Скандал на пленума на БСП заради Народния съд

Голям скандал се е разразил на заседанието на днешния пленум на БСП заради партийната позицията, от която беше изтрито скандалното изречение за Народния съд.

Обратно в новината

Коментари - Скандал на пленума на БСП заради Народния съд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"ТЕ заявили, че когато в управляващата партия има трус и БСП набира сила, винаги се намира някой отвътре, който да направи скандал в тяхна полза" ЗАЩО КОМУНИСТИТЕ СИ МИСЛЯТ, че НАБИРАТ СИЛА? ПРАВЯТ СИ УСТАТА ПАК ДА УПРАВЛЯВАТ ЛИ? СМЯХ! НЕ РАБРАХТЕ ЛИ БЕ? НИКОГА НЯМА ДА УПРАВЛЯВАТЕ

Създадените след 10 ноември нагло престъпни групировки маскирани като партии ударно ограбват народа БЪлгарски с десетки билиони живи левове годишно..

БСП има нужда да изгони нагли престъпници участващи в ограбването и ликвидация на БЪлгарския народ преди и след 10 ноември 1989.

Това е било комунистически терор - нито съд, нито народен.

Защо се карат и защо изобщо коментират Народния съд тези социалисти. Нали са социалисти и уж са се разграничили от комунизма. Нали непрекъснато квичат,че нямат нищо общо с тоталитарния режим забранен със закон от 2000 година.Нали уж са реформирана модерна лява партия. А ходят да се кланят на паметника на Тодор Живков,поднасят цветя на паметника на Съветската армия-окупатор, късат и палят знамена на ЕС в присъствието на президента Радев на яз.Копринка.

Другари, истинският комунист знае, че Партията е права даже и когато съгреши и за нищо не е виновна. Вън враговете с партиен билет!

Както се очертава БСП е най-добрия скандалопроизводител в България! През ден скандал, през ден скандал! Поне да имаше за кокво! "Движението е всичко, крайната цел е нищо"! Това е основният лозунг на една формация, която нито е българска, нито е социалистическа, нито е партия, а сборище от "елита" на 80 процентните!

Сульо си се родил и такъв ще си останеш

Народният съд е акт на насилие - това е достатъчно никой да не го споменава като необходим. Спрете да се обиждате и се научете да живеете заедно, без крайни изказваниия. Вече три поредни избора ГЕРБ печелят - замислете се от БСП, правите едно и също и очаквате различен резултат - заемете проевропейска позиция и ще вземете власта - пазарите на бизнеса е Европа а не Русия!

Със тази проруска позиция БСП в момента изглеждат като предатели на България

kerelov@poshta.net

Това "като" само за да стане изречение ли се използва в случая? Всички проруски настроени са комунисти, предатели на България, българофоби.

три поредни избора ГЕРБ печелят чрез подправяне на протоколи и фалшификации

да четете преди да давате "авторитетни" мнения. Народният съд е създаден в съответствие с решението на Ялтенската конференция от февруари 1945г., да бъдат привлечени под съдебна отговорност военно-престъпниците от Втората световна война и съобразно решенията на Берлинската среща на САЩ, Великобритания и СССР от 2 август 1945г., както и с Решението на САЩ, Великобритания, СССР и Франция от 8 август 1945г.

Т. н. народен съд осъжда и избива хиляди далеч преди август 1945г! Боклук си!

Първият свободно избран президент на България, г-н Жельо Желев, много ясно и задълбочено е описал в книгата си "Фашизмът", що е фашизъм и тоталитарна държава! От този забележителен, научно обоснован труд, става съвсем ясно, че по същество, между фашизма и комунизма, като практика, няма почти никаква разлика! Именно поради този натрапваш се извод, комунистите инкриминираха и забраниха тази книга, която официално разобличаваше техните изконни врагове - фашистите! С което на практика признаха, че и те са такива (фашисти!)! Така че този спор е безсмислен. Фашисти - комунисти - едно и също! Системи подтискащи и тероризиращи отделната личност и лишаващи я от свобода и право на избор!

Естествено - ни дума за народните съдилища в цяла Европа или за реално избитата интелигенция у нас в годините на терора през 1923-1944 г. Това не е история, това е поредното фашистко убийство, този път - на историята. Впрочем, ако обзетите от еуфорична страст да покажат "истината" искаха наистина това, те биха могли да включат в учебната програма някои данни от документите на Народния съд, които впрочем от 2014 г. са със свободен достъп на сайта link/narodensud на Държавната агенция "Архиви". Така учениците щяха да научат например, че за главата на известната партизанка Вела Пеева и нейните двама другари фашистката власт е платила на петима убийци 150 хил. лв. Можеха да прочетат да речем в сведение от 7 март 1945 г., че от 1941 до 1944 г. за залавяне и избиване на партизани МВР е раздало 196,8 млн. лв. За ликвидирането (без съд и присъда и на заловените живи) на 144-ма партизани от отряда "Антон Иванов" например са платени на убийците от Втора дивизионна рота 7,2 млн. лв. Колкото до "жертвите" на Народния съд, в "Черно на бяло" преди време публикувахме документи от Държавния архив с автентична справка: общо 10 919 подсъдими, от тях осъдени на смърт 2618, реално изпълнени смъртни присъди - 1046, оправдани - 1485.

vasil

По тия сметки на 1ч72 осъдени на смърт от Н.съд присъдите не са изпълнени с решение на съда От тях на стотина присъдите са заменени със затвор. Остават към 1370 души.Те са явно осъдените задочно. Част от тях(каква?)са успели да избягат в чужбина. Останалите,обаче,са убити преди това.За доста от тях се е знаело-т.е.съдени са вече мъртви хора. Мъртви или забегнали-смъртната присъда е била придружена с КОНФИСКАЦИЯ НА ЦЯЛОТО ИМУЩЕСТВО -:т.е. наказвано е цялото семейство на осъдения.

Историята е такава каквато е независимо дали ви харесва или не. Ако не ви харесва това, което е станало преди 73 години ( много от вас не са били родени ) не означава,че това не се е случвало и вие трябва да го отричате. Минусите които поставяте са само за самите вас,

Едните избивали терористи, другите (червени) избивали интелектуалци и напредничави хора.

скандалът трябва да е международен за опитите да бъде реабилитиран фашизма.

Без да съзнават, 110 депутати от парламентарното мнозинство върнаха България сред т.нар. вражески страни по чл. 53 от Устава на ООН ( Адвокат Шейтанов)

За изборни списъци ли се карат? Нещо май....

Да, за предсрочните парламентарни избори през 2018-та.

vasil

Ако изобщо има такива избори,това не зависи от БСП,а от Доган.

те двамата с Бойко са големи приятели, но не го афишират публично.

Янаки отдавна е преминал на другия полюс. Преди години работеше за Костов, силен подръжник на Бойко още от времето когато беше сектетар на МВР

Сънуваш разпада на БСП

шайка бедни простаци-това е бил народния съд...

Какъв скандал? Какви пет лева? Янаки Стоилов е абсолютно прав! Наистина е необяснимо, защо са махнали въпросният текст от декларацията си? Какво ги е притеснило? Нали някой трябва да носи отговорност за всички зверства през периода 1941-1944 година. Още повече, че има изрично изискване на съюзниците за това, което е регламентирано с международни договори и конвенции! Още повече, че има контролен съвет от представители на съюзниците в София, който следи дейността на Народният съд! Много от смъртните присъди, са заменени със срокове затвор, а от присъдените срокове затвор, почти никой не е излежал цялата си присъда, поради амнистии. Изпълнените смъртни присъди в България са минимален брой и са били за изключителни зверства. Седнали БСП да се притесняват! За какво?!

vasil

Изпълнени са около 2500 смъртни присъди,със срокове затвор са заменени около 100 или 4%.Много ли са,малко ли...

Това са глупости! Защо не сложиш още някоя нула? Знам, че много ви се иска да изкарате убийците, невинни ангели, но просто няма как да стане!

Е ЗАВЪРШИЛ ЛОВЕШКАТА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ, която е люпилня на ЦАРИСТИ. Нейни кадри освен АСПАРУХОВ са и ДЯНКОВ, ЦЕЦКА ЦАЧЕВА , АТАНАС ТИЛЕВ, ОГНЯН ДОЙНОВ, НОРА АНАНИЕВА .....

ЧАВДАРЦИ СА РОЖБА НА ГЕШЕВ ! От 1956 година тези АПРИЛСКИ БОКЛУЦИ не са изпускали нластта. Сред тях бе не само ЯНКО , но и ДМИТРИЙ СТАНИШЕВ. ВРЕМЕ Е БСП ДА ИЗЧИСТИ ЧАВДАРЦИ И ЧЕНГЕТАТА ОТ РЕДИЦИТЕ СИ! ТЕ СА ПЕТАТА КОЛОНА НА ПАРАЛЕЛНАТА ДЪРЖАВА КОЯТО УНИЩОЖИ БЪЛГАРИЯ! ЗА ТЯХ НАРОДЕН СЪД!

ЕЕЕЕЕХ ТОЛКОВА ВИ СЕ ЩЕ ДА ПИШЕТЕ НЕЩО ПРОТИВ БСП ИИИ КОЕ МУ Е СКАНДАЛА ????????? ИЛИ ТАКА ВИ Е НАЙ ДОБРЕ НЕКА ХОРАТА ДА СИ МИСЛЯТ ЛОШО ЗА БСП ЧЕ ИМА СКАНДАЛИ ПРИ ТЯХ - ИМА МНЕНИЯ НЕ Е КАТО В ГЕРБ ДА КАЗВА ЕДИН А ДРУГИТЕ ДА МУ РЪКОПЛЯСКАТ

Не че и другите са по-различни там в ръководството на БСП, наследници на престъпниците-рецидивисти и българоубийци от ръководството на БКП, но този Янаки Стоилов, ученик на мръсника Лилов се оказа наистина по-голям боклук отколкото се представяше. И това се разбра когато научихме, че онзи бивш прокурор и дерибей, дето скоро влезе в затвора защото е напил едно малолетно момиче за да прави секс с него бил много близък точно с Янаки Стоилов.

Неконституционност и нелигитимност на "Наредба-закон за съдене от Народен съд" в противоречие с действащата Търновската конституция. Георги Димитров нарежда от Москва: Никой не трябва да бъде оправдан, И никакви съображения за хуманност и милосърдие не трябва да играят каквато и да е роля. Скалъпени процеси и нарушения на Наказателния кодекс. Народният съд узаконява и вече извършени политически убийства. С Решение 4/1998 Конституционният съд приема, че Народният не е съдът, съществуващ и действащ към онзи момент като част от правосъдната система на държавата, а е един извънреден съд с определени по време правомощия. Така издадените присъди не могат да се окачествят като съдебни актове. Това веднага отхвърля една от тезите на комунистите, че сред многото невинни жертви на Народния съд е имало и виновни лица. С други думи, няма осъдени от т.н. Народен съд и няма доказани престъпления. Има само невинни жертви, някои от които са разстреляни, а други са измъчвани в комунистическите лагери и затвори. И всичко това се извършва под непосредствения диктат на окупаторите от СССР, защото не може да се говори за независим съд в една окупирана държава. Но основната вина е на партията на българските комунисти, главен организатор и извършител на този погром, която е една от причините за обявяването й за престъпна организация съгласно действащия ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН, Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г.

Нищо ново при тези на Посрано-20, тези са тотално засрали се и деградирали. Отсега нататък все така ще е, не че и досега бяха различни, но криеха истинските си лица много старателно, като всяка мафия и всички алчни и безскрупулни лицемери! Социалисти били, а? Били загрижени за хората и социално слабите:) Да ги виждате и чувате да разискват така ревностно и ангажирано за хората и идеите си?

За каква Търновската конституция приказваш. Когато са наредили великите сили и то на победена България, в национална катастрофа, със срокове и наблюдение нищо друго не действа.

Наследниците на наглите фашисти, последните избили ХИЛЯДИ българи, между които много поети, писатели, интелигенция и социално ориентирани българи, място не могат да си намерят, че комунистите им го върнаха след 9-ти и им ибаха мамата както подобава. Квичете, квичете - колелото се върти. Ако се върнете в Историята ще видите, че периодично алчните нагли егоисти са действали към народа с насилие и подле народът им е търкалял главите. Колелото пак ще се завърти и главите ви пак ще хвърчат, диви фашисти - а това не зависи от силата на квиченето ви тук.

така , поквичи си поквичи си...прасе червено да ти олекне малко ...

живее в паралелна реалност (или е изключително тъп)

Може ли няколко имена? Вапцаров от тях ли е, или той беше по-рано?

Нищо особенно в БСП/БЪЛГАРСКАТА СКАНДАЛДЖИЙСКА ПАРТИЯ/.Това е правилната линия на сто годишната партия зачената със скандали още в лозето на Габровски през 1891 г. Цялата история на тази партия е кървава и скандална.Нищо различно в манталитета на старите комунисти и сегашните неокомунисти.

В тази партия все още има нелегално движение и само остриетата му се показват. Какво се прави на ужилен Аспарухов, като тези слухове са известни и в най-затънтената паланка? Другарят Борисов е партиен кадър, но някой е подценил егото му.

"човечните" комунисти/бивши и сегашни/ към невинно избитите без съд и присъда по долища , гори и пущинаци из България на хиляди невинни българи,ЧЕРВЕНИ ЧОВЕКОНЕНАВИСТНИЦИ,ще чакате обединение и помирение на... куково лято.Никаква прошка за такива като вас. Честно казано мислех Янаки за по-умерен и разсъдлив,но сега разбирам колко скрит злобар сталинист е бил.

Другарю Стоилов, по никакъв начин да не сте посмели да клатита стола на Курнелата! Тя е гарант, че БСП никога повече няма да види власт!!!!!!!!

Изобщо не ме интересува пленума на някаква партия пък и била тя втората по големина.За другото мълчите,за него ще узнаем пак от чуждите медии,а именно какви точно уговорки са правени и коя банка ще застане зад Гинка,и дали след тази продажба правителството ще защити държавния интерес по делото с ЧЕЗ или ще го проспим нарочно като делото с руснаците за Белене.Защото по делото с Атомекспортстрой Бойко и дружина се кълняха ,че ще го спечелим даже и на печалба щяхме да сме пък какво се оказа.

Чудя се на някои тролове, че се кефят за "големия скандал". Тия неща са нещо нормално за БСП, защото не са партия от мишоци, а хората си имат мнение и си го отстояват. Най-лесно е да се лейзиш като Цветанов - г-н Борисов е такъв, онакъв, велик водач и т.н..... лазене, лазене. Затова герберите не са партия с някакви позиции или идеали, а банда събрала се да краде и лапа.

Необходимо за благото на България е изтребването на цялата червена гад и всички нейни крадливи творения - БСП, ГРОБ, ДПС и т.н.!

Другаря Стоилов прекалено теоретизира.

Просто не е истина какъв боклук има около нас. И това се все хора уж завършили висше ( ако може да се броят и партийните школи за такова), имат претенции за политици и общественици, показват ги по телевизията, дават съвети и т.н. УЖАС!

не разбраха, че няма разлика между фашистките и комунистическите изроди-убийци!

онова на което комунделите му викат фашизъм, е германска националсоциалистическа работническа партия!

Не може да има помирение, докато БСП/БКП не осъзнаят, ЧЕ отдавна са в историята със злокобните си изяви по време на Втората СВ, с антиправителствените, терористични действия, про съветската си ориентация, Петата колона на путлер в България и с постоянните си действия за компрометиране на действията на правителствата на ББ. До сега са само три, НО няма да се изненадам ако станат 4 и дори повече.

...ти не си "лоялен",а оЯден ЛАЙНЯНЕН!!!!! ПЕДЕРАСТ....

Нещо на цепене отиват нещата, а товарищи? Щото вий много обичате, когато някой ви нацепи задната врата, по джендърски ви идва...

За какви скандали говорите.Един казал какво мисли друг отговорил скандала готов . Аз мисля да сте малко по въздържани в приказките . После се чудите защо ви се присмиват.Я се вземайте в ръце и почвайте да работите или да ви сменяме

Колко удобно медиите ни занимавате с кой какво казал, след като го нищихте цяла седмица. Това ли е важната тема на България днес?! Вчера получихме отговор на въпроса КОЙ, но да, сега не сме 2013 :) Всички удобно мълчите и всичко си ни е супер.

И като си номисля че гласувах за тези калпазани... ина втория тур гласувах за радев...? Те не са виновни, явно проблемът е голям...североизточен

Като го писа това, носът ти с колко порастна.

история за исторически неграмотното БСПарско ръководство. Списъкът на обвиняемите в така наречения "Народен съд" е изготвен от съветското разузнаване още преди девети септември 1944 г. Това е така наречената българска Катинска гора. Когато на един народ избиеш елита на неговата интелигенция, този народ можеш по - лесно да го управляваш. Обвиняемите са откарани през октомври 1944 г. в Москва, където са изтезавани в продължение на три месеца, за да кажат какво знаят за пакта Молотов - Рибентроп. След това са върнати в България, за да бъдат разтреляни. Когато одобряваш едно престъпление ставаш самия престъпник.

че одобряваш престъпленията на фашизма?

а ти оправдаваш престъпленията на сталиновите слуги след 1944г, нали?

Тебе ако те пречукат това няма да е престъпление. Просто Земята и обществото ще се отърве от един изостанал ( ПО СОБСТВЕНА ВИНА) индивид без който светът около нас ще бъде много по-добър и красив.

vasil

Същото е било и в Литва,Латвия и Естония през 1940 след влизането на Червената армия.Убивани и депортирани в Сибир са реални или ПОТЕНЦИАЛНИ противници или просто хора с ЕСТЕСТВЕН авторитет в средата си.

vasil

...В смисъл,че това става близо година ПРЕДИ Райхът да нападне СССР,а не е следствие на последиците от войната.

Думата "скандал" сякаш стана ключова за българската политика. Да се хващат за доказани исторически факти е излишно и говори за непознаване на историята. Да отричат нещо, казано от екрана /лично слушах хвалбите на Аспарухов, че той е открил Борисов и народната любов показва, че не е сгрешил в избора/. Вместо да чертаят стратегии и да търсят кардинални промени, така нужни на страната, те се занимават със себе си. ГЕРБ е партия, съставена от любители, води към задънена улица и трябва да бъде отхвърлена. БСП не се държат като алтернатива, а се занимават с дребнотемие. Так ли ще спечелят избирателите? Накъде вървим?

Какво друго може да е в БСП/Българска скандалджийска партия/.Със скандали е създадена още в лозето на Габровски през 1891 г.,цялата им история е скандална и продължават да са скандални и в днешно време.Нищо ново под слънцето...пардон под сърпа и чука.

Дори и да е така, няма друга, по-добра. ГЕРБ е повторение на същия модел, даже по-зле - не е демократична, а лидерска. Сега чета биографията на един царски генерал и му се възхищавам - подготовка, класа, широка култура, която не може да се открие в нито един съвременен български политик. Не е осъден от Народния Съд, значи все пак е имало и справедливи оценки.

Тука разни откачалки още се делят на комуняги и фашаги,докато нпо джендъра и бхк швестера беснят над бащино му огнище и му отвличат чедата за третополови еничари!

Докато 90% от населението на България е бедно, винаги ще има голяма вероятност за нов Народен съд, където ще бъдат изправяни новите капиталисти, бивши и настоящи комунисти.

Народния Съд е много -Хубаво нещо и е трябвало повече да почисти населението от боклуци ! Но някой ги е спрял ! Скандал ,това е много силно ,просто са си казали някой остри думи заради приказката на Жаблянов !

Жалко, че сме те пропуснали за да те "прочистим" и теб. Но споко, никога не е късно!

между БСП и ГЕРБ, а е отмъщението на ГЕРБ заради Главчев! БСПто смъкна ГЕРБаджията Главчев от председателския стол на НС, а в замяна и за отмъщение ГЕБРаджиите смъкнаха БСПара Жаблянов от зам. председателския стол на НС! Уж танто за танто, но май е танто за кукуригу!

Партизаните са били шепа криминално проявени типове в момента братя Галиви патицата крокодила и други сега са партизани

Престъпници са тогавашно царско правителство, което е присъединява България към ненацистка Германия. Което води до поредната национална катастрофа. Партизаните са се борили точно срещу това.

Понеже България е имала голям шанс срещу нацистка Германия, която е чакала на Дунав.

Или сте с нас, или сте против нас и във военни действия ще измрат половината население, а останалото ще бъде поробен по конц. лагери. Ти кое би избрал, да станеш с тях и да не пролееш една капка кръв на собствения си народ, или да потъне всичко в кръв, за да получиш потупване по рамото от чуждите си господари?

Прочетете историята!!! -Да ние се включваме в Тристранния пакт, но защо? -Защото ако не сме се били включили в него щяхме да споделим съдбата на Югославия и Гърция. По този начин Царя спасява България! -Бихте ли казали каква армия сме пратили да се бие на страната на Германия със СССР? Отговора е никаква, ние не сме пратили никакви войски да се бият на страната на Германия. Германия превзема Югославия и ни дава Македония като ние само я администрираме, същото става и с Гърция. За разлика от Румъния ние не пращаме войски да се бият със СССР, затова и след ВСВ не са удовлетворени никакви териториални претенции на Румъния към България. -Знаете ли, кой е най-големия национален предател? -Това е Георги Димитров, който не само дава Западните покрайнини на Югославия, но и принудително македонизира населението от тези територии! -Кой е другия национален предател? - Това е Тодор Живков с желанието си да станем една от републиките на СССР.

ТИ ДА СИ ЧЕЛ НЕЩО ЗА ПАКТА МОЛОТОВ-РИБЕНТРОП,

Трудно ми е да разбера кой е виновен , но този е прав Бриго Аспарухов избра Мутрата Борисов и помогна да станат Партия ! Фондация Ханс Зайдел ги пое по нататък и ги рекламира пред Държавния Департамент на САЩ и те до ден днешен ги Назначават за Управляващи България ! Така че Бригадир Аспарухов да излезе пред Българския Народ и да се извини за смъртната грешка която направи !

Какви са тези ''пленуми'' на които се вземат и решения касаещи България? Тези от БСП никога не са били партия.

Тези наистина мислят, че това е било добро дело. Както избиването на партизани и ремсисти НАРЕД е неприемливо. Така и масовото избиване на хора след 9 септември 1944г е не по-малка простотия. Наистина докато не го разберат и искренно осъдят, ще си стоят в опозиция. А дотогава други бивши техни другари ще управляват под името БСП2 (ГЕРБ).

Историята доказва, че Народния съд е бил едно добро дело.

Това е вашата история.Историята на КГБ и ДС.

То и затова БКП и КГБ и КПСС вече са в историята. Тя поглъща неспособните явления и осатават само истински ценностните. ;)

Или ги дръж далеч едно от друго, или не очаквай да оцелеят и двете. Въпреки воя на толерастите, имайте разум!

ВСИЧКИ КОМУНЯГИ СА ИДИОТИ. ДОКАЗАНО.

Всички капиталисти са идиоти. Доказано.

Има ли други, дето не са?

Доколкото разбирам от соросоидните коментари тук, преди 9-ти са избивали комунисти и партизани, защото те са виновни за Нар.съд след 9-ти! Нещо сте си сбъркали логиката!

vasil

Много просто. Комунистите през 1923-1944 са убивали.По всякакви начини.Често са рязали глави.Повечето им жертви са цивилни,мъже и жени,заможни или не.Непълнолетни-също.

просто са нямали право на избор? Съдейки по днешния капитализъм, твърде хуманни са били.

Срамиш името на Пасий Хилендарски тогава не е имало комунизъм.