И Румен Овчаров с обвинение за АЕЦ ”Белене”, вини Борисов

Прокуратурата повдигна обвинение за АЕЦ "Белене" и на бившия енергиен министър Румен Овчаров. Той е обвинен за безстопанственост, ощетила НЕК със 193 млн. евро.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Борисов се озлобява към въпросната опозиция, за която всички се договарят да не я закачат в управлението си Костов, Царя, Борисов. Това го потвърди и Жан Виденов в интервю.Сега, Борисов, загубил властта, има два варианта: 1. Да се договори с олигарсите да инвестират в реална икономика откраднатото и да им даде амнистия на откраднатите пари, без да се търси по закон произход на парите. 2. Да ги съди и накаже за да докаже, че работи, че има съдебна реформа и справедливост, заради което народът го наказа на тези избори. И да покаже, че започва румънският модел. А същата опозиция всеки месец му иска оставка при управление в знак на благодарност, че им пази задниците.

Овч. е благ и добронамерен като някое католическо падре. Само дето не знаем колко църковна утвар е прибрал и заменил вътре в амвона... Мислите ли, че още когато е имал такава възможност, не се е подготвил и за днешните си "изпитания"? Затова ни се усмихва сега така великодушно.

Уфсата подкара стадото.Да връщат парите и в пандела.Засилил се човека видетели семейно за щатите.Умно бре ....

И тук заглавието може да бъде само едно: "р. овч - поредният партиец, който си купува индулгенции от българското правосъдие.". за такива изтъркани сценарии, прокуратурата трябва да заплаща по 20 (с думи: двайсе стинки) на всеки български гражданин и по пет лева за всеки "бежанец".

този продажен олигарх е кръстникът на енергийната мафия в БГ. и още е на свобода...

ИНКАСАТОР,американското посолство ли е виновно за продажбата на чешкия реактор на цената на чайник? Гиди наглец със наглец.

Това Белене беше почти готово /даже си имаше ядрен реактор,чешки който стоеше на склад в Братислава и държавата плащаше на Словакия за съхранеито ,Понеже не отговаряше на високите изисквания на ЕС бе дадем. по неговата себестоиност на Росатом които го модернизираха и инсталираха във Волго-Донската АЕЦ досега вече 5год. работи без проблими

работеше повече от 5 год. без проблеми...

Откакто се помня е почти готово, а даже силует няма! Почти готови му стояха основите и няколко колони. Всичко направено преди повече от 20 години. На половината от това твое "почти готово" му се беше напукал бетона и между арматурите се завъдиха цели дървета. Тоя чешки реактор, ако го бяха докарали в Белене, щяхме да станем за смях по целия свят. Първият реактор на палатка, върху гола полянка!

Ей, червен мафиот! Това Белене го започнахте през 1987 и от тогава се скъсахте да правите. То не бяха спирания, подписвания, преподписвания и само едно се запази - изчезване на огромно количество пари всяка година. Резултатът от 25 години туткане - кална локва и потънали милиарди. Строели ми били. Като магистралите. Половин век ги правихте и така и не ги направихте.

Майка ми като ученичка в 80-те е учила по география, че ще се изгради всеки момент магистрала Хемус, свързваща София с Варна.Аз учих същото. Сега моят син учи същото. Но по този път-убиец да не минаваш. Затова на море ходим само близо на север от Бургас, защото ползваме магистрала Тракия. Вече над 40 г. се изгражда Хемус, а всяка вечер в новините съобщават за жертвите по пътищата на Сев България. Толкова труд да се отгледат и възпитат хора, а месечно изчезват в катастрофи по един клас отгледани човеци. Трагедия. Още по-голяма е трагедията на фона на статистиката на останалите тук българи, като извадиш деца, старци, цигани, етноси и неграмотни. Застрашаващ демографски срив. Преди 2 г. пътувах за Плевен по медицински причини. Няма знаци, не можеш да намериш пътя, много тъжна картина е сев. България. А Плевен е бил 5-ти по големина град в социализма.

се прави на ощипан. По нац. радио твърди, че в американското консулство процедурите му минали както друг път когато е ходил в Америка и хоп..... след някой и друг ден му отвърнали, че няма виза. Веднага почна да обвинява властите в България. А въобще не иска да каже, че американците не са луди да дават визи на хора, по които има проверки за привличане към отговорност. Руми, дойде време да се наредиш до "невинния" си сътрудник и видния тенисист дето извади душите на хората без парно.

Виновни са по веригата, възкресили проекта, личности от правителство на хазартния цар и самият той, триустата ламя. Р. Овч, съсела и подчинените бюрократи. Не е самият проект Белене проблема, проблем е развитието му от царското правителство до 1 , вкл/ кабинет на тиквата. Ощетява народа на БГ. Сега ако смятат да продължат с Белене, руснаците са в още по добри позиции. Ако те направят жест и ни ощетят с по малко, както и нашите крадци вземат по малко, нека да го бъде проекта. С годините ще се окаже че имаме полза.

Сигурно проблемът са готовите да плащан милиони евро. Иначе нема такъв случай в света да даваш милиони и да нема виновни.

е този, който спря централата и няма защо да се шикалкави. Досега щеше да е почти готова.

е този който е подписвал дговорите с руснаците, един нерентабилен договор винаги и по всяко време може да бъде прекратяван:)

това е шлем на партията , за който НЯМА договор, а е почнат с анекси към честната дума на червените олигарси.

Едно е да го обвинят, друго да го осъдят. На бас, че накрая ще се окаже невинен. (За да не бъда обвинен в политически пристрастия, абсолютно същия пост пускам и под подобна статия за Делян Добрев). Мафията си е мафия, те могат да се ритат помежду си, могат и да се стрелят, но главен враг сме им ние, обикновените хора.

Напълно си прав. Тези да се бесят с краката надолу !

Не може,да бъде,бе!...

истината - link

Току що се излезе информация, че ЕК е разрешила на Унгария, да построи още 2 блока на АЕЦ "Пакш". При това Русия ще предостави на Унгария държавен заем 10 милиарда евро. Нека всеки сам си прави изводите ...

Ли,ти е инфото,а?!...

че ако имахте мангизи щяхте да сте първия български честен частен инвеститор в АЕЦ.

Нещо ти куца инфото, щом в България ЕС затвори работещи блокове на Козлодуй. Ако е вярно това, то да излизаме пред европейските посолства на протест и най-вече пред френското. Французите бяха най-големите врагове на Козлодуй и на членството ни в ЕС. Ще излезете ли?

Несъставомерно обвинение!Прокуратурата ни праща за зелен хайвер!

Чисто разчистване на сметки и прах в очите на хората... То да бе само Р.Овчаров, ами то няма правителство и министър след промените който да не бръкнал в кацата с меда... - Боко Тиквунов дето увеличи външния дълг с 15млрд - онази дърта чанта с кривата усмивка дето затвори блоковете на Козлодуй - ами мистър 10% - масовата прееб*тизация когато продаваха акитиви на безценица - и т.н.... Всички са за съд, но съдът и прокуратурата са на заплата към мафията и няма как да стане.

Овчаров не еоткраднал килограм ябълки ,че да бъде осъден!Толкова кинти да не ги е зел сам!

отдавна е построил светлото бъдеще на внуците си да знайш.

От 2013-та година е ясно, че има опити да бъде вкарана държавата ни в крупна схема. От 2013-та година се разпитват едни документи от разни лица, които се скриха под черджето и с различни версии се замазаха очите на бг общество. Да, както днес съдят и изправят под съд Руменчо, утре трябва да последва Добрев! И двамата забогатяха покрай различни измами! Пълно разследване и съд! И най-накрая ефективни присъди! Това заслужават!

следите са далеч по-дълбоки.

Как се ''печелят'' парички , и то мноОооого пари : ---ПРАВИШ МНОГО СКЪП ПРОЕКТ , СЛЕД КОЕТО ВЕДНАГА СИ ВЗЕМАШ ''СВОЕТО'' , КАТО ''КОНСУЛТАНТ'',......НАКРАЯ ИЗОСТАВЯШ СТРОЕЖА , ЗА СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО , А СЛЕДВАЩОТО НА ПО-ПО-СЛЕДВАЩОТО , И ТАКА ДО СЕГА ... А. Доган беше същият ''КОНСУЛТАНТ'' на яз. ЦАНКОВ КАМЪК , но там отмъкна малко кинти 1-2 млн., докато ДОАЙЕНА НА КРАДЦИТЕ , ЛИЦЕТО НА СНИМКАТА НЕ СЕ ЗАДОВОЛЯВА С НЯКАКВИ СИ 10-20 МЛН , А НАД 500 МЛН.

и с проекта на социализЪма..правешкият първенец каза въпреки липсата на професорска титла, че това е едно недоноШче.

недоноСЧе

petrovito

Гарван, гарвану око не вади...

Дали ще ги осъдят или към 2020 г. ще четем следното: Решение на международния съд: 1. България да плати на П. Димитров обезщетение в размер на 100 000 евро за несправедливо обвинение и нанесени му щети. 2. България да плати на Д. Добрав обезщетение в размер на 100 000 евро за несправедливо обвинение и нанесени му щети. 3. България да плати на Р. Овч. обезщетение в размер на 100 000 евро за несправедливо обвинение и нанесени му щети.

Дреме му на гегата!

А кой ще осъди мутрата, че взе 16 000 000 000 нов заем?

че ги е взел по свое хрумване, а не поради държавна необходимост.

Това дело ще се точи поне 3 години. Не се знае през това време народът колко ще търпи съдебната ни система и няма ли да излезе на улицата ? ! Може да се окаже, че Овчаров изтегли късата клечка и да е първия осъден и вкаран в затвора министър:) Съдят го в един много натопорчен момент;)

Дано имаш нещо общо с Ванга , или дано просто да ти върви гадаенето . Много бих се радвал , ако се случи всичко , което казваш , и предполагам не само аз .

Борисов се озлобява към опозицията, за която всички се договарят да не я закачат в управлението си. Той има два варианта: 1. Да се договори с олигарсите да инвестират в реална икономика и да им даде амнистия на откраднатите пари, без да се търси по закон произход на парите. 2. Да ги съди и накаже за да докаже, че работи, че има съдебна реформа и справедливост, заради което го наказаха на тези избори. А същата опозиция всеки месец му иска оставка при управление в знак на благодарност, че им пази задниците.

В България обвиненията се повдигат с гръм и трясък, но накрая крушират в "независимият" ни съд и всички са НЕВИННИ на финала.

хм.... ържавният съд е непостоянно действаща съдебна институция, създадена със Закона за съдене на министрите от 10 декември 1880 г. на основание чл. 155 от Търновската конституция.

Ако си мислите, че ГЕРБ и Борсов са помияри, само стойте и гледайте още колко помия имат да хвърлят, това, което се случи на Радев за месец, ще е като детска игра в сравнение с нещата, които подготвят за парламентарните избори!!!!!!!!!

Не си мислим,ние знаем че са помияри,само се чудя кви помияри гласуват за герб

ОООО ТОЯ ТРЯБВАШЕ ОЩЕ ПРЕДИ 10 ГОДИНИ ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА И ДА МУ БЪДАТ КОНФИСКУВАНИ МИЛИОНИТЕ

Точно сега някой вожд от БСП който иска да измести Овчаров от кокала който падна на Позитано 20 ,е решил да го вкара в дела и обвинения! ТОВА Е ДЕЛО НА ВЪТРЕШНАТА ОПОЗИЦИЯ В БСП!

Хайде, хайде, това театро сме го гледали вече. Ще го поразходят насам натам и след 2-3 години ще разберем, че е чист като сълзица. После той за две седмици ще ни осъди в Страсбург и ще му платим няколко десетки хиляди евро да почерпи за оневиняването си.

ГЕРБ и мутрата в отчаяна атака, в следващите месеци ще има тотална сеч от страна на най-наглата партия, която някога е управлявала България!!!

Очакваше се, Мутрафона сега те първа започва да хвърля къчове. Ако някой си мисли, че се е отказал да съсипе България, не е. Най-доброто е да бъде арестуван, както е казал народът вържи попа да е мирно селото.

Нещата са много прости от юридическа гледна точка, но едва ли някой ще търси истината. Ако е сключен перфектен договор с перспектива за развитие, вината си носи прекратилия го. Ако решението е на колективен орган, то вина няма, а последствия са за държавата. Ако договорът обаче е сключен в някакво нарушение, с фалшиви документи, при неспазване на правилата и т.н. виновен е сключилият го. И следващият даже е длъжен да го прекрати, защото иначе става съучастник в престъпление по незаконно харчене на милиарди. Това е. Но дали реално ще се разследват нещата или се гони само популизъм - не знам. Само дано след време всички тия не ни осъдят в Международния съд да им плащаме тлъсти обезщетения.

наясно, че България не е колективна турска баня.

Това е БГ, политиците харчат огромни пари а на насреща се мъдри една нула, няма нищо. В списъка с обвиняеми липсва Борисов, спрял проек, по който вече са похарчени огромни пари. Имаше и референдум, който каза ДА на проекта.

И сЯ..? Румен Радев, издигнат за Президент от Румен Овчаров и останалите от ИБ на БСП. Още вярвам, че няма как да е като тях и ще е надпартиен и независим.

Боклуците започнаха да се нареждат помежду си,стадото- в екстаз по-дупките

Р.Овч и Президент Гоце наляха доста български милиарди в руския джоб. Да видим Предидент Р.Рад какво ще направи...........

Как какво ?!?! Трябва да се купуват самолетчета :)

Не се надявайте на ссправедливост!Президента вече е човек на комунистите и от тук нататък никой няма да ги докосва даже !

2 РУСКИ РЕАКТОРА ... ДНЕС ЕК Я ОДОБРИ :)) УСЛОВИЯТА СА СЪЩИТЕ КАТО ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ - РУСКИ ДЪРЖАВЕН ЗАЕМ 10 МИЛИАРДА ЕВРО ЗА УНГАРИЯ :))

Честито!

Унгария има също и заводи на Опел, Ауди, Сузуки, Мерцедес, Самсунг...Тука им ли?Как ще има, като идиот Овч ходи да купува най-скъп газ, а идиот Пешо гони инвститори...Ай чиститу

ВКС предвижда максимум условна присъда за такива другари! Питайте съдията от ВКС Пламен Томов.

Стига театър. Вярва ли някой, че ще бъде осъден?

Я една новина за БХК! Под нея всички ще са на едно мнение. А тук, пак дърляне. Едни с къса памет, други слепи, трети озлобени, четвърти неразбрали, пети обидени и т.н.

Сваляйте му обвиненията по-бързо, че да стане министър на енергетиката в правителството на БСП-ДПС и Патриотите! Все пак трябва бързо и с твърда ръка да бъдат спрени сондажите за български нефт и газ в Черно море, иначе от Газпром ще се сърдят!

От този храст заек няма изкочи другари герберасти, иначе темичката е точно за отвличане на внимание от грандиозния провал на Тиквата и партийката му. По-скоро мутрата ще влезе в затвора отколкото този, защото този за разлика от вашия тъпак си е вързал гащите отвсякъде и не могат да го барнат. А вашият виси със страшна сила.

Щяло да има опашка от министри! Еми да има.

Не се безпокойте за другаря Р.Овч. Дригаря П-ин ще се обади на другаря Р- дев и въпросът ще се уреди!

Това да не ти е Меркел на звънне на БХ ? Много си далече от действителността. хахахах

накой вече да влезе в дрънголника и да му поразширят халката,време е,омазаха се,окрадоха ни...!