След 4 прегледа от хирург: Дифузен перитонит в смъртния акт на момичето от Сливен

15-годишната Зейнеб лежала 5 дни в детското отделение на МБАЛ "Д-р Иван Селимински"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И най-начинаещия лекар ще ви каже, че ако човек има болки в корема и ако го накараш да отскочи и той не може заради болката това означава, че е за операция. Просто при опит да подскочиш болката е толкова силна, че и да искаш не може даже да се отлепиш от земята. Ако успееш значи е друго.

Трима медици астрономи! Наблюдатели на какво?

От собствен опит знам,че на хората с наднормено тегло се гледа с пренебрежение.

21 век да умреш от банален апендицит (перитонит е следствие от спукан апендицит). Просто ужас.

Преди много години и аз бях с перитонит, но тогава имаше лекари. Веднага бях оперирана.

Не се гордее с работата си, не го е еня за съжеление. И последните добри души ще бъдат затрити от страшните, без себеуважение “българи”

Някой да избие с една бейзболна бухалка зъбите на този, който е написал “забавеното лечение не е лекарска грешка”?!?!?!? За да се опомни.

Пълни некадърници.

И какво като е тежала над 100 кг?!? Дебелите хора да умират ли?!?! И то - от пренебрежение?!? СПРАВЕДЛИВ СЪД ЗА ПОГРЕШНИТЕ ДИАГНОЗИ / НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ КАКЪВ Е ЕТНОСА/!!!

А аз щях да умра от сепсис от проблем в зъб, за който 8 зъболекари НЕ направиха каквото е трябвало! Едва прескочих и месеци наред не можех да ходя на работа! И всичко това уж не е лекарска грешка, а просто....забавено лечение от небрежност....

Зная,че ще прозвучи много грозно,но утвърден лекар навремето ме посъветва да правя проучване преди да потърся при необходимост лекарска помогщ.Болшинството от завършващите изобщо не били в час поради системата с която взимат изпитите си.Съвета му беше поне да проверявам какъв е стажа на лекаря и ако нямам друга възможност да се примиря, че лекар с 12-15 години стаж може би се е понаучил на нещо и при липса на друг избор да се обърна към такъв.

Зомбирани от корона-вудуса, лекарите допускат дете да умре от апендикс. Много сме зле

За вас нормално ли е 15г момиче да тежи 115кг и никой да не му обърне внимание?! Това си е престъпление срещу това дете!!!

знаете как се поставя диагнозата Остър хирургичен корем, ще си обясните какво се е случило с това 115 килограмово дете.

и ти знаеше, нямаше да плещиш простотии.

и за това не казвам нищо.

не казваше нищо, нямаше да ръсиш невежи простотии.

ПРОСТО Е ТРЯБВАЛО ДА СЕ НАПРАВИ ЛАБОРАТОРНО изследване за левкоцити поне! Не скенер и т.н. Явно е имала ВЪЗПАЛЕН АПЕНДИКС НАЙ- ВЕРОЯТНО!!!

Да разбираме, значи, че "забавеното лечение" не е "лекарска грешка"...

Какви НЕЩАСТНИЦИ! Да си сменят професията и да върнат парите на държавата за тяхното "ОБУЧЕНИЕТО."

специалистите тук знае ли как се поставя диагнозата Остър хирургичен корем?

Щом разбирате най-добре как става това защо не го написхате вместо да ни питате? Но добре ще се опитам да ви отговоря на въпроса! Да видим. Започвам да се консултирам с редица лекари докато не установя по лична преценка че е именно това след което пращам пациента за изследване. Естествено с надеждата, че пациента ще е жив до тогава и ще стиска зъби докато минат изследванията и се насрочи час за операцията или лечението или както там се процедира! Така ли е? Защото така са процедирали четирима лекари на заведението заради което момичето е умряло!

понеже ако знаете как се поставя диагнозата, ще си обясните какво се е случило с това 115 килограмово дете.

Тъкмо се чудех дали ще отговорите точно как става или ще ми напишете нещо тъпо и ето че е второто. Браво! Ама аз такова, питам дали някой знае защото Ако знае ще си обясни как става!?!? Що за малоумно обяснение?

Явно и "специалистите" в болницата не са знаели как.

"Консултирана е 4 пъти с хирург, като първите трима отхвърлят хирургичен корем, четвъртият на 19-и намира остър хирургичен корем" Само консултации и то между цели Четири хирурга, но без да бъде извършено и едно изследване!?!?!?!?!? Но видите ли четвъртият хирурт намира какъв е проблема и чак тогава решава да я подложи на изследване ама се оказва че е прекалено късно! Тия и четиримата заслужават поне ПОНЕ да им се отнемат правата и повече да не могат да припарят до лечебно заведение!!! "Според него не може да става дума за лекарска грешка, а за забавено лечение" Не било грешка, а забавяне!? Както и да перифразира случилото факт е че момичето е умряло поради нечия грешна преценка! Или е нормално да те приемат в лечебно заведение където да се влошаваш все повече и повече, докато големите лекари само спорят, о извинете се консултират за причината докато накрая не умреш!?!?

Небрежност, които води до смъртта на момичето. Спомням си, когато аз бях в подобно положение преди години. Бях на 18-19г. Имах възпален апендицит. В продължение на два дни висяхме пред спешния хирургичен кабинет на Пирогов. Независимо, че всички симптоми бяха налице отказваха да ме приемат. Казваха ми- прибери се, живееш наблизо, ако се спука апендицита ела. Тогава отидохме в ИСУЛ. Веднага ме приеха. На сутринта спешна операция. Часове са били нужни да се стигне до остър перитонит. Така че, да- това е лекарска небрежност. Нелекуваното навреме също е лекарска грешка. Жалко за младото момиче.

Що не се гръмнете, бе, лешояди Тъпи?

Да не забравите довечера в 9 да излезете да им попляскате, ей ! И също така задължително предайте 5 тона капачки да им купите нов ЯДрено-магнитен резонанс с който да си купят нови джипове от изследванията които ви ЗАДЪЛЖАВАТ да правите ПЛАТЕНО!

Да не забравите че целокупното българско докторство е виновно за смъртта на това дете. Ей. От Видин до Ахтопол и от Сандански до Силистра всички и от всяка специалност. Незавършилите и те са виновни. Да свикват от рано. Пенсионираните и те да не мислят че са се отървали с пенсионирането.

Ей, няма и няма виновни лекари и бг то. Деца и бременни умират в болница от състояния предотвратими лесно, СНС младежи се правят експериментални лечения в епикризи който ги вижда цяла България, ей и чужди разузнавания бият алрма с години че се правят нелегални трансплантации … Лекари като слънца ненагледни …

Забравих да допълня - кардиолози слагащи стентове на незапушени артерии за пари, онколози които чакат метастазите да засегнат втори орган преди да изпишат терапия, ревматолози и ендокринолози на 10% от изписаните инсулин и биологични лекарства, педиатри които издават ТЕЛКове на деца с “астма”, в същото време в отделенията им умират от анафилаксия, анестезиолози от Плевен интубирани родилки в корема, предреждане след обаждане на чакащите в списъка за трансплантации , най - висок дял на доплащане и т.н …

Нали това казах бе. Ще ми разправят те че вина се носи поименно и индивидуално... Когато става дума за българските лекари не е така. Всеки и всички винаги. Иначе като кажат че българите са прости злобни и завистливи комплексари естествено че не е така. Не може така с лека ръка да се правят обобщения. Има и такива. но те са малко и не са от наще.

Няколко пъти се повтаря, че детето е с наднормено тегло - едва ли не това е причината за смъртта на това дете. Дайте тогава да убием всички деца с наднормено тегло, така че лекарите да са спокойни. Некадърници.

Що не вземете всички лекари да убиете. Или айде понеже не сте кръвожадни да ги пратим в изгнание. И край с проблемите. Всички ще живеят вечно.

Това ли успяхте да измислите?!?! Всичките сте крайно корумпирани! И за малките деца е ясно, че просто няма как да е така! Всичко е много измислено и кой знае какво всъщност се прикрива! Аз мога да кажа какво е станало, но нека да видим! И ако пак се окажа прав, за кой ли път, вече просто не знам...

""Консултирана е 4 пъти с хирург, като първите трима отхвърлят хирургичен корем, четвъртият на 19-и намира " Ами ясно е! само четвъртия е лекар, другите са доктори .......... кой ли им е дал дипломите?

Какво значи забавено лечение от 3-4 дена и то в болница?! Някаква по-важна работа ли са имали?!Заплати всеки месец ли взимат?

Вие не разбрахте ли че в болниците в Б-я не лекуват. Асистират идването на смъртта ако сам не се оправиш. Ето го и примера. Сложили и обезболяващи. Или ще умре или ще се оправи но това не е лечение.

Истинските убийци са родителите на момичето, небрежните доктори са само съучастници. 115 кг. на 15 годишна възраст в лошо общо здравословно състояние. Пълен абсурд. Това момиче след 10 години щеше да е ходеща епикриза, доизживявайки предизвестения край в болести и мъки. Това не е живот. Знам че ще прозвучи цинично, но рано се е отървало и може би е за негово добро.

Ти наистина ли ? Наистина ли ще я убиеш 10г по-рано само щото е с наднормено тегло и нещо може да и се отрази на живота ? Ти като си с косми под мишниците и трябва да де обезкосмяващите да не миришеш - Що не се гръмнеш, че да не се мъчиш с епилатора ? Детето е било важно за някого, обичано малко или много … дори голям човек да е - докато има с кой да дружи и на кой да помогне с нещо или дори да зарадва - има смисъл да живее! Можеше пък да отслабне, дори да е била с наднормено тегло поради болест… кво като е от маалата… и там има хора…

явно си идиот

За първи път чувам за ЛЕЧЕНИЕ с обезболяващи. Това е все едно да извадиш сигналната лампа, за да отстраниш повредата, за която тя сигнализира. От десетки години смятам, че мнозинството доктори са вредна пасмина, но не мога да престана да се стряскам от пълната им некомпетентност и безхаберие. (Истинските доктори в България се броят на пръсти).

За толкова години не научихте разликата между доктори и лекари. Отде ви изравят бе.

Не знам какви са поривите, за да се напише подобно умозаключение, но все си мисля, че Доктор е образователна и научна степен, която се отнася за човек защитил някакъв труд, дисертация. В случая статията е на медицинска тема, и човекът когото упреквате, напълно правилно е използвал думата ДОКТОРИ, като напълно е ясно, че иде реч за медицина. Тук в никакъв случай не иде реч за доктор, какъвто е Модерният Ляв Цървул - Хр.Стоичков.

Вряк-вряк. Не се наврещя ей. Като не ти харесва да ти показват колко си тъп, намери си свястна работа, вместо да дращиш по форумите за копейки.

ти явно си с интелекта на споменатият по-горе цървулин. Щото нямам идея за какво мислиш, следствие на което го прилагаш тук, под формата на някакъв изключително тъп коментар. Иначе, в момента чакам пред зъболекарският кабинет, и имам време за да чета изключително тъпи коментари, на изключително Хамериканизирани парчета кат; теб. Пий си белината, и си наливай гориво в найлонови торбички, и не си прави трудът, да използваш черепна си кутийка, за неща които не са ти по възможностите.

Вряк-вряк. Не се наврещя ей. Като не ти харесва да ти показват колко си тъп, намери си свястна работа, вместо да дращиш по форумите за копейки.

Колко българи умряха ама видиш ли Сюргюн Мюмюнов много важен !!!!

Бавното лечение след преглед от четирима хирурзи, си е точно лекарска грешка.

Много ми е кеф! ГЕРБ няма да са на власт, а Радев ще е Президент отново! Друго не ме интересува

до тук ти си най големия ТЪПАК .

Нека всеки , който има възможност да бяга от тази държава ако му е мил животът. Каквото и да работите в чужбина няма как да живеете по-лошо от тук.

Точно така … насерете още положението гласувайки за щяло и нещяло и изчезнете после… това е като да се изсереш на пътя и да продължиш! Който остане - ще му мисли пак как да се спасява заради поредните емигранти родолюбци дето плюят на всичко и все някой им е виновен! Нали ревахте на площада цяла година? Айде давайте сега .. взехте управлението - управлявайте де - нека на всички стане по-добре.. нека почувстваме, че не сме били прави… Що бягате ?

По Тошово време ми се случи същата "небрежност", и то не къде да е, а в Пирогов! Няколко пъти ме връщаха от спешния кабинет с предписания да пия подсладена вода, докато в последния момент един хирургически екип не се усети какво се случва и не ме оперираха по спешност от апендицит. След което откарах 10 дена в реанимация.

И умря ли?

1992 година, сина ми на 3 години , бе спасен в Пирогов , от перитонит в следствие на спукан апендисит. Поклон на екипа с доктор Пенушлиев.

Добре, че са останали читави хирурзи, та да оправят бакиите на "диагностиците". Жалко, че не винаги успяват. Да оставиш дни наред дете с недиагностициран апендицит си е чиста некадърност.

Ако тогава беше пукнал, сега герберастите щяха да са с един по малко.

...и да не забравите да ръкопляскате на "първата линия"!

Ключовият момент от статията е: "на 15 години то тежи 115 кг"

Ключовият момент от статията е "Специалистът установил, че няма остро хирургично заболяване, но момичето се влошило".

Това е пълна гавра! Как може да не разпознаят перитонит и да я оставят да умре в мъки. Какви системи и успокоителни?! КАКВО КАТО Е 115кг?!

Какво бе.На 15 да тежиш 115кг си е направо свинщина.Ако не беше плюскала като прасе нямаше да стане така

Ми като е плюскала като прасе, трябваше веднага щом мине 100кг да я застрелят, нали?

Ей! Тъпан! Ти за нарушена обмяна на веществата чувал ли си? Наднормено тегло може и поради заболяване да се получи, а с нашите лекари, дори не са търсили причината сигурно!

Преди години в Пирогов лекуваха на бивш колега с антибиотици и обезболяващи от остър апендицит, който те смятат за стомашно неразположение. След две седмици му правят все пак операция, защото положението се влошило през това време . Операцията е некадърно направена т.е. не му поставят дренаж и след липса на подобрение му правят повторна операция , за да оправят щетите от предходната операция. Цяло чудо е че този човек успя да се оправи след това. Некадърност , нехайство или просто възможност да убиеш някого без да ти се търси отговорност за нищо ?

За съжаление сривът в образованието неминуемо засяга и подготовката на медиците ни. Все по малко медици полагат грижи да повишат квалификацията си . За съжаление в последните години лекарите ни се превърнаха в екскурзианти. Пред повечето кабинети , включително и на личните лекари, е пълно с медицински представители на различни фармацевтични компании , лаборатории и вносители на медицински изделия. Ухажването е от спонсориране на участие в уикенди, услужливо наименовани като "конференции" в Боровец, по морските ни курорти, 4 и 5 звезни хотели до откровено раздаване на пари в пликове. Думата "медик" се изпразни от съдържание. Във всяка рецепта към пациент освен лекарство се изписват и един куп хранителни добавки, които трупат услужливо сметка на съответният лекар в съответната фармацевтична компания, която сметка се осребрява месечно или тримесечно. И въпросът ми е кога ще се регламентира, лекари в общински и държавни болници да не могат да работят в частни такива. Пренасочването на пациенти е убийствено и в крайна сметка страдаме всички. Кога ще се престане с откриването на медицински центрове и болници, чиято единствена цел е източване на НЗОК. Да не говорим за кадровата обезпеченост на новооткриващите се лечебни заведения.

А родителите са допуснали 15-годишно момиче да тежи 100 кила...После лекарите им виновни

това е хормонален проблем..

Перитонит не се развива от наднормено тегло. Даже теглото ѝ да беше причината, вината пак е у лекарите. Тяхна работа е да диагностицират и своевременно да предотвратяват животозастрашаващи усложнения. Коетои се е случило точно заради некадърна диагностика и протакане, да не кажа направо безхаберие. Докато се натуткат до това да я отворят и почистят сепсиса, момичето си е отишло от обикновена обща инфекция.

За гарваните и очите...

Съжалявам за момичето. Дано почива в мир. Съболезнования на близките.

На протеста родителите трябшаше да излязат с пракат, на който де е написано колко здравни осигуровки са внесли в системата на здравеопазванито.

На децата до 18-годишна възраст, както и на студентите приети да следват висше образование по държавна поръчка до до тяхната 25-годишна възраст и по време на самото следване здравноосигурителните вноски се плащат от ДЪРЖАВАТА. Друг е въпросът, че се плащат върху минималния осигурителен доход и то половин(4%) вместо пълна вноска (8%).

..." не може да става дума за лекарска грешка, а за забавено лечение".

Тъй де. Нашите лекари никога не грешат, те пипат бавно, внимателно и методично, затова понякога се случват забавяния.

Понякога пипат бързо. Оная родилка я умориха още при упойката.

През лятото на 1982 г., на село при баба ми, имах силни коремни болки, разстройство и повръщане. Бях закаран за лечение в болницата в гр. Попово, къдто ми поставиха диагноза - дезинтерия. Два дни по-късно родителите дойдоха от София и ме взеха от болницата без съгласието на лекарите. В София ме приеха в Инфекциозна болница, където след два дни разбраха, че съм вече със спукан апендисит, а не с дезинтерия. Оцелях по-чудо след месец и половина в Пирогов и две тежки операции. Некадърни лекари винаги е имало и ще продължава да има

И какво като детето е било 115 кг, има ли нужда изобщо да го коментират, все едно родителите са виновни, че е получила перитонит. И 30 кила да тежеше, пак можеше да се случи, това не пита на колко си и колко тежиш.... Не стига, че не могат да си вършат работата, ами и като хора не могат да се държат

Да я наричате дете.Това черно прасе което в бъдеще щеше да краде от вашите и парите на децата ви.

Престъпници в бели престилки.

Надявам се следващия път като се разболееш да не ходиш на лекар

"Консултирана е 4 пъти с хирург, като първите трима отхвърлят хирургичен корем, четвъртият на 19-и намира остър хирургичен корем " Браво на четвъртият , а първите трима ? Не било грешка ,а какво е тогава ?Смешници !

Моята "консултация" преди 13 години с хирург беше хирурга да ме натиска по корема и да ме кара да подскачам. Обяснението ми е, че така установяват дали има болка, която логично е следствие от перитонита, или други чревни проблеми. Вероятно момичето не е дифекирало през тези 5 дни с подобен проблем. Така ли никой не е обърнал внимание. Тя не е ли казала?

...момичето е било вече толкова зле, че всеки вече е можел да заключи, че трябват спешни инвазивни мерки.

Ми що не отиде да я оперираш и да не чакаш тая крадлива сган с бели престилки дето нищо не разбира?

Добре де, затлъстяло било момичето. Ама 5 дена да не я сложат на скенера е престъпна небрежност, а не забавяне.

От плюскане като прасе така става

Ясно е, че на лекарите не им се е занимавало и са претупали работата. Това, което не е ясно е какви здравни осигуровки са имали родителите й. Ако са били труддоустроени към общината, каквато е масовата практика, значи пак ние плащаме. Обективно погледнато, лекарите услуга са й направили, щото с това тегло и то още отсега, не са й мърдали диабети, сърдечносъдови, ставни, бъбречни и белодробни проблеми, така че просто развръзката е настъпила по-скоро от очакваното. Ако я бяха оправили сега, след няколко години пак щеше да е повод за друга драма, само дето междувременно вече щеше да им и по някое чаве.