Вандали обезглавиха ”Малката русалка” на Ямбол

Вандали обезобразиха една от емблематичните скулптури на Ямбол - композицията "Малката русалка", която се намира в градския парк.

Обратно в новината

Коментари - Вандали обезглавиха ”Малката русалка” на Ямбол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Култура, нищо повече. А каквито и статуи да се поставят, в никакъв случай да не са метални, за да не станат на скрап. За някои "интелектуалци" изкуството струва стотинките от фирмата за вторични суровини.

Вандалщината сред българите е повсеместна. Най обичат да рушат и унищожават. Само погледнете на какво заприличват превозните средства от градския транспорт, малко след като бъдат внесени. По градовете няма ненадраскана фасада. Чупят се пейки, кошчета за боклук. Унищожава се всичко. Да не говорим на какво приличат входовете на повечето блокове. Смотано вандалско племе.

Направете фигура на малката чалгарка ,символа на Чалгаристан

Някой е написал върху статуята "цицка" със стрелка, за да помогне на хората които не знаят кое какво е

Само ще ви кажа, че във Великобритания биват унищожавани рекламите с разголени жени от имигранти мюсюлмани. Та и тук вероятността да е някое възмутено мюсли не е малка.

а предните 4 пъти пак ли са били мюслита??? Аре стига.

ний ни крадем - ний си 'зимами, т'ва не е кражба..

ебаси плагиата на Малката русалка, Дания

Няма значение какво е ,важното е, че сме тъпи и не ценим нищо. Това е изкуство ,но за нас е нищо. А какво става с новите трамваи и автобуси,с новите спирки, с кофите за отпадъци? Всичко се чупи и разрушава,без да се прави сметка, че всички плащат и то по 2 3 пъти за едно и също нещо,а после пищим, че нямаме.

Някой е обезглавил неверницата с ятаган. Проверихте ли дали не е поругана и отзад?

А за 87-годишна жена която е убита в дома си в тополовградското село Устрем от 4 ма цигани няма ли да пишете , тя е по важна от скулпторката !

Органите на реда криви, че сме тъй крадливи, че и малко пакостливи ;))

Полегнали на полянка прабългарин и славянка. Тури, вади, вади, тури - народили чукундури, похотливи, мързеливи и най-вече завистливи.

сложете една бомба в главата, след като я откраднат пак, никой повече няма да пипа. Само сопа трябва за Ганя.

Днес бях в парка,възстановена е!!

"НЯКОИ" хора взеха хиляди да го пазят тоя парк, пък досега нощно време можеше да се влиза както си искаш. Има Три портала за парлама които не се заключват и оградка от метална сглобяема мрежа която лесно може да преодолееш, като се шмугнеш под нея. :) А на мекеренцата които са счупили статуята мога да кажа - после да не ревете на маминка защо полицаите бият :)

Тръмп и Путин заедно да управляват България никога няма да изкоренят простотията българска.........

в село Бояново, Ямболско като отворят официално бежанският лагер съвсем ще се нагледате на изпълнения. Очаквам да и пробият 2-3 дупки на голата и да започнат с изнасилванията, иначе ще осъдят България в Страсбург, че не могат да се празнят, чувстват дискомфорт, обидени са че не им признаваме традицийте и т.н.

Простотията е вечна и безкрайна! Простотията е и по-арогантна и ще печели винаги, ако няма силно противодействие от общество и власт!!!

Масивната пластмаса все пак тежи и манго се е объркал, че е бронз...Ще я захвърли някъде около пункта за "джилязо"!

Циганинът разпознава безпогрешно месинг и бакър от 30 километра. По миризмата. Това си е вандализъм, не е кражба.

...нищо красиво не вирее и не оцелява на места, където е пълно с цигани!а накрая на такова място остават само те и циганията им...

..че яде ли се това изкуството, бе..?!

При толкова много особи за обезглавяване в Булгаристан - да се хабят с бронзова кратуна за 5-6 лева??!

ами охраната на парка да я възстанови , къде са бляли !!! ???

Не сме ние!!!

Бегай бе, нашите "мургави бежаняци" са поработили!

Те нашите са индийски бежаняци ;)