Скопие: София няма политическа воля да продължим нататък

Буяр Османи не коментира френското предложение, а очаква българската позиция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да бе, все София ви е виновна, а това пе водите отявлена анти-българска политика от 30 години и продължавате и сега няма значение, нали?

Скопие не спазва Преспанския договор за добросъседство и реши, че България няма воля. България няма нерви, воля е демонстрирала че има в излишък. Ако не беше България да признае Македония, там щеше да протече Югосръбския сценарий на отделяне. Ама Скопие няма воля да прочете историята от преди 30 години, да не говорим за тази която е от векове.

Нещата са прости! Или ние, или Вие!

Чудесно. Проблема е решен значи. Ще чакате!

София е член на ЕС, Скопие се върти, около портата и се прави на държава! Ние не бързаме за никъде, затова дали имаме или нямаме воля, няма никакво значение!

Кое е това френско предложение ? Къде е то ? Някой виждал ли го е ? Някой чел ли го е ? Коментирано ли е ? Какви са отговорите на тези 6 въпроса ? Дори и Цецо Асансьора ще отговори на тези шест въпроса шест пъти с "НЕ" , както го е правил и преди.

Аз не мога да се начудя кой ще иска да преговаря с някой, който ДОКАЗАНО не си изпълнява поетите обещания 2017. Цели ПЕТ години! Македония забрави коя беше ПЪРВАТА държава, която я призна. Още докато всички други се чудеха България призна съществуването на държавата Македония. Нека сега Македония покаже, че наистина е ДЪРЖАВА и да изпълни това, което е подписала като такава. И не заради някой друг, а за да докаже, че е достойна да е в ЕС защото ще се държи цивилизовано и ще спазва договорите си. Въпросът касае ВАШАТА репутация , скъпи съседи.

Какво е това френско предложение? Защо Франция се намесва, а не ЕС? Видно е че има и португалско предложение което пък не съвсем съвпада с френското. Лично аз не виждам причина Бг първа да взема отношение по въпроса - не ние сме кандидатите.

Макетата нищо не правят, а само чакат нашата позиция, която няма как да се промени, след като те нищо не правят. И според тях накрая ние сме виновни!

Има воля, има, дуууухаст ве, дууухаст докато ви уврят кратуните по гръцкия начин

това, което правят е да вярват на САЩ че нещата ще се случват по втория начин с натиск , с измама или направо с принуда без им се налага да си изпълняват договорите си. Не разбират сякаш, че искат да влязат в Европа . Дивият запад го има само в книгите .

Дипломатите на РСМ ни се качиха на главата. А този даже не е дипломат, а лекар. Вслушайте се в българските дипломати и спрете с халтурата. С един самолет и няколко добри пожелания няма да решим проблема.

Скопие няма държава,че да прави такива изявления :)

А Скопие има ли инициатива да продължи напред? Промениха откраднатата и невярна история в учебниците ли, толерантността към хората с български корени и съзнание ли, това, че нямат техен език, а диалект на българския ли... Какво, какво промениха? Имам чувството, че те са в Европейския съюз, а не ние!? Затова, трябва да направим ясни послания в Европейския парламент и министър председателя ясно да заяви, че докато не изпълняват никакви условия, няма да ги пуснем. Да настояваме Албания и С. Македония да не са в пакет за членство!

Ей мекере поради що се срамиш да се наречеш Българин. Югозападна България /СМакедония/ си е Югозападна България .Факт от както свят светува.

Най-фалшивата опорка на макетата са някакви зверства на митичните български "фашисти". Някой да им обясни че България в онези години е конституционна монархия, а фашистка (или националистическа) партия никога не е имало! Също така нека си припомнят факта че в Македония за няколкото години свобода (1941-1944) жертвите са 150 души - далеч по-малко от тези в самата България, които са се борили срещу легитимната власт. Това повдига и втория ми въпрос - СРЕЩУ кого, ЗАЩО и за КАКВО са се борили партизаните в България? Кой ги е финансирал? И защо нямат никакви успехи до септември 1944?

С цялата си фалшива история “нямало да допуснат исторически въпроси да определят процеса”?!? Ми лошо няма, ние зор за преговори нямаме, вие ще стоите в кочината си сами. А след юни, албанците ще поискат да се отделят от вас в пътя си към ЕС, и ние ще се съгласим.

И на цяла България вече й писна от вашите идиотии. Аут до омекване на чугунените чутори.

Тия македонци наистина са тъпи. Има договор, който Македония не спазва. Като спази клаузите по договора ще падне ветото, просто като гъбена чорба, но явно гъбената не е толкова проста. Има и по-прости.

1 МАКЕДОНЦИТЕ ГОВОРЯТ НА БЪЛГАРСКИ ДИАЛЕКТ. НЯМА НИТО ЕДНО ИСТОРИЧЕСКО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕ НА КАКЪВТО И ДА Е ВИД МАКЕДОНСКИ ЕЗИК.

По голямата част от проблемите на балканите днес идват от едно нещо - Берлинския конгрес и договор след Руско-Турската война от 1976 г. Защо според вас българските територии по Сан Стефанския мирен договор са толкова по големи от последвалите на Княжество България? Ами защото всички местни участници във войната тогава са били наясно че в тези земи живеят предимно българи, били са част от последната българска държава и затова е било редно и справедливо освободена България да ги заеме отново. Но уви, заради точно французи и Англичани, ни отрязват отвсякъде, с ясното съзнание че ще последват много войни за нашето обединение. И сега някой трябва да им го каже. Както и на сърбите после. А че българската полиция през 1942 -1945 може да е преследвала партизани в днешните Македонски земи, да ги е съдила, изтезавала и убивала трябва да го признаем. Да поискаме прошка. Населението скед Балканските войни е било тласкано към Сърбия и Гърция. Хиляди българи са се изселили от там.

Всъщност има, но от 1947г. ...

И още нещо, Хитлер ни връща Южна Добруджа, едиствената придобивка на изконни наши земи. И за Македония щеше да помогне, защото обединението на българските зами е била най важната държавна тема от Берлинския конгеес насам. Та мили наши евродепутати, обяснете кратко ясно на Европа защо имаме проблеми на Балканите

Не слагай минуси, ами прочети тук https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%B2%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81

Не си преписвайте нашата история, а вашата е след 1947 година, за нея си говорете и си е изучавайте, само така може да станете Европейци, като забравите Българската история, иначе трябва да се наричате гордо, БЪЛГАРИ.

Македонският език или по-скоро неговите правила и преиначени думи всъщност се оказа, че са написани на българска пишеща машина от нает за това професор. Може да се разровите в интернет да прочете повече за това, просто като интересен факт. И малките деца знаят, че македонския е като шопския, трънския и други регионални лингвистични вариации, или казано народному - български диалект. За историята - там няма какво да се каже - когато нямаш история - крадеш тази на съседа. Колко циганска и долна постъпка е това?! Но крадецът коакво най-много брани, пеняви се и си стиска? Откраднатото. Толкова е просто и ясно. А се изписаха милиарди думи и се изхабиха години да спорим. Никой не спори с глупак, защото с него на глава не се излиза. Само България си позволява да спори с глупаци - ние сме си виновни, не те. Заявяваш, че като им дойде акъл и си признаят глупостите във връзка с горното и след като се извинят - елате в евроГейското семейство. Ако не - пенявете се на воля, ако искате пишете и за това как всъщност македонец е и първия космонавт, понеже лелята на Гагарин е била македонка, луната ви принадлежи по право, кучето Лайка е имала за треньор Ристе от Скопие, а Батман въсщност е местния герой на Прилеп. ;) А наш Кире тръгнал да им се кланя, вето да им сваля, историята и себеуважението да ни продаде. Но по посрещането видяхме какво отношение имат към БГ. Да, към БГ, не към Тъпото, който апропо се надявам съвсем скоро да стане само лош спомен.

Ако съзнаваха македонците, че "македонския е като шопския, трънския и други регионални лингвистични вариации" в България, може би щяха да си решат проблемите с евроинтеграцията с невероятна лекота. Да, ама не! Те, като истински българи могат само да мразят. Те можеха (както баварците) просто да се присъединят като автономна провинция към България и тогава езикът, историята и идентичността им щяха да са гарантирани. Още повече,че нямаше да преминават дългогодишното затваряне на главите по присъединяване към ЕС. Да, ама ни мразят както брат мрази брат си за делбата на нивичката.