След почти 60 години: Край с Международния балетен конкурс във Варна

Липсата на достатъчно средства не позволяват организирането на поредното издание на конкурса

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еееех, Ветко Арабаджиев по 10млн джобни пари си държи в офиса, но за такова престижно културно събитие няма спонсори.....

Ми нали са курорт. Нали се галите с колко се били увеличили туристите. Ама явно от това полза имат малцина. Не града. Не хората дето живеят там Същата работа като на Банско Ресурсите общи Печалбата за малцина

Тъжно е да се закриват стойностни и красиви конкурси.Този конкурс е емблема за Варна.Дано се намерят средства,конкурса да продължи да съществува.

Кво става, варненските масони свършиха кинтите и вече не спонсорират културата? Лошо, ама логично

Какво друго да очакваме в една държава със затихващи функции?

Милиард и триста дадоха на строителна фирма за Хемус, не беше ли на Божков, но за изкуство нямат пари.

Фондацията е да осигури средства за провеждането на конкурса.А не да източва парите ,отпуснати от държавата.НПО стават все по -алчни и губят доверието на обикновения дарител.

Знаете ли кога България ще се оправи? Аз мисля, че това може да стане само когато властимащите разберат, че 1 милион лева за провеждане на първия в света и един от най-авторитетните балетни конкурси е много по-добра инвестиция от 50 метра магистрала! Защото това е инвестиция в културата и възпитанието на една нация, а нашата нация е една от най-старите в света, но, за съжаление, не ценим културните си постижения и нямаме никакво самоуважение (а затова и другите не ни уважават). Засега, при това управление, не виждам никакви шансове това да стане.. Затова "свалям доверието си" от община Варна, Министерството на културата и Правителството! (това не е майтап със злободневни теми)

ЗА ФЕСТИВАЛЪТ НА КЕБАПЧЕТО И ЗА ЛЕТНИ САЛТАНАТИ ВЕЛИЧАЕЩИ Н.В. КМЕТА ИМАТ ПАРИ А ЗА БАЛЕТ НЯМАТ...

Стабилност по герберски...

не може години наред едно и също. За всяко изкуство си има периода. Музиката се разви (къде за добро, къде за лошо), рисуването премина във фотография, театъра в кино, архитектурата достигна върхове и продължава се се усъвършенства. Не може векове наред да приковаваш с едно и също.

Браво! Безспорно печелиш наградата за най тъп коментар!