Парк с езеро край летище София

Зона за отдих и почивка на софиянци вдясно от Терминал 2 на летище София бе открита от транспортния министър Петър Мутафчиев и от шефа на аерогарата Пламен Станчев вчера.

Обратно в новината

Коментари - Парк с езеро край летище София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета, че много хора са се загрижили какво ще видят чужденците като кацнат тук. Не беше ли по-добре тези 7 млн. лв да бяха вложени в бул. Брюксел, защото чужденците и него виждат и усещат като излязат от летището

Аз , например отдавна мечтая преди да се кача на самолета да се разходя с куфара из парк с патици. Все пак си мисля, че е по-добре такива паркове да има в самия град, а не около летището, където няма кой да се разходи. Разбира се, че е по-добре да се направи нещо красиво, ама 7 000 000 лв. да се харчат за непосещаем парк е прекалено! Не можеха ли просто да посадят трева...

Ловни соколи да бранят самолетите на Летище София от пернати, предлагат на транспортно министерство от Асоциацията на запазване на грабливите птици у нас. Преговорите са в напреднала фаза, увери председателят на асоциацията Павел Якимов. Живата технология вече се използвала на много от големите международни летища като Кенеди, Хийтроу, аеропорти в Япония и Саудитска Арабия. Там патрулират професионални соколари с птици и кучета. На амстердамското международно летище Схипхол пък използват птица-робот, която не допуска попадането на пернати в двигателите на самолетите. Това може да бъде много опасно и да доведе до катастрофа, казват специалистите. Последният инцидент тази година бе на 17 март, когато самолет на американската авиокомпания Делта Еърлайнз трябваше да кацне принудително на летището в Ню Орлиънс след като птица попадна във витлото му. в.24 часа БЕЗ КОМЕНТАР

Хора, това е изкуство! Модерна инсталация за 7 000 000! Какво предизвикателство, каква смела идея.Целия абсурд летище/птици :парк/платен паркиг;щурчета/рев на мотори :пикник преди полет, това е провокация към еснафа в нас. Дано се представим пред чужденците... Да знаете кога е закриването, сигурно ще има коктейл!

ЕЗЕРО до летище ли?! Бе на тия чавка сигурно им е изпила акъла! По цял свят хората харчат милиони, за да държат настрана от пистите животните и на първо място птиците, представляващи огромен риск за излитащите и кацащи самолети, нашите идиоти езеро направили - да привличат повече животни!!!

Само мрънкате !!! Направено е нещо хубаво и веднага търсите под вола теле !!! Еми направете вие нещо, вместо да се оплаквате само, и то пред компютъра. Имам чувството, че повечето се чувствате щастливи, когато мрънкете по форумите !!!

Ей боклуци,не сте в селската кръчма в която сичко се храни и псува след 3тата ракия , и за фон азис.Не се ли радвате че се правят такива неща или повече се радвате на новия албум на кондио ???? когато дойдат чужденци ще си кажат А колко красив парк.....може и да се оправи тая страна и в тоя момент се появявате вие Въййййййййййййй бахти простотията,я остави ти тия неща чужденецо я виж ква кръчма имаме тука хубава музика приятно на душата да ти станенапрао съм потресен от коментарите!Стойте си на село и въобще да не ви се чува гласа щото от такива като вас в големите европейски страни и нормалните станахме цигани и селяни!

ГОСПОДА ГОЛЕМИЯТ ЗАГОВОР Е В ХОД.СОФИЯ ЩЕ СЕ РАЗВИВА КАМ СТАРА ПЛАНИНА.ЗА КОЕТО ИЗЧИСТИХА ПОГРЕБИТЕ И КРЕМИКОВЦИ.ПОЗНАЙТЕ ОТ ТРИ ПЪТИ КОЙ Е ИЗКУПИЛ ЗЕМЕДЕЛСКАТА ЗЕМЯ В ТАЗИ ЧАСТ НА СОФИЙСКОТО ПОЛЕ И КОЛКО ЩЕ СПЕЧЕЛИ ПРИ ПРОМЯНА НА СТАТУТА И.

Какво вигдат чужденците влизащи в столицата от Калотина - цигански бараки. Какво на влизане в Пловдив от София - пак същото. Ако помислим в переспектива си заслужава да има място на което да могат да чакат или отдъхват пътуващи или посрещащи (е поне през лятото). Друг е въпроса дали съоръжението струва толкова пари.

Да ми бучат самолетите като излитат и кацат, да ползвам паркинга на летището срещу 3 кинта на час, да стигна до там през всички възможни задръствания в София, че на края да седя прав или да мятам крачоли през полето. Дървета дали са се сетил да посадят, щото там си бяха малко кът. Хитреци. Пари тябва да се перат.

Диков ти си престъпник - Презастрои София и сега правиш паркове в нищото....поредното доказателство за некадърността (алчността) ти. Там трябваше да е МОЛ- а парка да е в Центъра бре....нещо пак си се убъркал.

За кво ми е прак в нищото - това е врата в полето. В кв. Витоша няма ни парк ни детска площадка а те парк между Пазарджик и Горубляне.... ОК Утре товарим децата и за има нема час сме там в парка - Браво на умника Петър Диликов .............

И аз съм на това мнение И за какво го направиха там? Няма да има никаква посещаемост. Поредната голяма глупост. Да бяха хвърлили тези пари в Центъра а не край Елин Пелин. АА сега се сетих в Центъра е скъпо и там се правят молове, а не паркове. Всичко ни е побъркано. В развитите държави е точно обратното, но тук сме си свикнали да сме башкЪ. Никога няма да се оправим.

Къде да паркирам за да се разходя из този парк, на платеният на летището ли???? WTF

Извинете, не разбирам?! 7 милиона са дадени за зона за отдих точно до летището?! 250 децибела звук от кацащи самолети - безплатно! Страхотна идея! Как хубаво ще си почиваме само там!

Този, дето се налива с бира очевидно разбира само от бира...и няма никаква представа нито от проектиране, нито от изпълнение на проекти...Със сигурност в проекта са предвидени всички необходими градински мебели и ще бъдат монтирани...Просто всякакви лаици бързат да се изкажат неподготвени...

Там гнездят три вида патици и колонията им е над 30, без да се брои тазгодишното поколение. - И да пази Господ ако някой излитащ самолет засмука с двигателя си една от тези патици, какво правим тогава ?

Сега всеки излязал от ВУЗ-овете с диплома в ръка, изкарана чрез преписване, подкупи и нерегламентирани (сексуални) услуги плаща 330 кинта на КИИП и КАБ и получава проектантска правоспособност. А те тези проектанти са толкова проектанти, колкото и аз съм Уинстън Чърчил! Правят слаби, нестиковани проекти, вземат купчина пари за недобре свършена работа и ето - резултатите са налице. Колко малоумен трябва да си, за да измислиш/проектираш парк с алеи БЕЗ пейки и кошчета за боклук??!?!?!? Пази Боже сляпо да прогледа!

Ами ако не ходиш на летището сигурно не ти е нужен.Много българи летят и посрещат гости и близки на летището и идеята е похвална.Има и хора,които обичат да гледат и снимат кацащи и излитащи самолети-това е хоби наречено спотърсво и е много популярно по света.Така,че поговорката за камбанарията важи в случая и твоята очевидно е ниска и без прозорци.

липсата на пейки и кошчета била пропуск?! Има пропуски в образованието на хората, които са замислили и проектирали този парк! Как може да са толкова малоумни?

И за какво го направиха там? Няма да има никаква посещаемост. Поредната голяма глупост. Да бяха хвърлили тези пари в Центъра а не край Елин Пелин. АА сега се сетих в Центъра е скъпо и там се правят молове, а не паркове. Всичко ни е побъркано. В развитите държави е точно обратното, но тук сме си свикнали да сме башкЪ. Никога няма да се оправим.

е то и принай голямото ти празнене няма 250 децибела шум ама нейсе драскай си тук може пък да ти потръгне))))

бе той н еразбира ама е прав...що се засягаш а??))))

ало знахарят...викай ура ако ти бутат билетчета за конгреси фармафирмите иначе ще видиш летище през кривмакарон...смешни