Сложиха тоалетна на мястото на свален паметник на съветски маршал в Прага

Чешките критици на паметника виждаха в него символ на съветското потисничество по време на Студената война

Обратно в новината

Коментари - Сложиха тоалетна на мястото на свален паметник на съветски маршал в Прага | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мискини са тези Чехи! Защо не вземат пример от България на Бойко,Доган,Пеевски,Нинова,Сакскобургготски,Станишев!Ами ако руската рубла и руската икономика задминат Китай,САЩ и Германия и целият свят ще се труди като гастарбайтер в Русия и доброволно ще се натиска да бъде присъединен към Русия,а водка Путинка ще измести бирата и виното!

Пешо, погледни си скъсани те гащи. Виж в какво те превърнаха новите демократи. От човек с някакво достойнство до вчера. сега гъгнеш някакви и на теб неясни глупости!

До някой си. Скоро време ще ти изсъхне пишката!! Бъди сигурен.

Кощунство е това, което правят русофобите от Чехия. Неблагодарници! Много нации в Европа щяха да приключат в лагерите на смъртта, ако не беше червената армия. Каквото и да коментирате злонамерено това е Истината! ЗАВИНАГИ!

Нещастници какво да се каже за олигофрени...

руснаците визираш, нали ….

Голяма липса на връзка има между това, за което на троловете им плащат да коментират, и това, което хората четат. На никой не му пука за глупостите ви :)

Предлагам чехите да си сложат една свастика на флага, ще им отива.

Гнусльо, не петни името на БУРЖОАЗЕН Русе !!! Понял, подлога недоклатена !!!!

Тази вечер пukaх върху "Альоша" - ще дойдеш ли да подсушиш ???

Предлагам: на знамето си чехите да сложат една тоалетна чиния. Ще им отива.

По добре едно цукало.

може и символа на джендърската тоалетна. Едно човече, половин момиче половин момче. ХА ХА ХА

Все повече се убеждавам, че това е нагласена история, за да се омаловажи символа на събитието :((( Този паметник не си е бил на мястото, но тази простотия с тоалетната чиния е голяма излагация :((((

Това си е чиста провокация. На чехите не им трябваше този цирк,но ще поживеем и ще видим на къде ще ,избие'. Към подлоги те от амбасадата: не може всички да сме от Левски или всички от ЦСКА

Накъде може да избие? В Москва вече пренасочиха ракетите от София към Прага. Утре Съветската армия ще чука на чешката граница.

Ето затова Чехите са по-напред от нас.

Пешо, точно с тази простотия с тоалетната чиния доказват, че не са по-различни от нас :((( Добре, сваляме някакъв паметник на спорна историческа личност, обаче да се гавриш по този начин си е принизяване до това ,срещу което се бориш !!!

Ето затова чехи, словаци и поляци са пред нас. Няма сантименти. Само обективност.

Това не са военни паметници, а пропагандни истукани, издигнати в цяла Източна Европа, за да напомнят на народите кой е господарят им (вече в минало време!). Могат да останат само гробищни паркове, където са погребани бойци, паднали в боевете, независимо дали съветски или германски бойци. В смъртта всички са равни. Но такива истукани на разни комисари и изтъкнати болшевици, издигани само за да внушават респект в окупираните народи, трябва да се премахнат. Те нито са исторически, нито пък представляват изкуство някакво. Да, нека се обгрижват гробищните паркове, където има погребани, но всичко друго трябва да се разруши! В нашата България е пълно с такива камънища, които чакат взрив или багер!

Чехите имат доста причини да не понасят алкашите, а това че са ги освободили от фашистите...чудо голямо сталин изгонил хитлер, гочолулу изместил долоулуу.! Ако не бяха руснаците, американците щяха да ги освободят, просто първата агомна бомба щеше да падне над берлин, а не над хирошима!

на света народ, който да има и най-малка причина да уважава опиянчените евразийци! Няма!

Голяма част от българите ги уважаваме и сме им признателни. А, теб, ако те НЯМА ще е по добре за всички нормални хора. Разбра ме,не визирам джендърите.

Може да сте голяма част от българите, но не и по-голямата част. А това, дали да ме има и колко да ме има, не е по желание на руски запъртък, а Божа работа!

3евзек

Има, Победата срещу Хитлер носи повече ползи отколкото вреди, обаче ти си признателен на СССР и за убийството на Трайчо Костов.

Американците пак са го играели тарикати - от цяла Чехия са освободили само Пилзен с бирата и Карлови Вари (Карлсбад), да разпускат в минералните бани.. и дотам. А ако оставим майтапа настрана - въстанниците от ЧНС в Прага още от самото начало са разчитали на тяхната помощ, че ще влязат в града най-късно на 6-ти (американците са били на някакви си 30-ина км. от западните черти на града).. ама йок - не са си направили труда

Тва за гурбетдобитъка де хвали ЧЕХИТЕ. ЧЕХИТЕ не ви еваат за хора ама иначе браво а? мбууухахаха БРАВО НА ЧЕХИТЕ ХАХАХА А ся тъпите чиракопитеци щерюпитеци да им аплодират.! мбууухахаха България представена като "турски кенеф" на изложба в Брюксел Лили Бончева България представена като "турски кенеф" на изложба в Брюксел Скандалът е грандиозен, заяви говорителят на Постоянното ни представителство в ЕС Снимка: БНТ България като "турски кенеф" България е представена като колаж от "турски кенеф" в подготвена за откриване изложба на входа на сградата на Съвета на Европейския съюз в Брюксел. Арт инсталация пред сградата "Юстус Липсиус" на Съвета на Европейския съюз в Брюксел представя България като кенеф (дупка с две стъпки), или "турски кенеф" по думите на автора й. Това съобщи кореспондентът на БТА в белгийската столица Атанас Матев. Това е част от проект на чешкото председателство, наречен "Ентропа: Стереотипи и бариери за разрушаване". Българското представителство в ЕС е било разгневено от "произведението" и е внесло официален протест срещу изложбата, обяснява БТА. Мнозина журналисти в Брюксел са потърсили кореспондента на българската агенция, за да им разясни и интерпретира какво е това "турски кенеф".

Predi godini biah na letisteto v Praga i po-protivni hora ot personala im ne sam srestala nikade drugade po sveta.Grubi,nelubezni,otvrar.Tova sa 4ehite. Da ne govorim,4e kato ideha v Bg na moreto s kolite si,spiraha i kradeha ot nivite ni rozde i dini.

Това е нагледен пример, как Българите след като ограмотиха простите руси, дадоха им писменост за да могат днес да плюят по България !!! Ето защо руснаците заслужават само една благодарност - Мама ви руcки крастaви cвuне, в устата да ви eбa !!! Поняли !!!!

До всички идиоти изказващи се в полза на Русия имате от мен: Да ви еба путката майчина!!!

И ти ПЕДЕРАС ДОЛЕН, може да го свърщиш това? Че то няма с какво ле, ДЖЕНИ.

Е трудно. Физически няма да издържиш. Простотията не е всичко.

Мерси,подобно

Трябва да се отнасяме с дан на уважение към отдалите живота си в името на спасението на други.. Навремето имаше много стойностен и човешки направен филм - мисля че се казва "Първият ден на мира". Сержант от Червената армия бе заварен от края на войната в малко градче. Всички си отдъхват с облегчение и излизат на открито, когато от позиция на камбанарията германски картечар - неповярвал във вестта за капитулацията - започна да разстрелва наред всичко живо. Руснакът счете че си струва да опита да го уговори да се предаде.. беше съдбоносна за него грешка

Ние с Вас сме убедени в това , което казвате, но тук има много талибани с различни разцветки, които много трудно могат да бъдат убедени, че светът е шарен , а не двуцветен ,черно-бял :((( Останете си със здраве !!!

Комунистическите и пропагандни филми са много убедителни...- и вие БОЖО и Uncle_Dick, - сте живото доказателство за това!

Statum Securitatis

Като начало бих си направил труда поне да го изгледам и да добия представа за сюжета, преди да се нагърбвам с коментарии..

Мавзолея на най големия комунист в България - Георги Димитров (отровен от руснаците,за сведение!),взривихме и бутнахме,-та останалите съветски паметници ли няма да бутнем!? - Ще ги бутнем и на тяхно място,градинки ще има! А паметниците..- ще ги подарим на циганите,че те много ценяли солидната арматура!

ли измисли докато чакаше на опашката за фурми?

За фурмите отговаря Бойко - обръщай се към него!

Ние БЪЛГАРИТЕ сме кораво и признателно ПЛЕМЕ. А, вие циганите, спомнете си, че единият компонент за сапун бяхте вие, за миризма.

Българин си по паспорт,иначе си руска подлога!

Сигурно и една външна тоалетна не си направил в живота си, но започваш да буташ и да подаряваш.

Вие може би сте направили руска външна тоалетна!

И какво е това "външна тоалетна"? Не, наистина, не съм изграждал такова... съоръжение.

Ti nesi bulgarin be govno

Това,което си писал се отнася точно за теб,-дори български не знаеш!Може би си излязъл от руски свинктер,А!!

Ти наистина не си българи. И мислълта ти не е българска

Ясно! -Мисълта ми руски трол не я понася и не може да си представи,че в България живеят българи и България не е 16 -та република на рассия!

Много им ундордисвате на хамириканците. Както е тръгнало утре да не сменят името на народния театър в София. Не знам, какво да мисля,но много провокиращо е всичко. Щом замениха ,,робство" с присъствие.....А, за тоалетната чиния чехите над -минаха поляци и украинци.

Скоро и в България ще бутаме съветските паметници

Не ми казвай, че ще дойдеш от САЩ до България да буташ съветски паметници. Да го видя, А мустафицата, дали си е премерила силиците или малко се е надценила. Дойде при българските туземци с цяла торба изтъркани малоумни американски номера. Дали пък няма да си иде с някой скандал. някак си всичко си има граници. Наглостта също. Ще да сте се пообъркали малко.

В България съм и не ми казвай ,че ще идеш в русия,като бутнем съветските паметници!

Човешката оценка спрямо историческите събития винаги е субективна.. единственият безпристрастен съдник е Времето

поизхвърли се! Няма как времето да е съдник на каквото и да било. Съдят единствено хората, а тях пък съди Бог или както там искаш го наричай!

Ма объркал си се. Иде време американците да се изнасяте от българия. Мадърленд леко фалира, дълговете гонят 25 трилиона. Скоро може да няма кой да ти плаща заплата, бе трол. Оправете си бакиите и си гледай те държавата. кактърсиш майка си в България.

можеш само да го измиеш (паметника) от гълъбите. С език.

Последните си копейки,руснаците на вас ще дадат! :)))

Културен народ с история. Даже моцарт, на смъртното си легло казва че му е мъчно за “моите пражани “ и така, един културен народ обикновено дава правилни оценки. Дали му е мястото на този кенеф там, мисля че не, но и разни паметници на руски сатрапи трябва да се махнАт, защото те винаги напомнят на мисълта на ЛЕВСКИ, че който ни освободи той ще ни пороби! В този смисъл “развал советского союза” беше най-щастливото събитие в живота ми!

Е, как не са голема работа? Толкова со голема, та даже нямат две малки. А пък за Левски, каквото е трябвало, това е и казал. Много си нищожен, за да "слагаш" думи в устата на Левски. Помияр.

Това са любимите лафове, дето приписвате на Левски. Американските тролчета си имате файлче с клишета. И си ги пействате как ви падне. А днес за дежурен са пуснали един особено тъп, дето хептен през пръсти я кара. Скучно малко, а? Това не значи, че трябва да се е.баваш с нас като народ и с историята. След като не си в състояние да ни уважаваш, е.п.м при зомбитата в американландия. Да сме ви канили тука, че и на маймуни да ни правите?

Според мен България трябва да премести паметника на цар освободител и да премахне паметника на съветската армия. Редно е да се направи референдум по тези два въпроса. Това са сериозни въпроси. Пред народното събрание да се сложи паметник на Левски може и на кон. Или на български цар

И на негово място да се изгради паметник на Аспарух!

Нямаме сили като общество, защото сме много облъчени със съветска пропаганда !!! Между другото , за конника пред Народното Събрание не съм съгласен !!! Все пак, този човек е допринесъл за независимостта на България , макар и без да го е искал !!!

Сега ми хрумва, колко по-човешки е паметникът на Царя пред народното събрание, в сравнение с онова грозилище в Борисовата градина !!!

ма мно сме облъчени, вече 30 години :)))). Дали пък не е нещо като камъка - хвърляш и той вместо да падне към небето, пада към земята. А на вас, на кривата ракета, космоса й крив. Какво сте направили за България 30 годни, само крадете. Сериозно ли си мислиш, че в България сме такива абдали. В САЩ си бутайте каквото искате, кеф ви паметници си бутайте, кеф ви нещо из отзад си бутайте. А вашите джендърко-психиатрични нераци си ги задръжте за вас. П..растчета недоклатени. Ние си имаме история и предпочитаме да си седи и да си я гледаме. Да си показваме и на деца и внуци, какво е било. Искаме следи. Не искаме амриканските и еврейски планове, който искат да премахнат всякакви следи от българската история и да ни поднесат някаква тяхна редакция. За това е целия напън на американските и еврейски НПО и фондации да бастисват всякакви исторически паметници. Изкореняване на историческия спомен е първа стъпка към ликвидацията на един народ. Правете си сметка - от действията на троловете американски и еврейски какво искат.

бг, вие не сте българин явно !!! Ако бяхте, щяхте да правите разлика между паметници от Руско-Турската война и знаците на окупационната съветска армия, която не е дала нито един загинал на българска територия !!! Ама вие,

А според мен трябва редовно да си пиеш хапчетата!

Една история, истинска - отива една българска икономическа делегация в Оломоуц в източна Чехия, тогава Чехословакия , било е някъде 1980-85 г. . Тръгват две нашенки от делегацията да се разхождат из града. Навсякъде любезни хора им дават упътване, обаче се оказва, че постоянно ги объркват в посоките !!! В един момент група от няколко мъже се разминава с тях. Единият е видимо пиян и изкрещява "руски ку--и , отивайте си вкъщи!!! ". Нашенките са видимо уплашени, приятелите на пияния също и си го отвеждат бързо по пътя !!!! Оказва се, че в града има съветски гарнизон с ядрени оръжия !!! Объркали нашите жени с руски войнишки съпруги !!! Та ето , това е по повод отношението на хората към окупаторите !!! Просто трябваше да си тръгнат след войната от Чехословакия и всички щяха да са доволни !!!

Е, истинска е, как да не е истинска? Слушах ги на времето по радио "Сволодна Европа" много подобни случки. Пък, като разбрах после кои българи са работили там и кои им плащаха...? Е, същата работа е и сега. Либерал - диктаторските СМИ, не спират да ни облъчват.

Човече , много си пострадал по време на гладиаторските борби в Древния Рим , сигурно доста удари по главата си понесъл :))) Пак те питам, мирмилон или рециарий си :)))) Всички чугуни сте толкова плоски и безцветни, тъжна история :((((

ХАахахаха Олеее, сам си пише, сам си отговаря. После някой да каже, че американоидите са нормални. Та тоя е шизофреник. От ще се е взел на сериозно като велик манипулатор, да не дефектираш с шизофрения :))). Или от опиуидите, с които ви зобат в САЩ, за паник атаки, за релакс и разни други. Всичко от афганистанския опиум. И накрая, какво има да се чудим, какви откачалки пишат като тролове.

В Оломоуц едва ли е имало точно "ядрени оръжия" - там се е дислоцирал единствено 490-ти отделен въртолетен авиополк от т.нар. "Централна грута войски" (разбирай - на територията на ЧССР и Унгария) от състава на Съветската армия.

Повярвай, имало е !!!

Statum Securitatis

Възможно е, знай ли точно човек.. макар че и измежду останалите войскови единици в района на околността не намирам такива с подобно предназначение - 7ма отделна свързочна бригада, 1257ми инженерен понтонно-мостови батальон и щабни подразделения от 28-ми армейски корпус..

Няма и да намериш , защото не са съществували :)))))

По документи :)))

Пич, ти май си дрогиран и то здраво :)))))))))). Не е истина какви идиоти има. :)))))))))))))))))))))). Бива ли така, по време на работа :)))))))))

И аз мога да те напсувам , но това не променя факта , че нищо не казваш !!!

Poglednato ot vtemeti sega,izobsto ne di e struvalo da se zagubvat 140 000 jivota zaradi niakakvi....

Русия изглежда като Москвич. Остаряла технологично, от никого желана, и става само за боклук за моргата :D

Това е така, понеже освобождението от крайнодесните (нацистите) се превръща в окупация на крайнолевите (комунистите). Един диктаторски терористичен режим бе заменен с друг диктаторски терористичен режим! Заради това никой не е благодарен на комунистите от СССР за "освобождението", което всъщност е замяна на крайнодесния нацисткия режим с крайнолевия комунистически режим!

Парадоксално е , но тези две крайни идеологии на практика са почти идентични и много лесно , поне идеологически могат да се направят огромен брой аналогии :(((

Тия чехи с техния смешен език са много забавни...как беше "ядосан" на чешки...нещо като " посран"...сигурно с тая тоалетна хората са искали да покажат пред света колко са ядосани (посрани)! А пък " бельо" е " прадло"! Егати и езика!

Вие нищо не разбирате. Според социологическите проучвания в САЩ, войната е спечелена от САЩ. Е, англия е помогнала малко. Главна заслуга за победата и главни герои, това са Спайдермен и Супермен. И с помощта на Капитан Америка. Всеки, който има общо с Америката, сякаш се заразява. Правят изследвания вече, до колко тъпотата е заразна. За сега твърдо е установено, че се разптространява и по финансов път. Какъвто е случая в Прага. А преди да махнат паметника, може би е било добра идея, да попитат за мнението на гражданите. С един референдум, например. Защото така малко на американска диктатура и американски финансов контрол прилича. Модел Индия, съвсем същата схема на колонизиране виждаме в действие. Щото така малко заприлича на 1968г. Когато т.нар. бунт е от малка група хора, която трудно би се казало, че изразява всеобщото мнение. Групата не е има масова подкрепа. Но след падането на соца, победителите пренаписаха историята където успяха, включително за пражските събития. Дето не са съвсем така, както днес ни се представя от организациите на Сорос.

Що не си сложиш едно РФ , поне да си ясен на всички , или ВъПу , още по-добре !!! Сорос е противен борсов играч !!! Това със сорос ви се изтърка зловещо !!!

Плачат за нов Аншлус !Този път ще е последен за тях !

На 9 май Германия подписва своята капитулация, но Втората световна война продължава. Може да се поинтересувате кога и дали Япония е подписала своята капитулация. А чехите с тоалетната показа колко са се наоколо пред паметта на антифашистите от целия свят.

Русия е страна голяма в Сибир има идеални условия за съхранение на паметниците за поколенията трябва да си ги вземат!

За чехите не знам, макар че като гледам са пичове, ама аз най-много обича да се изхождам връз съветски паметници. Все пак няма да ги има още дълго време в БГ, така че сега е моментът. Браво на чешката нация още веднъж!

А защо да ги няма паметниците на съветската армия. Ако не бяха те, то Чърчил и американците щяха да разделят БЪлгария между Гърция и Турция. Точно съветската армия спасява България от тази участ. След което Тито решава да прави балканска федерация, като вземе управлението на БЪлгария. Под предлог, че е сред победителите, а ние сме от загубилите. Пак има намеса съветска, лично от Сталин, по молба на Димитров и компания. И пак ни спасяват. Не е лошо да има спомен, като форма на благодарност за това, което са направили за нас. И защо това се укрива от днешната американска колониална администрация? Защо минали септември, след като руското посолство изкара документацията от онова време, всички да видим, какво наистина е било, веднага всички американски служители в България нададоха зверски вой. А защо, чсно - опитват се да наложат в България едно, фалшива история на Европа. И най-нагло, опитват се да фалшифицират и българската история. И не се прави на тарикатче игриво, тъп американски трол. Смърдиш от далеч, какво представляваш.

Да си жив и здрав ,само така!

Чехите имат тънко чувство за хумор а Руснаците не! Само чешко пиво в тоалетната са изливали от благодарност!?

Браво на чехите-не са дупелизачи, като нашенските русофили и партийни фюрери-например другарката КУРнела СЛАНИНАва и нищоправеца Гумен Гадев. Те още ронят робски сълзи за сАвецките кърлежи.

И аз така викам -браво на ЧЕХИТЕ, значит кво си миризливо номер!. мбууухахаха БРАВО НА ЧЕХИТЕ ХАХАХА А ся тъпите чиракопитеци щерюпитеци да им аплодират.! мбууухахаха България представена като "турски кенеф" на изложба в Брюксел Лили Бончева България представена като "турски кенеф" на изложба в Брюксел Скандалът е грандиозен, заяви говорителят на Постоянното ни представителство в ЕС Снимка: БНТ България като "турски кенеф" България е представена като колаж от "турски кенеф" в подготвена за откриване изложба на входа на сградата на Съвета на Европейския съюз в Брюксел. Арт инсталация пред сградата "Юстус Липсиус" на Съвета на Европейския съюз в Брюксел представя България като кенеф (дупка с две стъпки), или "турски кенеф" по думите на автора й. Това съобщи кореспондентът на БТА в белгийската столица Атанас Матев. Това е част от проект на чешкото председателство, наречен "Ентропа: Стереотипи и бариери за разрушаване". Българското представителство в ЕС е било разгневено от "произведението" и е внесло официален протест срещу изложбата, обяснява БТА. Мнозина журналисти в Брюксел са потърсили кореспондента на българската агенция, за да им разясни и интерпретира какво е това "турски кенеф".

Ти си една говореща тоалетна чиния , по скоро една смърдяща тоалетна чиния:((((

Абе, вие, американските тролове, ама наистина сте рядко тъпа селекция. Вероятно е професионална деформация. Бащата на единия от кметовете, дето махнаха паметника е наработа при американците. Това е организирано от тях и платено от тях. Схемата е не изненадващо проста. А сагата с отровата рицин, вече виждаме и участието на МИ5,6. Те са глъпаците с отровите :)))). Та това, което наблюдаваме, е един рядко срещан образец на дупелизане на американския г.з. Имат си междудържавни спогодби за грижа за паметниците. Такива на чешки войници има в Русия и там се грижат за тях. А тук, няколко човек, взели едни долари, зад гърба на държавата и зад гърба на хората, правят каквото си искат. Ама такива идиотчета с конкурс по тъпота ли ви назначават :)))

А ти си на работа при руснаците!

Как си слагаш ушанката на тази плоска глава :)))

В наш'та мила родна Татовина - с официално население към 1ви януари т.г. от 6 млн. 951 хил. и 482 човека, от които 13.5 % с декларирано мюсюлманско вероизповедание - "ЕвроСтат" оценява броя на действащите джамии на над 1,300 .. Ете на това му викам истинска Държава на Паметниците - по един на всеки 700-ина вярващи. А вий тука за маршал Конев сте седнали да се дърляте ..

Всички руско-комунистически паметници в Европа следва да бъдат разрушени като символ на най-грозната идеология. Радвам се, че все повече истински европейци като смелите чехи пристъпват към действия. В България по-бавно, но мърдане няма, и ние тука ще пикаем върху главите на блядовете.

След като един народ не желае подобен паметник следва същия да бъде пренесен на друго място където го желаят. Това е демокрацията, другото клони към диктаторски претенции !

Събаряй каквото си искаш у дома си и в САЩ. Кой ти е дал правото да се разпореждаш и да заповядваш какво да правим в собствените ни държави. Американските овце и зомбита, да си гледате обора САЩ. Особено след като американците плащат и данъците си плащаш в САЩ. Нямаш думата у нас и в другите цивилизовани европейски държави, в това число и в Русия.

идиокрацията в действие , нищо смислено само противопоставяне между хората

Най-търсената руска стока по света са евтините руски женшини, които дават всичко, и особено някои свои органи, за да се отърват от пъкъла на безнадеждността, наречен Руска Федерация.

Всяка сутрин изаквам по един русофил :)

го изакаш дай го на най милото си за закуска. Дришльо

Еййй че не разбирате маааа .Като е генерал до тоалетна не ходи ли ? Ми това е на Конев тоалетната !

Да бяха я кръстили тоалетната на името на великия Маршал та да се сещат чехите за него вовеки.ай ай неблагодарници една тоалетна да не кръстят на Маршала.

Колко ли € струва една копейка ха ха или такова малко число не съществува.

Отиваш на КУРилите. Там върви най-скъпо!?

Колко ли струва разпраната ти трътка на турския паркинг? Или рязаните маткапи те ползват безплатно,по правото на по-силния.! мбууухахаха

Струва много повече от жалкия ти животец.

Явно и в Чехия има много злобни хорица, които не си знаят историята. А фактите са такива. В Чехословакия и в района на Прага има могъща немска групировка. Това са част от групата армии "Център" и част от групата армии "Австрия". Числеността им е около 1 милион войници и офицери и разполагат с 10 000 оръдия, 1000 самолета и 1900 танка. Срещу тях действат три фронта. Първи украински- начело с маршал Конев, Втори украински с маршал Малиновски и Четвърти украински с армейски генерал Ерьоменко.На 1 май 1945 година в цяла Чехия избухва въстание, а на 5 май въстанието обхваща и Прага. През нощта на 6 май опълченците се обръщат по радиото към Съветската армия с молба за помощ, тъй като опасността Прага да бъде потопена в кръв е реална.На 7 и 8 май се водят ожесточени боеве за Прага. Това е и последното сражение от Втората световна война. За освобождението на Чехословакия загиват 140 000 войници и офицери, а само за освобождаването на Прага жертвите са 49 348 войници и офицери. Жива е кино хрониката, пазят се безброй снимки от посрещането на Червената армия в Прага. Това посрещане е наречено "Люляковото посрещане", заради огромния брой люляк в ръцете на жителите на Прага. Войниците са посрещнати с изключителна топлота и сърдечност. Има спомени на войници разказващи за тия дни. Какво ще стане сега? Ами никой не обича когато се поругават дадените жертви. А чехите правят тъкмо това. За глупост се плаща. Според мен Русия ще предприеме икономически ходове спрямо Чехия. Твърде много чешки фирми работят с Русия и сега ще им се наложи да спуснат кепенците. И това в условията на пандемия и растяща безработица навсякъде. Това враждебно отношение ще им струва няколко хиляди безработни.

...на който никой няма да чуте безмислените парцали. Айде у лево, бляд!

Срещу фактите мърдане няма. А виж неграмотниците като теб си служат само с обиди. Не ти изнася, не чети, а ако искаш да пишеш първо се подготви!

Бе, немците и пановете ги делиха и без да ги питат! СССР ги остави и за нула време се разкараха със словаците!!

Сега да кажеш и как са били посрещнати съветските танкове 1968 г. и разказът ще бъде малко по-пълен !!! Защото 1968 г. съветската армия отново е била по пражките улици !!! А 1956 г. е била и по улиците на Будапеща , пак под командването на Конев !!! Въобще , защо тази армия си прави труда да освобождава ???

Същата работа бе, ШЕБЕК. Я, как посрещнаха САЩ в Сирия, Либия, Ирак? Да , с китки върху тях ги изпращаха. А колкото в Чехословакия, да има филми, където и 1968 година ги посрещат с цветя.

Защо говориш за САЩ, статията е за "освободителите" на Прага , забравих и на Будапеща от 1956г. САЩ имат също противна имперска политика, но това не оправдава противната съветска, а сега руска имперска политика !!! Още веднъж , рециарий ли си , или мирмилон :))))

Казваш , има филми , че ги посрещат в Прага 68г. с цветя ??? В Мосфилм ли са правени и кой участва в главната роля , сигурно Юрий Никулин :)))

Такава трябва да е съдбата и на всички руски “паметници” и монументи (от времената на окупацията след ВСВ), с които са осеяли нашата Родина България!

Руски ли е, не може да бъде паметник, а клозет, и трябва да бъде взривяван, разчистван и извозван обратно в Русия за сметка на мужиците.

Къде я виждаш тука България. ...Територия!

Каво да се направи, на наша територия американци не са воювали.По точно сме бомбандирани от тях и паметник си имат.

доколкото знам има паметна плоча, досто скромно съоръжение, с изписаните имена на загиналите американски летци на територията на България. Не знам в България да има на друго място възпоменателна плоча на загинали американски военни. И дума не може да става с издигнатите под път и над път огромни съветски истукани - белег на нагло препикана и обозначена територия!

Ти си: Ибан Усранов Тъпанаров.ха.ха.ха

Мятай го на рамо, отивай и ,,гази,,! Ама проучи за 1812-та, 1945-та, ...

Не вървят надобре руснаците. Малко по малко света ще разбере цялата истина за СССР и русия, а тя е че са един тумор, който живее защото смуче живот от другите държави.

И тебе лека проекта те разбраха в ЕС, чё не си никакъв европеец, а прост, тъп и ограничен чиракопитек. Просто бИрач на секъм европлодов и еврозеленчук. С две думи момче за всичео- верният слуга.! мбууухахаха

Великият Рейгън ни освободи от душманското руско робство, което не означава че сме се освободили от руската зараза. Проблемът ни е икономическата и политическа зависимост на 100% от руската помийна яма. След като премахнем и това ще бъдем свободни наистина.

И там си имат соростутки да смърдят като тукашните протестъри. Тъпи и долни вандали безродници.

Кенеф европейски съюз

В Русия емигрират монголоиди и беснни кавказци, готови да тероризират руснаците както си поискат, а в Чечения е най-голямата руска джамия, всъщност руската джамия в Грозни е най-голяма в географска Европа. Казвам географска, защото Русия всъщност принадлежи към азиатските народи в културно отношение.

Като не ти харесва тука МАРШ в РУСИЯ! Стягай си куфарите и утре на товарния влак за сибир! С няколко български лева ще живееш охолен живот в Русия, където 1 рубла струва 2 български стотинки!

Бягай в руския КЕНЕФ ако не ти харесва европейския

Мужиците не са хора като нас, а пасмина от колхозници и наркоманизирани пропадняци. През цялата им история са ги управлява чужди народи. Евреите най-лошо са яхали рашистанците. Ленин примерно е отговорен за смъртта на десетки милиони. Жертвите обаче му се кефят. Сталин също праща толкова рашки към небитието. За благодарност всяка година мустакатият грузински чичко става повод за многомилионни празненства в Москва. За какво е доказателство това? Че руснаците са беззъби, управляват ги евреи, мюсюлмани, а сега жените им също бягат на Запад, за да се продават за пари. Всъщност и много араби се възползват от излишните в Русия женшини :D

Главния проблем в това е, че тяхната идиотщина не е ограничена до границите им. Тя е заразна. Като радиоактивно замърсяване, тя прониква най-много в близките до нея държави и започва бавно но сигурно да те убива по най-гадния начин; и веднъж замърсени - отнема стотици години да се изчистиш, с много жертви. Тая отвратителна дупка трябваше да бъде дезинфекцирана с ядрен огън още в края на ВСВ, но САЩ не прояви далновидност тогава.

Нещастие е да не разбираш това което пишеш. Твоите хамериканци нямаха намерение да си мръднат пръста заради Европа, но като видяха какво се случва с фашистка Германия, решиха да откъснат парче от баницата. Жалко че руснаците бяха много изтощени. Друго щешше да говориш сега.

И там има миризливи отпадъци като тукашните соростутки. За някой друг цент пренаписват историята и са готови и майка си да продадат камо ли родината.

И богат при това. Един прост комуноид никога не би могъл да живее охолно като чех. Ти си съветска измет, т.е. хлебарка, която като я настъпиш, издава звук от строшен хинин.

Пановете не искат да си спомнят за Кръстоносците. Е, дето само преди това са минали през Моравия, Чехия..