След 40 години глухота майка чу за първи път гласовете на децата си

Жената изгубила слуха си, когато била на 2 години, след прекарана вирусна инфекция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това са новините от областта на меицината, които искам да чета. Браво!

после нека да ме убеждават ,че здраве с пари не се купувало!

новината е прекрасна на фона на свадите за власт и пари, не е ясно що министъра на здравето не поздрави екипа и пациента, да ги покажат по телевизията тези достойни и кадърни лекари, та новината е прекасна, нека да чуваме и виждаме повече такива новини, иначе всеки тв канал гъмжи от негативни новини..., а за доброто нищо не се споменава

Тази секси лекарка може и друго да върне на стар чичко като мен :)

незадоволени дир-аджиите... то бива бива, ама ... ама прави впечатление...

От Ваксраждане още не са се изокали, че са учили "6 гудини биоуогия" и че чрез тая работа с имплантирането на чиб в мозъка Билгейц ще контролира глухите да ги прави норвежки гей-негри педофил-ислямисти...

Не мога да си представя колко емоционално е било преживяването! Нека е жива и здрава жената и дълги години с се радва на това, което чува!

Аз не виждам да е била болна и да си е купила здраве, гнусльо

Ето това е медицината. Защото народа изтрещя и само бабени деветинини са му в главата. Та, по логиката на тея, трябваше да се остави организма сам да се пребори със заболяването. Кой знае какво може да си и сложили сега в тялото?

Mamicata ti!

Страхотна новина! Пожелавам ú добро здраве и дълголетие, за да се радва на звънкия смях на внуците. :)

глупако,ако не беше поета от здравната каса,дали тая женица щеше да извади 30 бона за операцията?

В болницата не се раздава баница с боза. Това е заболяване, което е излекувано.

От заглавието останах с впечатлението, че 40 години е чакала да чуе гласовете на децата си. В желанието си за сензация журналисътт е изопачил фактите.

Не, тепърва няма да се учи да чува, тя вече си чува. Тепърва ще учи български език, щото тя си чува, но не знае значението на звуците.

Кохлеарната имплантация е бизнес, който изкушава лекари и болници да търгуват със здравето на хората. Истината е, че кохлеарните имплатни далеч не са толкова успешни и в нормалните държави акцентът не е върху това да се карат хората да "чуват и говорят" отново на 10, 20, 30, 40 години, а изучаване на жестов език, билингвизъм в образованието и приобщаване на глухите деца в масови училища. Но тук е по-лесно да се вземат 30-40 хил. лв., още няколко хиляди да се усвоят за слухово-речева рехабилитация. А недай си Боже приемникът не успее да свикне с импланта - дават се още толкова пари за отстраняването му. Глухотата не е болест. Има решения, които са далеч по-щадящи за човека и бюджета на държавата.

Всеки имплантиран има уникална реакция към технологията - от феноменален успех, до експлантиране. Поставянето на импланта е само първата стъпка на много дълъг, труден и емоционален процесес на рехабилитация. Дали технологията ще "проработи" в огромна степен зависи от рехабилитацията. Колкото и несъвършена все още да е технологията (20-тина електрода заместват 20-тина хиляди рецептора), тя е позволила на хиляди хора да избегнат маргинализиране в периферията на обществото. Не знаех, че в Бургас се извършват имплантации. Поздравления на екипа и най-сърдечни пожелания за успех на пациента. Добре дошли в света на чуващите!

Пълен невежа си! Вземи се ограмоти първо какво е кохлеарен имплант и тогава плещи глупости! От повече от 20 години такава операция св прави в цял свят, както се прави цезарово сечение при родилките и друг вид операции! Сульо!

До 1 - НЕ Е ЗАБОЛЯВАНЕ, а просто е ЗАГУБИЛА СЛУХ СЛЕД ПРЕКАРАНА ВИРУСНА ИНФЕКЦИЯ! Вземи чети между редовете в статията и не изкарвай жената болна!!! По тая логикапък тогава вземи изкарай хората с намалено зрение или липса на зрение, които носят очила за заболяване ! Просто спри да пишеш глупости! А за жената - успешен старт й пожелавам в света на чуването.

Еее, може ли такива глупави приказки... Не Жената НЯМА ЗАБОЛЯВАНЕ, а е ЗАГУБИЛА СЛУХА СИ НА 2 ГОДИНКИ ПРИ ПРЕКАРАНА ВИРУСНА ИНФЕКЦИЯ! Чети между редовете!

Знае ли се коя е фирмата производител на импланта? Европейски или? Благодаря много!