Строят нов затвор в София за 35 млн. лева

35 млн. лв. са предвидени за изграждане на изцяло нов затвор в столичния район Кремиковци, съобщи министърът на правосъдието Цецка Цачева.

Обратно в новината

Коментари - Строят нов затвор в София за 35 млн. лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-после ! Не че е лошо , но вървим по стъпките на краварите - страната с най-много затворници на 1 млн. души !

Тоя затвор да не е с тристайни апартаменти

@Dir

Ние се чудехме как така са избягали затворниците. А то било предварително уредено пак да гушнат 35 млн. лв. - този път за нов затвор... от който естествено ще бягат дори по-лесно :-)

освен старата сграда, има една още по-стара където се трупат затворниците - казват и парламент ..

И да назначите повече чистачки, гиди мискини ниедни!

В Първа доменна пещ-никакви бягства !

технологии, заглушават се стените в затворите. Освен това, знам, че НБУ е подарил безплатни проекти за затвори, според изискванията на ЕС. А в тези огромни 35 милиона, влизат ли разходите по видео-наблюдение и контрол? Втази огромна сума, предвидени ли са дебели бетонови стени с усилена арматура и специален бетон с добавки за плътност?

Мамо Цеци, обзаведете килиите луксозно, че видни "гости" се очакват! Погрижете се за себе си, докато е време!

Градете го по здраво.да пази Тиквата и Цвъко.

Пак най-лошото решение. Няма лошо да се строи, но първо ще го окрадят и ще стане като стената по турската граница. Затвор без стени и ще се разчита затворниците самосъзнателно да си стоят по нарисуваните килии. Както се очаква да се спазва закона за движение по пътищата

Ами да си подсигурят повече комфорт след мандата - стари хора са вече.

Заглушават телефоните, които зотвтрниците не трябва да притежават... За новия затвор, ще предвидят и заглушители за пистолетите им!

ха ха ха! скоро ще докарат и хуманитарна помощ по метода на Леополд-2! ха ха ха! да живее белгията, европата и берлинските конференции и конгреси! ха ха ха! става жестоко!

еее разгеле ще признаят че има нужда от нов затовор а това е сигурно доказателство, че престъпността расте....

Браво на герБ, закривайте училищата и стройте затвори. С реформите в образованието до тук стигнахме.

за кого се строи нов затвор, от статията не става ясно,кой ще има късмета да лежи там и срещу колко ще излиза когато пожелае, а министърката нека се изпотява,когато убеждава надзирателите,че няма пари за техните заплати,но Винету намери и даде великодушно нари за заплати на хората, а после затворниците се отплатиха с поредното бягство посред бял ден, браво на управниците,че са си по местата и нямат намерение да сдават поста

Кафявите един асфалт нее могат да боядисат, затвор ще правят. Джендърке а на бас,че няма да е 35млн?!!

Моме, тури на всеки затвор по един дрон, обучи по 12 надзирателя и готово!Ама не ви изнася, нема за крадене!Що ще строите затвор в София бе негодници?НДК за какво ви е след шибаното ви европредседателство?

НДК беше Дворец на културата. Сега е на ... в името на евроПредателството на държавата ни - о---н от всякъде - плочки за баня, пластмасови кабинки, сега и инсталации от отпадъци ??? Крадат като за последно.

Затворниците сами да си копат и да си строят затвора. Стига са лежали, това не е курорт. Смисълът на наказанието е да превъзпита, а това се прави само с къртовски труд!

Целта е ясна- да шитнем земята под централния. Затова изиграхме бягството на затворниците. После ще ги самоубием и ще кажем, че руснаците са виновни.

Имаме участник, познал точния резултат!

Нов Световен Ред - във всеки град затвор, във всеки квартал затворническо общежитие. Всички българи затворници. За заплати и пенсии няма пари, затова народа изперква.

Преди години имаше тухларни,гадни и вредни производства,уранови мини,кариери ,пуснеш една двойна ограда от бодлива тел и сложиш охрана с автомати и право да стреля на месо а затворниците докато си почиват си строят бараките за да не ги вали дъжд докато спят и ето ти евтин и сигурен затвор.На властите остава само да ги разпределят според ,,заслугите".,,Курортите"са от различна категория според това за колко години си готов да те носят с краката напред или да те ,,изпишат"да си умреш при роднините.Никой не бива да лежи на гърба на данъкоплатеца включително надзиратели и правосъдие.

Наемаме надзиратели, с предимство са тези, които са работили като чистачки в България....

Oтделете и няколко килийки и за вас да има, скоро ще са ви нужни!!;)) Hека, са по "така", като за наши хора,.... цецо например, е капризен, а пък и oстаналите са също с големи притенции!;)) подберете им по слънчави килийки!!;)))

Ще си го направят пет звезди, ще имат спа център, а Цвъки ще им е физкултурник.

Аз туй дет мога да ти го обещая, никой не може да ти го осигури ! :D Питайте хората от Северозапада, на тях са им обещали до 2 години магистрала ...

Цяла България си е затвор, престъпниците са на свобода, а жилищата ни се превърнаха в затвори с решетки!

Като знам какви строители са ГЕРБ, всичко ще е гипсокартон, вата и стиропор. И една ограда, която пада след лек дъждец. Един ритник и си на свобода!

Тия не си стопанисват това където имат както трябва общежитието в Дупница е пред разпад . Да направят вратите с дистанционно отваряне от далече и с камера да се гледа и следи навсякъде в затвора-

направо НДК става след т.н. председателство,има място за всички депутати и министри след 1990г.Народа ще е благодарен дори и заплати да им дават но да стоят вътре поне 10ина години.

Пък и гарнизонното стрелбище е на две крачки...

Не разбрах от къде ще вземат полицаи за охрана! Или ще се разчита на повече чистачи?

Гледайте само да си го изпипате , не крадете от него , защото ще си го ползвате.

Само да не го построят като оградата на границата....

По добре с парите,купете метли.а сгради за затвори,готови построени,по черноморието има хиляди.само е нужно да попитате с какви средства са построени,и ще разберете,че са за одържавяване

Стига сте строили, строители на България, стига сте крали и сте пълнили вашите гуши и гушите на строителната мафия, която краде! Отделете средства за човешките ресурси!!!

Сега съм спокоен за депутати и магистрати, да им е комфортно!

Браво!!!

Който не може да строи заводи строи затвори- лелее, колко демократично след 29 години европейска демокрация.

Вместо да запълваш като изоглавен дупки по пътищата, веднъж асфалтирай като хората да нямаш грижа с години. Вместо затвори, направи така да няма обитатели в тях и да отпадне необходимостта от хвърляне на пари на вятъра, които всъщност трябват другаде, за по-важни каузи, а и така наказваш нормалните хора, които ще ги хрантутят. Интелигентните хора така правят. Останалите - е, останалите, какво за тях, те толкова си могат, на това са ги учили, да са живи и здрави. Не точно това очакваше обществото като реакция на бягствата и побоите, но нейсе, като няма друго, и ракът е риба.

Ехаа, ГЕРБ строи затвор! Това ми напомня за "Катедралата" - затворът, който Пабло Ескобар е построил за себе си и хората си.

Ще се сетите.

Бойко, махни я тази че вече ни се драйфа от нея. И стига с тези норвежки, белгийски, английски и какви ли не модели. Тук други модели освен български не работят защото ние сме друг тесто хора.

значи го строят за тиквата, тоя траверс на снимката и останалите крадливи герберасти

Боко, обаче хубаво проучете преди да почнете да не се окаже че ще го построите пък той ще се окаже тесен да побере всички гербери.

Тази за нищо не става, а те я турили министър. Няма качества жената. Да я махнат и да сложат някой кадърен който ще свърши работа. Положението е трагично.

... кадърните са в затвора...

Няма как герб да сложат кадърен, защото при тях такива хора няма. А ако случайно се намери един, пак няма да го назначат, защото ще проличи веднага колко некомпетентни а и корумпирани са всички останали 'кадри' на герб :))). Нали знаете приказката за голия цар

И на входа в будката сложете 2-3 чистачки , че да има кой да гони престъпниците , които искат да избягат.

Построй затвора и влизайте там целия ГЕРБ.

КОГАТО В БЪЛГАРИЯ И НЕ САМО ТАМ Когато в България и не само там, гражданите - суверенът прехвърлят законодателна власт за определен период от време, през който гражданите са ЛИШЕНИ от законодателна инициатива и решение, и същевременно гражданите са се ОТКАЗАЛИ от КОНТРОЛ. Тогава настъпва най-опасният момент за тях, защото те на практика поверяват ВЛАСТТА БЕЗКОНТРОЛНО и НЕОГРАНИЧЕНО. Това от своя страна ВИНАГИ води до открита УЗУРПАЦИЯ на властта през този период, в който суверенът на гражданите е фактически ПОДМЕНЕН. В този момент, върховенството на закона е НЕВЪЗМОЖНО, защото, на практика, гражданите - суверенът е само НАБЛЮДАТЕЛ без да има някаква РЕАЛНА власт и РЕАЛНА информация в своите ръце. Ето защо в България и не само там, НИКОГА не е имало демокрация и свобода. Демокрацията и свободата винаги е била и е - ПОСТОЯННА ВЛАСТ и достъп до пълна, и реална ИНФОРМАЦИЯ за ВСЕКИ гражданин (Швейцария, Исландия). Демокрация и свобода е - ВЛАСТ от и за ГРАЖДАНИТЕ тук и сега, всеки ден. Властта в България и не само там, се упражнява БЕЗКОНТРОЛНО, а при съдебната власт и НЕОГРАНИЧЕНО, тъй като съдиите са несменяеми и без мандат. На практика НЕ СЪЩЕСТВУВА нито един граждански (суверенен) орган за контрол. Гражданите - суверенът НЕ МОЖЕ нито пряко, нито косвено, чрез упълномощени от него лица, да спира решенията на законодателния орган. Същевременно органите, които ТРЯБВА да контролират изпълнителната и съдебната власт, се съставят от законодателната и от изпълнителната власт. Това от своя страна прави тяхното съществуване БЕЗСМИСЛЕНО. Абсурдното положение, при което съдебната власт предхожда суверена и съставя сама себе си. Този момент е изключително важен, защото представителните политици, все пак, са получили уж права от гражданите-суверена, докато представителите на съдебната власт НИКОГА не са били овластявани от гражданите-суверена, който е ИЗТОЧНИК на ВСЯКА ВЛАСТ. Властта в България и не само там се упражнява съвършено БЕЗОТГОВОРНО, тъй като гражданите-суверенът по закон прехвърля правата си НЕ поименно, а на ГРУПА от хора. По този начин е НЕВЪЗМОЖНО да се КОНТРОЛИРАТ представителните политици, нито и да им се ТЪРСИ СМЕТКА за деянията, тъй като юридически колективна отговорност НЕ съществува. Има само "морална" такава. ЛИПСАТА на гражданска-суверенна държавна администрация, поради правото на представителните политици да съставят каквато си ПОЖЕЛАЯТ структура на държавно управление, и да уволнят и назначат, когото си ПОЖЕЛАЯТ в държавната администрация и не само там, превръща всеки гражданин в роб, грозновато и отблъскващо явление. Демокрация и свобода няма НИКОГА там, където НЕ съществува РЕАЛНО разделение на властите. Демокрация и свобода няма НИКОГА там, където НЕ съществува постоянна власт от и за гражданите, тук и сега - всеки ден. Демокрация и свобода няма НИКОГА там, където НЕ съществува реална информация от и за ВСЕКИ гражданин. Демокрация и свобода няма НИКОГА там, където ВСЕКИ гражданин винаги НЕ носи ИНДИВИДУАЛНА отговорност за своите действия.

Строят се използва, когато строежа вече е започнал. А преди това се използва ЩЕ строят. Това ЩЕ много го мразите.

Ей богата дърава ей.Избягат двама затворици и прас Боко Тиквата вади 35 милиона за нов затвор.Хубаво е да се строи ей особеното с правилните фирми забогатяваш резко ей.Да не вземат да откраднат 30 милиона от 35 ей че пак ще бягат ей.