След отказа на фирмата доставчик ЦИК няма да преговаря за цената на машините

Избори са правени и без машини, без бюлетини, но избори ще има, заяви говорителят на комисията Цветозар Томов

Обратно в новината

Коментари - След отказа на фирмата доставчик ЦИК няма да преговаря за цената на машините | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Точно така, всичко върви по план. А планът е да се касират изборите. И фатмакът да управлява еднолично под диктовката от Москва до Нова година! А това е много време. Достатъчно да съсипят България до нула, да ни върнат пак там, където бяхме в 1990, но особено в 1996г.!!! Тоя план беше прозрачен от самото начало. Затова тоя боклук на снимката вече заговори, че изборите ще бъдат без машини, а както преди над 100 години в неговото село - със зърна боб и царевица!!!!!!! Браво бе, мамицата ви!!!!!!!!!!! Значи с бюлетини не може, но с царевица и боб може!!!!!!!!!!!!!! Деба плужеците ви кремльовси деба!!!!!!!!

Нормално е при пазарна икономика, където търсенето и предлагането определят цената, един търговец да търси печалба. Но, в случая не е така, защото освен доставка на машини, които от 500 станаха 2000 броя, се иска от за същата цена машините да се доставят до всяка точка на света, където има желаещи да гласуват.... Въпроса е: Защо партиите на протестърите промениха изборния закон, в последния ден на парламента/ 24 часа на Разпети петък /и въведоха задължително машинно гласуване в България и чужбина, след като знаеха, че е не изпълнимо поради факта, че има само 2 месеца до предварителните парламентарни избори???? Вероятно за да саботират предсрочните избори, да продължи да управлява извънредното правителство на Радев до Ноември, и да проведат избори за НС и Президент едновременно....Или за да има достатъчно време Радев да овладее напълно цялата власт в България, да закрие специализираните съд и прокуратура....да извади България от НАТО и ЕС, и да ни запрати към Евразия, Расия, Корея и Китай????

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Ивче, я сака кажи пак какво мислиш, че нищо не разбрахме от пелтеченето ти. И вземете да се опънете със Слафчу да си оправиш малко нервите. Че без 200 виж Танчето и Мая какви истерички станаха.

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Една машина за гласуване -10000лв. По какво се различават?

Пак некъдърни управници.Старите хора не могат да се справят с електронното гласуване.Да не говорим ДПС електората някой от които не могат да говорят на бг.Какво подминавате този важен факт.

Митевваааа жената която стана за смях със своята ....без думи и кой и бе ръководител на голямото и творение,от президенството е другата жена,Има мнение че тя харесала снимката на изплезения дълъг език и за това е писала за мажоритарното гласуване.За какво дават научни титли на тези ..... и то одобрени от екипа на през....Каква наглост от ваше благор.да се изказвате за направените от вас за 1 нощ изборен закон със навеждането към шефа""през.""който той не спа за да го запише в ДВ. И вие говорите от името на кого,на човека на който има милиони,дългия и от къде ги има,вие негова лична приятелка ли сте и колко ви е платил???????? Вашите маниполоцеи лъснаха пред народа и който реши да ви гласува доверие ще съжелява докат е жив.

Решението е само едно : Машините за гласуване Да са ДРОНОВЕ! Така ще обикалят и намират сами избирателните секции в България и чужбина! А и сами много бързо ще пристигнат в България! Така и законът за машинното гласуване ще бъде спазен.

Така става, когато се гласуват разни недомислици и с политическа злоба, вместо с разум. Абе, казал го е народът: "Правиха си сметката без кръчмаря". Хайде сега пак хартийките и даму мислят тия в чужбина, че им увеличиха секциите.

Го предсказах, сега ще овъртат тоя иска многа, другия не дава и така до изборите. Манипулираме ги и след това вуците го яли народу. Нема да стане русофилчета чалгари, ке ми докарате тук на село машина живи умрели оти а не докарахте ке ве съдим в стразбург за тая пръдня де я изпърдяхте.

Бае Пешо и баба Гицка не разбират от машини и услужливо ще гласува за тях представителя на хунтата, която провежда изборите. Добре са го измислили руските лакеи, като не могат да влезнат в Парламента през Главния вход, ще влезнат с руските машини....

Машините и софтуера към тях са руски, но за да не се разбере това, те са купени от мадуровата сателитна на Русия страна Венецуела, това е истинста. Комунягите и Мунчо опищяха света за въвеждането на машинното гласуване, единствения начин да спечелят изборите чрез манипулиране. Не е нужно българите да гласуват, сценария е ясен като бял ден, комунягите се готвят да управляват и да върнат България в орбитата на Русия. Мунчо ще бъде българския Путьо или Лукавшенко...машинното гласуване беше опитано и отхвърлено в много страни точно поради лесното манипулиране на вота от тези, които провеждат изборите, а това са руските агенти у нас и комунистическите русофилистици.

Палячовци! Видяхте ли се колко струвате..

Ами нормално е никои не иска да работи с комунистите и с чалгарите едни машини не могат да осигурят горките нещастници тръгнали да искат държава да управляват смешниците

Я някой млад социалист да ми обясни как се гласува без бюлетини и без машини! Аз съм прост и не се сещам.

тепърва ще ги гледаме некадърниците що за стока са; един месец се занимават да уредят свои хорана на сладки и важни места а по най-важната задача изборите ... почти никаква работа сега ли разбираме че нямаме доставчик за тези условия? Алооо разбирам че ви се ослажда да сте на власт без контрол и отговорност но не сме 9ти септември. В България все още управляващите се избират от гражданите. Къде е ДБ и другите кресливци дето водени изцяло от собствения интерес и абсолютно нищо друго наложиха тази тъпотия?

Как Иван Тодоров – Сиелата прибра колосалните 168 млн. лв. от обществени поръчки покрай бандата на Бойко? 04.05.2021 Напрежението между бандата на Бойко и „Да, България” извади наяве нелицеприятни факти за пинг-понгчето, с което се замерят – боса на „Сиела” проф. д-р Иван Тодоров. Първият нефелен изстрел даде вчера сутринта премиерът от СИК, който без да посочва имена на лица или дори на фирми, заяви, че доставчикът на машините за вота всъщност е спонсор на „Демократична България“. Изказването бе направено на първия извънреден брифинг, където Борисов и ГЕРБ негодуваха срещу промените в Избирателния кодекс, които може да ги запратят в политическото небитие, а основните играчи в хунтата може и да минат на затворническа чорба. От ГЕРБ дори заподозряха, че заради краткото време до предсрочния вот, доставчикът на останалите машини бил предопределен. Последва отговор във фейсбук от депутата от „Демократична България“ Иво Мирчев, който обяви, че Борисов лъже, а имената на дарителите на партията, към която принадлежи, са публично достъпни. Ръководството на доставчика на машини не е сред тях. ГЕРБ засилиха атаката като насрочиха втори брифинг, за да оборят твърденията на Мирчев. Депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев поясни, че става дума за Иван Тодоров, който дарил смехотворните 100 лева за „Демократична България“ на 20 септември 2019 година за кампанията за местните избори. Георгиев даде да се разбере, че говори за известния адвокат – мажоритарния собственик на „Сиела Норма“. Думите на Георгиев провокираха нова ответна реакция. Мирчев отново използва фейсбук, за да уточни, че наистина имат дарител със същото име като това на шефа на „Сиела Норма“ – Иван Тодоров, но става дума за съвпадение. Дарителят им със 100-те лева е роден през 1990 година, а шефът на Сиела – през 1958 година. Реклама Малко по-късно „Да, България“ откри в списъка на дарителите си още един Иван Тодоров, който обаче също не пасва на профила, описан от ГЕРБ, защото е роден през 1968 г. Мутрите около Баце обаче тактично замълчаха, че по време на своето безчинстване същият професор Иван Тодоров е прибрал колосалните 168 млн. лева от обществени поръчки, разкри bird.bg. Фирмата „Сиела” на Иван Тодоров, който „ходи горе при Делян”, има 168 млн. лв. обществени поръчки спечелени пряко или през свързани фирми, или чрез специално създадени ДЗЗД. Всичко това при ГЕРБ. Веселин Тодоров участва активно в бизнеса покрай брат си Веселин Тодоров, брат на известния юрист проф. д-р Иван Тодоров и изпълнителен директор на издателска къща „Сиела норма” обяви, че нито той, нито брат му са дарявали пари на „Демократична България“. Но призна, че държавата все още дължи на компанията 46 млн. лв. за 9600 машини, внесени за предишния вот.

запознат ли си с пазара на машини за гласуване? Няма такъв!

Много специалисти в тая ЦИК бре.... Само да прочетат новините в която и да е ИТ Медия, ще разберат че електронните компоненти са кът, ама много кът,че дори и големи производители изпитват глад за процесори, памет и дъна. Цената на които съвответно скочи в космоса. А пък за доставка за вчера.... спокойно умножавайте по 2. Но те са политически хвърчилки, нямат и понятие от бизнес в ИТ среда. Ама искаме машини, и за тази цена.... ми не... комитета по цените го закриха 1989, сега... пазар.... има стока има цена, ако на продавача и купувача им отърва - има сделка, ако не.... всеки се спасява поединично.

Сега е време КС да каже, че гласуване САМО с машини е противоконституционно. И тези дето ни пробутват венецуелски машини с руски! софтуер да духат супата.

Решението е само едно : Машините за гласуване Да са ДРОНОВЕ! Така ще обикалят и намират сами избирателните секции в България и чужбина! А и сами много бързо ще пристигнат в България! Така и законът за машинното гласуване ще бъде спазен.

"Сиела Норма" е на НЕБЕИЗВЕСТНИЯ адв. Иван Тодоров. Същият, който "ХОДИ ГОРЕ ПРИ Пеевски" / "Яневагейт" с трите КАКИ и адв. Мондешки /. Адвокатчето е дружка на ШПИГЕЛ-а. ШПИГЕЛ БОЙКОТИРА ИЗБОРИТЕ/ МАШИННОТО гласуване... Бойчето се Страхувал ДА НЕ ИЗЛОЖИ с МАШИНИТЕ... Илитерат, сър!

Разсърдихте Пеевски и сега йок машини, Само ръчно!

Цъ! Не позна!:))) Не е адвокат, нито е Иван, а най е Веселин Тодоров!:))) Плиткоумен, платен писачо!:)))

Ние сме подготвили тигана,ама рибата в морето .Тия уроди дето ни натрапиха машини отхвърлени от света,а и 100%бюлетини подготвени и двойно ни излизат изборите,но нали сме богати.А по скоро още сега знаят резултата.Гадни ,долни комундета,проклети да са

Цената за тези машини е жив обир. Хардуера за да могат да си извършат "сложните изчисления" не струва повече от 15 долара. Софтуера може да се напише от всеки стажант програмист. В България има много IT хора, които са погнусени от тази кражба с тези машини. Ако някой ми каже, че няма фирма, която да иска тези 6 милиона, направо още утре регистрирам една и софтуера ще е готов за 1 ден! Най скъпите ще бъде да прилича на банкомат цялото нещо, но за 6М може и позлата да сложа.

Когато общаци с трети клас разсъждават върху птоблеми, чиито размер дори не могат да осмислят, се стига до подобни изказвания.

Айде бе, специалиста, от кога те чакам, Бегай в ЦИК, да ги шитнеш за 100$ твойте и да се рахатясаме. Пращам ти такси, слизай пред вас.

Щом Румен Радев го праща шофьора ще е някоя мутра. Кой знае къде ще ме закара

Те, такива "специалисти" като тебе с лопата да ги ринеш по форумите. При това са широки специалисти - от всичко разбират: от футбол през политика и икономика та чак до ИТ технологии и ядрена физика.

Boko няма да се даде без бой - старата поръчка не е платена, нова трудно ще стане без неговото одобрение, ще направи всичко възможно да провали изборите и да не влезе в затвора.

"Сиела-Норма" ИЗВИВА РЪЦЕТЕ на правителството. Мин. година / през ноември / Деница Сачева НАГРАДИ собственика на "Сиела-Норма" с НАГРАДА ЗА ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС в РАЗВИТИЕТО на БИЗНЕСА в България :) Тц, тц, тц, какви работи върши ДЪРЖАВНАТА ХРАНИЛКА....

Абе тоя ЦИК ли е, цирк ли е, големи професионалисти бе! Единия щял да прави избори без машини и без бюлетини, сигурно си мисли да гласуваме като в древна Елада с бобени зърна. На другата другарка не и било ясно как се е стигнало до тая цена 6.5 милиона лева за машините... Ми нали приехте закон в 12 без пет задължително гласуване с машини и в чужбина. Тоя договор е подписването стария закон, където в чужбина се гласуваше с бюлетини. Какво има да не ти е ясно? Коскожамити председател на НС те избраха, а излиза, че не можеш едно елементарно, логично разсъждение да произведеш или ... можеш ама не ти отърва?

очаквам 99.99% за бкп(бсп) както и преди без бюлетини

Ако комунистът Радев съботира изборите с цел установяване на еднолична власт го очаква съдбата на Садам Хюсеин.

Проследете историята и, и биографията на собствениците. Което е много притеснително, предвид дивите комунисти, които са на власт

Чорапов няма ли да вземе отношение или той е само по високопарните речи с нулева добавена стойност ?

Сиела беше поръчала всички машини за предишните избори ПРЕДИ да е официално одобрена и подписан договора. Това го обясняваше по медиите собственика, като се хвалеше, че това е риск, който той е имал смелостта да поеме и дрън-дрън-дрън глупости подобни. Сега сещате ли се защо цената се е увеличила 3 пъти от преди 3 месеца? Добре, че мрежата помни всичко!

Държавата да спре да работи със формата Сиела Норма ,както Сиела отказва да работи с държавата за по-малко от 100% печалба. Герберастите научиха своите фирми да печелят поне Двойно от всяка поръчка. Сега им се налага да работят с нормални печалби ,и започват да Саботират държавата и извиват ръцете и. Да бъдат смазани подобни рекетьорски фирми на ОПГто.

Я провери чия е фирмата преди да бълваш глупости! Или си просто скалан трол

другарю Кутев и глухите и слепите знаят, че Сиела и Норми са фирми на КОМУНИСТИ още от Тошово време, заври си опорките на по-топло място. И едно касиране на изборите обслужва само и единствено интереса на Руми Зеленото Чорапче.

добутру! сега пратете там НАП и ДАНС на проверка!

И Рашков на проверка. Все някоой ще го вземе настрана да му каже нещо за пред пресата.

"Избори са правени и без машини, и без бюлетини". Тоя идиот чува ли се какво говори - ами закона, който прие нелепото НС? Явно тая ЦИК нищо не може да свърши и почват да се чудят как да замажат гафовете...май ни подготвят, че директно ще обявят резултатите от изборите и няма да има нужда да гласуваме. Обещанията за честни избори, както и за мажоритарни избори..ще ги изпълним, ама някой друг път. Смешници! Това нелепо НС един закон прие и той се оказа недоносче и половина.. Славчо, какво ще кажеш сега?

Те едно нещо имаха да свършат и се провалиха, а имат претенцията мандат за управление на държава да им дадем...??? Що да го правим? Така ли ни убеждават, че са кадърни??? Смешници! Аматьори!!!!:))))

Основната и най-важна задача на едно служебво правителство е ДА ПОГОТВИ И ПРОВЕДЕ ИЗБОРИ! И каква стана тя? Провали се!!! Иначе голям го извади, големи заявки даде, революционни направо! Да си бяха гледали подготовката на изборите, вместо да се занимават с кадруване, ама то акъл за всяко нещо трябва. Ха, честито! Има ли изненадани?

Немаш проблеми, баце,за вас винаги! Васко ще поеме масрафа!

Защо ми се струва, че всички очаквахме подобно развитие и издънки???? Поредното неизпълнено обещание на чалгаря зад завесата!!!За няколко дена миналото народно събрание изфабрикува един кош глупости ,а сегашното служебно правителство дооформя бърдака!!!

Служебното правителство уволни десетки за да гарантира честността на изборите. Ама забравил да гарантира провеждането на изборите според изборния кодекс. И за този провал е виновна една частна фирма!!!! Изключително малоумно изказване.

Герперастите са толкова отчаяни в момента, че са готови и да саботират изборите.

Ами ако изборите пропададнат, нали това временно правителство остава и то ще трябва да прави избори за Президент. Това ли ще иска Баце? Само си пишеш ей тъй за злобичка.

Баце им каза, ще се издънят

Едни малко по-умни политици биха предвидили поведението на тази фирма и биха осигурили машини и чак след това да променят Избирателния кодекс. Т. е. биха се подсигурили предварително, освен ако целта им не е да провалят изборите. И в двата случая - на некадърност или на нарочно търсен провал, положението е отчайващо.

ще изпълняват закона, ако е възможно. Тоест, няма да го изпълняват.

Че за провала на служебното правителство и избрания от анти-герб коалицията цик е виновна една нищо и никаква фирма??

Максимална цена от 6,5 млн.Сиела иска 15млн. Тоест почти три пъти повече. Това потвърждава факта,че ГЕРБ" усвояват" поне 50-60% от всяка държавна или обществена поръчка.

Пич 15 милиона са 2 пъти и нещо а не 3.Освен това ТЕ НЕ СА ДЛЪЖНИ.В бизнеса е така:Ако имам изгода върша тази работа ако нямам не я върша.Освен това има пазарлък.Даването на цена не е забиване на нож в масата.Викаш ги и почва пазарлък.Какво толкова?Намали ми-ок колко процента искате?все ще го докарат до 20 милиона.Борисов беше казал ще хвърлим десетина милиона за машини а Слави го апострофира че машините вече са тук и че борисов милионите за нищо ги нямал.Е едни избори имаха да организират и това няма да могат а искат държава да управляват...да сте чули нещо за проблеми с машините предишните избори или някакви проблеми с организацията?Не.А тези от сега започват писъците.Разбира се машините които липсват ще са за турските секции че там не могат и да четат .

Три!Ти явно си функционално неграмотен.

да ми продават сиренето на максимална цена определена от мене, ама няма кой да ми продаде. Герб ли е виновен?

Няма по-алчна фирма от Сиела, и по продажна.

Избори без бюлетини, тоя нормален ли е, с какво ще се гласува?

Не след дълго някъде в официалната преса ще се прокрадне съобщение с много дребен шрифт: сиела-норма изпадна във финансова несъстоятелност. Никой, ама никой не може да се е@@ва с официалните власти, каквито и да са те.

Нали тази власт няммало да прави такива работи. Или Рашков ще иде при фирмата и те ще кандисат?

Комундетата ще провалят изборите!

до Ужас (нерегистриран) -------------------------------------------- Каквото и да стане...ГЕРБ-ерастите и Бойко НИКОГА повече няма да видят власт... И това е съгласувано както с американците,така и с руснаците... А пък вие може да си коментирате каквото си искате...

Така си мислех че българския народ решава кой да управлява. ама явно не сме ние българите дето решаваме когато ходим на избори и някакви такива като тебе решават така ли? Ами тогава излез те начело с президента и кажете че повече няма да има избори. Хайде чакаме изявлението-да видим дали ще посмеете.

Я ходи в Масква