Сменете си паролата на мейла и ПИК кода за НАП

В момента около 70 млн. записа от неправомерно публикуваните данни се сравняват един по един

Обратно в новината

Коментари - Сменете си паролата на мейла и ПИК кода за НАП | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да му имам на този препоръките. Вече направих справка и има изтичане на личните ми данни. За да знам какво да правя ми трябват не приказки от 1001 нощ, а пълна и изчерпателна информация какви точно данни са ми изтекли. Докато не я получа най-добре е този и всички като него да млъкнат и да работят денонощно. И не накрая да ми обяснят какво трябва да направя, за да ми я предоставят тази информация, а те да ме намерят и да ми я предоставят. Когато държавата има да взима от мен, намира как да ме намери и да си прибере взиманията. А сега се ослушват и всеки ден разтягат локуми

ти па на справката ли верваш? дръпни си данните, те нали затова са изтекли, за да си ги дръпнеш сам. тогава сам виж какво има за теб и си прецени - ще издаваш ли ново еген или ще караш със старото. аз като видях че са ми изтекли данните - реших - ще си ползвам паспорта от кралицата а не бугарския. проста работа

що да си сменям паролата на пощата, а? тя кво общо има с пробитото ви нап корито?

Нали не бяха тези хакерите? Що спряха имейлите от руснака хакер? Да не му взеха компютрите?

sawo

Щото този мейл си го пуснаха самите ГДБОП докато се ориентират как да действат.

Много удобно и сигурно ГДБОП хакна НАП?

Aбе ще си сменя аз. Вече всичките ми роднини се соведомиха колко взимам. Но това не ми е проблема, а че в някаква таблица, където ме има като запис, в колони кръстени месечна заплата, са написани някакви страшни суми. Сега ме гледат на криво и мислят, че съм богаташ, който се крие от родата и колкото и да са зле не искам да им помогна. Ако си мислите че това е шега работа, не е! Смяната на паролата на имейла и ПИК кода няма да ме спести скандалите, кито отнесох и които ще отнеса, да не говорим за намеците камо ли че лъжа! Оня със фирмата по сиурността да плаща обезщетение на всички засегнати. То беше ясно как си промотира услугите. Така ние промотирахме направата на уеб страница. Разликата бе, че ако не ни харесат предложението не им пускаме данните в интернет! П

аха, и аз вземам 26 000 на месец или нещо такова.. при положение че не съм в бг от 10 години :)хахах

Какво общо имат паролите на пощите с НАП ????? Да не става въпрос за хакнатата бг поща ? Е да бяха казали тогава, коя е пощата и хората които имат там поща да си сменят паролите ..... А за ПИК-а то хубаво ама в работно време без да си пуснеш отпуска не знам как се ходи до НАП ....

ПИК-а се сменя в профила ти в НАП. Отнема една минута и не не нужно да ходиш никъде.

ти баце кажи как да сменима егенето ? щото паролата ми е и без това имато на котката ( kjDSnmuaktfrhgd726ugc4) ама егенето... него как да сменим а?

Дължината на паролата в НАП е лимитирана от 8 до 12 символа., т.е. не може да е по-голяма от 12. Като капак на това има изискване последните 4 символа да са цифри. Всеки експерт по сигурност ще ви каже, че сте облегчили максимално всички хакери. Няма банка, в която дължината на паролата да е лимитирана само до 12 символа. Дали това не е направено нарочно в НАП? Там изобщо има ли експерти по сигурността?

казва се "уплегчиле"

С всяко отваряне на уста от властващите водопад от некомпетентност и манипулиране:((((

"Бъчваров заяви, че до седмици ще имаме възможност да получим подробности каква точно информация за нас е била източена чрез хакерската атака." сериозно и отговорно посочване на мъгляви срокове "до седмици"

И за какво ние тази информация след като денонощно ни манипулират как личните данни са по незначителни от паролата на мейла ни....Дали ще ви информират ''реално'' е едно на ръка ама пак си е изтекла вода от шепите.......връщане няма....

Защо още няма оставки и уволнения?!?!?!?!Затвор за служителите на фирмата?!?!?!?!

Значи това че са изтекли личните данни няма никакво значение ама видители паролата на мейла и пика е задължително:)))))))Поредната калинка дето изключва компютъра от мрежата за да не го ''хакнат'':))))))

е представите на Нап ел.пощата е само една, и тя както и пол-а трябва да се сменят

Браво на НАП и ПП ГЕРБ! Добре се справиха в сложна ситуация. А най-голямото браво е за Менда Стоянова и Влади Горанов. Изключителни професионалисти!

Арнаудова, не се усеща иронията ... а трябва, иначе е доста абсордно изказване.

Въпросът е как и защо НАП са допуснали да се стигне дотук! Който и да е хакерът днес, утре може да е друг при подобен безотговорен начин на работа. Така, че вината е изцяло на НАП, респективно на държавата в лицето на правителство и управници, които към този момент се спотайват ниско в тревата докато премине бурята, бушончетата нека горят! Но възмездие има, ще го получите!

Аз докато не ми обяснят с патос Марчето Габриел и Ева Мейдал нищо не сменям. Този не ме кефи. много строго дава съвети. Трябва патос, патос другари. Нещо като: " За бога братя ..... еди какво си!

А бе ако са хакнали жената трябва ли да я сменям или да тъка на два три стана.

70 млн. записа от неправомерно публикуваните данни .. т.е ВСИЧКИ ДАННИ са хакнати а не само 3% ;) Жалка работа сте ....

не са всички, повечето стари, незначителни, откъслечни, само има значителни за някои специални залагащи онлайн...затова са се засилили....Иначе е много съмнително кой се е интересувал от тая информация и какво печели с пускането й в интернет...освен ако не е провокация. Тогава печели конкуренцията.

Не стига че изпуснаха данните на хората, а сега и съвети дават как да се оправяме. Калинкоиди!

А бе в този НАП няма ли партиди на някой граждани на Бахрейн. Та преди 2 дена отрепаха трима за тероризъм там. Е пратете им ги. Що трябва сега да вършим по-трудното да сменяме хиляди пароли.

Абе шефката на НАП до кога е в отпуска? Да не са я отвлекли терористите? Или извънземните?

За Менда Стоянова ли питаш дето опъваше чадър над Цар Киро ката шефка на НАП Пловдив. В Катуница умряха две 16-18 годишни деца, а нея я направиха шефка на Бюджетната комисия в парламента.

Като зная как се печелят търгове за обществени поръчки в бг, пак някоя фирмичка на ''наше момче'' ще да е, което си е оставило ръчете на софтуера. но парите за обществената поръчка е прибрал. Да бяхте хванали студент по да ви свърши работа. Не разбирате лi ще с корупция работа не се върши. Качество трябва.

Има ли значение коя парола ще ми хакват, новата или старата? В базата на НАП няма паролите на мейл адресите.

Защо не сменят всички шефове на НАП Това ще е най-разумно вместо ние да си сменим всичко което имаме Та дори и бельото?

Коя електронна поща бе, мърльо?

Ако електронната ти поща няма зелено катинарче на браузера значи е тя.

70 милиона се сравняват един по един... Тея явно дори не са чували за vlookup функцията...

Ами то и аз не съм чувал?

И как предлагат да си сменим ПИК-а? Защо просто не генерират нови ПИК-ове и да ги разпратят по пощите на хората?

Да бе, да ги пратят по хакнатия бг-пощенски портал! Наскоро там хакнаха още 500 хил. акаунта. И още няколко пъти преди време.

За смяна е цялата прогнила система от гербаджийска тъпотия и некадърност!

Подстрижете се също, плюйте си в пазвата, хвърлете подкова саз гърба си. Може и да помогне.

И как да сменя ПИК-а, да взема отпуск, да ида в работното време на НАП да чакам на опашка, че и такса да платя?!

Аз да попитам, защо НАП са пазили в базата си данни паролата на мейла ми??? За какво тя е нужна на НАП??? Това значи ли, че НАП ми е чел мейлите???

Няма как да са я пазили, защото никога не са я имали... просто са много компетентни... за всеки случай си смени и ключовете от вкъщи и от колата, а не е лошо и имената да си сменим, че вече ни ги знаят...

И крушките си сменете вкъщи и на колата!

базата с имейлите е друга база, не на нап

Микровълновата, микровълноватааааааааа, нея смени, от там идват всички беди!

Ние паролите ще ги сменим а директора на НАП и всички калинки Вие кога ще ги смените.Нещо много ниски са станали .

А касовите апарати догодина пак, нали!?!????

"Бъчваров обаче посъветва да се променят паролите на електронната поща и да се смени ПИК" - А бельото да сменяме ли? "В момента около 70 млн. записа от неправомерно публикуваните данни се сравняват един по един" - ехее, ще има яки бонуси и заплащане за извънреден труд тази година. Машала. "Процесът на установяване качествена ли е била защитата на личните данни и има ли необходимите технически мерки е нещо, което Комисията за защита на личните данни изследва" - леле, тия КЗЛД сигурно ходят на обучение при Кирилов за бели хакери.. Скоро и ЦРУ ще започне да ходи на курсове там

Паролата на коя поща личната,служебната.....ама не се излагайте повече моля Ви,насрахте се не ровете повече че смърди,уволнете двама,трима служители на ниско ниво и Баце ще каже браво.......

Имам предвид пощенската кутия във входа.

За 4 или 5 милиона засегнати от източването български граждани, т.е. почти цялото население на страната - без децата, говорителят на НАП ли ще да успокоява. За къде, къде по-маловажни неща държавни мъже ги виждаме да коментират загрижено.

Много навременна и адекватна реакция на НАП! Откуда ги намираете такие, ве?!?!

От къде НАП ще ми има паролата за пощата, че да е изттекла, че да я сменям? Аз не знам НАП да предоставя услуга електронна поща и някой да има поща при тях...

Намерили били някакви данни от някаква си хакната пощенска услуга в майка България и понеже са хипер конфиденциални и не искат да кажат коя е хакната пощенска услуга и какви точно данни са били нахакани, затова съветват цял свят да си смени паролите на пощите, ключовете за апартамента и презервативите в жабката - това последното е пожелание.

Не ти ли е ясно коя е хакнатата 3-буквена пощенска услуга, която, апропо, вече няколко пъти е хаквана

Да, ще ги сменя, но след като ЕГН-то ми, трите ми имена, адрес, месторабота, осигурителната и трудовата ми история са публични, е без никакъв смисъл. Тук трябват реформи, най-малкото оставки...

фарефокс монитор казва на коя поща ѝ е хакната паролата. Интересното, е че самата поща не дава акъл да си сменим паролата.

Пуснали са говорители на АП да приспива хората с общи приказки, вместо да направят нещо за защита на данните от престъпници ! И се оказва,че виновни няма и няма да има - всичко що е гербер е суперспециалист и помазан от ББ !

Сменете си държавата!!!!

Не мога да схвана - каква е връзката между паролата ми на електронната поща и източените данни от НАП.?

Замазване на очите, паспортните са пълни с хора за смяна на карти!

Сменете си и патрона на входната врата! Може и адреса да си смените. Започнете от държавата,

Само да попитам....)). Говорителя на агенцията ...... той ли е най- големия и шеф?

Ама гледа много лошо, почти като Тиквун I, затова са го избрали.

Защо на пощата? Пощата ми не е тайна, много хора я знаят. На едната поща имам няколко нива на верификация, на другата нямам никаква парола - там влизам с потвърждение от телефона. Ежедневно почти получавам такива искания - явно някой някъде се опитва да влезе - Китай, Бразилия най-често... Разбирам НАП да пази паролите на пощите на хората, за да се иска смяна - в случая не виждам защо! За ПИК кода на НАП е ясно. Според мен хората нямат много полезни ходове - дано поне сега се научат да не споделят информация с непознати по телефона, на улицата - т.е. да не са доверчиви толкова, когато става въпрос за личната им информация, макар че отиде коня у ряката - тя вече изтече информацията

Абе, д3.б.или и ПИК-овете в plain text ли сте "пазили"?

А от къде ще ми имат паролата на пощата тия, че да я сменям?

Айде сега да отговри НАП защо ми имат паролата за пощата

А ако верно са използвани дупки, за които се знае от години и дори са оповестени публично? Тогава пак ли няма да има виновни?

НА КОЯ ПОЩА ?! Толкова сте смешни и жалки....