Магнитни бури ни мъчат до края на месеца

Силни магнитни бури връхлетяха Земята. Причината са мощни изригвания на слънцето.

Обратно в новината

Коментари - Магнитни бури ни мъчат до края на месеца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

малее..май на всички много ви влияе магнитната бутя ма не се усещате :)

Просто си правим весело!

Виновна е тройната коалиция.

По-паранаучна статия скоро не бях чел :))) изобилства от бисери - напр. как падало нивото на кислорода (сигурен съм, че нито 1 лаборатория в света не може да го измери това) или как бактерицидните вещества подобрявали сърдечно-съдовата система (шах на пешката!!!)

"При внезапни промени на метеорологичните условия кислородът във въздуха рязко се понижава". Който е написал това е тъпак.

На мен тези бури ми влияят странно!? Постоянно ходя надървен като мъжко магаре. :(

усетих аз , бях за риба и никаква не клъвна

На крив рибар, космосът му пречи!

и тук тази година рибата я няма в цанада...просто няма риба не знамкаде иммигрира и тя да не са отворили нова програма за австралия :)п *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А ти като си прав все ти кълве. да те ........ у рибара

сега пак започнаха да предсказвах магнитните бури и саответно сланчевата активност за две седмици напред.браво сигорно ще ви предлоят работа в наса,защото те не могат за повече от два дена напред да предскаят сланчевата активност *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абсолютно вярно е че слънчевата и от там геомагнитна активност влияят преди всичко на крайно откъсналите се от природните условия патологично застояли се и работохолизирали се съвременни кариеристи.Не е истина обаче това че активното упражняване особено на съвременни модерни видове спорт - тенис,голф,футбол,джогинг,фитнис и т.н. помага съществено срещу горните природни катаклизми.Тези видове спорт се придружават от психологическите фактори на съвремието- стрес,остро състезателно начало,придружено от материални и престижни стимули,спортна злоба,недостиг на правилно дишане и чист въздух и добра ионизационна среда и др.Затова помагат само традиционните видове спорт ,придружени неразделно от контакт с природата и нейната атмосферна и почвена среда - плуване,бягане на средни дистанции,колоездене извън населено място,активен пешеходен туризъм и т.н.Що за понятие "автомобилен туризъм",и това ли е спорт?Хич няма да им помогне срещу магнитните аномалии...

Защо така сюгестирате хората в България и без това живеещи в постоянен страх?, след като от официалия бюлетин съобщаващ нон стоп геомагнитната обстановка НЯМА НИЩО ПОДОБНО!! Сега е 3-та степен, а утре ще бъде 1-ва степен по 8-степенната скала! А на 13-ти септември ще е 2-ра степен.

Явно сисадмина не желае да публикува линка, който дадох. Обсерваторията е NOAA, Space Weather Prediction Center. Опитайте чрез GOOGLE.

Приятелчета от Дир.бг, преди да пишете пак глупости за предстоящи магнитни бури оттук-нататък .... поне си направете труда да отворите уебсайта: link

И моя линк не го побликуваха. Той е на Lebedev Institute of the Russian Academy of Sciences

Все едно не знаете ,че системата тук не допуска линкове....пише само link ха ха ха ,не може някой друг да дава по -различно инфо от това което те са дали !!!

От дълго врме следя геомагнитната и слънчева активност чрез няколко авторитетни сайта на международни обсерватории. В дни със геомагнитни бури (те следват около 2-3 дни след повишаване на слънчевата активност) доста хора, дори и децата се чувстват зле, когато геомагнитната буря е над 5-6 степен по 9-степенната скала. Тук ще изпиша линк и дано сисадмина да го публикува, защото това е за доброто на хората, които следва да са информирани, за да се предпазят. В дни с геомагнитни бури трябва да бъдем особено внимателни, ако предприемаме пътуване с кола и шофираме дори и в градски условия - вниманието и концентрацията са значително понижени. А ето и линк към най-авторитетната слънчева обсерватория, която непрекъснато публикува актуални данни за слънчевата и геомагнитна активност - link

Слънчевия ватър удря земята от 2 дена, но кой да се информира. Ето линк за най-информативния сайт в света за това какво се случва в реално време със слънцето. link Надявам се една медия да е с по навременни данни за случващото се, а не като една национална телевизия която след 5 дена реши да каже, че имало изригване което пък било и най-голямото от години насам...

едни се чувстват зле 2-3 дни преди тях, други по време на бурята, а трети - 48 часа от началото й. С една дума винаги има хора с такива оплаквания. Как разбраха , че са от бурите?

Глупости на търкалета...

Повишената слънчена активност влияе върху слънчевия вятър и магнитните полета формиращи се от него. В резултат на това явление се увеличава вулканичната активност и се създават предпоставки за земетресения. Опасността от земетресения се засилва в периода на пълнолуние когато става рязка промяна на гравитацията. Ще очакваме до няколко дни засилена сеизмична активност. В коя точка от земното кълбо ще се прояви тази активност е трудно да се каже.

Много интересно как пълнолунието води до промяна на гравитацията? Може би, колкото е по ярка луната - толкова е по-голяма масата й?

.... И ПОВЕЧЕ ТИ ЗАЛЕПВА СИВОТО ВЕЩЕСТВО ПО ТЕНЖАРАТА КОЯТО НОСИШ ВМЕСТО ГЛАВА. ЗАТОВА ПОЛУЧАВАШ ГЛАВОБОЛИЕ И СВЕТОВЪРТЕЖ.

няма страшно Бойко и тя ще ги изгони..

Трябва "магнитен чадър" над Земята. Зона на неутрализация на слънчевата активност. Зоната да се активира само в случай на силни магнитни атаки от Слънцето. Така магнитните бури няма да достигат повърхността на Земята, когато не са желани. Понеже е възможно те да имат и някакъв друг ефект върху планетата, за който ние още не знаем. Просто това може да се регулира.

ше се предпазите ама друг пут

И най-добрият пожарникар не може да накара слънцето да не прави магнитни бури в България. Каква е ролята на магнитните бури за хората и управляващите? Едните се съвземат от "хипнозата" на партиите, а партиите агонизират. Дали това е така? Не след дълго, на изборите И СЛЕД ТЯХ ще се разбере.

Просто гений... Кажи сега нещо за Тесла и ще ми стане съвсем ясно как ще очадърим Земята...

Как да се предпазим?

Гушкаш една кака и цял ден не ставаш от леглото!

За да се предпазим е необходимо да извършим преоценка на най-ценните за нас неща. Да се откажем да властваме = подчиняваме себеподобните си. Парите и разврата да не са властващи над нас. И нека ни води девизът: "Душа, Душа да не поробва. Дух, Дух да не подвежда."

Човек колкото и да е грешен, това засяга само личността, но не и неговата душа. Човешката душа, чиято и да е тя, винаги е чиста и красива

"Хапчетата, Хапчетата да не забравиш."

А само пзрички и десятък за попа, пастора и гуруто!

И в статията е написано. Витаминчета, минерални соли т.е. салатка, антистрес напитки т.е. ракийка. Добре е тази профилактика да се извършва в дълбоко мазе. При пълнолуние - секс на светлината от луната.

А може би, преди това, един блус под звуците на Сантана, ще се отрази още по-добре на магнитострикцията ни!;)