Сближаване на Земята и Луната потопило ”Титаник”?

Американски и британски астрономи установиха, че необяснимото сближаване на Луната със Земята в първите дни на 1912 г. е станало причина за появата на голям брой айсберги в региона, където през април с.г. е претърпял корабокрушение легендарният лайнер "Титаник".

Обратно в новината

Коментари - Сближаване на Земята и Луната потопило ”Титаник”? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

+1!

Пътувала е дама с "Титаник"параход-тя била нежна млада и сочна като плод.Видял я капитана и казал и тогаз-довечера ще дойда в каютата при вас..."/нар.песен/

е.а ти тъпото изследване. И луната е потопила кораба? потопило го е преследването на рекорда за Уайт стар лайн и неблагоразумието на капитана. Ако беше внимавал, нямаше да се случи, щеше да следва трасе по-южно от това, в което е бил. Но пък то е по-дълго и собствениците на кораба нямало да вземат рекорда. то не че са го взели, но са взели друг - най-голямата трагедия в мирно време с кораб.

На носа на Титаник били изписани богохулни имена и писания като "И самият Иисус не може да ни потопи" и "Няма Бог" с огромни, еднометрови букви. Точно на мястото на тези букви корабът се разцепил на две при удара си с айсберга. А за приближаването на луната към земята сами си отговорете Кой може да ги приближи. Със сигурност не са богоизбраните и Ал Гор.

Това за надписите е твоя измислица. Как ще обясниш факта, че почти всички богаташи пътуващи в първа класа са се спасили , а бедните в трюмовете са се издавили първи? Според написаното от други- вероятно и по- компетентни, за да икономисат пари са сложили некачествени нитове. Ако са били сложени качествените, които са били по- здрави и по- скъпи , корабът нямало да се разцепи на две. Една малка грешка може да струва скъпо.

Жалко че на борда не беше Слай...Хем кораба щеше в последния момент да е спасен хем лошите щяха да синамерят майстора

Жалко че на борда не беше Слай...Хем кораба щеше в последния момент да е спасен хем лошите щяха да синамерят майстора

Щеше да е достатъчно бате Арни да каже: You're terminated fucker! И дотам с айсберга!

Щеше по- рано да даде сигнал за тревога . Оправете думите- деноноЩна, ноЩно,опаСност- казваме опасен- не опасТен.

Така е, време е да се подаде СОС! Страхотна неграмотност се шири навсякъде около нас!

Save Our Souls!- това е означавало първоначално- Спасете Нашите Души. По- късно души е заместено с думата кораб- Ship!... _... За неграмотността - така е за съжаление.

Всичко щеше да се размине ако на борда беше Брус Уилис. Ама не...

То ако беше Чък Норис от един ,,Титаник,, можеше да направи два и да му останат резервни части... ама Лео гледа само любовта...

Брус щеше да умре трудно. Чък Норис щеше да свърши работата!!!

"И ако беше въведена какво ... " - нищо. Радистите на Титаник са направили максималното, което е зависело от тях. Въпроса е малко по-тънак. Точно по това време се сменя стария сигнал (CQD, а и други е имало...) с новия (SOS - международен:). Вахтата в радиорубката е била от решаващо значение за ДРУГИЯ кораб! Все пак рвъзка се прави поне с двама, нали:). На Кърпатия (която спасява, колкото е могла) е имало вахта, но само по усмотрението на нейние капитан! На кораба, който е бил ДО ТЯХ!!! и е могал да спаси всички, радистите са спяли... .

popov

Все още не ми е ясно как радиста е щял да предпази Титаник от катастрофата, както твърдиш в първия си коментар!

Радиста от Титаник е направил всичко, каквото е могло, но НЕ МОЖЕШ да се свържеш с ИЗКЛЮЧЕНА радиостанция... . До Титаник (видян е от хората...) е минал кораб без радиовахта... . --- пп Радиста от Титаник не е можел да предпази от сблъскване:), но е могло да има много по-малко жертви (а защо не и без:) при наличие на радиовахта... .

И още нещо - по радиото се предават съобщения, в частност и за наличие на лед в района. Такива съобщения са били ПОЛУЧЕНИ и на Титаник, но НЕ СА БИЛИ ПРЕДАДЕНИ ВЕДНАГА на вхтените офицери! А заповедта на капитана към вахтените е била изрично "при поява на лед - скоростта НАПОЛОВИНА!" Междувременно, радистите са предавали частни телеграми от пътниците... . Титаник е бързал заради "Синята лента" (а това е престиж и повече пътници...) и затова е избран северния маршрут.

не са спели, корабът е бил натоварен с убити тюлени контрабанда, преди смъртта си капитанът на този кораб се е изповядал. затова не е спрял да помогне, за да не го хванат после

Това е ново за мен! Можеш ли да дадеш някаква информация повече?

Броят на жертвите при корабокрушението е 1591.Оцелелите са 711.Четете малко , като споменавате факти, и то за най голямата морска катастрофа.

Всички знаем, че за потънването е виновна онази песен на Селин Дион

Разбира се! Корабът потъна- Лео се удави, а Селин пееше,,Моето сърце ще продължава да тупти,,-My Heart Will Go On...

...е загинал, защото се е състезавал. Била е учредена награда "Синя лента" за най-бързо преминаване на Атлантическия океан от Англия до Ню Йорк. Корабът победител получавал спейшъл купа и син флаг, поставен на видно място на мачтата, а корабособственика--вероятно яка сума кеш мъни. Още преди спускането на "Титаник" на вода фирмата е крояла планове как още от първия рейс да шашне света, нещо Ф1 с нов болид. Карали са бързо в опасен район по нареждане на собственика Исмей, тъпак и подлец, единствен спасил жалката си кожа. Ако са плавали разумно, дори и луната да е паднала в окена, щели да я забележат и спокойно да я заобиколят. Да, корабът не е бил 100% обезопасен, вероятно и екипажът не е бил съвсем подготвен, макар че капитанът да е бил опитен моряк, вероятно ако е дошла помощ навреме и т.н...Но корабът е бързал да пристигне крайната дестинация, за да чупи рекорди. И последно. Филипс, радистът на "Титаник", за пръв път предава SOS, сигнал за помощ. Загива, а името му остава като марка в електрониката.

Виновен е радиста на Титаник който е бил прекалено зает срещу заплащане да изпраща поздравителни телеграми и е игнорирал напълно предупреждението за айсберги. Отделно и наблюдателите са виновни че не са го видели. Капитана и той е виновен задето е наредил да се плува с пълна скорост. Дежурния и той виновен че дал грешна посока за въртене на руля. Грешките са изцяло човешки. А не щот луната се приближила и запратила айсберги към Титаник.,

Извинявам се, капитана не е виновен за бързата скорост.Виновен е собственика.

Не е вярно, капитана има последната дума. То затова и остава последен на борда, защото има най-големи права и отговорности.

Виновна е Кейт Уинслет - като я подгодин Леонардо, онаа взе мноо да се хили и вахтата се загледа в нея, през тва време айсберга им го нацепи!

ако капитана беше го нацелил айсберга челно ,дали щяха да се спасят,ей това все се чудя ?

теорията е, че да, нямало е да се пробият толкова отсеци, колкото при страничното "рязане" от айсберга и със запечатаните повредени се твърди, че са могли да стигнат до сушата.

при всички положения челен сблъсък е за предпочитане. Колкото и да са големи пораженията в носовата част на кораба, тя е отделена от останалата част от корпуса с т.нар. форпикова преграда и корабът остава на вода, може и да се придвижи самостоятелно до най-близкото пристанище. Същото се отнася и до Коста Конкордия - по-добре щеше да бъде челен сблъсък в скалата, отколкото надлъжен разрез на корпуса.

Резултата вероятно е щял да бъде същия. корпуса е нямало да издържи надлъжно , а да не говорим за качеството на материалите. Но все пак зависи и от формата на айсберга, могло е да се получи нещо като повдигане на корпуса и щети ограничени до 1/5 от дължината, но челния удар има огромна енергия при тази маса и вероятно кораба е щял да се разцепи.

Титаник потъна заради ЛАКОМИЯТА на хората (по-точно на някои от тях - Уайт Стар...) Втората голяма причина е пак лакомията, но този път по друг начин - като БЕЗХАБЕРИЕ. На Титаник не е имало достатъчно места на спасителните лодки и салове за всички на борда. Но не е само това - дори не са имали бинокли за ношно виждане!!! Може би и още една - трета причина - малшанс. Точно по това време се въвежда денонощтната вахта за радистите, на на Титаник НЕ е била въведена. Съвсем близо до Титаник минава кораб, който не спира и не се отзовава на сигнала за помощ (SOS) и на БЕЛИТЕ ракети, които са изстрелвали от Титаник... . Защо бели??? Ами не са имали червени, който са сигнала за опастност на море. На Титаник е трябвало да има само веселба... .

popov

Титаник се е потопил, защото нямал достатъчно спасителни лодки и бинокли за нощно виждане?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! Евала бе човек, ти ставаш за инспектор Дюдю. А няма ли да откриеш, че България е паднала под турско от лакомия, защото не е инсталирала радари на Босфора и не си е купила F-16 от САЩ?! И я обясни как са подали сигнал за помощ, след като не е имало радист на Титаник?!

направо го нацели тоя в десятката

Деде, на Титаник е ИМАЛО достатъчно радисти, но НЕ са работили денонощно. На другите кораби - също. Прочети пак какво съм написал... .

Титаник потъва заради това че вахтата която се носи не си е свършжила работата, ако по рано бяха забелязали айсберга...трябвало е да има насочени прожектори по пътя на кораба, да се поставят 5-6 човека да наблюдават океана, .нали са знаели че там има айсберги...повечето това са човешки грешки , както се обърна и този кораб във Италия, иска се голямо "майсторство" в днешно време да обърнеш такъв огромен кораб пълен със техника....просто невнимание и неизпълнение на задълженията на хората..това е

Именно- човешка грешка съчетана с лош късмет. Жертвите е можело да са по- малко ако радистът на,,Калифорниън,, не е заспал и изключил радиостанцията- понеже му свършило дежурството.,,Самсун,, е бил още по- близо и видял ракетите, но изгасил светлините и бързо се отдалечил от ставащото, тъй като е ловувал контрабандно.Причините за потъването и можело ли е да има по- малко жертви са две различни теми.

"бинокли за ношно виждане":)) не са имали и сателитни телефони, иначе щяха да се обадят веднага до където трябва:)) просто не са изчакали 70-80 години за да се екипират както трябва с техника от края на 20ти век

Не говоря за армейските прибори за нощно вижане (това е АКТИВЕН прибор - има си "прожектор"...), а за МОРСКИ нощни бинокли! Те са просто с по-голяма светлосила и позволяват и гледане през ноща на относително по-голямо разстояние. Те са просто оптика - голяма и тежка и става само за носене "на кораб".

Глупости, всеки знае, че за потъването е виновен Костов!

Бъркаш, виновна е тройната коалиция!