След 2 г. разследване: Девет са обвинените за изчезналите милиони от "Хемус"

Делото е пред финал, прокуратурата е започнала предявяване на материалите

Обратно в новината

Коментари - След 2 г. разследване: Девет са обвинените за изчезналите милиони от "Хемус" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще влезе ли някой в затвора питам аз Сарафов?

Пране на пари е нонсенс. То се прави за да се прикрие че са от незаконна дейност. Тука няма незаконна дейност. Това което аз подозирам е че се кашира ДДС което е почти национален спорт у нас. Данък печалба няма смисъл за 10% не си струва защото е много по-сложно. Но да видим.

По делото всичко е ясно.Бойко,Доган и Шиши са дали лични пари за магистрала Хемус.Грижат се за народа.А някакви фирми се опитват да им откраднат парите.Сега като се намерят парите да им ги върнете,Може и някой част вече хората да са им върнали.Но ще ги приспаднем и ще им върнем разликата.Ако има липси ,държавата ще ги покрие.Само светата троица да каже колко пари си търси.Мъжка дума,без документиции и т.н.Прокуратурата да започва да събира парите,то е ясно ,че виновни няма.

"Стигна се и до обвинение за ПРЕСТЪПЛЕНИЕ срещу правосъдието срещу настоящия министър на вътрешните работи, а тогава директор на ГДБОП, Калин Стоянов." Хм, вчера цял ден триха комантарите ми за МВР министъра, че е оказал НАТИСК върху ПРОКУРОРИТЕ по ДЕЛОТО. " Стоянов бе обвиняем над година, а ДЕЛОТО бе ПРЕКРАТЕНО ТОЧНО ПРЕДИ ДА СТАНЕ МИНИСТЪР."

А Боко, тея пари, не ги е виждал, не ги харчил.Беден е човекът, мис Бикини издържа него, не той нея. Какви времена,майката издържа бащата на детето си.

като те са милиарди

1/3 асфалт от всички строени от Б. Б. го няма , основата компрометирана . Кражбата на века ! Милиарди ги няма !

А защо регионалния министър дава на прокурора Шишков че уронва престижа на АПИ като е давал неверни сведения за измерените проби които не са взети по правилата на ЕС.

Това с даването на прокурор може да е за разчистване на сметки и омаскаряване. Като се заведе дело и се докаже се обади тогава. Иначе нищо не значи. Бойко Борисов като го арестуваха за да го снимат медиите какво стана после? Пране стана.

Нали оня рошавия архитект се тръшкаше да обвинява ГЕРБ за инхаус процедурите и че били корупциони и се точели пари по този начин. Защо той продължи по тази схема както и Караджов. Или за тях ще научим след години

фатмака не е отишъл, но можеше поне да изпрати десислава, тя добре се вписва сред "бизнес дамите"

Милионите били изчезнали?! Хайде де, още от едно време, от казармата знам, че нищо не изчезва, и не се губи, само сменя собственика си! Та какво се правите на "дръж ми шапката, или по просто казано - при кого са отишли парите бе, михлюзи! Ако не сте отговорили на горния въпрос, цялата ви работа е "игра с публиката"!

Калинката Стоянова защо мълчи и нищо не казва?

За съжаление няма да могат да стигнат до главатаря им. 12г бяха само схеми и дърти измами, гербаджииските измамници крадяха от най-бедната страна в ЕС в невиждани размери до сега. Румъния ни задмина още през 2010-11г, а беше много зад нас. Нямаше свера в която не участваха, близо 800 000 души напуснаха страната ,факт, а сред тях бяха и много големи специалисти.

даже 70 000 000 души напуснаха страната.... от къде ги черпите тия данни

Около 700 и няколко хиляди са, провери от 2009г до края на режима.

Браво на румънците че след войната скъдаха всякакви връзки с руснаците а ние им станахме опитно поле. След ноември тяхната секуритате беше премахната а ние ДС агентите ги крие и чрез шантаж още управляват страната ни.

Трябва да си кьорав, сакат и глух за да не възстанови задигнатито! Или да си взел някой лев от далаверата! Боклуци!

#fullrefund.

9 обвинени, 6 ще бъдат оправдани, 3 ще получат условни и всичките ще осъдят държавата и ще приберат още някой милион. На бас че пари няма да се върнат от тая герб схема. герб и дпс ползват съда в БГ за допълнито точене на пари от държавата

Чкай малко нали сега Киро Факиро и Асенка Василева са шефове. всичко е изчегътано и измито с белина и после с ракия за всеки случай... Няма вече скрито и покрито всичко е дибидюс

Наивен си

Кражбата на въпросните 53 милиона лева от магистрала "Хемус" стана през лятото на 2021 година, когато на власт беше служебното правителство на Радев начело с Стефан Янев, а министри в него бяха Бойко Рашков, Кирил Петков и Асен Василев. Изводите си ги правете сами...

Лежи на тая кълка, гербаджииски измамници

Откраднатите 53 милиона лева от магистрала "Хемус" стана през лятото на 2021 година, когато на власт беше служебното правителство на Радев начело с Стефан Янев, а министри в него бяха Бойко Рашков, Кирил Петков и Асен Василев. Изводите си ги правете сами...

Kирчо и Кокорчо няма ли да бъдат обвиняеми? Не са ли отишли парите из чекмеджетата им?

бе не знам, но ние не дадохме ли близо 3 милиарда лева, ей така предварително, на определени фирми за да направят АМ Хемус? още 2018г беше това! Та какви са ти 53 млн. лв. !? то милиарди изчезнаха вие ми разправяте за 53 млн.!!!?? Пак нещо ЛЪЖЕТЕ и МАМИТЕ!!!!!

Честно казано не знам какво сме дали, но фирмите твърдят, че нищо не сме дали и спряха да работят още преди 2 години. От тогава магистралата не е мръднал и сантиметър, освен в участъка Шумен-Търговище, който си беше завършен на 99 %.

Обвиненият Борислав Колев е близък до ДБ.

Целта е да няма магистрала и да се всява все по-голямо разделение ме ду северна и южна България ( апропо и по квартали в градовете и ако щете и по футболни отбори и по партии) . Ако ги интересуваше народа и страната магистралата щеше да си продължи да се строи дори с паралелно водещи се дела ( но вместо това първата работа още като служебни министри беше да махннат милиарда гарантиран за тази критична инфраструктура). Сега уж че. якой някъде нещо взел едни 50 милиона се изпълнява истинската мисия - да ни въртят в кръг вместо да се движим в посока (като при ГЕРБ). В момента с тоя милиард ( благодарение на огромната инфлация от ПП) не може да се построи и 1/4. Сега вече ще трябват 4-5 милиарда за същата работа. Да не говорим за неизмеримите загуби от липсата на критична инфраструктура в северна България. Но пък нямя да са взети 50 милиона някъде от не-техен човек, нали? Простите Путки са си Прости Путки. - кухи бушони ала ЦРУ маркетинг. За 50 стотинки работа не свършиха, но пък изпълниха мисията да няма инфраструктури да сме в дългове до небето и бюджетния дефицит да е поръбен така че във всеки един момент да може да бъдем бутнати с перо от гълъб. Само ГЕРБ!

Само герберастите може да бъдете такива гьонсурати.

Работа, работа, работа! Ами за дръвчетата по АМ "Марица" кога?

Няма ли да има пълна биография както при други криминални случаи?

В момента са на погребение , и малко се съобразяват.

Интересно как точно переш пари, които държавно дружество е превело? Тук може да има някакви данъчни престъпления - укрит ДДС или нещо друго, но не и пране на пари. Поредното дело, което ще завърши безславно, а всичката пара ще е в свирката...

Се изнасят десетки милиони от банков клон със сакове....

нали дамаджан баши намери парите бе,къде са отишли по имотите

Буци Толупа няма ли да бъде обвиняем? Не са ли отишли парите из чекмеджетата му?

Докажи го.

Какво ни интерисува колко са обвинените след 2 години. Важно е че след 10 години всички ще са оправдани а четящите новината няма да си спомнят за какво става въпорос. Добре дошли в кенефа.