Скандалът с джип в морето проваля републиканско първенство по джет ски

Заплашен с прекратяване на договора, концесионерът забранил достъпа на превозни средства, с които би трябвало да се транспортират джетовете

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И колко пари ще получи България от това състезание с джетове ?? Ще покрие ли разходите за оправяне на пясъка, след като разровят пясъка до морето ?? Щото, вместо да разравят пясъка като да карат джетове, може да играят на карти.

Не пишеше ли, че на 2 км оттам има бетонна рампа точно за тази цел?

Голям праз, ще си вкарат колесарите на ръка. Колко тежи един джет.

Мутрите няма да могат да се похвалят с новите си татута!

Разбира се, че има много места от където културно и без да пречиш на останалите ползватели на плажа можеш да си вкараш лодката или джета, но бай Ганьо не е такъв, трябва да мине през плажа по обяд, всички да го видят, да чупи малко стойки около джипа малко хахо хихо с другите тарикати и чак тогава джета във водата.

Това някаква селска надпревара за мутри ли е?

бах мааму, това републиканско по коя ТВ може да се гледа?

Републиканското по дива селяния е с постоянно отворен сезон и може да се гледа по всички български телевизии постоянно. Състезанието е доста оспорвано и постоянно има нови и нови кандидати.

Ха, ха, евала. Само ще те поправя, че отдавна не е оспорвано за призовите места и от поне 10 години се оглавява еднолично от хераковската тиква.

Хайде сега, драма! Малко в страни от мястото има кей, до който могат да се спуснат джетовете. Точно до резиденцията Перла има стена-вълнолом, покрай която могат да минат джиповете и да пуснат джетовете. В другия край на плажа има крайбрежна бетонирана алея, където при някаква организация за преодоляване на вълнолома да се спуснат джетовете. Ако всичко това пак е неприемливо, има пристанище от другата страна на полуострова, могат да ги спуснат там и на самоход да отидат до Перла. Ама нали трябва джетовете да се спуснат точно на мястото където ще джиткат! Затова давай през плажа директно! Между другото там има и дюни. Варианти много, но нали трябва да се мисли, а и кой ще реве по медиите!?

Бил съм на състезание в америка, като зрител естествено на мощни лодки. И като имам предвид мощни става дума за 200 мили в час по вода, развиваха тези от най-мощният клас. Бяха около 50-тина такива лодки и нямаха проблеми с организацията. Тия селски бекове 5 джета на вода не могат да пуснат, без да нарушат де що има закони. Селяния до шоия, после защо хората правели опашки в гърция на митницата.

Ама теци лодки, дето са от 2000 к.с. нагоре и са по-страшни от Формула 1 се ползват само в закрити, да не кажа изкуствени водоеми, където да няма вълни. такова нещо в морето не може да се пусне. Поради тази причина, това са високотехнологични културни занимания, а нашите мутри се инересуват от показност пред селските пръчки.

.... че според тоя Дамян, от 10 години са вкарвали джетовете през плажа и сега въпросът се раздухвал. Добре че тоя въпрос се раздуха, та дано да си организират състезанията както трябва .... през рампа,

Нека вкарат джипките в пясъка. За един ден ще си оправя финансите за сезона.

.. те тия батки не плащат, бе чиче! Не само ще им извадиш кошниците от пясъка, ами и нафтата ще си патиш затова! За тях няма закони, и не обичат да плащат, те затова са с такива вратове!! Ти преподавател или доктор с джет виждал ли си?!..)))

Тоя с джипа влезе в публичното пространство и сега с него ще се заемат НАП, КАТ и всички други дето могат да го проверяват за каквото и да било.

Да ги цопнат от въздуха джетовете. После, за да си избият парите могат да повлачат летовниците на водни ски. Поне да свършат някаква полезна работа.

Джет и водни ски - ха, ха. Това е само за напреднали мазохисти. Трябва да си голям майстор и много да се мразиш, за да искаш да те дърпа джет на ски. Реактивният водомет на джета е като пожарникарски шланг - покаже ли се стуята от водата и тресне ли този отзад - страшен кеф и най-малкото ще го събори. Освен това, моторниците, които са пригодени да дърпат ски имат стоманена конструкция отгоре, на която се закача въжето, за да дърпа напред и нагоре. Куката на джета е на една педя от водата и дърпа напред и надолу, т.е. през цялото време се опитва да забие влачения във водата.

Моля да разберем момчетата с крещяща необходимост да бъдат забелязани. Ако естакадата не е на плажа, а само на 500м по права линия по вода, никой няма да види къкъв е джипа му, ланеца , часовника-кюфте, марката колесар, багажника, прикачния инвентор и т.н. Добре, че няма от тях състезатели във формула 1 или Париж Дакар, ако не паркират пред казиното в Монте Карло или пред Мулен Руж няма да участват, че ще и искат да не се провежда състезанието, защото не са забелязани.

Гуляяя тръгедя, гуляяяо нящу. Ша си разплитъ вълнинити гащи, чи някви олитъ няяялу да замърсяяят вудути на мурьету с плешивити си джетуи, за да си избиват силташкити кумплекси.

Преместих си го заради тази национална трагедия.

Както вече доста хора написаха - пристанището е на 3 километра и може да се пускат джетовете от там. Ама се питам защо трабва състезанието да се прави на Перла и да се скапе почивката и плажа на хората? Не може ли и самото състезание да се направи близо до пристанището? Защо все трябва да пречим на обикновените хора? Защо всяка мутра с кола си мисли, че може да се вози по алеите в парка, че и всички пешеходци са длъжни да му правят място?

Тези яки мутри не могат ли да изтикат колесара на ръка?

Ужас. Останахме си без републикански шампион по джет ски. Сега вече я втасахме.

чакайте сега, общината е финансирала състезание, за което е ясно, че няма как да бъдат вкарани на това място скутерите без да се наруши концесионният договор и закона на РБ. КАК, с какъв акъл го правят, не трябва ли да се провери и това. Все пак това са парите на хората, давани за нещо, което започва с незаконна дейност.

Не виждам проблем джетовете да се пуснат на вода на пристанището където има всички условия това да стане. Това съм го виждал с очите си на запад. Защо тук не е така?

Добре, де. Не разбирам от джетове, ама не може ли нещо като рампа да се измисли, че да ги вкарват във водата?

Прегледах из нета за какво става дума и познайте пристанището е на 3 км от там (има няма). И пускането на джетове не е проблем, ама е с пари. Демек плащаш си и 3 км с джета... Ще фалират миличките те. Бедняци. На гол тумбак чифте пищови.

Кое е пари? Бензинът, дето джетът ще изгори за 3 км по вода ли? Щото джипът с колесара докато се завлече на Перла и после се рови в пясъка гори колкото малолитражка... Всичко е българската комплексарщина - за кво да купувам джет, ако няма да ме види цялото село. Същото като да продам нивите да дядо ми, за да си купя 15 годишна S класа и с нея да ходя на селския площад.

Е да де и аз това казвам.

А защо се организира състезание, като няма условия за осъществяването му? За един прЕател питам.

Мутрите оспорват законите на физиката! Му-ха-ха-ха! А също и законите на биологията, с тези вратове и гъзове... Още по- му-ха-ха-ха!

Голяма работа. Да са мислили. Църеулите трябва да се научат, че не можеш да си правиш каквото си искаш. А и съм сигурен, че все някъде в района има специално създадено за вкарване на джетове място. Ако няма такова, къде са тръгнали да правят състезание. 100% Българска работа - комедия с привкус на ужас.

Лоша работа! Една тъпа мутра загази в го*на до коленете (или до калниците). Разчу се. Разнесоха го из нета. И сега подставеното лице се прави на праведен и заплашва да провали международно състезание по джетове. И оттук изникват няколко въпроса: Това състезание го представя все едно е кръг от големия шлем с класиране на олимпиада и т.н. Дали ли е точно така или това е просто едно локално спортно мероприятие, където учеастието от "чужбина" е 2-ма турци, 3-ма гърци и ония двамата от Враца? Джиповете не можели да спуснат джетовете във водата, защото имало колове. А, можело значи. Концесионерът е можел спокойно да ограничи достъпа до плажната ивица, но не го е направил. И какви ни ги разправяше преди, че не можел да прави нищо друго освен да маха с ръце или да свири с уста? И не на последно място - само аз ли виждам един кей на фона на всички снимки. Защо на този кей не се направи един кран и оттам да се спускат джетове във водата? За съжаление на всички ни отговорът на тези въпроси май е един - "Черно море, бате" или евентуално "Тука е така".

Правилно разсъждаваш. Онези двете стърчащи неща от Северния плаж към Перла не са кейове, а вълноломи. от тях само може да се лови риба и да се правят разходки, защото са обградени с камъни. Ама то и няма смисъл, защото на пристанището има и рампа, и портален кран и каквото трябва, а то е на 3 км от Перла. Да нацвъкат рампи през 500 метра ли... Истината е друга - от Бургас надолу, идиотите са 99% от популацията, за разлика от 80% за останалата страна. Щом и кметът говори такива глупости - смятай за какво става дума. Самото състезание е някаква мутренска проява, където се въртят около разни надуваеми маркери, дето даже съм забравил и как се казваха и това е. Имат си сайт на "националното първенство" и си се занимават с глупости, колкото си искаш.

Добре де, толкова ли не може да се излее една бетонна рампичка?! До нея едно капанче от дялани трупи, да има къде да си утолят жаждата състезатели и публика. И зад тях едно китно хотелче на 5 ката, първа линия - трябва да се отмаря някъде преди и след състезанието. И всички са доволни. Не републиканско, а спокойно една балканиада може да се организира.

И после още хотелчета и още капанчета. Отляво и отдясно, та до края на плажа.

Само в България ли живеят такива малоумници?

около 1 милион са останали все още - "гласуват" за ОПГ"герб"...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::)))

Познай от кой етнос са...

мутрафонщина! Това не е държава, а кочина! Ама какво ли се учудвам, след като мутра/тиква е цар...

Бурлаки на ...Перла. Но вече бурлаките ще пускат джетовете с дронове.

Значи нямаш рампа за вкарване на джтовете но организираш състезание и сега си "жертва". Някак си не ми е мъчно. Като си "организатор" си изпипваш нещата.

Благодарение на търсената евтина сензация, сега общината ще загуби няколко десетки хиляди евро - пари за нощувки , хапване, пийване, гориво от местната бензиностанция.....да да да, заради 1-2 мин., слава на поредния идиот качил клип в нета как човек си разтоварва джета в морето.

Стига си се правил на треснат и ти. Ако заради такава глупост провалят състезанието, значи е целенасочено и тенденциозно. Виж на Google maps къде е рампата на пристанището и измери разстоянието до Перла, за да се успокоиш, че е 3 км. Ако няма вълнение, джетът развива 100 км/ч, т.е. за 2 минути покрива разстоянието. Ако има вълнение - за 5. Каква футболна драма, дами и господа, както се казва. Епохалното спортно мероприятие е провалено, защото кметът на курортния град не знае как се рпавят елементарни неща. Всъщност, много добре знае, но явно нагнетяват положението и ще искат нещо. Типично по гербаджийски - омажат се, а после реват за пари. Кой знае и от тази ситуация какво ще се опитат да откраднат.

Ама верно ли джета вдига 100 км /ч лелеле каква машина

Ми, джетовете като всяка морска техника са по имперската система, но километрите ги давам за такива умници като теб. Дължините са във футове, скоростите в мили в час, разстоянията и те. Моят на равно море вдига 66 мили максимално, защото нямам нерви да се разправям с турбо в морска техника, та е атмосферен. Тези с турбото, дето са средно 260 к.с. вдигат и над 80 мили на равно. 100 км/ч на око ги прави за около 3-4 секунди. А, ти като се рпавиш на майстор колко искаш да вдига? 200 ли? По вода - ха, ха. Това да не ти е състезателна лодка с 2000 к.с. двигател, бе...

Единственото евтино тук, сте вие ! :)

Антоне тъп ка*пут, дори и 50 км/ч да вдига, пак си сложи X2 на времето и пак нема да умрете от умора, всички тъпи батки напомпани и безмозъчни !

При 8% данък върху туристическата услуга, е твърде съмнително общината да загуби "десетки хиляди евро", пък дори и да се внесат всички данъци от престоя на "елитните състезатели".

А, бе, кви състезатели, бре? Нали съм ги гледал. Сутринта затикат да вържат на котви надуваемите глупости, после се повъртят около тях едни и същи обичайни заподозрени и това е. Излизат да си покажат джетовете, а го обявяват като национален шампионат. А най-смешното е, че туристите масово си стоят на Северния плаж, защото повемчето са организирани и са без коли, а пеша до Перла им е далече, та се въртят едни и същи гларуси пред едни и същи златки и това е. Типично българска дъблокопровинциална простащина е всичко, с тази особеност, че по морето още от соца всички простотии са на квадрат.

Ха, ха, всички се правят на луди, най-вече кметът. Състезанието било провалено... Давам безплатна консултация как да "спасят положението" - пускат джетовете от бетонната рампа в пристанището, а от нея по вода да перла е 2-3 минути. Тези съвсем са го ударили през просото с простотиите си.

Сериозно ли мсе проваля? Ако не се возят в "джиБ" няма да могат да се състезават? Който е над 45 годишен помни как се вкарваха лодки по 400 кила. И щом общината е спонсор, да беше организирала достъп с рампа, а не да разчита на благоволението на няк'ъв концесионер.

Концесионерът отвръща на удара... Може дори да е прав.

Голяма простотия селска. Един джет колко тежи бе. Можеш на ръка пре спокойно да си го додърпаш до водата, както е на колесара. Тези яките момченца и без това като гледам нищо не правят.

Ти идиот ли си? Джета и колесара отиват към 500 кила. това не е като да буташ кола по улицата. започвам истински да се замислям че сте бавноразвиващи се и по-добре че ходите гъм гърцията. 750 куб.см атв изпитва трудност особено с маневрирането в мекия пясък, ти ми говориш хора да бутат колесара през плажа. мъка мъка мъка ганьовска

прави се временна дървена настилка и 4 мъже като нищо могат да избутат - поне така наблюдавала в други страни. Ама нали, то мъже трябва да е - а не батки с фитнес мускули и големи стойки

И к'во от това бе, я ги виж тия "слаботелесните"... Или могат само във фитнеса да се правят на интересни. 2 часа работа за 5-6 човека по яки и то с почивките. Лигльовци.

Вижте сега, то вас човек ако ви слуша, може и на ръце да се извади дежътът и да се занесе от 200 метра. Върпосът не е какво може, щото то много неща могат да се направят, а как е правилното. Масовата мързелива практика е джетът да се вади на плажа на самоход. Принципът е прост - засилваш се от водата, на 10 метра от брега гасиш двигателя, за да не засмуче пясък от дъното в импелера и изскачаш на 10 метра навътре в пясъка като косатка. Ефектно е и ефективно. После с бутане по наклона го вкарваш вътре. Единствените условия са да си простак, да не си чел упътването към джета какво може и какво не може и да не ти пука, че дереш корпуса и натоварваш цялата конструкция по непредвиден начин. Иначе, после от пясъка можеш да намъкнеш джета върху колесара с лебетката му, но отново го дереш. Правилния вариант е колесарът да е във водата, където сжетът има плавучест, наместваш го на ръка върху колесара, връзваш го и го вадиш с колата. Обаче тогава си обикновен рибар, а не мутра, дето не му пука, че троши джет за 30 000, щото е голямата работа и догодина ще купи друг.

Е, точно това няма как да стане, особено пък изваждането от водата. Джетът е над 350 кг, колесарът още поне 100 и това нещо в мокър пясък няма вадене. То и на бетон пак на ръка не може, предвид наклона. При всички положения си трява кола, но то си е предвидено в Приморско къде се пуската и вадят както джетове, така и лодки.

Да бе да няма аре моля ти се. не се прави... Веднъж помогнах на един да си извади джетовете от водата на пясъка, беше си зор ама 2-мата се справихме...

За неразбралите да уточня, че джетски е точно толкова описателно като лодка - има лодки по 80 кг с 12 к.с. извънбордов двигател, има и едни други, дето се пускат и вадят с портален кран. Кой ви знае какви стоящи джетове сте вадили. Моят е триместен седящ и много добре знам колко тежи и, че на бетонната рампа е добре джипа да го вкюлчавам на ниските предавки, защото много добре се усеща какво има отзад под наклона. На моя само резервоарът му е 60 литра, а с колесара заедна тежат почти 600 кг. Това ако видя някой да го вади на ръка през пясък - евала.

И точно от там ли трябва да ги "вкарат" във водата бе джанъм?... :::))) Щот' морето е малко и подходящо място няма на километри от там... :::))) Ха, ха, ха... :::))) Дааа...!!!

Да направят от два метални "п" образби профили върху пясъка линия, и върху количка с колелца на пренасят джетовете от ръба на плажа до водата.

пълни глупости. В естония по плажна ивица се прави дървена настилка и джетовете върху ремаркета се вкарват във вода. Ама ремаркета се бутат ръчно. Ама местни батки как така ще бутат - направо в морето с джипа. Гази наред.

Да разбираме ли, че Общината организира нещо, което изначално нарушава закона? И когато законът се спазва, кмета реве! Освен това, нали в Приморско има яхтено пристанище. Там хората си вкарват и вадят лодките във водата. Оттам ще влязат джетовете в морето и ще отидат до мястото на състезанието.

Да, ама там кифлите от плажа, няма да им видят джиповете и джетовете, а това обезсмисля цялото начинание.

Е, да, и аз това повтарям от самото начало - като пускаш от пристанището си "обикновен рибар". Няма кой да те гледа къв си гъзар. Аз понеже съм зальохан, ползвам присанището или Дяволската река и после карам навътре в морето, за да не ме гледат, защото тези, които дават джетове под наем включват бавния режим, за да не се изтрепят наемателите и джетовете не вървят, а хората искат на карат "като онзи там". Затова сме се разбрали да не правим циркове пред клиентелата около коридорите. Ама то и без това вълни за скачане си има и на 4-5 км навътре, а там вече понякога излизат и делфините. Да се кара до плажа е или с цел да те види цялото село, или са дебелаците, дето след 5 минути каране са каталясали.

Тия пък! Не знаят ли, че за да се реши проблема просто трябва да се обадят на Него?... Смешна държава!!! Смешни управници!

Да би мирно седяло, не би чудо видяло. С една дума - хак им е.