”Кембридж Аналитика” изиграла ключова роля и за Брекзит

Компанията "Кембридж Аналитика" е изиграла "ключова роля" за гласуването в полза на Брекзит, твърди разобличителят Кристофър Уайли пред европейски медии.

Обратно в новината

Коментари - ”Кембридж Аналитика” изиграла ключова роля и за Брекзит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

избрал лично Цукърбърг при заявяване на негова фирма в борсова търговия. Например нито Гоогле , нито Аппле имат такава структура , те са "чисти акционерни дружества" контролирани заради структурата на собственост от акционерите и вътрешните органи на др-во. Докато Цукърбърг си е магнат , контролиращ всичко , подобно на "командитно др-во". Освен това вече заявил че отговорността лежи лично при него. А сега се прави на глух .

Можем да се нарадваме на неоспоримия юридически факт , тоест черно-на-бяло-вписаното в дружествените регистри , че Г-н Магнус Империатор Марк Ц. сам си е поел със всевъзможната задачата на фирменото му управление , интереси , разходи , върбовки , при"съединяване", може би и флотилия от Водки Флирт ? Кое знае ? Поне така ще си останат чисти ръце в "мингулинг" личните данни и предпочитания глобален мащаб крайни гласоподатели правителствата , възползващите се активно (дог-во поръчка) от услуга соц. проучване-Геймбук-телевизионна медиена кампагния . Така че , благодарим на ghost : Маркус Империус Цукърбърг !

Щом цялата помия се изсипи върху неговата част - работа готова .

Дами и Господа. Пред вас се развива Шоута на Века. А именно че Англия ще използва "руската намеса" за да анулира референдума за Брексита. Така хем ще получат от вече договореното от ЕС хем ще си останат в ЕС. И преди казвах и пак ще кажа...Англия НЯМА да излезе от ЕС! Само гледайте!!!

че КЕМБРИДЖ АНАЛИТИКА е руска компания... Много требе да се потрудиш, щото ВЕЧЕ ЕДИН ОПИТ ЗА РУСКА НАМЕСА пропадна в КАМАРАТА НА ОБЩИНИТЕ.. За едни 97 ЦЕНТА РУСКА НАМЕСА си спомни..

защо иран ,турция или китаи са срещу ,,феиса,, и ,,туитер,,...??? тогава на запад врещяха че не е ,,демократично,, да ги ,,спират,, в тези страни...!!! тези ,,платформи,, си свършиха работата за ,,цветните революции,,...!!! сега ,,същите,, демократи надигат вои срещу ,,тях,,...??? може би ги е страх ...от някоя ,,революция,, на европеиска земя...!!! ,,които нож вади...от нож...и т.н. ...,,!!!!

Kalin

Щом е така да се анулира избора на Тръмп,Мей и Брекзита.Всичко почва от начало и зад всичко стои дългата ръка на Москва.

да се стигне , защото по принцип социологически проучвания се правят винаги. Това се смята като нормално в правилата за поведение. Но има финансови аспекти , необсъждани в българския печат , както и обстановката , че са били заимствани данни на трети лица без тяхното знание . Първите искове срещу компания , фирмата на Цукърбърг вече са висящи в САЩ. Става въпрос за неотключване на значителни за фирмена политика деяния . В българското законодателство това вероятно щяло да се нарича нарушение на правата от трети свързани лица , или нещо подобно . Сиреч , непредизвестил , че това каквото правеха се направи ... но дали той бе длъжен да предупреди , друг въпрос .

Логично.

Ами сега Тереза, ами сега Борко....какво ще правим? Може би да ги отровим тези гнусни типове с нещо от британската "кухня" и да кажем, че Путин лично го е направил...мислете по-бързо, че времето не чака!

да се яви пред британската комисия за изясняването на обстоятелства около Брексит референдуум. Пари за реклама взема с удоволствие , но справка за дейността на негова фирма лично не дава . Оценка "много арогантен тип" заслужава ли той ?

техен приет парламентарен строй . А на Цукърбърг не му пука . Явно време е крайно узряло за повече регламентиране на тази сфера дейност. Въпреки всички въпроси свързани с свободата на израз .

избрал лично Цукърбърг при заявяване на негова фирма в борсова търговия. Например нито Гоогле , нито Аппле имат такава структура , те са "чисти акционерни дружества" контролирани заради структурата на собственост от акционерите и вътрешните органи на др-во. Докато Цукърбърг си е магнат , контролиращ всичко , подобно на "командитно др-во". Освен това вече заявил че отговорността лежи лично при него. А сега се прави на глух .

Веднага САЩ да наложат санкции на Великобритания за намеса в техните избори. ;) Освен това на британска фирма, "демократите" бяха поръчали да направят досие на Тръмп. Като добавим, че по време на кампанията всякакви политици от ЕС се изказваха срещу Тръмп, то трябва да наложат санкции и на други там. ;)

Трай, че и на нас ще наложат санкции заради пленелиевите хленчове срещу Тръмп!

Абе, гумен, ти помниш шест месеца и след това мътилка, а! Кой призоваваше с пяна на уста за брекзит? Борис Джонсън, бе гумен! Кой обвинява кеймбридж аналитика и подозира Русия за брекзита? Борис Джонсън, бе, гумен! Това вашето е шизофрения или тежка амнезия.

Ааааааа сдухахте ли се? Рашаните се насраха от поста ми, гръмовно! Поста ми не призовава за противообществени прояви, защото "обявяването на война" е единствено от компетентността на британския парламент /неграмотниците не знаят, разбира се и напълниха гащите/... Аз пиша:"ако това е вярно" А вярно ли е не е ли вярно решават само английските депутати... Драги Дир.бг не се тормозете подстрекаването на Брекзит свърши. вече е изобличена почтенността на референдума и Брекзит не трябва да има. След такава новина "бедните" англичани ще си останат бедни англичани. Още повече бедните руснаци ще си останат бедни руснаци, защото войните са за разкош на богатите, които разкарват бедните да мрат по бойните полета. Иначе ако е налице руска враждебност, определено трябва цялото руско посолство да бъде изгонено от всички европейски държави.

воя на любимата ти ТЕРЕЗКА и БОРИСЧОТО И, че Русия им е докарала Брекзита? Забрави ли как в ИНГИЛИЗКИО ПАРЛАМЕНТ вдигаха скандал на FB, че им е дал данни за руски пари в размер на 97 ЦЕНТА... Щото само толкоз от Русия са засекли по време на Брекзита.. П.П. - прочети си пак за РИЦИНОВАТА АФЕРА в Лондон и "агентите" на Садам.. Да налучкаш малцие поне ИСТИНА.. За ингилизките дупетати.. Я по-добре се заври на кучето в г... И се скрий с лозунгите си..

Последно! Путин и Русия ли са виновни или англичаните от "Кембридж Аналитика". Ако се окаже, че е второто, онова нещо Тереза Мей ще се извинили за глупостите, които надрънка? Преди 1989 най-омразно ми беше, че ме лъжат елементарно, затова като падна Тошко се радвах. Оказва се, че радостта ми е била напразна. Западната пропаганда бие и Работническо дело от 65-та!

Мен това защо трябва да ме интересува? На Борис Джонсън кой му плати автобуса със стикерите как губят милиони на ден от ЕС - Кеймбридж Аналитика ли? И защо трябва да ми пука как мрат директорите на тази фирма в страни от третия свят? Още нещо от типа "ама що от тая фирма бият негрите/китайците/циганите/гладуващите деца в Африка" няма ли някой да "изнесе"? То още малко ще изкарате тази фирма виновна и за войната в Сирия, за бунтовниците в Йордания и за всички цунамита в Япония.

Защо вярвате на всички тези глупости. Размърдайте си мозъка. Нали старците и провинцията решиха вота. Ами това са точно средите на които няма как да им повлияе Аналитика. Медиите вече преливат от глупости. Важно е всяка минута да се пише нещо, хората да четат и цъкат

- предшественикът му е "умрял при неясни обстоятелства в хотелската си стая в Найроби: От Новичок или Казачок или Америкачок?

След като Джонсън и Мей са свързани с К. Аналитика и са спечелили с нейна помощ. Връзката с Новичок в Найроби води до връзка на Мей със Скрипал.

Най-вероятно от африкански нож или африканска тояга. Те там много не си падат по високотехнологичните отрови.

"Сигурен" да се замени с "Висока степен на вероятност"! Новия израз, ще доведе до съответните солидарни, бързи и безапелационни действия на "развитите" демокрации със съответните дипломатически ходове- "изгонване на определен брой дипломати"! Оставка на Тръмп , Тереза и разследване на тяхното избиране под прякото наблюдение на Китай, Русия, Индия Турция и Иран!

И сега да вярваме ли за Срипал на Англичаните? - Или остават в ЕС или никаква продпрепа за тях....

Ето ви демокрация по Западен образец! Същите са като всички други...Путин, Ким, Ердоган, Боце и прочие...но методите им са много по финни и скрити. Но от време на време излизат на яве което ви дава възможност да видите как всъщност действа западната "демокрация"..тоест с подмолни и скрити манипулации за подминат бариерите заложени в техните конституции и закони. НЯМА РАЗЛИКА между Запад и Изток в това което правят...разликата е само в подходите! В България лобирането е незаконно и се казва корупция. В САЩ лобирането е законно и за това не се казва корупция, резултата е че България е корумпирана държава а САЩ не е.

Просто прекрасно! В статията виждаме основните манипулатори на европейското обществено мнение - френските "Либерасион", "Монд", германския "Велт", испанския "Паис" и италианския "Република".... Разбира се, ако говорим за България, трябва да споменем всички, които постоянно ги цитират без да се замислят..но ние си ги знаем, нали така?

Много точно казано...

Сал ватниците свободни и просветени - Киселюв и Соловюв им сипват редовно в копанките истини и умствени проблясъци.

Използването на соц. мрежите за предопределяне на избори е аналогично престъпление, както закупуването на гласове и трябва да се криминализира.

Аре стига идиотии! Какво незаконно са направили от Кеймбридж Аналитика? Що не кажете - това е незаконно, онова е незаконно? Ами купили били данни от Фейсбук - че това е нормална маркетингова практика, прилагана от много маркетингови компании. Имали пари - купили. Ми нали точно същите данни са били използвани от компанията, когато е изпълнявала и поръчките на Държавния департамент на САЩ - друг официален неин клиент. Ама повлияли били на изборите или на Брекзита - ми могли - повлияли. Това правят всички ПР и рекламни агенции. То, така погледнато, самото "разобличаване" на Кеймбридж аналитика, погледнато от всякъде е ПР-акция за оплюване на Тръмп и Брекзит.

Ако Хилъри Клинтън и противниците на Брекзит бяха използвали "Кембридж Аналитика" за да спечелят, дали някой щеше да обяви това за нередно? Само питам де. хахахаха

Ако Великобритания иска да стане напълно за смях, много е близка до това, ама много!

Да!

Сигурен бях че така ще го изкарат. Сега остава да "намерят" и руската връзка.

loyola

Добре, значи се оказа, че не е Путин? Ами тогава всички гонения на дипломати и санкции са били неоснователни? Кой ще плати сега загубите на двете страни?

Пак либерални глупостевици на килограм. Виновни са още, изънземните, световното по футбол проведеное в Южна Африка и всички гибони по всички земни кълбета. Болшеивките либерали направо изкопаха дъното ссъс склаъпените си внушения. :-D

Глупости всичко е ясно и нагласено още преди 4-5 години. А и на ингилизите им писна от навлеци. ЕС вече е бита карта.

такива да ги нямаме. Всички знаят, че Путил лично организира Брекзита...

ние мислещите варналии смятаме че вотат от брекзит трябва да се уважи. също така скоро ще предложим излизането на варна от българя защото ние тук сме на светлини години от провинцията хаха!!

И най-вече сте пристанище на Шумен и руски град!

Следващи стъпки в ПРАВИЛНАТА посока: 1. Кеймбриджките аналитици ще се окажат агенти на Кремъл. 2. Всички руски дипломати ще бъдат изгонени от острова, щото Кремъл С ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТ е виновен за вота на британците. 3. Мей и Джонсън ще призоват цял свят да обяви война на Русия, защото Русия уредила брекзита. 4. Всички ще забравят кои британски политици призоваваха за положителен вот на референдума (Мей и Джонсън).

За или против дадена платформа е много крайно, но за съжаление именно действията на тези компании позволява определна група политици манипулатори да определят съдбата на цели държави. И това се получава не поради промяната на мисленето на осъзнатите граждани, а от промиването на мозъците на слабо-развитите ментално индивиди. И така се получава омагьосания кръг на демокрацията - малоумните да определят съдбата на всички. Не ме съдете за мнението ми, но колкото и да бъдем добронамрени все пак развитието на индивидите не е еднакво, нито ментално нито физически. Това пък му е и хубавото на този живот.... винаги може да те изненада... кога приятно, кога не толкова.

В България дават по 50 лв. за глас , А на запад ги цакат за без пари !

Аз пък си живея прекрасно без клюкарници като Фейбук, Туитър и тем подобни измишльотини за наивници!

А форумите не пропущаш, каква е разликата?