След скандала с болниците: Служебният кабинет сменя директорката на Агенцията по вписванията

"Очевидно не е иска да работи по прозрачен начин и има други мотивации", заяви премиерът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

колко е проста всъщност (на живо) тая калинка?

Отдавна трябваше да я смените!Ако не си подадеш годишният отчет на еди коя си дата-има глоба!А ако влезеш и поискаш да направиш справка за миналат година,виждаш ,че няма данни за подадени отчети за 2-3 години назад!ГолЕм труд кипи в тази Агенция,но се вземат заплати и премии.Успех в живота,гадове ниедни!

Леле каква само милфка е тая ! Не я сменяйте бе !

Да, определено става женицата (поне в лице), но явно не за шеф на АП... И така, поредната герберска калинка отлетя...

Бих я нарекъл "калинка", момата, но една друга думичка, също започваща с "К" ще ѝ подхожда повече!

Абе Тиквун да не е сложил Драгана Миркович за шефка на агенцията по вписвания?

Смущаващо е, че не се коментира компетентно отказът на вписване по отношение на същественото - правните му основания, съобщени от агенцията, а се действа силово чрез смяна на директора й с откровено политическа мотивация.

Поредната бокова калинка

Е много сериозна институциа.Отказите за вписване са мотивирани и в тях е написано какви грешки трябва да се отстранят за да се извърши вписването.Но министъра е предпочел да поиска да бъде уволнена шефката вместо да си оправи документацията съгласно закона.Изводът е че министър Кацаров е много прост и премиера също.

Шефката чакаше новия министър, за да оправи документацията. Чудесно свършена работа !

както и всичко друго у нас; затова е агенция по вписванията за да вписва а не да се произнася дали текат дела или не, като изтекат делата ако требе ша вписва пак

Имотната декларация на Козарева, подадена при встъпването й в агенцията за малките и средните предприятия, показва, че през 2013 г. е получила апартамент от 146 кв. м. и два гаража в София срещу замяна на друг имот. По-късно продава гаражите. Същата година тя купува и трети гараж, пак в район "Лозенец", за който плаща 23 470 лв. от заеми. Следващата година си купува друг апартамент от 144 кв. м в "Лозенец". Цената му е 234 700 лв., а средствата - пак от заеми. Козарева декларира две коли - BMW за 120 000 лв., купено през 2012 г. със заеми, и "Пежо" за 15 000 лв., придобито през 2009 г. от заплата. Единственият заем, деклариран от Козарева, е ипотека за 89 500 лв. Има и два влога - от 10 000 лв. и от 5000 евро.

Като осъди сега дебилите от служебния кабинет за незаконосъобразно уволнение и ще се замогне, поне да си върне кредитите!

Сериозно?!... Е, ако искаш да видиш автентичен дебил, просто погледни в огледалото...

"Диpeĸтopът Любoмиp Cпacoв успя да oбжaлвa ocвoбoждaвaнeтo cи пpeд Coфийcĸия гpaдcĸи cъд, преди Aгeнциятa пo впиcвaниятa дa гo cмeни нa дoĸyмeнти." Тук има някакво недоразумение. Не е въпрос на бързина обжалването на един административен акт, а на регламентирани срокове. Административният акт влиза в сила след изтичането на срока на обжалването, ако няма такова. Дотогава той не е в сила. Службата по вписванията няма право да впише такъв административен акт!

Т.е. това е предупреждение към всички - независимо дали е законно или не, независимо дали е кадърно направено или некадърно, няма да умувате, а ще изпънявате всичко, което е натворено от това временно недуразомение наречено правителство на РР! Този дупнишки смешник Стойчо няма една читаво издадена заповед, вижте колко заповеди се промениха минути или часове след като бяха издадени, вместо да си поправи грешките - иска да се сменят хората, които си вършат работата... И едни въпроси защо РР започна да ходи навсякъде, където трябва да бъде премиера? Откога РР е изпълнителната власт? Или просто си води предизборната кампания?

Само така им се иска! Всеки техен акт подлежи на съдебен контрол. Заповедта за освобождаването на шефката на Агенцията по вписванията също! Да го видим сега проф. Янаки Стоилов колко я може тази работа, дали актът му няма да падне в съда!

то шибания "кабинет" друго не може!

Фашисти !

Тъя уфсъ шъ я упраят. Вий глейте вашту канчи да упраите. Со дупе.

Проф. Борис Богов остава изпълнителен директор на Александровска болница поне още седмица. Това съобщи "24 часа" като се позова на постановление на Софийски градски съд, според което прекратяването на правомощията му от служебния министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров е неправомерно. Ръководството на Александровска болница беше сменено на 4 юни. Министър Кацаров назначи за изпълнителен директор д-р Атанас Атанасов, който бе прокурист на затъналата в дългове областна болница в Ловеч. За председател на Съвета на лечебното заведение бе посочен проф. Румен Стоилов. Третият член е Гергана Андреева - Сотирова, за която по-късно бе открит конфлект на интереси. "Попадайки в обхвата на Закона за публичните предприятия, съветът на директорите на Александровска болница се избира за период от 3 години и тъй като последният конкурс беше проведен преди няколко месеца, по закон той няма как да бъде сменен еднолично от Министерството на здравеопазването", обясняват пред изданието юристи. Смяна при членовете на съвета може да има при смърт или при доказани финансови злоупотреби. Сега здравното министерство има право в 7-дневен срок да обжалва. Новото ръководство на Александровска болница, назначено от д-р Кацаров, не е може да бъде вписано и в Агенцията по вписванията заради явно противоречие в документите за регистрация. От една страна, в тях било посочено, че болничните шефове са назначени след конкурс. От друга обаче, в самата заповед се казвало, че те ще заемат постовете до провеждането на конкурс. Отказът на агенцията да впише новия борд разгневи здравния министър д-р Стойчо Кацаров. Той поиска шефката на институцията Габриела Козарева да бъде уволнена, като днес стана ясно, че в следващите дни предстои нейната смяна.

Свалете си мръсните ръце от проф. Богов!

Всичко с каквото се е занимавала госпожата е в разцвет. И малките и средни предприятия никнат като гъби, а младежите не можеш да ги откъснеш от стадионите - спортуват, та пушек се вдига.

МОТИВИТЕ НА КАЦАРОВ И ПРАВОСЪДНИЯТ МИНИСТЪР ИЗДАВАТ ЕДИНСТВЕНО НЕКОМПЕТЕНТНОСТ И КРЕЩЯЩО НЕПОЗНАВАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР! НО ВАЖНОТО Е ДА СЛУШАШ, А НЕ ДА ЧЕТЕШ! ПРЕЖИВЯВАМЕ НОВ 9 СЕПТЕМВРИ, КОГАТО ЦЪРВУЛИТЕ ИЗЧЕГЪРТВАТ ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА И РЕЗУЛТАТА ГО ЗНАЕМ!

"Интелигенцията" на Боко - леле, умори ме от смях !

След като отказа да впише Боби Михайлов ми се издигна в очите. А съдът го върна.

Ще цитирам Тулупа, " На прост човек се набива кур" Друг е въпроса, че на тази калинка може и да и хареса :)

парада отмина, гушвай гаджето и се скрий до догодина по същото време.

И кое точно и е простото? Че не ще да прави глупости? Че има закони и наредби и иска да ги спазва? Това ли е? Тези нали дойдоха със заявка за закон и ред? Щом това е реда защо искат да го нарушава?

Не знам защо му се обясняваш на този. Лъха мухлясал комунистически мироглед от поста му. За щастие има 3 седмици до изчезването на тези и още половин година за Радев. Няма ли го Радев...ще пребъдеме..

Politico: България губи бройката на скандалите. Приличат на сюжет от мафиотски сериал Българите губят броя на скандалите. Има скандал с подслушване в стил Уотъргейт. Има земеделски магнат, обвиняващ правителството на бившия премиер Бойко Борисов в изнудване. И има държавна банка, която предоставя стотици милиони евро на малка партида облагодетелствани компании. Главозамайващите ежедневни заглавия в страната се чувстват по-скоро като сюжетни линии от хитовия мафиотски сериал в Netflix, отколкото като действителни събития, които се разиграват в държава, членка на Езопейския Съюз преди изборите на 11 юли. Големият въпрос е дали това най-накрая е повратната точка, която означава окончателен край на ерата на Борисов, бившият пожарникар и бодигард, чиято дясноцентристка партия ГЕРБ доминира в политиката на балканската държава повече от десетилетие, но загуби властта си през април. Най-бедната нация в ЕС има дълга история на корупция, но самият мащаб на последните разкрития за превземането на държавата е нов. Свежите показания само засилват широко разпространения обществен гняв, че подобен на октопод елит е държал властта като престъпна банда, прокарвал рекети в цялата икономика и упражнявал властта чрез службите за сигурност, медиите и съдебната система...

ЕЖК … им е цялата работа. Важното е едни пликчета с ром да се мятат

"Има скандал с подслушване в стил Уотъргейт. Има земеделски магнат, обвиняващ правителството на бившия премиер Бойко Борисов в изнудване. И има държавна банка, която предоставя стотици милиони евро на малка партида облагодетелствани компании." Подслушванията ще бъдат "доказани" СЛЕД ИЗБОРИТЕ! Селският(?) магнат обвинява...,ама с нищо не доказа. Държавна банка дава кредити на всеки, който поиска, има обезспечение и плаща лихви. Каква и е друга работата? Парите уж били на данакоплатците. НЕ СА! ТЕ СА ВЗЕТИ СЪЩО НАЗАЕМ ОТ КЪДЕ ЛИ НЕ И СЕ ДАВАТ ПОД ЛИХВА! Това се прави в цял свят. Това, товарищи, се казва пропаганда!

Тая ли беше дет раздаде 690 000 бонуси на себе си и подчинените за това, че регистура беше 2 седмици неработещ?

мяташе яйца по герба на страната миналото лято ???

Шези до кога ще уволняват,нещо за изборите няма ли да направят? То ,честните и прозрачни избори вече май са решени, та си подготвят новия персонал за след изборите.

На българския народ не му стигна Корона вирусът,но лепна и комуновирус и чалга вирус мутант.

Добре, че поне се отърва от вируса с жипката.

КАЖЕТЕ СИ ГО ДЕ, СЛУЖБАТА Е ОБЕЩАНА НА ВАШ ЧОВЕК

няма да е на репресиран, или негов потомък! На някой, който биографията му започва от университета. И комай свършва там.

Не искала да работи за ,ами кажете кой са тези хора

Така и не стана ясно каке назначена въпросната шефка, може би с конкур'с??

Има човек - има проблем! Няма човек - няма проблем! Това звучи много познато за съжаление!!!

за милф-а, ама може и да е за добре

Ако я махнат ще я върнат Има законна причина да не впишат новото ръководство.И ще и платят всички заплати.

Те и едно време така дейставаха комунистите. Разстрелваха без съд и присъда. Имат два месеца да затрият сума ти народ.

Новото правителство свърши много работа. Браво Рашков. Да знам да не гласувам за БСП повече.

аа..., тази е от жълти калинки :)

Очаквайте промяна. КОГА? НА 36 МАРТ ЛИ? ЩЕ Я СМЕНЯ, АМА ДРУГ ПЪТ.

Ох, кога ще минат изборите, че хунтата да се разкара най-накрая. Не се търпи вече!

Ако искаш да работиш, трябва торбичка на др. Узунов .Питайте за това, новия шев на митница, Пловдив???

Като казвам, че българите са най глупавия народ, след руснаците разбира се, никой не ми вярва. Еми ето ви пример: В България в момента се подменят длъжностни лица като носни кърпи под ръководството на руската кочина с главен изпълнител Божков и Фигуранта - пионка. А Ганьо гледа умно и чака. Какво чака, незнам. Сигурнж още едно Асвабаждение от любимите руски пиянки. Пфффф.

А като плати милиардите за изтребителите?

След изборите НАП ще търси троловете по вече известния списък да си платят данък общ доход за стотинките получавани за тролене.

Назначете нашта Мая. За един ден ще ги отпише всички герберски калинки и ще назначи военни, милиционери и увредени майки

Абе вие нормални ли сте? Има законов начин по който работи агенцията, това е единственият начин /срокове, нормативна уредба..../, по който трябва да работи! Не работили както им се ще на фатмаците, какво безобразие!

Не, не са нормални. Когато в казармата ти кажат, че нещо трябва да се направи не разсъждаваш, а действаш! Има кой да мисли вместо теб - Началника.

"Не ми говорете за закон и конституция, в тая държава всичко е проституция" Слави Трифонов

Пещерно бездарните зелени чорапи от скапания предизборен щаб на клепоухия ТъпизълРР правят голяма услуга на красивата, интелигентна и способна г-жа Габриела Козарева. Сега ще си изкара едно щастливо и безгрижно лято, вместо да им търпи простотиите и си хаби нервите. След 5-6 месеца съдът ще я възстанови на работа поради незаконното ѝ уволнение и даже ще си получи заплатите за периода с лихвите. То и аз така искам, но съм много над и далеч от злобните, крадливи и мнооого глупави червейчета от просташкия кръжец на миризливия, пингвинообразен зелен чорап.

Чао Белла

Значи когато спазваш закона ставаш трън в очите на новите варвари. Нещо като личен враг, който трябва да се изчегърта, макар и формално да е прав. Е, кой тогава не спазва върховенството на закона? Аз бих казал- амбреажите румен радев и гъзолизците му янев, рашков, кацаров и вся астанлая сволач, наричаща себе си служебно правителстно.

Не спазва, а употребява закона...

с найлонови гащи и сутиен да ходиш на работа...

Тази пък на кого ли е духала, че да се сдобие с това сгодно местенце?

Браво

На нейно място сега ще назначат някой “спец”!

защо не?

Очакваме другарката СПЕЦОВА да се появи на хоризонта, ама не съпругата на СпецОФ!Другаре и другарке, да ви е честита новата " революция" - Радевилов преврат! Както са тръгнали така, май до избори за президент наесен няма да се стигне. Или той народа ,или народа него!Друг път просто той не ни оставя!

на работа&)))))))) Просто, до простия...та чак дрънка..

кой - каквото ще да разправя, хубавото си е хубаво...пък и очевидно спазва закона в работата си, за разлика от компроматните изпълнители на активни мероприятия - кацаров, рашков и т.н.

чевидно, че настоящият директор на Агенцията по вписванията не е иска да работи по прозрачен начин и по начин, който е в интерес на хората. Някакви други мотивации вероятно има в нейната работа". Тази манекенка бе назначена лично от Винету, а дали и тя не е от многото Мата Хари е друг въпрос.?