaчин. Eтo зaщo ниe пocтaвямe пpecтъпници в зaтвopитe, НЕ зaщoтo тe ca НАПРАВИЛИ нeщo нepeднo, НЕ зaщoтo пycкaнeтo им в зaтвopa, те щe ce ПОДОБРЯТ, нe. Te пpocтo НЕ ce ВПИСВАТ в обществото. Te ca paзмиpникa. Te ИМАТ някoи видoвe eгo, нa кoитo oбщecтвoтo НЕ oдoбpявa. Но акo oбщecтвoтo oдoбpявa, тогава ВСИЧКО e дoбpo, нали. Eдин чoвeк yбивa някoгo, тoй e yбиeц. И cъщият този чoвeк пo вpeмe нa вoйнa yбивa xиляди, ТОГАВА тoй ce пpeвpъщa в гoлям гepoй. Oбщecтвoтo НЕ e пpитecнявaнo oт yбийcтвoто, нo yбийcтвoтo ТРЯБВА дa e дaдeнo от oбщecтвoтo, ТОГАВА тo e дoбpo. Oбщecтвoтo НЕ ce интepecyвa зa мopaлa. Mopaлът oзнaчaвa caмo, чe виe ТРЯБВА дa ce впиcвaтe в ТОВА oбщecтвo. Aкo oбщecтвoтo e във вoйнa, тoгaвa мopaлът ce пpoмeня. Aкo oбщecтвoтo e в миp, тoгaвa имa РАЗЛИЧЕН мopaл. Taкa чe виe имaтe двa цeнтъpa. Eдин естествен цeнтъp, c кoйтo ИДВАТЕ, кoйтo e ВАШАТА cъщнocт. Toвa e: "Сaмият ceбe cи." A дpyгият цeнтъp, кoйтo ce СЪЗДАВА изкуствено oт oбщecтвoтo e: "Егoтo." Егото e нeщo фaлшивo, и то e МНОГО гoлямa зaблyдa. Чpeз eгoтo oбщecтвoтo - лидерите ви КОНТРОЛИРАТ напълно във ВСЕКИ един момент. Bиe ТРЯБВА дa ce дъpжитe пo oпpeдeлeн нaчин, зaщoтo САМО тoгaвa oбщecтвoтo ви цeни. Tpябвa дa xoдитe пo oпpeдeлeн нaчин, вие трябва да се обличате пo oпpeдeлeн нaчин, вие трябва да мислите САМО пo oпpeдeлeн нaчин, вие трябва да ВЯРВАТЕ само пo ОПРЕДЕЛЕН нaчин, вие тpябвa дa ce cмeeтe пo oпpeдeлeн нaчин, вие ТРЯБВА дa cпaзвaтe ОПРЕДЕЛЕНИ oбнocки, мopaл, кoд. САМО тoгaвa oбщecтвoтo щe ви цeни, и aкo тoвa НЕ СТАНЕ, eгoтo ви щe ce paзклaти. A кoгaтo eгoтo ти ce клaти, виe НЕ ЗНАЕТЕ къдe ce нaмиpaтe, кoи cтe. Защото ДРУГИ ca ти дaли ТАЗИ идeя. Taзи идeя e eгoтo.