Служители на БАБХ взеха от юрист агне вместо прасе

Закланото животно било конфискувано заради Африканската чума

Обратно в новината

Коментари - Служители на БАБХ взеха от юрист агне вместо прасе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

изаде хагнето милото добиче?? май след сусжук тейт и агтешко меу се дояло , А?

Тия както са почнали ще стигнат и до нас.

Какво агне, какво прасе, това на снимката си е добре хранено куче!

Това са търновските полицаи - така си действат. Винаги ходят без заповеди и правят ,каквото искат. А търновските съдии ги спасяват , че и прокурорите . Това обаче е материал за споделяне .

В същото време магазините в Габрово си разкарват свинското в обикновенни баничарки, а агенцията по храните в града спи зимен сън...

Тия "специалисти" правят ли разлика между прасе и агне! Сещам се за един виц: Бизнесмен с мерцедес спира до овчар който пасе стадото си до пътя. Помислил си, че лесно ще преметне селяндура! -Искаш ли да познаваме кой каква професия упражнява. Който познае, взема едно нещо на другия - аз-овца, а ти - мерцедеса - казал бизнесмена на овчаря. -Добре - казал овчаря - Ти си овчар - казал бизнесмена -Да, позна - казал овчаря Бизнесмена отишъл до стадото и хванал едно животно и - в багажника. Дошъл реда на овчаря. - Ти си бизнесмен. - казал овчаря -Да! А, как позна!? - изненадал се бизнесмена - Когато ти позна какво работя аз, това което хвърли в багажника на колата си не беше овца, а кучето!

Не виждам начин човек да обърка агне с прасе, дори да нямат кожа. Става дума за бандитска кражба, с използване на служебно положение. Просто са взели агнето на човека и са го изяли. Чист бандитизъм, който от върховете вече е стигнал до низините. Адвокатът просто го е формулирал многословно, не е тъп колкото ветеринаря в случая. Та скоро ще почнат саморазправи, бунтове и метежи. Неизбежно е, без да съм врачка. И няма къде да се скрият, хептен пък в апартамент с асансьор в хола. Как си траят някои облажили се. Впрочем пари и имоти няма как да скрият. Група цигани, отгледани с тяхно бездействие ще им ги разградят за ден-два например.

Прав си , да знаеш - вероянто това е било, крадци перверзни на служба . Е те ще ни помогнат да се справим с престъпноста и болестите по животните....безопасноста на храните .

Агнето е по-безопасно за ядене, а свинското-не!

Време е чистачките да вземат нещата в свои ръце!

агънце на комунделите, уредени от мама и тати на държавна хранилка доживот!

Бяга заекът през гората. Среща го мечката и го пита, защо бяга. - Лъвът се е заканил днес всеки, който има три топки да му ги откъсне! - А ти колко имаш? - Две. - Тогава защо бягаш? - Лъвът първо къса, после брои!

трябва, трябва и агнетата и овцете да се унищожават.

Той твърди, че е било агне ама не май не е било! Било си е чисто прасе с кожите даже!

На такЪви айдукати - такива пулюцаи и инспектори.

Агнето било ли е покрито със свинска кожа?

Не би ли могло изразът "процесният АУАН" да се предаде на човешки език? Колко души в България знает какво значи "процесен" и колко от тях разбират значението на съкращението АУАН?

Адвокат ! На него си му звучи нормално :) АУАН - Акт за установяване на административно нарушение

Такива са 80% от държавната администрация дето немогат да разпознаят елементарни неща за които получават немалки заплати :(((((

Пътната мафия вече посяга и на месо.Какъв е им символа на картата на бабх,как да ги различиме от престъпниците.Айде бе напишете че следващия път ще намират и човешко.

На автомобилите им пише БАБХ, обикновено правят хайки с пътни автоконтрольори, защото те сами не могат да спират МПС, не би трябвало да могат да искат и лични карти . По принцип те контролират само обекти които са регистрирани по закона за храните. В случая те помагат на полицията ,която извършва проверката с експертно мнение. Дали се касае за свинско месо, заешко/котешко...... или друго , съпроводителните документи ( търговски документи )приличат ли на истински и т.н. ДОКОЛКО Е БИЛО ЕКСПЕРТНО- друг въпрос.

Охо! Върнали сме се в "ония времена", в които милицията и службата си правят, каквото си поискат.

Некадърността - запазената марка на ГЕРБ!

всички милиоционери са от ГЕРБ, а не от майката партия БСП-ДПС-Евророма :)))))))))))))))))))))))))))))))) ей! много сте прости, кухи, дървени кратуни!

в един момент и агнето ще стане свиня,щом наредят !!да внимават свинете на жълтите павета!!няма ли чума за тях !!разсипаха държавата !!!

На адвокат и две агнета да му вземеш, пак е малко.

А утре и на теб като го сложат четвъртит, дали ще си толкова "остроумен", а!

Хора в БАБХ всички ветеринари са много тъпи, както виждате! Наистина нищо не разбират, много са зле! Тази ''агенция'' не трябва да съществува и трябват яки уволнения!

Чета коментарите и даже не се чудя -партийните пристрастия до такава степен са затворили очи и уши, че даже и не мислят кое и как. Боли го хея адвоката за едното шиле, той за едно пълномощно взима два пъти повече. И да злобеете срещу него, и да цитирате разните закони и свети книги -все тая. Истината е тази че никой не е защитен от подобни "грешки" -едно дете което е виждало месо вМОЛа ще направи разлика дали е свинско, или агнешко, или пилешко. Преди време на животински пазар направиха аст на гълъбар че нарушил наредбата за Африканската чума! Това не ви ли кара да се замислите. А по време на птичиат грип актовете за месо от бозайници! Ама спора е все дали са червени, сини , пепитени. Това е средата в която се въдят и такива случаи. така е в цялостното животновъдстви, птицевъдство, рибовъдство смесването на наредбите с цел личностно облагоденстване. Днес случая с шилето на адвоката да са били 3 или 4 човека ще вземат по бутче или плешка, ще вземат патката или гъската, ще вземат лефера или паламуда -проверяващи са -имат законово право!(нали) и после ще си правят гаргара как ХХ му се бамаата .... Не разбирам вие дали правите разлика по друг показател освен партиините пристрастия и опорни точки. Иначе адвоката не го мислете утре някой като вас ще го обезщети я с прасенце, я с агънце, пуйка или гъска -зер адвокат е БЕДЕН ЧОВЕЧЕЦ .....

дрънкаш една камара приказки и накрая казващ да не ни е грижа за адвоката а защо не каза че се унищожава така поминака на хората а защо не питаш от къде и как е дошла тая болест ДРЪНКАШ ДРАГИ!

И с женски и с мъжки калинки е пълно в държавните агенции, министерства и управление! И България, разчита на такива хора да контролират и превантивно да предотвратяват проблемите! Това са хора вредни и опасни за държавата!

Вие какво очаквате от хора които са виждали животни само по телевизията и по учебниците ?! Едно време преди да почнат да растат служебно и да станат проверяващи поработят по специалността и тогава видят какво е кон , магаре , агне , прасе и т.н. ! Сега завършва , търси връзки и става служител на министерство и то го праща да проверява ! Той никога не е виждал заклано животно камо ли да различни прасе от агне ! И после плюйте системата от преди 1989г която поне учеше на нещо младите специалисти !

нали Бойко ги вкрава калинките и двамата пишете за едно ама ти се заяждаш с човека

Две различни неща ! Калинките на Боко си купуват дипломите ! Тук говорим за хора които са учили и съвсем резонно са си взели дипломите ! Просто нямат нужният опит и затова се стига до този гаф ! Ако не си виждал разфасовано прасе и разфасовани агне много трудно ще направиш разликата ! Това е опит който го нямат и затова са виновни не само Боко , а всички управляващи след 1989г !

Илияне, недопустимо е студенти вет. медицина и завършили да са толкова некадърни, че дори да не различават животните!!!!!!! Извинявай, но децата в детската градина знаят кое е прасе и кое магаре! Вие в Ст. Загора не ги ли учите по-качествено?!

За съжаление случаите като този още веднъж доказва, че държавата рекетира българските селски производители и иска да унищожи селата. Целта е тоталното поробване на народа и да го направят зависим от корпорациите. Следващото нещо ще са градинките с доматите и чушките. Защото държавата иска от всичко да прибира данъци, а нашите сънародници с тези мизерни заплати успяват да се изхранят благодарение на животинките и градинките си. Народното търпение все ще свърши някога.

Сериозно ли ветеринарите не различават шиле от прасе???? Сигурно са завършили ветеринарСТВО в някои от новите “Университети” произваждащи вереринари хахахахаха....

Кви ветеринари бе, завършили училището за ветеринарни фелдшери в Зарата и се пишат доктори. Подобен е и Мюмюн Чатрак лидер на ДПС Разград (доктора). Едно скопяване на прасе не могат да направят както трябва. Ветеринари.

турчин да скопява прасе. Ми нали ааллааа ще го накаже задето пипа свинско мъ.де.

!

На българите ще бъде забранено да отглеждат домашни животни за лична консумация! Само кучета и котки !! Мрете бългаир така ви се пада, скоро време и на кладенците и сондажите ще се сложи водомер!

хубаво така да бъде и тебе първи да постигне

ТЪПАНАР

Тва е нищо. Докторите кръстиха комшииката, че има тумор в корема, щот комшията им рече че не е спал с нея от години. Тумора се оказа женско и ся е на 8 години

доколкото съм чувал има "непорочно" зачатие. Правят го баджанаците ни.

Емо, писателю: „...Неистински са твърденията, че няма придружаващи документи. При въпроса ми, дали искат да ги представя, категорично ми бе отказано, тъй като всичко било ясно...‟

Адвоката да не се прави на ущипан, защото не става въпрос агне ли е или прасе, а за незаконна търговия с месо. Пък и е нарушил 8 от 8 алинеи. Чл. 43. Предназначените за продажба на едро трупове, половинки и четвъртинки, както и неразфасованите субпродукти трябва да са: 1. получени в кланици, отговарящи на изискванията по чл. 4 и 5, и контролирани съгласно глава единадесета; 2. получени от животни, годни за клане, преминали предкланичен преглед, съгласно изисквания на глава пета, раздел I; 3. обработени съгласно изискванията на глава четвърта и глава пета, раздел II; 4. преминали следкланичния преглед от държавен ветеринарен лекар съгласно изискванията на глава пета, раздел III; при установяване на изменения, локални дефекти или други промени, с изключение на травматични наранявания, които са се появили непосредствено преди клането, трябва да са извършени лабораторни изследвания, които потвърждават, че промените не правят месото негодно за човешка консумация или опасно за здравето на хората; 5. маркирани в съответствие с изискванията на глава седма; 6. транспортирани при спазване на изискванията на глава десета; 7. придружени по време на транспорт в страната от документите по чл. 79; 8. съхранявани след следкланичния преглед при спазване на изискванията на глава девета.

И кое е баш незаконното, това че на село е заклано шиле, наричано агне, или това че първо скопяват животното а после гледат камила ли е , магаре ли е. Това ли е оправданието за НЕСВЪРШЕНА РАБОТА ОТ ВЕТЕРИНАРО МЕДИЦИНСКИТЕ СЛУЖБИ. Преди бариера и огромна тенекия на която пише " Карантинна зона! Минаването забранено!" Днес дори журналистите не спазват карантинните изисквания! Да ви таковам и правистите и запознатите със закона

Аве умник, Какво ми цитираш алинеи касаещи ТЪРГОВИЯ С МЕСО НА ЕДРО? Човекът си е купил от приятел ЕДНО агне за лична консумация.

ПАРТИЯ ГЕРБ Е ГРОБОКОПАЧА НА БЪЛГАРИЯ! БОЙКО ЩЕ Е ЧОВЕКА ДЕТО ЩЕ ИЗГАСИ КРУШКТА И ЩЕ ЗАТВОРИ ВРАТАТА!

И ти къде прочете, че служителите са от партия ГЕРБ. Все великиумозаключения!

драги гербаджио, заповедите се спускат от паритя герб! Назначават се ръководители пак от паритя герб!! Ти май живееш в друга държава? Защо БАБХ и МЗ и МРР и другите агенции като знаят че около нас има зани с чума не предприеха мерки??? Нали ГЕРБ и Бойко ръководят България бе селски? Те за какво са ми да събират пари и да ги харчат за себе си ли?

Нито съм ти драги нито съм БКП боядисан! Трябва ли да бъда гербер при регистрирани 58 партии и коалиции. Що не си представиш, че съм любител на Яне Янев. И защо не си представиш, че съм гласоподавател на ДПС. дали си наясно че точно в тези цитирани от тебе служби основни играчи са следовници на ДПС. Защо не си представиш че и болшинството служители във ветеринарните служби са като болшинството служители на БДЖ -турскоговорящи, но пък набеждаване че са герберасти. Хайде стига с тези опорни точки, дори това няма да ви качи на "кормилото на държавата" -иначе, колкото повече сте осрени -толкова по високо крещите оставка! Както казваха тризначките -ДРИШЛЬО!

През 1990-те години имаше един виц: Стадо овце пасе на поляна. Овчарят придремва под сянката на дърво. Наблизо спира черен мерцедес, излизат няколко здрави момчета, две от тях се насочват към стадото, две - към овчаря. Едните грабват животно и го помъкват към багажника, другите хващат очаря и му казват - виж к'во, взимаме тук една овца да се почерпим, че имаме повод. Ти ще си траеш, щото и полицаите няма да ти помогнат, а такъв бой ще ти хвърлим ... - Добре, добре, разбрах, момчета, това ясно. Само да ви попитам, вие да не сте от тези, дето им викат мутри? - Да, как разбра? - Еми, от цялото стадо взехте кучето ...

И понеже не гледам, се оказа, че съм дублирал вица, някой вече го пуснал :D Нищо, де, тоя виц и 10000 пъти да го разкажем днес, все си заслужава.

Е не, това нали е някаква шега...

такава е самата истина, наредено е да се унищожава всичко в БГ.то!

Нищо ново под слънцето. Във филма "13-та годеница на принца", героят на Парцалев казва на лекаря и магьосника, след като го обявяват за умрял: "Некадърници, не можете да различите жив цар от умрял цар".

И как после да вярваш на "специалистите" , като не могат да различат кое какво е?

Когато материалът не струва, тогава и управляващите, и институциите, и създадените правила, и контрола върху тях, и цялата държава не струват.

... и некадърниците да върнат агнето на човека във вид удобен за логаритмуване т.е. да може да се яде.

Пасе си бай Иван овцете на къра, По едно на пътя време спира една черна баварка и от нея излизат четири яки момчета с черни очила. Отиват при бай Иван и го питат: - Абе дядка, ти знаеш ли кои сме ние? - Ми не знам. - Е, кат' не знаеш, ся за наказание шъ ти зееме едно агне! Взели му агнето и заминали... След една седмица бай Иван пак си пасе овцете на същото място. Пак спира баварката и отново яките момчета отиват при него и го питат: - Ей, дърто, знаеш ли кои сме ние? - Ааа, знам, знам - рекъл бай Иван - А, че от де знаеш бе? - Ами предния път ми взехте кучето...

Всичката им работа е такава ! Некадърници, назначени по роднински в държавните институции ! Трябва чистка ! Масова чистка навсякъде ! 90% от държавните служители не стават за нищо !

на Бойко всичките му служители са такива

Не стават за нищо? Хайде моля, моля не така. Стават те и роднини да гласуват с правилната бюлетина.

Хайде, хайде и в БАХБ имат рожденник.... адвоката ще си купи друго агне !

Нали знаете, че свинското е забранено в библията? “И прасето, макар че има разделени копита, не преживя; то е нечисто за вас.” Левит 11:07. Защо да избягваме да ядем свинско месо на всяка цена! Без значение какво мислите за това, прасетата са доста мръсни животни. Те се считат за боклук и елиминиращи отпадъците на фермата, прасето яде буквално всичко, което може да намери. Това включва не само насекоми и боклуци, които се намират около тях, но и техните собствени изпражнения, както и мъртвите трупове на болни животни, включително и малките си. Не са малко случаите, когато фермери излезли, за да нахранят прасетата си и никога не се е връщат. Те просто биват разкъсани и изядени от свинете. Просто знаейки какво е диетата на прасето, може да се обясни защо месото на свинята може да бъде толкова мръсно. Свинското месо е популярен, но сериозно съмнителен източник на протеини. 1. Проблемната храносмилателна система на свинете Има причини, поради които месото на прасето става по-наситено с токсини, отколкото на другите селскостопански животни. Първата причина е свързана с храносмилателната система на прасето. Прасето разгражда всичко, което яде доста бързо, до около четири часа. Затова и прасето се угоява бързо. От друга страна на една крава и отнема добре 24 часа, за да усвои храната която е консумирала. По време на храносмилателния процес животните (включително хората) се отърват от излишните токсини, както и от други компоненти на храната, които могат да бъдат опасни за здравето. Тъй като храносмилателната система на свинята работи бързо, много от тези токсини остават в системата си, за да се съхраняват в повече мастни тъкани. Друг проблем с прасето е, че има много малко функционални потни жлези. Потните жлези са инструмент, който тялото използва, за да се отърве от токсините. Това оставя повече токсини в тялото на свинята. Когато консумирате свинско месо, вие също получавате всички тези токсини, които не са елиминирани от прасето. Никой от нас няма нужда от повече токсини. Всъщност трябва да направим всичко възможно, за да премахнем и да намалим излагането си на токсини.

Ами, ти не яж. И без това за нас останаха малко прасета.

Твърдението е невярно и не се базира на доказателства, а на вярвания.

Може да си прав за свинското, но като се замислиш какво изобщо ядем, малко токсини в повече едва ли толкова вредят. Цялата природа е замърсена, даже веган да си, пак не ядеш чиста храна.

хахахахха, споко бе пич, тя същата е писана за юдеите и за онзи климатичен регион! Явон едно не си разбрал в стария завет - библията основно таз преписана книга е за тогавашните юдеи, израелтяни и евреи. Тя не е писана за теб!! Тя е помагало, въвежда канони за живота на новия народ дето е избил племената които са живяли в "обетованата земя"! Хаххахаха, човече много си заблуден!!

Като четеш Библията знаеш ли през кои години е писана! Я обясни как 40 години е бил похода от Египет да Израел в пустинята и каксе гледа прасе по време на поход! Нещо да ти светва и защо мойсей е въвел обрязването -и то пак па време на 40 годишният пеход. ВсеТълкователи на Корана, на Библията на закони и разпоредби....53 година с наредбата за борба с бяса избиха не бездомните кучета, а кучетата на чобани и селско/градски дворни кучета...Самата наредба касаеше БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА! И после в библията и по -точно Талмуда се касае за кашерната храна и там не е само свинското -запознай се по -добре с въпроса за да изглеждаш наистина на начетен

А Вашата особа къде е виждала потно агне, като са Ви толкова важни потните жлези?!

Личи си че си градско копеле. Ако става въпрос за животно което наистина е мръсно -това не е прасето и то само заради начина на отглеждане. Най -мръсното животно, т.е. птица това е КОКОШКАТА. Тя убива чуждото пиле, убива кокошка която е нова за ятото, убива и изяжда, тя кълве храчки, тя яде л...на, умреле мешки. В някои райони на по -суров климат, кокошките се гледат на ниво под прасето/тата за да изядат това което е паднало от прасето, дори изсраните л...на защото в тях има непреработена храна, те ядат и изпражнеията на конете, на магаретата, ядат мърша...за което в светите книиги и някои фърчащи са споменети като некашерни. И ако цитираният Левит (знаеш ли кои са Левитите) касае прасето прочети и в Тората и в Корана кои още животни са упоменати там

Време е е пак да разгърнем томовете от разкази на неповторимият Чудомир ! В тях той така правдоподобно и с колямо чувство на хумор е описал душевността и бита на нашият народ преди век . Та там има подобен разказ , за един представител на властта, който е изял опечената котка на жена си , предоставена му като рушфет от един бедняк-тарикат ...за ЗАЕК ! Преди половин век съм ги чел,като дете ...за съжаление забравям имената на персоножите...

Той и въпроса с чумата по свинете е засегнал, ама тия от БАБѝ откъде да знаят. Мислят си, че те са я открили.

Чета и умирам от смях. Просто не е истина.

Тая Агенцията по храните- Искат всички съставки на храните , които се продават и им правят списък. Така ако някой измисли нещо НОВО, на следващия ден Директорът на тая Агенция по Храните или техен служител може да каже съставките( например- КОКА КОЛА), и друга фирма да почне да произвежда същата стока, но например с друго име.... Така никой в България НЯМА да се напъне да измисли нещо ново( щото няма има никаква полза), но можем да копираме чуждите храни... И това НЕ означава че храните са Безопасни,. Щото , винаги може да се случи някой идиот - служител да сложи нещо друго вътре, освен описаното на етикета. И после да се разболее човек...Явно в тая Агенция са почнали да работят , само идиоти,които САМО копират чуждото и НЕ измислят нищо ново.

В бегето отиквяването е тотално и необратимо!

Що не ги сгази с колата, бе?

юрисчето няма шанс в съда. думата на 3 държавни служителя се оценява по тежко от един потърпевш. преди да се махна от бг, докато все още вярвах че има справедлив съд, се опитах да си отстоявам правата... платих тройно за адвокат, сравнено с наложената ми глова, просто в името на справедливостта. не би! при очевидно противоположните показания на моя адвокат и държавнити лице, съда зачете държавното. и затова сте довиждане! аз и още близо три милиона. юрисчето ще се присъедини към нас, когато в съда му обяснят, че е било прасе. и приятеля му го е измамилл

Ще му докажат, че това което е блеело е прасе говорило чужди езици.

Абе и кокошките да му вземат ама 57000 прасенца дадоха фира. Явно нещо не е баш как що трябва.

Хвала, на таквизи служители! мОре, колко време точно тези чудесни хора ше се задържат около Никопол, да минем с тъщинка? Че я прилъжем че ше я водим на Черноморието, и у бързината и нея да приберат, със сигурност има и АЧС и Ебола, и определено бяс, а и на вид жива дива свиня