Скрита камера закова продавач на хапчетата за 48-часова енергия

Студент по фармация предлага в нета опасно лекарство без рецепта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Модафинил се продава с обикновена бяла рецепта в България. Казва се Аспендос и струва 60лв. Във всяка една аптека ще ти го дадат и без рецепта. Този, който в правил тази скрита камера е абсолютен профан.

Никой изпит не си заслужава тая гавра със здравето, но явно има бъдещи 'висшисти', които по разни причини (най вече незрялост) се подвеждат.

Че не ги офертира да им дава уроци по паток!

Какви са тия лигльовци, дето имат нужда от хапчета за да си вземат изпитите. Нещастници, искат с хапчета знания да си вкарат. Учете нормално, мотивирайте се, амбицирайте се и всичко се получава. Мамини мързеланковци. И задника ще си дадат само и само да не четат.

през 80-те години можеше да си купиш безпроблемно каптагон от аптеката, беше лекарство за отслабване

И изнасяне за арабския свят.Намираше се.Пил съм за изпити.Ама чак свободно да си купиш от аптеката.Тогава не.

Глупости. Това не е опасен медикамент! Кой тъп джуналист го измисли това. Удобрен е и се използва от пилоти на самолети при дълги полети. За който не е наясно преди да бъде одобрем моадфинила за тази цел пилотите използваха дектроамфетамини (амфетамини!!!) които са в пъти по опасни. Модафинил се използва и от астронавтите на МКС. Модафинил се използва и от хора с нарушен ритъм които работят на смени и го пият всеки ден. Нищо опасно няма в него.

И уикито какво казва ..."Because of the risk for development of skin or hypersensitivity reactions and serious adverse psychiatric reactions, the European Medicines Agency has recommended that new patient prescriptions should be only to treat sleepiness associated with narcolepsy." Ще рече, че може да се смахнеш... Да получиш тежки психически отколенния. Не че е нещо за половината народ с такива, но все пак ...

Чукча писател, чукча не читател. А прочете ли че това са 6 (шест) броя реакции за 9 години използване на препарата т.е. от няколко десетки милиона приема - ами не си. Той и аспирина има същите реакции понякога. Освен това тези реакции са наблюдавани в Индия, където качеството на произведените лекарства е доста съмнително и много често там има неконтролирани примеси.

И как така сер ползва от космонавтите, като е забранен от 2012 г. в Русия и е всключен в списъка с наркотични вещества ?!?!

Студент по медицина, пак уж от знаещите какво пият и пиемат, след приема на такова "будно" хапчче, направи черния си дроб на кайма и си отиде в агония за часове... Оттам трябва да започне обучението на тези пишман бъдещи докторчета и фармацефти. Млади хора, може да ви е за първи път, може да е само половин хапче, но може да ви е и последното хапче в живота, в смисъл, може да не ви се налага и витамин на пиете после.

фармацевти*

Модафинил се елеминира чрез екскрация през урината. Тоест не вреди на черния дроб, разбирателство!

Разбирателю имах впредвид де

Какви балъци сме били ние ... пиехме кофи с кафе срещу съня и по малко ракия срещу треперенето и изнервянето от кофеина ... нямаше енергийни напитки по наше време, а нали сме тъпи инженери - откъде да знаем какви лекарства да пием ...

Ми да,аз съм бил свидетел на последиците от кофите кафе-колега,който изпи пред мен от сутринта до обяд около половин литър кафе от лавката,следобяд към 15 часа обърна очите,глътна си езика и директо колабира в междучасието между упражненията.Потече му кръв от носа,извадихме му езика и го освестихме-такава хипертонична криза си врътна,щеше да ни умре в ръцете.И това младеж на 22 години.После се оказа,че е имал ,,ликвидация/така викахме на последният поправителен изпит,после се прекъсваше/ и се е наливал десетина дни с кафета.

И по малко ракия. Само с кафе не става - трябва и ракия. Ама като не слушате...

бъдещите инжинери тогава пеехме "Ще минат години, директор ще стана и ще имам барче пълно с коняк". Какви ценности имахме някога...

Навремето,като студенти,при много тежка сесия и лош жребий при подреждането на изпитните дати си позволявахме да използваме ,,Апоневрон".Особено при дълъг конспект с изпитни въпроси и малко време между изпитите.И си имаше ефект-никаква умора,хъс за учене и т.н.Вярно,че след като вземеш изпита и спреш препарата,следващото денонощие си като парцал и ти се спи постоянно.Тогава този препарат си беше със специална рецепта,та на един колега майка му беше аптекарка и си го набавяхме по втория начин.Активната съставка на това чудо е амфетаминил и беше производство на ГДР/става на въпрос за истории от преди 30 години/.Та въпросния студент не е открил топлата вода и това не е никаква сензация.

Не съм убеден, че тези хапчета действат. Преди около 50 години, като студент, по време на сесия моя колежка ме помоли да купя амфетамин от аптеката. Глътнах хапче, хапнах хляб, лютеница и сланина. Изпих две чаши червено , обикновенно вино, завих се и заспах. Наспах се добре и взех изпита.

Аз същата работа, обаче взех амфетонаминомодафиналгон и точно ще сядам да уча по сапромат, изкъпах се и ми се случи най-голямото разочарование в живота - присра ми се.. Значи тва как мразя да се изкъпя и после да ми се присере.. Както и да е, това не е толкова важно, колкото навика после да си мия само гъза, тва преди 30 години нали.. Сега даже не го мия, защото колегите ми на по 20-30 години са по-големи мизерници и от мен. Поздрави.

Ако лекарството се продава САМО след предписание от доктор, студента би трябвало да го отстранят от университета. Като стане аптекар какво ли ще продава без рецепта!!! Тази негова постъпка показва неговия характер, което е много трудно да се промени...

Супер е човекът. Има нужда от такива хора. Ще се свържа ако може да ми набави паркизан и диазепам да си друскам.

Що не сложихте знак за платен рекламен материал? Много студенти, докторанти и научни работници си мечтаят за такива хапчета. А вие тук зарибявате...

Такива хапчета имаше още като бях в гимназията - 92-ра. Съученици ползваха и са ми предлагали "вълшебни" хапчета за учене, но не ми се е налагало.

Голямата сензация разкри трафик нюз, предприемчив студент, който измислил как да си докарва доходи. Това е 10000000 пъти по-безобидно и безопасно, отколкото наркотици със съмнителен/неизвестен състав от дилър наркоман.

Тази куха журналистка трябва да бъде съдене. Ако на тази скрита камера бях аз и така ме изтъпанчи в медийното пространство, щях да я съдя до дупка.

Щом е за учене и библиотеки не може. Ако беше за чалготеки нямаше да има "заковаване". Чалгата крепи културогично преразпределителния модел наречен "преход". Библиотеките са опасни, щото могат да стартират нов преразпределителен модел, а имането вече не е в държавата. В щатите последната преразпределителна вълна е по формулата гараж+студент= IT милярдер.

Не разбрах в какво се състои новината. Не съм медик и не знам дали е забранено, но се продава онлайн: https://4fitnessbg.com/shop/%D0%BC%D0%BE%D0%B7%D1%8A%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8/modalert-200-%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BB-10-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-%D1%85-200-%D0%BC%D0%B3/

Това е реклама под вид на сензация за заловен от журналист, а който е шанаджия е незаконен , който продава и си плаща на съответните лица - той продава законно

Модафинилът не е чак толкова опасен. Далеч по-опасни са пушенето на цигари и алкохола. Не води до пристрастяване. 15 часа те държи супер буден и продуктивен. Хората с проблеми взимат таблетките модафинил цял живот. Очевидно ако някой пие таблетки само 10 дена покрай сесия няма да умре от това. Аааа, и както в аптеките може да си купите антиобиотик без рецепта можете и модафинил. Мисля че повече вреда ще си направите от антибиотика.

Предполагам си прав, а за наркотиците какво да кажем? За тях скрити камери няма, а те колко са опасни е излишно да коментираме.

Едното няма общо с другото Не може да го ударим през просото,само защото вече имаме един проблем

За съжаление вече 30 години нямаме просо и сме го ударили... та пушек се вдига.