Коментари - След стрелбата в медицински кабинет: Лекарите искат работещ механизъм за защита | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

народната милиция трябва да си свърши работата а не да ми се крият по храстите ... сега пак разни либералчета демократчета и "модерни" пубертети ще изригнат обаче преди 30 години никой не биеше лекарите и не изнасилваше и пребиваше до смърт бобите за 5 компота и 52лв и 33ст!!! - просто е

Докога ли, когато станете "лекари", а не търгаши...!!!

И аз искам работещ механизъм за защита от лекарска грешка. Още не съм чул някой лекар да е осъден за лекарска грешка.

Ти ще си първи - като се изучиш за дофтор.

Едва ли е без причина... лекарите, някои от тях де, да се замислят...

Защо не слагат и микрофони, на тия доктори, за да ги прослушат как нагло се държат с пациентите. ???

"Българският лекарски съюз (БЛС) отново настоява за работещ механизъм за защита на медиците на работното им място." Да спрат с рекета и да си вършат работата! Това е достатъчно!

с параноя - кой знае кога врагът ще стане доктора .....

интересен народ сме- щом и под такава новина има разногласия и мнения, че едва ли не докторът си го е заслучил... Те лакарите ще се оправят- това е найуважаваната професия навсякъде по света. Ние да му мислим- ще си плащаме и ще се молим на ветеринари да се опитат да ни помогнат... ще го разберем по трудния начин... Никой не ни е длъжен. Аз не съм чул лекар да се моли или търси пациенти, нито пък работа

За лекар, полицай, политик, адвокат и още некои въобще не ми е жал. По нагли и алчни от тях няма!!!

Ако говориш за лекарите от преди 30 години - може да ги защитаваш, но тези, сегашните нямат и капка човечност и морал. Превърнали са се в търговци и гледат на пациентите си като на клиенти в магазина - какво могат да им вземат. А в същото време са безкрайно безотговорни и некомпетентни. лекарската грешка е виновна за 1/3 от смъртните случай, но няма нито един осъден лекар за това.

Не че одобрявам стрелбата, но ние каква защита имаме от некадърни лекари, които ни убиват?

станат доктори трябва да станат нинджи . ако нападателят е бил лекуван от нападнатия ,значи лечението е било съвсем неефикасно .

означава че доста неща куцат. Попадал съм и на добри лекари и на такива, които си нямат никаква представа какво правят. За последен път бях в болница преди 2 години. На епикризата ми написаха, че имам проблем с вестибуларен апарат. Наложи се да пращам всички документи, назначени лечения, 2 диска с ЯМР в неврологична клиника в Германия. Повярвайте ми, нямаше нищо общо с това, което Професора ми постави, като диагноза!

"Българският лекарски съюз (БЛС) отново настоява за работещ механизъм за защита на медиците на работното им място." Тия от БЛС явно не са в час. Кой да ги защити? Полицията ли - че не виждат ли колко е способна тази полиция, и даже спец. частите в Костенец? Кат му влезнат със заслепяваща граната или със сълзотворен газ в кабинета какво ще прави лекаря. А съдът пази престъпниците.

А в Германия докторите никога не бъркат диагнози и лечения. Няма лекар който да не е бъркал многократно в живота си. Затова вие си пазете живота а после сте в ръцете на фортуната.

Самолечение. После ако нещо се обърка и самоубийство . Стрелба по лечителя .

И в John Q имаше стрелба, но беше за добра кауза..

Не е толкова нерешим проблемът, примерно проявилите насилие спрямо медицински персонал биват регистрирани и получават забрана за достъп до медицинско обслужване. Така както е лекарите освен всичко ги е и страх да кажат всичко, което могат да кажат - лично съм изпитал как сериозен лекар, видимо по-едър от мене внимава как ще подходи и започва да ми казва каквото ще казва за моя близка чак след като помежду ни е бюрото му - а аз не съм особено страшен нито на вид, нито като поведение.

Беше ясно че ще се стигне до тук преди 15 години гледах предаване Панорама , в което даваха скрита камера как лекар взима пари от пациент , а в студиото имаше 5-6 професори и доценти , шефове на различни асоциации държавни и частни. Всички Те обясняваха как това което виждаме с очите си не е всъщност същото а вещо съвсем различно. Тогава ми стана ясно че здравуопазването ще стане търговско дружество и резултата е на лице, сега вече както се казва жънете плодовете на разбитата система. За да има нормачно здравеопазване , докторите трябва да са добре платени, и да се занимават само с медицина , не с бумаги и промотъри на лекарства. Ама лакомия пуста !

вие от преди 30 г. сте свикнали,че всичко е безплатно но сега сиренето е с пари та ако не пушиш по 2 кутии на ден и не се наливаш като смок от сутринта може и да не ти трябва лекар за нещо важно

Лично до миналата седмица бих казала , че това не трябва да се случва.... Но след като лекарка от Спешното на Трета градска болница в София, си позволи да ни изгони с дяде ми на 87 години , които беше получил остър исхемичен инсулт два часа по рано с думите ТОЯ НЕ ГО ИСКАМ, не знам дали не си заслужават да го получат... Кога някой от тях ще бъде наказан за действията си , когато обрича и решава смъртта на някой? Нима дядо ми не заслужаваше адекватна медицинска помощ? Но ако бях скочила да ги стрелям аз ще съм виновна а го заслужаваше тази така наречена лекарка... дали МЗ, одита и болница ще обърнат внимание на жалбите и ще вземат ли мерки срещу ТАЯ???? определено трябва да се гледа всички страни на нещата, не само крайния резултат

Абе лошо е тва... ама някои лекари направи си просят да ги гърмиш!

Аз познавам поне 10-тина българси лекари, които заминаха да работят в Германия. Може би повече от половината лекари в Германия са чужденци. И надали всички заминали са най-къдърните, просто са по оправни и бирзо се ориентират от къде изгрява слънцето.

След всенародното оплюване на "докторите" някои преминаха към реални действия. Гражданско общество!

За всеки лекар,източващ Здравната Каса да се назначи персонален полицай да го пази от недоволни пациенти.

А какъв работещ механизъм ще има за защита на обикновените граждани срещу некадърността и алчността на лекарите!?!

Демек един бандит ще пази друг!

Понякога (да не кажа винаги) ако дядо боже не му е дал дни и най-добрия лекар в света не би могал да ти помогне. И обратно-ако си имаш дни и на най-калпавия лекар бог ще му подшушне какво да направи, за да ти помогне.

Отказвате да приемата цигани, те и без това не плащат здравни осигуровки. Да ходят на Запад където тврърдят, ч могат да се интегрират... и да не е връщат.

първо някой лекари да си доучат уроците и няма да има заплахи срещу тях, те дори и кръвното не ти меря

все пак да не забравяме за всички онези лекари , които са ни излекували и помогнали, защото има и много такива. В много случаи и тях ги заставят да пишат и да завишават суми, ако искат да останат във въпросната болница

Отговора на "?" "Докога...." е : Когато лекарите целокупно излезнат в ефективна "отпуска" до реалното му решаване! Управляващите от друго неразбират. Е, има и други средства но от по-радикален вид....

"Многократно сме осъждали всяка форма на агресия" .... чедо и аз осъждам финансовата агресия на моя дофтор ама нямя кой да чуе

Лекарите искаха да станат бизнесмени. Това е съвсем реална част от Българският бизнес живот. За справка вижте мъж номер 1 в държавата - БББ. Еми човека е преговарял със лекарският състав. Плюс това е приложил застраховка живот към лечението. Следва сериала Доктор гони мангусти със линейка във двора на болницата. 20.00 по БТВ...

Мнооого находчив напън, LOL. Я се покрий с агит постовете си вече бе, виж се само тук колко са. Хората имат реални проблеми, лекарите също, щатрните тролове/агитатори сте толкова погнусяващи.

Чудя се какво би станало със стрелеца по света-са намерих инфо Германия -17 години затвор,САЩ - най-вероятно ще бъде застрелян на място,Турция-25 години затвор.А Булгаристан?Най-вероятно условна присъда.Ето затова Булгавистан трябва да се прекръсти на Криминалистан.

Тази "държава" е срам за днешна Европа!!!!!

И ние пациентите се уплаквъме, дофтурите крадът и лъжът, и ни изтрепвът, ама кой да чуе. Дукът дофтурите ни трепът, и ние ке ги трепиме.

Те и пациентите искат работещо здравеопазване, ама тей го вна, не става.

И тогава общата смъртност ще падне наполовина: виж статистики за САЩ и Япония, хахаха.

Миналата година от мен и работодателя ми Здравната каса е получила над 1600 лв осигуровки. Срещу тях получих 4 неистински диагнози от специалисти (представете си как се чувства пациент със сериозно кардиологично заболяване, когато не получи адекватно лечение, но види че в амбулаторния лист е написана измислена диагноза, че да може да се оправдае повторен преглед при специалиста), 2 прегледа, на които не съм ходил и лечение от кардиолог, което за малко да ме вкара в гроба. Нито Здр. Министерство, нито Прокуратурата, нито Лекарският съюз обърна внимание на сигнала ми, нито една медия , на която бях изпратил сигнала, не се свърза с мен. Само измислените прегледи бяха премахнати от Здравното ми досие. Та, просто не си губете времето. Да не се обръща внимание на болни пациенти е практика и с нея всички са свикнали, включително и гореизброените организации. Само отвреме-навреме някой "умник" призовава за реформи в Здравеопазването. Просто сегашната ситуация е изгодна на всички с изключение на тези, които плащат. Дали лекарите си заслужават боя оставям вие да прецените.

"примерно проявилите насилие спрямо медицински персонал биват регистрирани и получават забрана за достъп до медицинско обслужване." Така няма да бъдат изложени на опасността да бъдат убити, ще живеят по-дълго и няма да има рецидиви.

Кви лекари , това са дистрибутори на лекарства!

Преди време ходих да си правя рентгенова снимка срещу заплащане от моя страна, Една лелка обикаляше кабинета като ударена от гръм и след няколко опита да ми напише заявка на компютъра ми каза , че не може да се оправи, да съм ходел в друга болница заряза ме и изчезна на някъде! Та толкова за здравеиопазването в България.

Населението което я обитава също!

Перезвоните мне пожалуйста по номеру 8(812)454-88-83 Вячеслав.