След пожара с 9 жертви: Още двама от дома за възрастни хора са в тежко състояние (видео)

Предстои да бъдат назначени различни експертизи, включително пожаро-технически и съдебно-медицински

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само аз ли чух как вчера в новините шефката на дома по телефона каза “ това е бройката”… сякаш не става дума за хора. Срамота

Обявете ден за национален траур!

Бог да ги прости! А сега и някакъв рейс катастрофирал и десетки загинали… Лошо … много лошо

Ковид ваксината примини пожарът.

Бог да прости жертвите! Трябва да има наказани, не може да се гонят само печалби. Трябва да се затворят всички опасни домове, а ако нещо такова се случи, виновниците да бъдат жестоко наказвани. Искахте капитализъм, сега му сърбате попарата, но връщане няма. Нали уж частникът бил по-добър стопанин от държавата…. Така ни уверяваха върли седесари. Съсипаха я и я оглозгаха до кокъл тая държава, ама важното е, че сме преборили комунизма….. идиоти, сър

То лошото е, че още не сме пребори комунизма. Кажи кой не е комунист от тези дето са ни управлявали досега.

мда

На простите, все още комунистите са им виновни. Щото са прости завинаги...

Да си горд патрЕотин в тази пропаднала Кочина античовешка..

Бойко в виновен !

Сега да не ги пишат утре,че са починали от ковид,нищо няма да ме учуди вече! Имам чувството,че се води война срещу тежко болните и възрастни хора,няма пари в държавата за пенсии и давай да ги избиваме...

ПРАВИТЕЛСТВА от УБИЙЦИ! Геноцид над собствения им народ години наред! Тотално безхаберие от всички институции! ДОКОГА???? БОГ да пази БЪЛГАРИЯ!

е виновно правителството? Повечето от домовете са частни. Борисов ги закри всичките. Пожарникарите казаха, че знаели за компрометирания покрив. Защо не са дали предписание? Бог да ги прости!

Ами гледай сега: Ти си се научил да хулиш и да кълнеш без да си мърдаш задника. Това си го научил от твоите родители. Твоите родители както и ти избирате години наред едни и същи хора които са като вас - дето само говорят и нищо не правят. Така че замисли се, заслужава ли си да продължаваме да правим абсолютно същите грешки като нашите родители и да се вайкаме защо резултатът е все същият?

Няма ли да се обяви национален траур?

Зако? Повече неваксинирани на ден умират от ковид всеки ден и за тях траур няма.

А защо си оставяте родителите в такива домове?!

Защото трябва да работим, на тяхните пенсии ли да се надяваме?

това се случва вследствие на злото, което Борисов ни остави като наследство след себе си! Пипалата са му разпръснати от домовете за възрастни хора, през концесии, университети, съдилища, прокуратурата, строителни фирми, болници,че дори и на децата не се посвени да посегне чрез училища и детски градини. Няма сектор, който да не е обсебен от октопода! Който и да поеме кормилото след него много трудно ще изкорени злото и да пребори с обсебването на мутрите!

Изключително тъжно. Нелеп край на нечий живот....Да искаш да избяга, а да не можеш. На какво ли още са подложени милите старци по разни измсилени домове и колко от това достига до медиите и властите?!

"Пожарът вече е ликвидиран напълно, ситуацията е овладяна" Бравос!

Гледах репортажа и просто нямам думи. Директора на дома дори не знае колко реално са хората, които са настанени там. Каква е тази държава, да се раздават само заплати и да не се търси никаква отговорност. Масово, взимат някакъв парашутист, който взима заплата и нищо повече.

Пълно безхаберие и безотговорност

Аз също слушах въпросната дама, която от 2 месеца е там и не знае за колко човека отговаря. Но мисля, че този старчески дом е частен! А в частната институция най-важното е печалбата.

Коментатори па гледайте си старите родственици не ги пращате в домове.

Аз така и направих. След обиколка из тези домове, решихме да се гледаме в къщи, трудно беше доста.

И ние се гледаме, както родителите са ни гледали, но може някой от тези хора да няма деца

За съжаление не винаги е по силите, времето и финансите децата сами да гледат болен родител. Човек с деменция и психически заболявания иска ежеминутно наблюдение. Няма как да врътнеш ключа и да отидеш на работа. А болногледачите на ден взимат повече отколкото човек ще изкара, отивайки на работа. Тъжен фактн, но е така. Да не говорим, че обикновено каиша го опъва едно от двете деца. На-често - дъщерята.

Ето в такива ситуации лесно беше Бойко виновен ама сега кой е ? Летец загина ,военен застреляха за две седмици втори пожар с доста жертви и никой не се извини или не посочи грешки .

Борисов докато още имаше фирма за охрана, наемаше доста пенсионирани полицаи и военни и се грижеше добре за хората си- заплати навреме , уважаваше ги по време на лични празници. Все пак, Симеоновска школа. Не го подкрепям, споделям лични впечатления. За Радев нищо не съм чула от първа ръка. Първата му съпруга работеше в Ситибанк и беше читава. За тази знам че доста се пъне да минава за културна , иначе не знам нищо друго. А за Петков, знам че има 3 служители, 2 ит които роднини. Завършил магистърска степен по бизнес администрация в Харвард, със стипендия на Сорос . Сега сигурно ще ми сложите минуси, но навремето Симеоново беше висок клас елитно образование ! Тоест Борисов има сравнително по- добра подготовка от тези сега.

Бойко е израснал на улицата и с всичко се е справял сам, кален е от живота, не е като сегашните джендъри

В такива ситуации ми идва да крещя... Стават инциденти, всички умираме в даден момент, ама този е жесток. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 човека 9 възрастни, болни хора, оставени на чужда грижа. Направо ми се къса душичката. Дано да им е по-добре там, където са вече.

Бабикян има снимки, на които ясно се вижда, че Борисов и Гешев запалват нарочно пожара. Рашков подозира, че е, за да вземат пенсиите на хората... сега с новите надбавки...

Абе има ли правителство, има ли шеф на агенцията за социално подпомагане и други подобни, има ли областен управител на Варна, има ли някой който да помогне на тия хора и на кмета, кмета се чудеше къде да ги настани, за нощта намерил хотел, за утре не знаели нищо, къде е Стефан Янев, къде е Рашков, къде е социалния министър, къде е здравния министър,къде са депутатите избрани от района или вече няма избори и никой не се интересува от народа, камо ли от болни и увредени нещастни възрастни хора.

Дискретно : - Община Варна - Е на Съд. …от Варненци/ки. . ClassAction. ..дефакто за Корупция+Безстопанственост. …а да очаква Човек да бъде Свършена работа от Говеда - …

Спят бе. Нас избирателите кучета ни яли ! Показва ни се поредният среден пръст !

Ти , пък! Те сега разпределят баницата, няма време да се занимат с глупости, пожари и някакви умре вече хора.

В България постоянно се случват някакви трагедии и хората са свикнали. Мерки не се вземат, защото корупцията е по- силна от мерките.

Децата и внуците на тези старци сигурно са в чужбина.

Ще Се оправят нещата с ковида. …или поне - Хората у нас Ще се ваксинират. …и Тогава - хайде И Всички Хора в Златна възраст, които Имат рода из ДиаспоратаНи - Към ВодещитеДържави при тях ! …е, ако междувременно Си вземем Нещата в Наши ръце&Умове - Обратното движение на Хора.

Виновни няма, моля близките на починалите от пожара да си приберат труповете. Тука е България.

Проблемът не от вчера! Не можем ли за нашите родители, баби и дядовци да създадем поне едно нещо - Да им осигурим, дори малкото им останали години да бъдат по-достойни, по щастливи! Неспособни ли сме? Това не е политика, това са животи! Толкова скъпи за някого! Толкова ли злобни станахме, че като общество, дори това не можем да преосмилим и организираме. Утре, това ще бъдем ние! А нашите деца ще бъдат далеч в чужбина! Съжалявам, че сме толкова разделени, съжалявам, че успяхме да достигнем и дори поркопаем дъното на човешкия интелект!

Грешките Наши - да Са Винаги Урок ! …нищо де - ще Се Справим ! Ние. Всички. Заедно.

Това е символика, това чака България занапред, пожар и катастрофи, а политиците играят хора върху трупове Бог да ги прости мъртвите и да помогне на живите

това не е спирало. Това е действителността. А какво я чака България-ще видим.

В този старчески дом явно ковидът не е съпричастен.Съболезноваания на близките .

Изтрепаха пенсионерите на Варна. Този кой пореден старчески дом е ?

Румен Радев е Масон Сатанист 33-та степен от Масонската ложа Ориент Слънце на Георги Гергов. Там се издават заповедите за президент и премиер.

То Вси”наште” - Всичко опацулиха Целево, Колега…термините Също. ——- Нещо да Ни пречи ей сегинка да спретнем Ложа ? НиеТук. ( …примерно КалофероДървисекаческа ;-)

Колко нагледна представа на милата ни родина.... Стара, болна, изтормозена, от всеки отритната и същевременно използвана.... до последен жарен дъх.... Последният да затвори пожарния кран,.. Бог да прости изгорелите и накаже виновните (ако има и се намерят)..

Абе Борисов с джипката щеше да е там. Вътрешният министър спинка ли? Като министъра на отбраната по време на учението? Много сладки тия легла бе !

В сайта има реклама на хоспис около София. Търсят нови жертви да ги убият и да им вземат имотите. Хубава статия за наивници

дамга на българите - имотите. От люлката до гроба. Проклятие.

Явно много хора не са си свършили работата. Между другото, от началото на пандемията има приети или променени 5 закона и сумати наредби. Обаче закон, наредба и правилник за хосписи и старчески домове няма ! Дом със 600 човека, без градина, с една 6 местна беседка за разходка ( в Банкя). Таксите са от 700 лева месечно нагоре. За всичко се плаща. Храната е отврат. Колетите не се предават. Карат се на хората ако се изцапат. Срамота за социалното министерство, здравното министерство, парламента и социалните служби! Оставяте група търгаши да се държат с възрастните хора като с животни !

Задължен ! ——- Затваряне Наред. ..на Абсолютно Всичките. …а “собствениците” (“бизнес” операторите) Към НовияНюрнжергски. …а Самите услуги - занапред по описания Тук по-преди подход.

Не всички хосписи са така. Тъща ми беше 4.5 г в такъв дом, парите 700 лв. Ходили сме безброй пъти неочаквано особено в началото да ги хванем в издънка, не можахме. Идеални условия разбира се няма, моето семейство лоша дума не можем да кажем. Никой не е застрахован, за да им излезе сметката правят компромис с персонала, но вярвайте ми имам познат в Германия, там цака 2500 Евро, пращал ми е снимки за сравнение, но парите са си пари. Въпрос на хора и хора е. В нашия хоспис хората бяха около 30 - 35, и се намира на 50 км от този.

Колега ! …Недейте ! …не оспорвам че Е възможно да има това Ниво на услугите…ама туй това с 700тееее ..:-)))))))

На късмет е сигурно. Хубаво е че при вас нещата са били ок!

Обзалагам се ,че и другите двама ще ги убият в болницата. Няма план да останат живи. В болниците се извършва Геноцид.

Невеж, въглеродния двуокис може да убие абсолютно здрав човек, какво остава за старци с деменция и всякакви други заболявания. Празнодумец!

Жалко за хорицата, да почиват в мир. НО! Отидоха курбан заради снощното хорце, което тропаха червените сатрапи в чест на "победата" на новия българоубиец Мунчо! А колко още си отиват всеки ден? Жажда за власт, пяна по дзурлите от злоба, кофи с лайна, хората разделени и мразещи се! Цените хвърчат нагоре. Това, което се случва е знак и който не го разбере, жална му майка...

Всяка вечер селяци играят хоро пред народния театър "Иван Вазов" в София. По Вашата логика всекидневните нещастия са по тяхна вина?

Къде го водя това хоро пред Народния бе ?

И да , и не. Почти през година има такъв кървав курбан. Войничетата, Индиго, запалвната цистерна . Взривовете в Арсенал , и много други. Сякаш даваме кърбан за да ни отмине по- голямото

Трите трагедии когато изгарят българи са през 13 години. 1995 Виденов играе хоро 2008 Станишев играе хоро 2021 Румен Радев играе хоро Кървавото хоро на Румен Радев е лоша поличба. Комунистите са черна прокоба за България

Бокича колко пачки ти даде за да пишеш такива глупости?

Хорото на Деса Радева и Велева беше проява на ужасно лош вкус!

Доколкото става ясно тези клети хора съдбата достатъчно ги е ощетила. Деменция, умствена изостаналост, и т.н. Те никога не са имали нашият шанс да водят нормален живот. Тези хора се нуждаят от постоянни грижи. Ужасен завършек на нещастният им живот. Ужасен.

Моделът прокопиев -радев-божков , в действие ! Свиквайте

Това няма нищо общо , ти така да си тролиш , нали?

Жан Виденов играе хоро на 11.08.1995 г. Същия ден 14 войника изгарят живи в камион. 2008 г. Станишев играе хоро на 28.02 ,след малко 9 човека изгарят живи във влака София - Кардам. Румен Радев играе хоро , много скоро 9 човека изгарят живи в дом за възрастни край Варна. Комунистите са черна прокоба за България. Честит ви президент Масон Сатанист 33-та степен Румен Радев.

Масон ? ..,не, не Колега - Е Галфон.

"Настаняване и издръжка срещу имот" hospis-topaldom.com/za-nas Това може да обясни нещата. Само един от имотите на тези клетници вероятно струва повече от набързо пригодената за дом за възрастни стара училищна сграда.

Това не го бях срещал. Задължен ! ..но от доста време Следя Изкъсо що Е из тези домове…Нищо, АбсолюттноНищо НЕ е читаво.

това са девет набързо придобити имота

…имам Отдавна една хипотеза, Колега - Имайки предвид че дефакто НЕ останаха НЕ”изкупени” имоти от Ясно#Кой …и Имайки предвид че Този Ясно#Кой Е ЯсноЧий Подчинен , и то на КъсаКаишка ..то Е ли Скоро денят в който ДъСъ окаже че ЗемитеНи СА “изкупени” от Кремъл ?

Въпросният дом за възрастни е собственост на украински граждани.

Съболезнования на Семействата и близките на Поредните Убити ! ———- Струва ми се че Този бизнес (хайде Без кавички) у Нас - Би следвало НЕзабавно да Се поеме от Уважавани Доказани Глобални компании. …очевидно в Този “наш” “бизнес” - Назначените ДъСъ бизнеснезнамквоси СА Убийци.

Те това са съвременните социални услуги - мор на излишните !!!

е най-големия мор за излишните

Бойко не е на власт от април, овцо. Оттогава газът поскъпна двойно, токът също върви натам, както и основните храни и горивата. Но вие гласувайте за новия Милен Велчев, да си оправи западналия бизнес като продаде държавните интереси срещу тлъста комисионна!

Коментарът беше насочен към овцата Деси по-долу

много тъжно

Кой пожар поред на дом за възрадтни е това? Що нещо ми се струва, че е палеж, а не пожар. Кво са си казали дай да драснеме клечката нали са стари.

Разбира се! И да си изгорят имота, и да си съсипят бизнеса за десетки хиляди лева на месец, само и само да убият няколко човека... ЖЕЛЯЗНА ЛОГИКА... ПОКЛОН!!!

За застраховка чувал ли си бе тъпанаре?

Българите биват избивани по 100 начина - в старчески домове, в болници под предлог КОВИД, фалшиви лекарства пълни с химикали и дори отрови и зарази. Вредна, дори отровни храни по рафтовете на магазините пълни със синтетика, ГМО и Палмово масло. Замърсен, дори заразен с химикали и зарази въздух. Умишлено неработеща Здравна система. Умишлено ниски доходи, които не могат да гарантират физическо оцеляване. И още какво ли не.Българите биват избивани по 100 начина - в старчески домове, в болници под предлог КОВИД, фалшиви лекарства пълни с химикали и дори отрови и зарази. Вредна, дори отровни храни по рафтовете на магазините пълни със синтетика, ГМО и Палмово масло. Замърсен, дори заразен с химикали и зарази въздух. Умишлено неработеща Здравна система. Умишлено ниски доходи, които не могат да гарантират физическо оцеляване. И още какво ли не.

Бате, повярвай ми не е само българинът. Масово ги убиват и тровят по същия начин навсякъде.

Благодарим Бойко

не на Радев и хунтата

И аз съм Деси, ама язък че тъпанарка като теб носи същото име !