Служителка на БДЖ на гара Илиянци е починала от Covid-19

За смъртта на 64-годишната жена обаче не бе обявено от Националния оперативен щаб

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А стига с този тъп "COVID" - 19. Гледайте ето това видео, който ще то пусна в линка. https://youtu.be/j2m4vhlrM9Y

Тази гара Илиянци е очевидно огнище и отдавна трябваше да бъде затворена, а служителите под карантина. Не знам защо, но имам чувството, че с тези полвинчати мерки много ще я закъсаме..

Дори не можем да дотикаме до пенсия. Защо плащаме цяла вечност осигуровки. Съболезнования на семейството.

докато не станат 1000 болните няма да се оправи работата

Според мен ще има много подобни случаи респ.неправилна статистика

Тикви, включвайте бройката в статистиката си, че ще видите пари от ЕС на... Свети Върболин:)))!!! И... лека й пръст на жената, да почива в мир!

А в същото време едни 240 паразита в народното събрание ги изследват ей така - да име спокойно ! МРАК ! Къде са онези защитници на правилната политика на правителството в борбата с коронавируса ?

Изпратиха ги да се заразят,че да си" изградят антитела".Киро разнесе заразата там и медицинския персонал едвам се възстанови.Безотговорно поведение на човек без морал.В тази болница пращат опозицията-да ги няма докаторазпределят новия заем и някой си пълни джоба за да плати за следващ мандат.

ако няма хора - няма държава, а в такъв случай и мандат няма.

Нали казват да се потърси помощ след влошаване на състоянието. А защо в статията подвеждащо пише, че не е по търсила помощ, а се е само лекувал. Нали първо се лекува е в къщи и после се звъни.

А какво ще стане с персонала където обслужва и почиства пътническите вагони..не са раздали още

много слаб този Щаб! Нищо не знае, освен ако не касае Домуса или Депутатите

1.Мъжа и жената от пирогов са били много болни..жената със сърдечна операция предстоише и още една ..мъжа е бил приет много преди да съобщят за тях 2.Ако е било много опасно всички от илиянци да са по болници..и да са посетени веднага ..да е имало яка дезинфекция.. 3.Сега тази жена е била със стендове..и пневмония

умират. Ако няма коронавирус. Щяха да са измрели много. Жената е починала вследствие на пневмония от коронавирус. Само, че не я записаха в отчета, за да се показва, че се справят. Кой знае колко са такива...

статистика = стакмистика....

Ама вие още ли не сте проумяли,че в железниците комунизма не си е отишъл!?Как да се съобщи за заразените, като кухите глави от администрацията ги тресе "Чернобилския синдром" и за тях е най-добре да мълчат и да си взшмот тлъстите заплати и комисионни,пък крепостните селянш по гарите,да умират.Много отдавна се знае ,че има заразени но гара Илиянци,но никой няма право да говори,защото по договор за изказване пред медиите без съгласуване с Пресцентъра им, следва уволнение.Персоналът на 70% е от пенсионери,защото никой нормален млад човек няма да иска да рита камъни за без пари,а и пенсионера е послушен и не си търси правата.Скоро ще лъснат и други хора от гарата дето уж са болни от пневмония,ама видиш ли не и Крона вирус,щото "Българският болен е най-здавия болен"!

А, къще е щабът в тази игра, знаеха, че синът на първите починали работи там, знаеха, че е бил контактен с тях на рожден ден, това трябваше да е първата им работа, да проверят всичките му колеги, приятели и.т.н. Няма какво да чакат от БДЖ, те не са специалисти.

разбира се, че няма да се занимават с някакви си хорица на някаква си гаричка, те сега имат грижи с дебелите дупетати, представете си колко е ОТГОВОРНО.

Сина на починалите съпрузи от корона вирус, работел на гара Илиенци, а не в базар Илиенци, а сега МВР да възстаниви средствата изхарчени за проверка на на базар Илиенци!

С толкова китайци на Илиянци се радвайте, че е имало проверки.

И без разследване е ясно, че е жертва на НОИвирус 2020 !

Днес е ден на хумора затова ще ви припомня ,когато се разбра ,че има семейство заразено с вируса.И се започнаха дискусийте от къде са се заразили тези селски хорица дошли на гости при сина си в София.Излезе истината дъерята от странство ги заразила.Да ама видите ли ,синът не бил заразен.До тук добре,но след ден се разбра,че синът работи на ИЛИЕНЦИ и цяла сюрия полицаи блокираха световния търговси център.Да ама не ,както казваше един легендарен футболен коментатор,да почива в мир и той.Не било то търт„говския център а било гара Илиенци.Скъпи журналисти,знаем ,че обичате сензацийте,но бъдете точни.Така подвеждате и хората и политиците

Само да припомня, че окачествените като "търгаши", специалисти от Медицинският Експертен!!! Съвет, кзаха точно това - информацията не е достоверна, докато не се приложат бързите тестове.Това го каза и професор Костов и професор Мангъров.Но не би, ЩАБ а е друго нещо.Като се кажеше ЩАБ в недалечното минало и току некой се изпуснеше.

ги ползват и в Тайван направо са спрели заразата на границите - 50 заразени, при 80 000 в близкия Китай. Ама там си нямат генерал коремен хирург, начело на щаба.

Когато правиха проверки на Илиянци, ревяха, че им се пречи на бизнеса. Сега ревът, че работят и не им се правят проверки. Угодия няма. И лекарите от Банско си криха пациентите, но ако нещата се влошат, пак някой друг ще им е виновен.

Кога са правили проверка на ГАРА Илиенци? Кога служителите на гара Илиенци са ревали, че им се пречи на бизнеса? Преди да коментираш, редно е да прочетеш статията!

Искам само да добавя: държавата не е този или онзи, а всеки един от нас и всички заедно. Не може гупа от хора, които и да са те, да тичат на пожар по цялата държава и да спасяват положинието. Трябва всеки от нас да проявява малко интелект и малко отговорност. Защо управата на тази ГАРА, която е била наясно, че жената е била контактна си е траела до последно?

Последно , от какво е починала жената? - Коронавирус? - Бронхопневмония? - Бяло течение?

е то от коронавируса не се умира - умира се от силната пневноминя, която той причинява...

Вирусът, сам по себе си, нищо не причинява. Докато т. нар "имунна система" се занимава с вируса, други гадинки (бактерии и други вируси) те налазват и просто организмът ти не може да се справи с всичко. Затова здравите нямат проблеми, а тези с "придружаващи заболявания" ги "тръшва коронавирусът" и пълнят статистиката.

Е как вирусът не причинява нищо? Причинява: Срива имунната защита и затова доста заболели са с пневмония. Значи причинява нещо.

върви да питаш Свети Петър .....може да знае ....

Сещам се как целия репресивен апарат полиция и прокуратура блокираха пазара Илиенци и пръскаха за дезинфекция, защото разбрали че болния работи там!

Жената е работила на гара Илиянци бре.... А проверките бяха в складовете/битака Илиянци "Илиянци" е квартал на София - там има много неща дето са Илиянци това, Илиянци онова.

Представяте ли си колко пътници е заразила? А не се говори за това тия хора, наред с персонал, кондуктори и каквото се сетите да са под карантина. Изпусната работа!

Кой пътник е заразил нея???

еми така е, и какво? Нещо да я сочим с пръст, че го е прихванала ли. Лека и пръст на жената. Слава богу вероятно е носила маска, тъй като от БДЖ май задължиха служителите си още отдавна да го правят.

Не да я сочим с пръст, а да се осигури на живите, контактували с нея тестове и лечение. То това е просто като детска игра! Лека й пръст на жената, но може да се предотврати и чужда смърт!

Какви пътници бе идиот, това е товарна гара!

А, дребен вирус, лека сезонна настинка. Асимптоматична, атипична, асиметрична.

Да жената е била колежка на мъжа чийто родители починаха първи в Пирогов.Работят на гара Илиенци.

PEYTSCH

Значи умираш от рак, а установяват че си имал хемероиди...И опа, умрял от хемероиди !

64 год. жена я държат на работа, тя вече трябва да е пенсионер, от една страна отнема се работното място на някой млад човек, от друга страна сее зарази от вируси сред колегите си, хайде сега незабавно разследване на този който и е началник и съд по военните закони

Държат я на работа първо защото сигурно е с ниска заплата и второ - вероятно няма млад кадър точно за тази длъжност. Така че, жената не е заела ничие място. Отделно на нея може да и е трябвало стаж за пенсиониране. Всички знаем какви времена бяха и как се работеше без осигуровки. А колкото до това, че сеела зарази - млад човек не сее ли?

младите ще емигрират в чужбина, а вие стойте на топлите местенца докато дишате, пък ще видим кой ще ви изкарва пенсиите

правилно, в чужбина няма корона вирус..

Точното младите с леки симптоми носят вируса и не им пука кой ще заразят...

В БДЖ и НКЖИ отдавна няма млади хора! И ако не са пенсионерите влаковете спират. Понякога когато си ПРОЗД е по-добре да замълчиш, отколкото да ръсиш глупости!

За съжаление в държавните институции се е напълнило с каскети и калинки, които си вършат работата през пръсти или просто толкова си могат.. затова тези цифри дето генерал Мурафчийски предсртавя - той си мисли, че са такива. Само дето той ги получава като сводки от ей такива каскети и калинки в едната си част.. т.е. една част въобще не получава..

Да, така е в държавните институции и картинката е следната: масово възрастните не работят, а младите ги наемат за пчелички и ги въртят на пета да вършат и тяхната работа.

1. Служителка на БДЖ на гара Илиянци е починала от Covid-19 2. тя е била приета с двустранна бронхопневмония в столичната Пета градска болница и е била поставена на апаратно дишане. Въпреки усилията на лекарите обаче пред уикенда е издъхнала. ------------ ОТ КАКВО Е УМРЯЛА - 1 ИЛИ 2 ?

Само ти ли на този свят не си разбрал че Covid-19 причинява двустранна пневмония ???

ТИ ЛИ НА ТОЗИ СВЯТ, НЕ РАЗБРА, ЧЕ ЗА ДВУСТРАННА ПНЕВМОНИЯ СИ ИМА ... ЛЕКАРСТВА - АНТИБИОТИЦИ!

че е COVID-19 иначе двустранните пневмонии до сега как са ги определяли? Неграмотник!

Неграмотен тъпак, че и гласовит. Има вирусни и бактериални пневмонии, момченце със семпъл мозък, който не може да побере повече от 2 понятия. Само единия вид се лекува с антибиотици. Добре дошъл в реалния свят, където трябват знания и умение да се мисли, само с 2 прочетени книги и 7-ми клас не става. Ходи сервитьорствай или каквато там примитивна работа работиш, не пиши из форумите и не се опитвай да мислиш. Мисленето е за други хора, на теб не ти се отдава, бачкай си и си трай.

Пневмония е имало много преди корона вируса. Само че тя не е модерната думичка сега. И преди от Пневмония се е умирало, но не е било медийна сензация

Ами явно не е разбрал. Колкото до "експертните" коментари на тея отгоре - имало е и ще има пневмонии без причина COVID-19, но в конкретният случай тази жена дава положителна проба за вируса. От тук се прави извода, че пневмонията, която я е убила е причинена от коронавирусът. Ако според вас е чисто съвпадение пневмонията и в същото време наличието на коронавирус ... тогава явно няма смисъл да ви се обяснява, явно причинно следствените връзки при вас са енигма.

Е това и е лошото на нашата здравна система - не от короната да се пазаиш а де не попаднеш в ръцете й. Наред със многото свестни доктори и медсестри има толкова скапано ръководство което със всички сили допринася лекарите и сестрите да бягат от БГ. Брифинги и мерки могат само да информират хората и да ги плашат но дойде ли до реалното лекуване на хората всичко е кьорфишек

ДА СЕ "ЗАПИШАТ" В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. ТАМ ПРАЗНО НЯМА. ЩЕ ГИ ИЗСЛЕДВАТ.

Добре, че съм в Индия, че в България нещата са зле... Здравен терор, липса на разум, щабове, а никой не мисли, че след 2 месеца хората ще са без работа, с заеми и без храна... Отделяйте идващите от Италия и Испания за 14 дни, направете стадиони и казарми, карантинни лагери! Хем ще има работа,хем ще се спазва карантината!

В Индия със сигурност е приказка...

притеснявай, той коронавируса още не е пропуснал никоя страна. Ако не е стигнал до Индия - ще стигне и до там. А ти се моли да не те срещне, че сигурно и тамошната здравна система не е цвете за мирисане. Освен, ако не открият някое аюрведично средство за лечение.

ХАХАХА ... айнзацгрупен и вишка с картечница и разстрел на място ... ей шурави на прекаляваш ли малко ...

Прочетох няколко коментара и останах разочарована.Жената е от Н.Искър и е моя съседка.Не знам защо,винаги покрай истината,върви лъжата.Лъжата е,че не е обявена от щаба ,което не е вярно.Малко предисловие,съобщиха че в пета градска е постъпила жена с бронхопневмония която при тестване е дала положителна проба.Поставиха болницата под карантина за няколко дни.Жената я трансортираха за Пирогов.В тежко състояние и я интубираха.Генералът каза ,че има пациент в много тежко състояние.В събота се разбра че си е отишла.Така до тук истината е тази.Семейството е под карантина,включая и други техни роднини.Сега проблема е друг,защо не са под карантина хората работили с нея.Защо колегата на който починаха родителите му и на всички беше ясно къде работи, не бяха изолирани.Там работят и други лица, да не говорим че тя е пътувала с влак и е имала контакти с други пътници.Проблемът е в ръководството на бдж.И този шеф да не се прави на света вода ненапита.Защото ако бяха взели мерки след първия заразен,можеше по адеквакватно да се реагира на ситуацията.Сега може да има и други заразени които не подозират.Нека почива в мир съседката,добър човек беше.На близките съболезнования.

Защо не ни казаха, че починала жена работи там, където и синът на първите починали от Ковид-19? Защото после възникват и други много неудобни въпроси.

Съболезнования на семейството на Вашата съседка. Не стана ли ясно от къде се е заразила, от сина на първите болни ли? А има ли други болни от роднините на жената, презполагам, че е живеела с мъж, деца.....?

Т.е. онзи сърдит и надменен генерал и приятелчетата му не вършат нищо друго, освен да дават брифинги с часове и да отговарят малоумно на малоумни въпроси? Как може да не знаят или съобщят за този случай? Нали това им е работата и затова взимат по няколко хилядарки заплата? Срамота!

защо вместо да дращеш по форумите не идеш и да се кандидатираш за мястото на ге. Мутафчийски? Току-виж си справил по-добре от него и вземат и теб да те направят генерал.

имало ли е конкурс за това място? Да видим няма ли вирусолози и епидемиолози в България?

За циганите ще има маски със специална защита, като за социално слаби. Те ще имат специални маски без ден трудов стаж, а вашите ще са някакви неспециални. На това му викам дискриминация.

На командно дишане значи интубиране. Досега няма случай на оздравял интубиран.

Знаеш ли, че за подобен коментар можеш да влезеш в затвора. За какъв точно се мислиш?

напротив, има, около 2/3 от постъпилите в реанимация оздравяват като те са 3 групи - на кислород, на помощно дишане и на командно дишане (изкуствена кома) около 1/3 от тези на командно дишане оздравяват - понеже не споменавам другите отношения, то само общия резултат е, че 1/10 от стигналите до реанимация почиват (но това са и трите пътя, не само командното) поне това е от болница в Италия. Тук медперсонала още не е натоварен, така че дори е вероятно още повече да оздравяват. Вече като станат много повече хора в реанимациите ще е друго, но за сега си е ок. Много важно е да се отбележи, че в реанимацията не се провежда лекуване, а оцеляване. Разликата е голяма. Например, слабите организми ги затруднява само едното лечение, а вече операциите по спасяване са им много, много по-трудни от на поначало здрави. В превод това значи - реанимация след операция е едно, реанимация след зараза след коронавирус е много друго. И въпреки това пак голямото мнозинство оцелява, и дори оздравява. Следващ момент е, че смъртта се случва бързо, а оздравяването - 1-2 седмици. Т.е. ако сега се разболеят 20 човека, и няколко от тях починат в различен стадий (примерно 3-ма), то: след 10 дни ще има 3 починали и 16 болни и 1 оздравял (примерно) но и ще са дошли още 150 болни, така че починалите ще са сумарно около 35 (примерно). Объркват се партидите един вид. Починалите се проявяват много бързо, а оздравелите - много по-късно.

Защо не тестват пак сина на първите регистрирани и починали от коронавирус? Много е вероятно първия тест да е бил с фалшиво отрицателен резултат.

много е възможно. В Испания гръмна скандал за техните тестове, които и България използваше поне в началото. Фалшивите испански тестове докараха развихрянето на заразяването в Испания.

защото не е депутат.

да заблуждавате хората, че няма Ковид. Предполагам, че повечето случаи на починали ще ги запишат и са ги записали вече, като починали от двустранна бронхопневмония. Без да споменават Ковид. Само че, за живите е полезно да са внимателни, и да не слушат глупости и конспирации, ами да знаят, че вирусът е много заразен и агресивен. Докато се усетиш и може да се случи да останеш без кислород в кръвта. По-добре разумни и внимателни но живи, отколкото самонадеяни, пълни с конспиративни теории и самолечения със бикарбонат, ракия и т.н. и...да се докарате на вентилация.

Мунчо, двустранната бронхопневмнония е толква често явление, колкото и рака на белите дробове сред непушачите. Да, не се чуди - много добре го прочете. Нея си я има от памтивека. А за новоизмислените вируси - ще цитирам един вирусолог - ако на пешеходна пътека те блъсне кола, едва ли има значение, дали е мерцедес или трабантче!

Във време на пандемия има огромно значение дали е двустранна пневмония или Ковид. Тук сравнението с мерцедеса и трабанчето не важи, защото може да има заразени

Е сега твоето е всяване на паника. Я се успокойте. Болните от тежки болести да си седят вкъщи и да нямат достъп до други хора освен от оторизиран персонал. Може да се направи ама това е България. Що в Холандия карантината не е задължителна. Които са здрави да работят през метър два с маски и ръкавици. Холандия каза че дори да не се ходи на работа имат пари да ги издържат до 3 месеца. Но те са си работлив народ. Що там няма такъв бум на короната

Цензурата на Боко и щаба се издъни за пореден път. Статистиката, която ни се поднася е стриктно контролирана и нереална.

Дейност се отчита само за пред медиите , всичко друго е пунт и пластика .

Ръкопляскайте им още на медиците и се възхищавайте на господин Генерала. Всички ни манипулират,че са много загрижени за нас. Затова в спешните центрове работят предимно доброволци/ студенти или специализанти по медицина/.

Много полезна би била информацията за това, колко души общо с починали в България през денонощието и колко от тях наред с другото си заболяване са и носители на COVID19! Но в България няма нито един истински журналист, който сам да решава каква информация да поднася и да си прави труда да я събира. "Журналистите" само препредават информацията, поднесени им от Националния оперативен щаб.

Какви журналисти са тези неграмотници , виж че не могат да формулират нормален въпрос . Тези които още стават са неудобни и са в дълбока изолация .

за 240 главоча се намериха безплатни тестове, ама за онези от гара Илиянци - среден пръст. Яко!

Нали знаеш къде живеем?

Как изобщо някой ще си позволи наглостта да умре от корона без заповед от Генерала?!

Как живееш само с една гънка на мозъка, само ти си знаеш....

Щеше да е една идея по-добре, ако теб и подобните ти ги нямаше изобщо!

Правилно! Всеки който използва главата си, незабавно трябва да бъде обезглавен! Само партията има право да казва, кога къде, какво!

много се учудих как е възможно синът им да не е заразен, щом са живеели при него, в едно домакинство. Вариантите бяха два, но и двата включваха да са ни излъгали - или вирусът не е толкова вирулентен, колкото ни разправя генералът, или двамата не са били болни от ковид-19, а от обикновен грип, ама нямаха търпение да започнат с броенето на починали. Тя, жената, най-вероятно не е починала от вируса, а от инфаркт или нещо подобно, предвид състоянието й.

Ама разбира се, че това са единствените два варианта, които съществуват. И разбира се, това е най-вероятната причина за смъртта на жената, други просто не съществуват

виждам, че и щабът, и Вие се затруднявате да ги измислите, но ще замажете положението, никак не се съмнявам.

с написани тези разсъждения да ти тежат на съвестта следващите, които те слушат и оставят дом да се лекуват сами от "леки настинки". Не се пише така безотговорно. Умници големи, по-умни от всички лекари на света.

най-правилното е на моята съвест да тежат, понеже аз съм шеф на измисления щаб, да. При 4 случая да не се проследят връзките на потенциално заразените е от претоварване сигурно.

Нормално, депутатите ще бъдат подложени на тест, а за колегите на жената няма. Това е. Защо и те не са тестувани?

Абсолютно. А всеки ден са били в контакт с нея, ама от този щаб само имитират дейност, а мерките никакви и неефективни. Тези 100-200 хиляди българи, които се прибраха от чужбина, поне 1-2 процента са инфектирани, говорим чисто статистически, ама те ги пуснаха да се "карантинират" у дома и да заразят близките си. Ами супер, да ви п.... на мерките. А дали можеше да ги настанят по празните хотели под карантина и след 2 седмици пуснат здравите, а болните според случая - болница или лечение отново в изолация. Така и празните хотели щяха да получат някой лев, но всичко това щеше да струва МНОГО по-малко от МИЛИАРДИТЕ, които ще трябва да се изливат сега...

Прави сте абсолютно. Карантината на пристигащите от чужбина-реално инкубатора на заразяването из страната трябваше да бъде реализирана именно с тази мярка-настаняване в празни хотели, организиране на кутъринг изхранване като в болниците с количка, без контакт с клиентите. А хотелите можеха да бъдат избрани сред тези със сериозни задължения пред НАП. И с нощувките тези задължения щяха да се погасяват. Тази мярка трябваше да бъде съобщена предварително на всички желаещи да се завърнат и о о о о о елате да видите - повечето нямаше изобщо да тръгнат към България при переспективата да стоят 3 седмици заключени в хотелска стая. И тогава нямаше да има никаква необзодимост да бъде блокирвана икономически страната с тези безумни седенки по къщите.

Мъж падна на релсите и почина от COVID 19

Ами то това е ясно отдавна. У нас този вирус циркулира от януари месец и вероятно болни от него са били и са хиляди, да не кажа и десетки хиляди. Просто повечето го карат на крак, някои се случва и да умрат, ама кой ти ги брои щом не са били по чужбина, в Банско или не са на властови позиции - така не влизат в статистиката въобще. Успокояващото е, че тук поне всички сме ваксинирани с БЦЖ, което по последни данни дава голямо отражение при заболяемостта и тежките случаи - общо взето 1 към 3 в полза на ваксинираните, 1 ваксиниран на 3 неваксинирани има вероятност да развие по-тежки симптоми.

още повече, че ваксината БЦЖ не е доказано, че пази за цял живот. Тя е направена специално за туберкулоза, сега започват изследвания дали има връзка. Всеки случаи преди години в България имаше доста болни от туберкулоза. Не знам дали са били ваксинирани. По принцип, който боледува крие после, държат се скрити тези данни.

В 5-градска болница са способни да уморят и здрав човек, какво остава за тия с Covid-19

Не вируса е виновен както пак се пъчат да го изкарат, а нефелността на здравеопазването ни защото няма как днеска да се установи в лечебно заведение двустраннта пневмония и да те пратят в къщи за да те приберът на другия ден с единия крак в отвъдното:(((((((за да покажат ''големи грижи и лечение'' на простосмъртен...Да почива в мир....

PEYTSCH

„ОТ“ или „С“ корона вирус ? Не е ли имала никакви други заболявания ?

Не и е било добре и установили двустранна пневмония ама ДЕН ПО ЛЪСНО е приета в болница??????? Те така си заминават простосмъртните докато някакви ''божества'' заради контакт си лежат в болница.. Да почива в мир жената, ама е много некоректно пак да вкарвате сина на другите двама починали дето също с последни сили се довлякоха до Пирогов че линейки за тях няма....

ей това е реалността, а не цирка на мутрата