Започва кампанията за прием в първи клас в София

Започва кампанията за прием в първи клас в София. От днес родителите могат да подават заявления в желаните училища. Тази година това се случва по нови критерии.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ура! най-накрая отпаднаха допълнителните критерии изсмукани от пръстите. Сега амбициозните родители ще трябва да се бръкнат, ако искат да си запишат детето където им скимне.

Системата ще падне в съда, но класирането ще е приключило. Една голяма група хора, които са се преместили, работещи и плащащи данъци са прецакани, защото нямат пълен брой точки за никое училище. Така е направено умишлено. Който иска да ги съди. В България Няма Справедливост.

Аз имам следния въпрос - Защо за децата трябва да се приема, че са на адреса на майката ? Аз пък имам документ ( регистрация по настоящ адрес), че децата живеят на моя адрес. Кво праИм тогава? П.С. Кандидатстването за първи клас в момента не представлява интерес за мен. Въпросът ми е принципен

Ако си си извадил документ, че са при теб, значи всичко е ОК. Проблемът е, че децата не се водят никъде след раждането си, затова служебно се приема, че живеят по настоящ адрес на майката. Освен ако изрично не посочите друго в есграон.

Правилата важат за всички, освен за ромите.

за съжаление постъпването в първи клас по никой начин не е проблем за мургавите съграждани.

Така е за допълнителните изисквания...... от детските ясли, през детската градина и училището .... та чак до Орландовци все трябва да се плаща под масата на някой идиот

Най-дорбе е човек да се свърже преварително с директора на у-щето, където иска да учи детето му. Защото понякога имат допълнителни изисквания, освен официално обявените. Така постъпихме ние и Джеръми вече е приет в желаното у-ще, още преди да с обявили офиц. прием.

Битката за първи клас-простотия в Булгаристан!За най естествени житейски неща се води битка и се тъпчат съдби и хора!Скоро няма да има първолаци от бяла раса-спокойно

Всички ще са цигани като теб ли? Силно ме съмнява.

... убии простака с мълчания

Еее, няма да има извън Сф, но там ще продължават да се редят на опашка до съществуването ни като държава, споко.

Проблеми на децата с училищата, не виждате ли,че деца няма.

Каква е тази глупост за адрес да се приема адресът на майката?

Бащата само може да дава пари и да носи на ръце ТОЙ НЯМА ПРАВА иначе дамите искат равенство :))))

Пълни глупендери! Как определиха в моя район че това е най-близкото училище! Разпределили са детето на 2,5 км разстояние, а имам училище на 500метра, ама в друг район! Безумие!

И не си единствен. Ние също имаме училище на няколко стотин метра, а са ни районирали на 3 спирки с трамвая. Пълна идиотщина!

граничните части на района се радват на някои изключения - прочетете наредбата.

ПЪРВИ КЛАС Е ПО-ВАЖЕН И ОТ ВИШЕТЕ ОБРАЗОВАНИЕ!? ЗА НЕГО БИТКА А ЗА СРЕДНО И ВИШЕ НЯМА КОЙ ДА УЧИ ДАЖЕ ИМ СЕ МОЛЯТ........ САМО ДА ПРИСТЪСТВАТ........... ТРАГЕДИЯ ОБРАЗОВАНИЕТО Е КАТО ЖИЛИЩНИЯ БАЛОН МАЙ :)

Като пораснеш и си имаш деца ще разбереш защо толкова голяма битката за детска градина и училище. Сега и да ти се обяснява, няма да го проумееш.

Тъй като те гледам класовете след първи ти липсват. Пишеш само с главни букви и то доста неграмотно. Не че е забранено, ама това е подигравка с правото на свободно изразяване.

За ясла, връзки, за детска градина връзки, и о чудо - и за училище пак връзки. Май това е единствения начин да се свърши нещо в тая страна...

Корупцията в БГ е от раждането

Вярно... Ама за това, ние избрахме частна клиника. Просто корупцията върви ръка за ръка с държавната службица, затова гледаме да сведем до минимум контактът с търтеите на държавна хранилка.