Турция ”ужасена” от САЩ заради евакуацията на ИД от Ракка

"Маската на САЩ падна в Ракка", пише днес турският в. "Акшам", след споразумението за евакуация на хиляди бойци на "Ислямска държава" от Ракка, Сирия.

Обратно в новината

Коментари - Турция ”ужасена” от САЩ заради евакуацията на ИД от Ракка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Продажни фесове. Защо не протестираха когато ватенките пуснаха ИДИЛ-овци да си отидат от Алепо ?

Hие ги знаем от Bиетнам как затънаха в блатото, сега техните платени главорези под маската на ислямските радикали също ще бъдат изритани от Cирия с помоща на турският аскер . Aмерика награждава подкрепените от тях главорези , днес се появиха нови доказателства за мръсната игра на американските империалисти . Cъщите главорези които напуснаха Pакка под амeриканската опека , сега почиват в Eгипетският туристически рай Eлшарм в червено море, където се пазят от американските охранители на пентагона.

Американци пазят ИД и не допускат да бъдат разбити или най-вече да не бъдат хванати от руснаци или сирийци, тъй като идиловци ще разкажат много интересни неща за американците : как финансирали ИД, как ги въоръжавали, как обучавали, какви инструктори и от какви държави те са. Интересно е, че като руснаците ги питали защо пуснали бандити живи, те отговорили, че идиловци са се предали на тях ,след което, уж, попадат под закрила на Женевска конвенция за военнопленници. Няма що! Били военнопленници, което пълен абсурд. Женевската конвенция се отнася само за държави, които воюват помежду си, а ИД е една бандитска сбирщина хора от различни държави без никакъв статут. При това на военнопленници не им оставят оръжие както направили с бандитите. Пълно извращение, което американци се опитат да приподнесат като спазване на международни закони. Едва ли има думи да опише техния цинизъм.

Питайте Тръмп и Мей, това са "фалшивите новини от Русия". А иначе, набийте си в главите драги (евро)атлантици - няма вечна дружба със САЩ. Примери, колкото щете, само последните: Турция, Ирак, Югославия. Жална ни майка, ако се осланяме на чужда държава да ни пази.

Най-после лъсна истината.Всички терористи в един отбор.Мръсници си бяха и такива си остават. Няма място на света където да не се опитват да дестабилизират , за да си продават оръжията.Като кажеш терористи , разбирай САЩ , а като кажеш САЩ ,разбирай кръвопролития и мърсотия.Ако не ляха те сега Корея щеше да е единна,но мръсните кравари не желаят единна и силна Корея.

защото това, което стана в Сирия и Ирак, вкл. и ИД до голяма степен е благодарение на дългогодишните напъни именно на Турция. Кой въоръжаваше тайно и на дотам тайно ислямистите? За кого бяха предназначени камионите с оръжия и боеприпаси, заради което сега съдят турски журналисти? Пиле не може да прехвръкне през турските граници, ако няма решение "отгоре". Те ли са "учудени"? Май не дотам. И ако наистина са учудени, то е че някой ги е изпреварил.

Така е, кой каквото прави на другите един ден му се връща с лихвите!

Аз лично няма да бързам да коментирам какво са прикрили американците,че са прикрили-прикрили са.Тази врява в Турция обаче ме отвежда към едно име -хората на Фетхулах Гюлен и тези остатъци от армия сигурно ще я подготвят за нов опит за преврат в Турция.

Четете евроатлантиколиберасткосоросоиди,и спрете да лъжите света че се борите срещу ислямска държава

Ха мурзилажа пак се е мъчил да спретне активно мероприятие, но пак се издъниха. Що за идиоти вярват на руските пияндета?!?

Министерството разпространи за доказателство и снимки, но потребители на социалните мрежи забелязаха, че някои от тях напомнят кадри от видеоигра, а други - записи от стара операция на иракски военни срещу джихадисти. Русия обвини САЩ за ИДИЛ в Сирия с фалшиви снимки >>> Руското министерство свали снимките от интернет, после публикува други вместо тях и съобщи, че проверява цивилния служител, "погрешно прикачил фотоматериала".

Трябваше да препечатат само снимките от ВВС! Който иска да провери на техният сайт! Снимките не са истински ,но новината е!А това е по-лошото!!!

Руското Министерство на отбрана публикувало неопровержими доказателства за сътрудничество на САЩ с ИД. САЩ поддържат и прикриват ИД за да предвижват собствените си интереси в Близкия Изток.Освен Рака, където помогнали на бандитите те да избегнат наказание и помогнали им да избягат, а в последен град на ИД Абе-Кемал културно без усложнение ги изпратили. Руснаците 2 пъти са се обръщали към американски военни те да унищожат ИД, но получили категоричен отказ и пречили на руски военни те да свършат работата си. Поведение на американските военни шокиращо и те кой ли път вече потвърждават, че нямат никакво намерение да се борят с ИД в разрез с шумни демонстрации,че искат да ги унищожат. Шефът на Пентагона генерал Джеймс Меттис, когато журналистите го попитали, защо без резолюция на ООН военните му в Сирия, той отговорил, че с ИД имат право да се борят навсякъде. Но както се оказало, че те почти открито сътрудничат и прикриват ИД, а и отгоре на всичко пречат на руски военни. Тяхното безпределно лицемерие, цинизъм, лъжи и не зачитане на някакви правила премило всякакви граници. Как е възможно така безогледно да унищожават собствения авторитет пред света и да вършат този беспредел?

Гледах го филма на ББС. Един от очевидците разказва как 4 часа се е точила колоната от тирове и автобуси натъпкани с джихадисти и оръжие. И се питам - ми руснаците що не ги посолиха набързо?! За 1 час всичко щеше да е приключило. Или и те са в споразумението?

Това е един от най-смислените коментари! Явно САЩ са ги пуснали!Защо обаче Русия спи?!?Няколко изтребителя и войната е свършила!!!Явно прокси-войната още дълго ще се точи!

Защо ли? Обяснявам. Руснаците имат договорка с американски военни за да няма инциденти със самолети всеки да спазва определена територия.Затова руснаците честно се държат и,уж, да не пречат и да не нарушават споразумение, се обръщат към американците те да свършат работата си на тяхната (условно) територия. Но американците са постоянно лъжат и не спазват никакви договорки.Елементарна непорядъчност, с тях да нямаш никаква работа.

Е как да не ги пускам тези бойци, като аз ги създадох, въоръжих , обучих и плащах за да нападат този, когото им посоча! Сега ги пренасочвам към "умерената опозиция" в Сирия и ще им заповядам да нападнат градовете, които държи Асад. Искам я тази Сирия бе, много я искам! Нефт има, и от там ще владея целия Близък Изток. Никой копче не може ми каже!

Къде са се "изтеглили" тези бойци, че и семействата им? Нали не останаха вече територии под властта на ИДИЛ.

Американците ги пращат с коланите-бомби в Турция, Европа, Иран и Русия.... само и само да са далеч от американска земя.

А 10 процента къде са? Казано е отдавна, че освободени 90 процента.

Хубаво, изтеглили са се , ама къде са отишли ? Толкова тирове, толкова хора, толкова оръжие .... не могат да зичезнат А и какво пречеше на Турция, на Русия, на Франция да атакуват конвоя ???? явно и те са в играта и спазват договорката на САЩ

би било новина ако беше обратното Те с9и ги създадоха те си ги и обгрижват Обгрижваха резаците в Сръбските катаклизми Обгрижваха албански терористи в Косово обгрижваха Ал Кайда Те са си терористична държава и е нормално да поддържат себеподобните си Как още светът и господ ги търпи е по важно

Има видео с перфектно качество , на картина и звук ! Маските паднаха , акъла ви не дойде ! Демократичен тероризъм или терористична демокрация , ще ни пробутате сега ?

ЦРУ със спонсорството на СА създаде и ръководи ДАЕШ и ИД.Така беше и в Босна и в Чечня и в Грузия и в Нагорни Карабах.В САЩ имат дпециални НПО като Консъл ъф Форин Афер и Отворено Общество които планират кризи по света с цел ограбване и световна хегемония.Вижте Украина за пример.

Само преди дни, във Виетнам, Путин и Тръмп се договориха да воюват съвместно до окончателното ликвидиране на "Ислямска държава"! Как ви се струва, колко може да се вярва на САЩ? Колко тежат подписаните с тях споразумения и може ли човек да разчита на тях.Такива "коридори" по които да се изтеглят бойците на "Ислямска държава" се правят с цел да се запази живата сила и техниката и се насочи срещу частите на сирийската армия. Така САЩ воюват с терористите. Интересно, дали ще има коментар от госпожа Тереза Мей? Смятам, че тя не е чула, не е видяла, не е разбрала!

Тръмп е словоохотлив и наивен, но тези военни кардинали зад него въобще не го слушат, а си следват своите планове без да обръщат внимание на цивилните. Най-жалкото е, че никой не може да им каже "копче" .... дори и Тръмп.

На САЩ може да се вярва безрезервно!На Путин и без това никой дори и в Русия не му вярва!Поредни руски пропагандни простотии! Противопоставяте лъжи и фалшиви факти на днескашната си излагация със фалшиви снимки

Това,че руснаците са пуснали анимационно филмче на истинското порно не значи ,че порното не се е случило! Отклонявате фактите в смешна насока! Гледай повече ВВС!!!

какво предлагат тъпите русофили за случая в Рака? да се унищожат терористите с невинните граждани на Рака? Това ли е вашето предложение? Както направи Путин в Алепо и навсякъде в Сирия? САЩ са взели правилно решение да спасят жителите на Рака от ИДИЛ. И без това само САЩ се бие с ИДИЛ. А турците реват срещу кюрдите и това е нищо ново.

Турците ще реват, защото тези хиляди джихадистки колани-бомби ще гърмят в Турция и Европа, а не в САЩ. Американците се умилкват на ИДИЛ, защото ако терорът прескочи Атлантика, ще си загубят спокойното живуркане.

Путин официално зае страната на ИДИЛ след като пусна терористите от Алепо да се евакуират и им осигури коридор.

Тези от Алепо бяха пуснати да ходят в Идлиб!Това ако не знаеш е необявената столица на ССА и СДС! Тези са насъскани да се бият срещу САА!!!

Пишат се българи , а заради САЩ приеха и тероризма ! Аз такива не ги броя за сънародници !

Турция си го заслужава! Хиляди пъти правеха сечено на САЩ още от 1991г. с базата Инджирлик във войната срещу Ирак. А пък напоследък направо се оср*ха с с гъст достлук с Русия и явна анти американска политика във войната в Сирия. Какво очакват в замяна на това? Щатите да не си го върнат?! САЩ влезли в близки отношения с ИД, а Турция как влезе в приятелски отношения с уж вечния си враг Русия?! Я сега гаджалите да го духнат с ПКК с един независим Кюрдистан! Всичко, което е лошо за Турция (и Русия) е хубаво за България!

Само не разбрах с какво американците са ти помогнали като българин. Фактите за обратното са изключително много и едно е ясно ..... янките и британците винаги са ни мразели.

Тука става дума само за САЩ и Турция, защо намесваш България? Не за пряка американска помощ,а за косвена, ако Щатите орежат крилцата на Ердогановските нео османски мераци. К'во по-ясно от това? А между другото, чети повече история, за да видиш как американски президент в 20-ти век запазва българските интереси и граници.

Вашингтон официално взе страната на главорезите!

И дир повтаря като папагал турската жълта преса, за да се възбуждат промитите мозъци.

А ВВС жълта преса ли е? .bbc.co.uk/news/resources/idt-sh/raqqasdirtysecret Сложи само трите ВИНАГИ първи буквички отпред!

не би трябвало, ама тази статия е стъпка в страни от обективната истина и започват да приличат на таблоид. отделно, че е написана в тоя английско-колониален стил ала "дневникът на изследователя". Който е безкрайно дразнещ за всеки, който не си пие чая в 16 o clock

Не знам какво има чудно в тази новина. САЩ си създадоха Ислямска държава и си я пазят. Тя си е техно отроче. Само дебил не разбира това.

боже боже на тия чак сега им светна че САЩ и ИДИЛ са едно и също

САЩ имат инструктори сред игиловците. Може и по-висши военни. Тях ги пазят. Или се пазят в световната общественост да не се разкрие колко са военните им в ДАЕШ.

СПОРЕД САЩ КОЙТО ПОДКРЕПЯ ТЕРОРИЗМА ТРЯБВА ДА СЕ БОМБИ НАЛИ ТАКА КАЗАХА ЗА САДАМ , А СЕГА ЕВРОГЕЙОВЕТЕ ДА ЕБЯСНЯВАТ НА РОДНИНИТЕ НА ЖЕРТВИТЕ , ЧЕ ТЕ СА ЗАГИНАЛИ ОТ НАШИ ХОРА.

Сащ превърнаха света във филм на ужасите. Не мога да разбера,защо Турция Русия и Китай не насметат краварите,какво ги маят? Сега тия джихадисти ще севт смърт в Турция и Европа,не в Сащ! Като толкова са им мили краварите да си ги вземат в обора!

е вече наистина за световен военен конфликт. пък който оцелее да е жив и здрав! Ясно е обаче, че така повече не може да продължават нещата!

Време е за мир, а ти вземи иди на лекар.

Няма страшно, ние имаме ограда на границата.

във филма на Елена Йончева, тя завърши с думите, че се очакват 3000 терориста от победената идил да се насочат към Европа. И ето - случва се. Да , ще минат от тук вероятно. Яко да ни е дупе.

че това си го знаят всички средноинтелигентни хора, турците защо толкова се чудят !? Тези джихадистки юнаци ще ги използват за разпалване на нови конфликти, нали военно-промишленият комплекс на щатите е най-големият в света, къде ще си продават джепането ?

Целта на >>> е да спами. На повечето въпроси не отговаря а пуска едни и същи коментари предварително написани. Чудя се защо Дира го толерира?

...не само ти се чудиш какДИР се самоопропастява с особени похвати и стандарти...

Възможно е и да е така! Но като се има в предвид,че медиите в турция са напълно контролирани от режима на ердоган(неудобните бяха закрити а шефовете им и голяма част от персонала са по затворите) пишат каквото е изгодно на султана! Още повече,че САЩ подкрепиха референдума за независим Кюрдистан и откровено подкрепят кюрдските бойци,които в турция ги водят за терористична организация. Интересува ме защо турците и руснаците,които контролират въздушното пространство в дадения район на Сирия и имат разположени сухопътни войски там са допуснали такъв голям конвой да мине а не са ги изпепелили от въздуха?

За да разобличат пред цял свят Вашингтон!

ми хубаво - разобличиха го.. а сега защо не ги бомбят?

"допуснали такъв голям конвой да мине а не са ги изпепелили от въздуха" Прочети публикацията на Би Би Си разкрила деянието и ще разбереш защо :)

прочетох я и не става ясно... даже кат се е стъмнило американски самолет им е осветил пътя - тоест са били съвсем ясна цел за всеки дето иска да ги бомби. Макар, че както знаем руските ракети са с далекобойност стотици километри и осветление не им трябва. Така, че въпросът си стои.

Турците са прави.САЩще берат ядове тепьрва от бандитите

Иазък-то били фейк нюз. Таман им се зарадвах на мирната тактика, а те...

Вашингтон загуби от руснаците в САР и сега разчита единствено на главорезите си! Позор!

САЩ не преговаря с терористи , оказва им безусловна подкрепа ! Терористите също обичат САЩ !

За да бъде победен световния тероризъм, трябва да бъде разрушена Америка! Ето къде е заровено кучето!

Да се помага на терористи е висша форма на демокрация ! Американците са най демократичните терористи !

тая новина да идва случайно след "окончателното затопляне" между двамата диктатори?

Шило

А аз си мислех, че идва след изтеглянето с военни почести на терористите от Ракка

Вместо да командироват онези "стрелци" от тексас и Калифорния да се настрелят те ги изпратили с почести и обещание за амер.гражданство,но първо трябва да ошетат из Европата, а някои от бивш.съвет. републики обратно в Русия да подготвят ислямска революция. може да им са дали по 5хил.долара за изпроводяк, някои сигурно са ги взели в Израел да се бият срещу палестнинците.

още когато преди години ФАЩ заявиха, че воюват с терористите дядо Иван поясни, че точно там е проблема, че воюват с тях, а не срещу тях. Доказателства имаше и за подкрепата на комшиите за ИДИЛ. Сега да си сърбат попарата.

Тероризмът има ново име - Америка!!!

Най-сетне лъсна истината за перверзната и лицемерна външна политика на сащ ... Диктатор и терорист номер 1 на света са сащ ... "крадеца вика дръжте крадеца"

Кюрдите нямат думата! Всичко се командва от Вашингтон!!! Същото се случи и при град Ал Букемал, а там кюрди няма!!! Дори Пентагонът заяви, че категорично отказва да бомбардира ДАЕШ!!!! ПОЗОР за Вашингтон, взеха страната на човекоядците!!!

тва от някоя компютърна игра ли го снимаха руснаците и ти го казаха????? малоумна сган скоро ще ви свърши горивото

Шило

Вземи си едно валидолче, че да не се гътнеш. Втори като теб няма да се появи. Па така ни разсмиваш тук...

Е ми в Интернет има снимки на изтеглящите се от Абу Кемал колони от ИС минаващи през териториите контролирани от кюрдите и САЩ

това е фалшива новина бе русуфилистични дебили

ББС станали мурзилки и те. Нъл тъй, брато.

Шило

СНН остана последният бастион на истината! Хахахахах