Следващата учебна година може да започне на 10 септември

"Много директори са готови да направят това", е заявила председателят на СБУ към КНСБ Янка Такева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Учебната година в България трябва да започва от първи Септември ,както е във цяла Европа. Сега със този проблем породен от К19 нищо не пречи децата да тръгнат по-рано и в тези две седмици да се опитат да наваксат пропуските от предната година .Така ще се осигури и буфер в случай на ново затваряне ,а ако всичко е наред нищо не пречи да има и по-големи ваканции-както например картофената ваканция в Германия. Просветното министерство нека разгледа сериозно тази възможност и уеднакви учебната година с тази в западна Европа. Има какво да научим от там. ,като се съобразяваме и със нашия опит и условия. Бил съм доста години учител и да ви кажа, времето от първи до 15 Септември си беше време за отбиване на номера-съвещания, подготовки, учебни планове ,да се ходи на работа и да ти плащат. Да прощават колегите ,но някой трябва да го каже.

След толкова учене през последните две учебни години, да не се прекъсва и през лятото. Преминаване от една учебна година в друга без прекъсване. Качеството на обучението е направо уникално.

направо цяло лято да учат , а зимата да се крият в къщи от разни корона и други вируси.

за интелигентност, ако позволите! Ще ми каже ли някой, защо точно на 15-и децата принципно тръгват в новата си учебна година? Подсказвам - само някои историци от определен период знаят отговора. Хайде, лека работа и довечера, като се върна, да сте ми отговорили!

и да не започне...

Аз съм на море с децата, а вие ако искате и на 15ти август почнете.

Юли и Август се ходи.

Ходим. На най-близкото ч и с т о задгранично море през август е страшна жега и цените са двойни. Затова.

Ходи на леля си в тутурутката!!!

на тъпия гъз и да миряса! Тя и протежетата й Е6аха мамата на образователната ни система!

Тая година от 10септември, догодина от 1-ви септември. Следващата може и от 1 август да я измислят.

Курортния сезон на моретата продължава и до началото на октомври. Защо заради училището на децата ще го прекъсват толкова рано.

това е основната и истинска логика на повечето родители. Да не си трошат рахатлъка, пък и тогава е евтинкото. Друго е, че 10.09.2021 г. е петък и каква е реалната полза да децата да отиат един ден на училище и после да ги пуснат з адва дена почивка? Ама хайде да приключим тази учебна година и после да почваме другата. Пък и тази женица май не говори от името на министерството /което може да е и с друг министър след изборите/. Сега е чешане на езици.

Тази нормална ли е??? Явно е гледала календара за някоя друга година, защото през тази 10 септември се пада в петък!

Янка като цола драгойчев, ще стои на поста си до смъртта! ОТВРАТ!

НАПИКАВА(туй го забрави)!

Какъв смисъл има от 5 дни повече?! 15 септември е утвърдена дата и нейната промяна следва да стане само в краен случай, напр. след много обстойна и смислена образователна реформа. При положение, че такава реформа не се прави, то няма и смисъл от промяна в продължителността на учебната година.

Хаха пак глупости, то е петък 10 септември. От какъв зор.

Ще започне, ако има живи учители, и млади, които да не са напуснали, пускайки училищата правите голяма грешка!

Вярно е, че измряха даскалите от Ковида, почти не останаха.

Ако МОН не се освестят и не престанат да дразнят хората, ЩЕ ИМАТ СЕРИОЗНИ ПРОБЛЕМИ, ЩЕ СЕ ВДИГНЕМ И ЩЕ ГИ ИЗМЕТЕМ!

".....председателят на Синдиката на българските учители /СБУ/ към КНСБ Янка Такева, цитирана от КНСБ...." Къде видя МОН бе пич.

Ма каква е тази дърта комунистка?Защо се изказва за училищата? Защо не е в пенсия?

ръчища от дечицата!Не пипайте ваканцията им поне,побъркахте ги от експерименти!

частни немски училища започват от 10-ти /не пиша име, за да не се приеме за вид реклама/. Нищо не им е станало на децата.

Идиоти такива, защо трябва да се удължава учебната година? През юни я удължихте, междусрочната ваканция на децата отнехте, сега искате и от септември една седмица да им отнемете. По-добре си вижте скапаните учебни програми, претоварването с излишна информация, липсата на мотивация у децата. Не ги учите да мислят, а да зубрят. Не ги оставяте да играят и да се движат, а трябва да седят по цели дни пред електронно устройство или на чин. Докога ще експериментирате с децата ни???

Значи за МОН сегашната учебна година свърши та са се захванали със следващата?!!! Тия некадърници съвсем изтрещяха!

тази е от СБУ не от МОН. Къде четеш?

Жаждата за знание и познание не може да бъде спряна от един календар, а още по малко от един вирус. Китайците казват-ако мислиш за бъдещето, образовай децата си, явно мние не мислим

От Янка Такева ъкъл не взимам.

НЕ! НЕ! НЕ! ТОЗИ ДЪРГ ОРУНГЕЛ ДА СЕ МАХА. НЕ ИСКАМ ИЗКУКУРИГАЛИ БАБИЧКИ ДА МИ ОПРЕДЕЛЯТ ЖИВОТА.

Преди 90-та година много членове на БКП бяха фиктивни такива. Другарката Такева, обаче, беше убеден партиец и сега не е променила манталитета си.

Тоя пиликандер се изпъпчваше като чуеше ученическа ваканция!

Не съм съгласен!

Може да започне на 11, 12, 13 и дори на 14 септ. Все е в гъз....

А месеците преди 10 септември какво ще правят? През тия месеци върви ли си заплатата 1774 лв.?

5 дни оправят година и половин изоставане. Глупости на търкалета. Само показност, грам полезност няма.

Сус боклуци, оставете децата на мира, вампиряци ! Тая мумия трябва отдавна да си ходи. Фашизъм е оценяването на индивида спрямо ползата на обществото от него. Оценката обаче се дава не от пазара, а от въпросните йерархични шефове. Така се оказва, че от никого неизбирани гадове задават дневния ред. При свободата човек се оценява пак по полезността си, но обективно - щом купуват стоките или услугите ти, значи има нужда от тях.

НЕКАДЪРНИЦИ ПРОСВЕТНИ ... СКАПАНЯЦИ НЕЕДНИ .. КЪДЕ Е СКАПАНАТА ДЪРЖАВА, БЕ, ИДИОТИ ... ДЕРЕКТОРИТЕ ИСПЪЛНЯВАТ ПОЛИТИКАТА НА СКАПАНАТА БЪЛГАРИЯ В УБРАЗУВАНИЕТО ... МАМКА ВИ ... РАЗСТРЕЛ И САПУН ...

Вечната Амбър дали е гледала календара? 10 септември е петък , 11, 12 събота и неделя та значи само. 13 и 14 септ. ще е удължението. Циркаджийка!

Това ли е новия дрисък,няма мира от вас,бре! Оставете тия деца,побъркахте ги! Не ви ли стига ,че ще им отнемете и юни,да го наблъслате като сардели в жегите в края на юни и началото на септември!!! Тоя зумпел Таклева да си прсти пра-правнуците,нашите да не пипа старицата му гадна!

Нормално е да почва от 1ви Септември, децата вече не събират реколтата.

Марш да правиш деца!

Така де, лятната ваканция да е 6 седмици. На децата в Холандия е толкова - и за малки, и за големи. Или с това не сте съгласни? Само да е от 1 септември...

И как точно 5 дни допълнително ще решат проблемите дето са се трупали с години, хеле пък последната?! Псевдо мерки - пореден фишек с цел отклоняване на вниманието.

Наблюдава се една тенденция -- колкото повече часове имат децата, толкова повече пада нивото. Стига простотии, оставете децата да си изживеят детството! И махнете олигофренския 12-ти клас!

Ми не си ли противоречиш? Ако махнат 12 клас ще имат по-малко детство. Като завършиш училище започваш с 1 година по-рано да работиш (било то със или без студенстване).

'ми не, не си противореча. В 12-ти клас не са деца и 12-тия клас е олигофренски.

Такева, казаха ви да си размърдате мозъка, а не дупарата. С два реални дни изместване на срока сте като мъж свършил не за 15, а за 16 секунди и половина. Поредното гениално решение, патентовано от ГЕРБ.

ГЕРБ ще загуби изборите! Заради такива кукуфели като тая бабичка и Кумчо Вълчо,съселообразния!

Ей, с 5 дни цялата учебна система ще се подобри осезаемо, а знанията ще нарастнат драстично! Чудя се, колко още глупости ще изчетем, за и от образователната система?!

Ако годината започне по-рано, само учителите ще са на работа. Масово учениците ще донесат бележки и ще си отидат на почивка или ще си я удължат.

Удължиха края на учебната година, сега да сложат и по- ранно начало, пък сега да вземат да ги разпуснат. По важно е да се отворят моловете отколкото училищата...

10 септ 2021 е петък. Предлагам в 22:30

е следващата учебва година, може би 2030 като извътредното положение приключи?!

А защо не на 1-ви септември и по-дълга зимна ваканция?

Май ще ни съсипят лятната почивка. 5 дни е една седмица в най- хубавото време от годината... Ще ревнат и хотелиерите, не само аз, като чадтно лице и активно почиващ.... За децата да не говорим, ще стане революция!

Е, календара не гледат ли? 10.09 е петък, каква седмица повече..

глупаци сър глупаци

Ууууууу, недейте така бе, сега учителите ще ореват света, че трябва да работят 5 дни повече.

Учениците които не учат онлайн, не учат и присъствмено! Няма много смисъл от удължаване или съкратяване на срока.

Учителите са на работа още преди първи септември, за тях не е проблем. Вие май искате да изпратите "дечицата" си по-рано на училище, някой друг да ви ги отглежда.

Краво