Съветът за сигурност на ООН гласува 3 резолюции за Сирия

Три резолюции гласува снощи Съветът за сигурност на ООН. Русия наложи вето на проекторезолюцията на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Съветът за сигурност на ООН гласува 3 резолюции за Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато една организация е със седалище Вашингтон или Лондон, то тя не е международна, не е независима и не може да бъде меродавна. Сирийците когато са участвали в съдаването на тази организация, не са и преполагали в раждането на какъв "Франкенщайн" действително участват.

ООН е един бардак от кукли на конци.

че краварите няма да унищожат Сирия. Руснаците ще ги изпреварят.

"ОЗХО може само да потвърждава или опровергава използването на химически оръжия, без да идентифицира извършителите." Демек, ако има хлор - ще кажат, че е хлор. Но той може да е използван от самите джихадисти, които обаче обвиняват Асад. Какъв е тук смисъла от проверка тогава????????????

Същото важи и за Солсбъри. Т.анр. новичок може да е произведен и донесен от Украйна. Какво ще проверява ОЗХО тогава?

Какъв е смисълът от всякакви организации и съюзи, като те не действат? Като започнем от ООН, та надолу по веригата?

Действат но само в някои случаи...

само в случаите, когато става въпрос за "Защита господарските интереси на Запада"! Такава е колониалната политика на Сащ/Нато, Англия, Франция, Германия... Иначе, на Света е нужна нова организация/ООН, която да се опира и се ръководи от Всемирните Закони на Съществуванието, Истината и Справедливостта! Ама, дали това ще се случи... и кога ... никой не знае и не може да каже, за съжаление!

Руснаците няма да позволят на краварите да унищожат още една държава както стана с Либия. Точка. Игрите свършиха ...

Абе пич Сирия вече е много по зле от Либия!! Боже колко сте тъпи!! То в Сирия остана ли камък върху камък?? Някой да е бомбардирал Либия 4-5 години?? както прави Асад със своите съграждани??

Той лично ли бомбандира собствения си народ или е пратил жена си?

Всички чакаме ОЗХО да отидат в Сирия!! И тогава ще почне руският цирк!!

О повелителю на бъдещето! Да се слави името ти! Айде обратно в стаята за преглед!

Постоянният представител на Великобритания Карън Пиърс заяви, че "ОЗХО няма правомощията да идентифицира извършителите на химически атаки, поради което такива нападения остават безнаказани". Бих искал да знам дали това важи и за бъдещият доклад на ОЗХО за случая Скрипал в Англия?????

Ами отговори си сам!! То е написано. Сега ако те имат с нещо да сравнят пробите от Солсбъри, могат да кажат от къде е дошло или къде е произведено. Но едва ли ще посочат виновен в случая!! Не е тяхна работа.

Това че не са ходили до там е без значение. По еко е!

Могат да го произведат около 20 страни, включително и англия.

предполагаемата хим.атака бе на 7.04 .2018 .защо на 8.04 ОЗХО не отиде на мястото да разследва ? защото знаят ,че това е план на пентагона ,както разсипаха ирак ги много други държави ,непослушни към сащ.

Как да отидат до там, като Русия и Сирия няма да ги допуснат?? Как да отидат във военна зона?? То да не става по желание бе?? Там където е паднала бомбата е обградено от сирийските войски!! Как ОЗХО да минат през тях?? Къде да кацнат в Сирия??

Пак омешА фантазиите на болния ти мозък с действителността или може би идваш от бъдещето?

да слязат с хеликоптери, бре!Да обявят на целия свят , че в еди колко сии часа ще са там и да видим дали някой ще посмее да ги пипне? Американезите да насочат всички сателити и камери на дронове в тоя час натам и да видим...? Аз ли да ви уча?

Като лъжете вярвате ли си сами или броите какво са ви платили????? Ама ''белите каски'' могат безпрепятствено да си правят филмовите продукции във военната зона ??????

Обградено от сирийски войски? Асад по своите войски ли е използвал хим. оръжия?

Американските подлоги и тук се подложиха вярвайки си че хората продължават да вярват на някакви измисленоразширяващи се ''международни'' организации които не веднъж доказват с действията си че са напълно безполезни, лицемерни и меркантилни но не и работоспособни реално...

Разследването на ОЗХО ще е "ялова работа". Въпроса не е дали има отровени хора и следи от Хлор, а КОЙ, при какви обстоятелства и как употреби този отровен газ. В деня, който стана инцидента града беше подложен на масов артилерийски огън, след отказа на джихадистите да напуснат града. И в тази мътна обстановка обявиха за "химическият инцидент" и излязоха клиповете.

Няма никакви джихадисти, има само сунити които са граждани на Сирия!! И Асад избива сунитите, тъй като са му врагове!! И са 80% от народа на Сирия!!

щом Дума е пълен само със мирни и цивилни граждани, войските на Асад просто не влязат в града и да ги избият, а пукат с артилерия по града?И това близо 2 месеца!

И осама няма и хим атака няма. Това е известно вече. А забравих че господаря ти уби осем пъти настоящия предводител на сунитите или ал кайда беше вече не помня и не смее да го убие девети път щото бил само с девет живота.

Тези, които избиват хора само заради произхода им и крещят пред камерите "Аллах Акбар" с вдигнат на горе показалец, те какви са? А в гр. Дума са не само сунити, а уахабити. И последно- не всички сунити са срещу Асад. Голяма част от сунитите го подкрепят. Жена му също е сунитка, децата му наполовина са такива.

Аре бе, това не ти е г. Рака- напълно онищожен от демократичните бомбардировки на краварите. Те това го могат, знаем го и по бомбардировките в Белград...

Рашките бранят със зъби и нокти всички диктатори и убийци по земното кълбо.

От това развитие означава че ще има удар по Сирия!! Супер. Руснаците опитват всякакви номера да го избегнат, лъжат че ще допуснат ОЗХО до Сирия, но на всички е ясно ,че няма да го направят!! Защото Асад е виновен!! И те го знаят!! Русия винаги се е противопоставяла на ОЗХО да бъде допуснат до Сирия!! Сирийците си прехвърлят самолетите на Латакия!!

Толкова простотия не бях чел скоро...Руснаците ''нямало да допуснат'' подлогите на сащ в Сирия да проверяват нещо дето те и без това си знаят какво е...Писанията ви само доказват колко хората вярват на подобни международни организации след като и това не са проумели че никой неможе да ги спре да посетят даден район ако имат желание....

Когато ги допуснат ми се обади, до тогава си стой заблуден!! Искам действия, не руски лъжи!!

Ми след като руснаците знаят, че няма употреба на БОВ в Дума, защо налагат вето върху независимото разследване на случая, бе другари?? То и по времето на комунизЪма нямаше милиони убити от Сталин, нямаше лагери в Сибир, нямаше разстреляни полски офицери в Катин... Според дир-а западняците могат да бъдат кравари, соросоиди и др., но руснаците не могат да бъдат блядове.... Защо ли???

Защото "независимо" е дума, която американците не познават. За тях само те са независими.

Ами твоите господари защо отхвърлиха резолюцията на братята ни по оръжие шведовците А?

Защото тя е редактирана от Русия , затова, и вече гласи други неща!!

Другарю, резолюцията на твоите господари е отхвърлена не с вето на "моите" господари, а защото не е могла да събере необходимия брой гласове (9) от Съвета!!! Това отново показва, че мнозинството страни в Съвета за сигурност е против руската политика в Сирия!!! Русия е в изолация, ако не си го разбрал досега!!!

руснаците не искат "независимо разследване" защото знаят, че такова в ООН няма, а искат ОЗХО да отидат в Сирия и просто да установят дали има или няма химическа атака! Нали разбираш, ООН иска да разследва убийство, а Русия иска да се установи дали въобще има труп!

Русия никога няма да пусне ОЗХО в Сирия, така че не лъжи!! Като ги допусне ела тук и се похвали!! Ама няма да стане!!

А защо разследването на ОЗХО не е достатъчно добро за американците, та настояват за създаването на нова комисия от ООН да разследва "химическата атака"?! И какви доказателства имат САЩ и компания за такава химическа атака, освен твърденията на поддържаните от тях терористи?! Между другото, да поддържаш терористи (или както западните медии ги наричат "бунтовници"), сражаващи се срещу правителството на чужда държава, не е ли нарушение на международното право?! Или международното право не важи за САЩ и васалите им?!

""Блажени са вярващите'' на някаква ''независимост'' в днешно време...Всичко е пари и интереси а от бая години гледаме как интереса клати феса независимо от невинните убити....Когато се налагат внушения и се използват думи като ''вероятно, съмнение, и т.н.'' за да се обвинява някой директно независимостта е в миша дупка..

Абе не разбрахте ли, че след като убиеца не си признава убийството, значи убийство изобщо не е имало, а дори и да е имало..... убийства винаги ще има.

Абе то труп и оръжие на убийството няма но хайли лайкли този е масов убиец! Е.али сме му майката на правото!

и дори грам доказателство да няма, че той е убиеца, ние си знаем, че е той и го бесим...!Е, ако се окаже, че не е той, какво пък, може и да се извиним...!А може и не....!

Сащ са предложили в тяхната резолюция независимите разследващи да са от WADA

Лъжеш като русофил!!

Ти кво искаш да кайш - че ВАДА не са независими ли? Ми дай по-независими - примерно някой арбитражен съд от Холандия или експертна лаборатория от ОКралство.

Ясна е работата. След като колониалните държави вече никой не ги бръсне за слива, единственото, което им остава е да се навират между шамарите, за да помучат внимание ... и шамари.

че 5-6 човека с по едно шише с вода и 20-тина за масовка, предварително напръскани с "Райд" против комари, които да бъдат усърдно поливани, могат да разпалят световен конфликт!

Много са! Заради един натровен от лоша храна стар мошеник и дъщеря му, половин Европа врещя глупости, а тук цял варел, ВАРЕЛ с БОВ. Нямат пари, ни за добър сценарист и режисьор, ни за съветници с познания по бойни отрови. Би било комедия, ако не отключваше лудост у някои.

Не знам защо съвета за сигурност със все ФАЩ, малобритания и другите лакеи всячески се опитват да защитават терористите?

Кои са терористите? Народа на Сирия?? Сунитите?? Които Асад ги избива под предлог ,че били терористи!!

Ама лично ли ги избива или е пратил жена си ХАХАХААХАХА! ненормална история.

Разбрахме че сте сунит ама и разбрахме че добре заработвате....

Ами понеже те са обучили и въоръжили тези терористи, и сега си защитават инвестициите!

На думи Русия иска ОЗХО да разследва случая, но на дела те не искат ОЗХО да отиде в Сирия!! Едно е да приказваш, друго е да го направиш!! Русия не прави никаква организация по пристигането на ОЗХО в Сирия!! Само хвърлят прах в очите на идиотите дето им вярват!!

Пак смесваш реалноста с фантазиите на болния ти мозък и този на господара ти!

Когато Русия посрещне ОЗХО в Сирия и ги заведе на точното място и ги остави на спокойствие да си разследват и след това приеме тяхното решение, ела и ми се обади!! И след като не се случи , ще разбереш че ти си фантазьора!! И какво стана с ОЗХО ще те питам тебе???

дето не им вярват какви доказателства да се представят? И най-твърдите доказателства идиотите ще ги отрекат, защото са предубедени! И защото са идиоти!

Гледам, че тук някакви се опитват да се правят на много морални... Господа моралисти, бихте ли ми казали къде Ви беше морала, когато преди 3 години ОЗХО при разследване излезна със заключението, че в случаите в които бунтовниците обвиняват Сирийската армия в използване на БОВ, не са открити доказателства за подобно нещо. Къде Ви беше морала, когато преди година и нещо при предполагаемата атака в Хан Шейхун, се оказа че всъщност жертвите са били отвлечени предния ден християни от Махарда, Къде Ви беше морала, когато преди 10-тина дена Сирийската армия откри инсталации за производство на БОВ при освобождаването на Шуфуния (само на 3 км от Дума)? Къде Ви беше морала когато преди 3 месеца при контраатака на джихадистите в Атшан същите използваха БОВ срещу сирийската армия? Къде Ви беше морала, когато САЩ избиха над 10 хиляди цивилни в Ракка? Къде Ви беше морала, когато САЩ избиха 30 хиляди цивилни в Мосул? Занете ли защо Русия иска разследване ан случая? Зашото тя (нейните експерти) вече са били на място и знаят че няма такъв случай! Знаят че няма жертви (нито тела, нито гробове), знаят че няма регистрирани случаи в здравните им заведения, и че на практика освен едно фалшиво клипче, няма нищо друго.... Знаете ли при какви условия се случва тази атака? по време на преговори за предаване на Дума на армията и то след като се оказа, че джихадистите са лъгали за броя затворници, които имат и сега просто се опитват да си изпросят по добри условия за капитолация!!!

Трябва ли да ти вярваме за тая лъжа от преди 3 години?? Щото не се е случила , ако не я докажеш!! Чакаме точно обяснение и за кой случай става дума??? Ти може да помниш нещо което не се е случило!! Руската пропаганда така действа!!

значи веднъж ви трябват доказателства, друг път - не, така ли?

.... ми след като знаят, че няма употреба на БОВ, защо налагат вето върху независимото разследване на случая, бе другарю?? То и по времето на комунизЪма нямаше милиони убити от Сталин, нямаше лагери в Сибир, нямаше разстреляни полски офицери в Катин...

Ти пък да знаеш какви неща се случиха на Самуиловите войни, не е за приказване :)

ясно е на всички, че няма НЕЗАВИСИМО от запада разследване. След като ОЗХО ще иде на място, защо западът иска друго, " независимо" ама техно разследване? Защото няма да е независимо, а поръчково. Затова и руснаците не желаят западните поръчкови измами. Но пасаран!

изобщо има право да идентифицира извършителите? Разни "независими" лаборатории, които установяват това, за което им се плаща?

След като, не могат да разследват кой ги извършва тия неща, какъв е смисъла въобще от такава комисия. Химическа атака може да бъде извършена от всеки намесен в сирийската боза. Най-голям интерес би имал, този, който е в най-неизгодната позиция към момента - бунтовници или САЩ. В това число може да се добави и Израел, които недолюбват режима в Дамаск, заради Иран

Ако въобще е имало такава атака.

Работодателят на дир-а е ясен, след като се трият поголовно анти-руски коментари!!! Да живее КПСС - БКП!

Ще разтвори Сузи алените бузи.

Трият се всякакви комунтари.

Умберто Еко: - Връщаме се в мрачното средновековие.

Остава да вдигнем паметник на Горбачов!

След като вдигнахме на едни убийци що да не вдигнем и на един предател с акъл на колхозен счетоводител.

Русия уж искала да има механизъм за разследване ,но те да не могат да кажат кой е виновният??? Виновният трябвало да бъде определен от съвета за сигурност?? Тоест ако резултата не се хареса на Русия , тя да сложи вето!!!! САЩ са искали независимо разследване , където разследващите ще могат да кажат кои са виновните.

Русия вече каза че химатака не е имало и ако не вярват да пратят представители на озхо но на д уги не им отърва това.

Какво казва Русия няма значение, важното е какво прави!! Никой не е дал гаранции на ОЗХО, че могат да отидат там!! Никой не е дал право на Русия сама да си прави "разследвания"!! В които да лъже!!

Русия иска същото, което искат и американците. Преди от наша гледна точка прави бяха руснаците, сега - американците. Все същото, само ъгълът е друг.

Ми тъй ми. Кому са нужни разследвания? Кому са нужни факти и доказателства, след като има снимки и видеа, изпратени от ал-кайда и джейш ал-ислам? Та нали досега никога, повтарям - никога - не са били изпращани екипи на терен след всяка предполагаема химическа атака на Асад?! Кой знае защо международните експерти не искат да отидат на място и да разследват доказателствения материал, предоставен от "умерените" джихадисти. Въобще, напоследък, международното право не се радва на кой знае какъв респект - започвайки с химическите атаки на Асад и завършвайки с казуса Скрипал, а правният фундамент 'невинен до доказване на противното' е сменен с истеричното 'може да нямаме доказателства, но сърцата ни говорят кой е виновен'.

Публикувайте текста на трите резолюции, нека хората си правят сметка кой крив, кой прав. Защото аз съм сигурен, че както и при свалянето на самолета над Украйна на разледващите групи няма да бъде осигурен свободен достъп.

То въобще няма да има групи ти пишеш за свободен достъп. И какво като руснаците и сирийците го осигурят достъпа примерно?

А ако не го осигурят или се опитват да водят ОЗХО на други места?? Ако почнат да бавят топката?? За да се опитат да отложат удара на САЩ??

Каквото и да публикуват, вижда се че ти си предубеден и предварително си посочил виновните.

Че да е излъгал?? Колко пъти руските терористи в Донбас не допускаха ОССЕ където искаха да отидат ,че и ги заплашваха??

Пълна измама на демокрацията..... Отидете във форума на еиргруп2000 в темата за сирия. Един от последните постове е снимка на някакъв артист лежащ безжизнено на земята. После селфи с белите каски.....

Ха ха ха, а не може ли да кажем че човек който се е снимал с белите каски, после е бил убит?? Не ти ли мина тая мисъл през главата??

Има и снимка на едно дете преживяло 3 атаки с БОВ в различни градове на Сирия.

Минаха 24 от 48-те часа на Тръмп и е ясно, че вече губи.

Разбрахме че Русия искала сама да се разследва!! Както винаги и типично по руски!!

Ние разбрахме, че ТИ определено нищо не си разбрал.

Толкова си може. Типично за соросоида. Само такива ги избират.

Накъде отива света и как се развива, оказва се че ЕС, САЩ, Русия искат едно и също - контрол и разследване на предполагаемите инциденти с БОВ, но само защото вероятният противник го предлага се гласува вето или се отхвърля. Нямам думи просто.

Ами САЩ иска независимо разследване, Русия иска зависимо разследване в което резултатите ще са такива каквито искат Русия!! Нали уж Русия искаше ОЗХО да отиде в Дума?? Или това бяха само лъжи??

тъпако, точно пращането на ОЗХО беше искано от руснаците и отхвърелно от САЩ и техните пудели. 3-тата резолюция, която руснаците предложиха за гласуване на практика повтаряше 1:1 шведската, и вшедите не гласуваха против, според нея ОЗХО трябваше да отиде в Дума - и руснаците, и сирийците много преди това обявиха, че ще осигурят пълен достъп и всички условия за разследващите. САЩ обаче искаха нов формат на разследването! 5:4 бяха гласовете подкрепили резолюцията на руснаците тъпа гадулко!

Режисьорите са едни и същи ,както и сценките ...САЩ и сие не се интересуват от хората ,от техните бомбандировки загинаха хиляди мирни жители ....а те все невинни

Русия иска ОЗХО да разследва случая като им гарантира сигурност и всички условия за да бъде проведено разследването.САЩ иска да се сформира специална комисия която да потвърди вече издигнатите от тях и васалите им обвинения.Какъв е тогава смисълът от създадената от ООН за такива случаи ,ОЗХО.Проблема е че САЩ не са сигурни че ОЗХО ще потвърди техните обвинения.Както обикновенно те искат да назначат "точната" комисия. Същевременно САЩ заявяват че независимо от решението на ООН те ще направят това което са решили.

Kalin

Ми как няма да бъде отхвърлено.Ако беше приета нямаше да могат да си играят игричките-тука има тука нема химическо оръжие.

Сирия е Назначена за виновна ! Мръсни Англо -Сакси , искат Война и ние сме Близо и ще пострадаме от този конфликт ако се започне колкото и странно да звучи от мен ! Само Тъпунгери могат да искат война ! Никаква химическа атака не е имало ,Цирк на режисьора Сорос !

Абе руски трол , я се разкарай!! Върви си ви Русия!!

Нерви, нерви, а е още толкова рано :D

Започна се, САЩ и Франция току що са ударили 7 бази в Сирия с над 200 ракети томахоук и В2. Две от седемте бази са напълно унищожени, не е имало отговор от сирийската армия. Всички радари са били изключени и рокендрол се е носил в ефира, мурзили.

Майтап ли е това?

Да, но скоро няма да е :)

Вчера в мрежата се появи клип как всъщност се заснемат тези "химически атаки" от белите каски. Истината е че ФАЩ изобщо не се интересува дали има или няма такава. Целта е да има война и това е. Но пък руснаците не са слабата държава от 1990 та

В коя мрежа?? С руски актьори ли?

"Проекторезолюцията, изготвена от Швеция и дописана от Русия, която подкрепя идеята Организацията за забрана на химическите оръжия да разследва евентуалните химически нападения в Сирия, също бе отхвърлена." е те тва беше най-показателно, че САЩ и пуделите им искат война! Не искат да изпратят експерти от организацията по запрана на химическите оръжия, а вместо това искат нов формат на разследването. Руснаците на практика взеха шведската резолюция и я предложиха на гласуване - 5:4 гласа в полза на резолюцюята, останали те въздържали се. Всичко трябва да е по американски тертип, нали са господарите на света - отказаха резолюция само защото Русия я предложи!

Въпреки отхвърелната резолюция, руснаците ще изпратят представители на ОЗХО и ще им предоставят всички условия да разследват, напук на американските пудели. Тереза Мей за момента се отказа да участва в ударите по Сирия, искала доказателства - а такива в момента явно нямат!

А на бас е Русия няма да пратят никой от ОЗХО да разследва!! Не вярвай на руски лъжи!!

нали видя какви са руските резолюции? Липсва им независимото разследване. Те са блокирали независимото разследване предложено от САЩ!! Руското разследване е такова което трябва да докаже че няма химическо оръжие. Руснаците искат сами да се разследват!!

човек трябва да е пълен идиот за да си помисли, че сирийците превземайки една огромна територия по съвсем конвенционален начин, накрая, вече когато са обкръжили един квартал останал непревзет и уговорили извозването на брадатковците с автобуси към Идлиб останали в обкръжението, да си кажат "...абе дай тука сега за разкош да метнем някоя бомба с химикали, ей така, за скандал". Интересът на сирийците да го направят е 0. Но брадатковците вътре в окръжението само това им остава като последна надежда!

Така се повишава напрежението и се качва цената на нефта и газта!! Което иска Путин!! Сега стана ли ти ясно??

Над Сирия сега и птиче не смее да прелитне, ни томахавките, ни невидимите раптори, щото лошия Путин чака на гюме.

Въпрос на време е руснаците да изхвърчат от Сирия. Съвсем скоро ще се види, че на практика Асад не се колебае да поощрява своите генерали, които пръскат газ по всеки неудобен без значение дали е невъоръжен или дете. Усилията на китайците и руснаците да задържат един мракобесен режим ще се сгромолясат в момента, когато целия флот на НАТО се изсипе пред Сирия и засипе Асад с бомби. Нищо няма да го спаси, защото не заслужава подкрепа. Той не се различава по нищо от Садам Хюсеин, който прати Али Химика да избива кюрди с химическо оръжие.

Това някаква листовка на Америка за България ли е ?

3 цента!

3 цента! май вече е равно на 3 рубли

Ако не ти е ясно понятието ЖАЛЪК, погледни се в огледалото!

ти пили си хапчето *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И за какво ни е тогава съвета за сигурност и ООН като никой не се съобразява с нищо....поредните чиновници и бюрократи.

След коментара на Китай и искането на Мей за доказателства май че стане като ония с гемии, дето беха тръгнали към Австралия наместо към Кореа и следващия генерал че бъде уволнен от Тръмп.

Който е гледал, знае какъв цирк беше гласуването, "обсъждането" и прочие. Има там една баба, която представлява Англия, която не само има вид на маман, но и се държи така. За Никито само вампирската мутра е достатъчна, а съскането е нежна добавка. Китай беше категоричен, а "малките" в съвета се мъчеха да балансират. Цирк.

Сиреч всяка от страните заявява: "Каквото и да предлагате, ние не сме съгласни. Искаме да се маризим!" Ей, май дойдоха времена, в които да завиждам на хората с кредите;-).

Небензя дипломатично им каза: "Знаем ви номерата!". Вече цял свят ги знае.

Именно, де: цял свят ги знае от години и след милион блъфове под формата на fakenews и false flag operations вече е време да се свалят картите.

Щатскостания и натоФските и лакеи се опитаха да разиграят сценка ала Либия-Ирак 2-ри епизод. Тия номера от селски вечеринки вече не минават.

са отхвърлени. ОСТАВА ДА ДЕЙСТВА ПРАВОТО НА СИЛНИЯ. СЕГА ЩЕ ПРОЛИЧИ КОЙ Е ТОЙ!

Лошото е че тези дни вятъра идва от юг, а радиацията ще дойде с него , както преди 30 години дойде от Чернобил.