17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В първия момент ми заприлича на индиански вожд, после статуята буди недоумение с тия вериги, с тази смес от гранит, месинг, пълна отврат. Това подобно но онази интерактивна статуя на човек на мястото на мавзолея. Няма ли някой в тия общини с чувство за мяра, красота, хармония?!!

Аман от "православни" с промити мозъци! Кой е основал велика Бъглария бе християнина Аспарух ли? Или май България тръгва надолу откакто богомилите изпаднаха в немилост и насилствено покрсъстиха болярите? Правоветните плюят по езичниците а иначе сте пълни с езически ритуали преобразени като ваши. Обикаляне около църква, жертвопринипения, минаване под масата, украсяване на дръвчета, чукане с яица и какво ли още не. Те не са езически ритуали изобщо! Колко трябва да ти е промит мозъка че да наизустиш една книжка и вече да нямаш собствена мисъл а на всичко да отговаряш с цитати от нея? И българина Боян мага е ерес, но да почиташ израелтянина Исус е велико? Съзнавате ли че почитате чужда религия а не Българска? жалка картинка!

То па една склуптора.... "изкуство" ...

Ми той Жорето това му е стила или толкова са му уменията. Виж му другите творби всичките лица/портрети са някакви гротески.

Тази душа, на чиято е издигнат този кумир, сега е в Ада, а душите на неговите СЛУГИ ще го последват там. Магьосник, езотерик, шаман, шарлатанин, богохулник, идол и кумир!!! Изход 20:4 - ''Не си прави кумир или каквото и да е изображение на нещо, което е на небето горе, на земята долу или във водата под земята'' Изход 20:5 - "Да не им се кланяш, нито да им служиш, защото Аз, Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху децата до третото и четвъртото поколение на онези, които Ме мразят" Левит 19:4 - "Да не се покланяте на идолите, нито да си направите излети богове. Аз съм Господ, вашият Бог." Душите на слугите ще последват тази на господаря си в Ада, а децата на слугите ще бъдат прокълнати заради богохулството на техните родители.

и от кой източник - византийски или местен си научил за втория брак и за Боян, че ми стана интересно?

Цар Симеон от вторият си брак има трима синове , Иван ,Петър,Боян ! Това е Духовният триумвират на България ! Иван - св .Иван Рилски , Петър - цар Петър , Боян - Виниамин - Боян Мага - създателят на богомилството !

Видях статуята и се питам. На този скулптур като не му е бил под ръка Боян Мага, да не му е позирала Баба Яга?

поредната боза! богомилството е захванато от поп богомил, разкапва държавата ни и довежда до подчиняването на византия! в босна приемат богомилството за официална религия, вследствие на което стават .... мюсюлмани! там където богомилството пуска корени се настаняват мюсюлманите!

Богомилите са разпространени и в Италия и южна Франция! Те защо не са станали мюсюлмани? Те са изпреварили времето си.

Това нещо го видях преди 2 дни и бях сигурна, че е нещо езическо - подходящо е само за сатанински ритуали. Напомни ми на филма "Апокалипто".

Безбожници!

Защо? Това си е история, имало е и по-странни култове. Имало е и има много жестоки култове.

България във вериги! Обръсната, разголена и приготвена! всичко е точно!

Това е от много отдавна, поне от 6 века насам.

Намалете му белото на скулпторо бре. Не видите ли че он не е у ред?

Никакъв проблем не виждам с бюста.

Много ГРОЗНА тая разчорлена коса и ква е тая ВЕРИГА тоя да не бил рокер ковач кво симwолизира тая ВЕРИГА не кореспондира въобще с личността на мага А МАСОНските знаци по каменния фундамент са кат на свинче звънче Ебаси и НЕкадърния творец

Сатанисти, Господ ще ви унищожи до един заедно изчадията ви!

Само не разбрах защо мястото има символно значение. Нереде Бяла вода, нереде порт Бургас.

Немаш проблем, странджанските селяндури, водени от кмет-калинка от надъро-просенишките крадци, окрадоха(приватизираха, населиха...) Бургас и си слагат роднините - "принцове" по кея.

Богомилите са идиоти, ИЗЛЪГАНИ от арабите- ислямисти, да им помагат.... Тия са Идиоти, като наркоманите.... В някои източници пишат за тоя Венеамин- Боян мага, че се е върнал към старите български вярвания преди Християнството- Тенгризма. """Богомилите проповядват, че във вселената съществуват две начала – Добро и Зло, Господ и Сатана. Небесният свят и душата на човека са творение на Бога, а материалният свят и човешкото тяло са творение на Сатаната. Така всички земни блага те обявяват за творение на злото, а представителите на земната власт – за слуги на Дявола.""" Лоши са Враговете на България и Предателите... Дяволи са арабите..

Похвално е да преоткриваме и познаваме историята си, с всичките и странности, изявявания и превратности. Трябва да се гордеем, че сме наследници на интересни, древни предци, които са писали общочовешката история.

Господ ще те накаже и теб!

няма паметници на Свети Тервел - покровителя и спасителя на Европа и на толкоз достойни българи...

още имаме ПСА

художникът Георги Андонов определено е прекалил с клоуните в главата си !