Експерите на ОЗХО пристигат в Дума в сряда

Следователите от ОЗХО ще пристигнат в сирийския град Дума в сряда, за да разследват предполагаемата химическа атака, извършена там на 7 април.

Обратно в новината

Коментари - Експерите на ОЗХО пристигат в Дума в сряда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руснаците обърнаха Дума с краката на горе. Всички АРТИСТИ от хим.атаката са АРЕСТУВАНИ! 22 участника в филма са вече в Дамаск заедно с документи уличаващи Лондон в инсцeнирането на театъра.

Главната героиня от химическата атака момиченцето Маса. Тя е свидетел как пада химическата бомба в Дума. Чула как съска и започва да изпуска газ. После успяла да избяга. Руснаците я показаха по ТВ и тя разказва случката как големите са казвали кой какво да прави. Момичето е живо и здраво, докато на филма аха ......умира.

Източник? Линк?

По CNN една им душише дрешките и раниците на дечицата, и ги подпитва подсказвайки отговора, който да дадат

Мда. Смешничко е това кличе. Дори има статия в нета, че СНН са установили газ като са помирисали дрехи. Но аз очаквах да намеря официално обвинения от Русия - такива за сега не намирам. Детето е явно в някакъв лагер...

Доктрината Герасимов. Икономическото и военно джудже разчита само на нея и на атомните бомби.

3800 сирийци напуснали с автобуси Дума, а сега не можело да се влиза! Сигурно всеки които се е оплакал, че е обгазен, сега ще се самоубие с два изтрела в главата.

Поканата е от много отдавна, но очевидно на САЩ, Великобритания и Франция не им изнася такава проверка. Защо ли? По лесно е да се говори така наизуст на базата на едно клипче-фалшификат. Затова, че е фалшификат,казаха и двамата сирийски лекари, които са заснети в него. Те даже обясниха как е изфабрикуван фалшификата. А сега няколко забележки. Първо,въпросното разрешение, което трябва да се получи от ООН е фиктивно и то може да се получи за часове. Второ, проблемът с достъпа до Дума е сериозен, защото пътищата наистина трябва да се разминират. И това може да се реши и то бързо. Трето, ако взривовете бяха от химически боеприпаси, наоколо щеше да е осеяно с трупове. Жертвите щяха да са много. Четвърто, при използване на химически боеприпаси, да се заличат следите е практически невъзможно. Каквато и обработка да правите, винаги остават минимални количества, които могат да бъдат установени. Пето, да не забравяме свидетелството на местните жители. Те винаги могат да дадат пълна и точна информация за това какво е истина и какво е измислица.

То дори и да не останат следи от БОВ ще останат следите от дегазацията му...

Асад покани инспекторите на Организацията за забрана химическите оръжия на 10 Април... Въпреки това САЩ и сие обстреляха Дамаск, няколко летища... и някоя и друга лаборатория, които инспекторите на ОЗХО от 2013 година насам редовно проверяват и удостоверяват липсата на химическо оръжие в тях, с оправданието че Асад не пускал инспекторите на организацията в Сирия;)

ахах излезе ООН , не давали , а тука един Гъмата или Гумата ми разправяще как руснаците не пускат никой

Ама нали уж сирийците и руснаците не искаха да ги пускат там.... Нямаше ли таква статия тук вчера? .......... Какво стана сега???

Шило

Интересно:watch?v=lSXwG-901yU . Коментарите също заслужават внимание

ХаХа слушайте внимателно за така наречените REBELS(бунтовници). Та като имаш срещу себе си ислямски главорези дето режат глави, какво да прави Асад с тях дали да постъпи като Христос да им даде всичко и да се смири или какво???

Благодаря за линка

само да добавя, че същото видео го има на официалния сайт - оанн ком

този сега няма да може да се прибере в Америка, как така ще търси и няма да намери доказателства .. трябваше да подуши чантата на някой дете .... като професионалистите от CNN

Извинете, тази експертиза не трябваше ли да се случи преди да бомбят там "господарите"?!

ма кво са тревожите, притеснявате, съмнявате.. МА БЕЛИТЕ КАСКИ нали са там.. Ми те знаят много добре къде са погребали жертвите.. Ще заведат експертите поне до един от 70-те гроба и ще им посочат доказателството. Една есхумация само и ще е достатъчно Пишете, бришете, следи се заличават. Мъртвите могат ли да напуснат Дума.. Е малце и вие трябва да се потрудите - да ни дадете поне един факт - в предполагаемите химически атаки (над 50 според ООН, на 250 според наши майцепродавци), за които са докладвали БЕЛИТЕ КАСКИ, поне ЕДИН ПЪТ след влизането на армията на Асад в обгазено място, БАРЕМ ЕДНА БЯЛА КАСКА ДА Е ОСТАНАЛА. И що така тез БЕЛИ КАСКИ се ИЗПАРЯВАТ винаги. Тез съвестни, човеколюбиви ГРАЖДАНИ, ДОБРОВОЛЦИ не остават ли да се грижат за ранените, а се изнизват винаги с оръжието си в автобусите за Северозападна Сирия.

Асад в обгазено място, БАРЕМ ЕДНА БЯЛА КАСКА ДА Е ОСТАНАЛА. И що така тез БЕЛИ КАСКИ се ИЗПАРЯВАТ винаги. Тез съвестни, човеколюбиви ГРАЖДАНИ, ДОБРОВОЛЦИ не остават ли да се грижат за ранените, а се изнизват винаги с оръжието си в автобусите за Северозападна Сирия.

Абе какви са тези бели каски??? Някакви обучени доброволци, ама какви??? Все едно да обучат Цветан Цветанов да се бори с корупцията на Борисов???

късмет да намерят нещо по пътя...

"САЩ обвиниха Русия, че блокира достъпа на инспекторите от ОЗХО до мястото на предполагаемата химическа атака в Дума и казаха, че руснаците или сирийците може да са подправили доказателствата на място." Тези нямат изобщо право да говорят, след като се изплюха в лицето на ОЗХО и изобщо не ги интересува дали са използвани или не химически оръжия.

Явно за някои хора целия свят е изграден от мръсни , гадни и долни държави , а само горката Русия - като девственица неоправена.

От кога целият е САЩ, Франция и Англия ?! Щото тези извършиха удари без да ги интересува дали е използвано изобщо химическо оръжие.

половината свят е комунистически БРИКС, в който влиза и Русия, а от останалата половина - половината са пак с Русия. Абе общо към 75% от света е с Русия .

РАДИО СВОБОДНА ЕВРОПА- ЛЪЖА И ГЛАСЪТ НА ЛЪЖАТА-АМЕРИКА В ДЕЙСТВИЕ! НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО СЛЕД 1989Г. !

Като гледам тука само платени писачи са останали. Да ви приседнат дано и копейките и центовете.

гледаш, но не четеш и не разбираш, понеже си кон с капаци. явно ти пишеш срещу заплащане - срещу британски лири?

Честно казано според мен ти платен трол! Имам добр платена работа, но като всеки човек с будно съзнание и логичен ум се възмущавам от лицемерието и несправедливостта. Хора като теб (не казвам вие) със заучени фрази дори не си струва усилието да ги коментирам , защотото или са платени или са изключително глупави и с промити мозъци.

Вас, програмистите, не ви ли учат къде се поставят запетаи?

На кой му пука за ОЗХО - "съюзниците" вече атакуваха Сирия заради тази "предполагаема" атака.

Ясно. Гадните руснаци и Асад са виновни, че "демократичната опозиция" (дето не ходи на избори) е минирала пътищата и обстрелва града.

А на бас че и утре Русия ще измисли нова лъжа защо ОЗХО да не отидат да разследват!! Или дотогава ще са унищожили всички улики!!

Виждаме и чуваме кой лъже всеки ден,и не е Русия.

Защо да разминират пътищата?За да спасят западните наемници.Имате ракети,имате и въртолети,ползвайте последните.

Нищо не разминират тъй като няма мини!! По тоя път минаха стотици автобуси и коли?? Защо не избухнаха?? Русия лъже както винаги.

Шило

що не отидеш и да се разходиш? Безопастно ще е за теб.

Фактите нямат никакво значение за запада! Той изпада във все по-абсурдна ситуация в залеза си...

Фактите са, че Русия не иска разследване в Дума!! Защото е виновна.

Всичко му е вече "вероятно", "предположително", "евентуално"... Фактите от запада са обявени за мъртви и той пребивава в паралелна реалност!

Dobromir Dimitrow

Много ми е интересно, след като няма официално разследване, защо сащ и сие предприеха ракетно нападение???!!!

Трол!

Всеки ден Русия предлага ново лъжливо обяснение защо забавя ОЗХО от разследването?? Вчера беше че имало бой с неизвестни хора?? Днес трябвало да разминират?? И какво ще разминират бе?? Нали по тоя път минаха стотици автобуси?? На такива тъпи лъжи могат само русофили да се вържат!!

Шило

Що не отидеш и да се поразходим? Може пък, наистина да няма мини. Е, ако има, ще ти се отдаде заслуженото за помощта при прочистването.

Да бе, някой под надзора на руската полиция отишъл и минирал?? Стига сте смукали тъпотии от пръстите си!! Русия е виновна и бави топката. Но това беше ясно че ще се случи!!

бах мама му американците толкоз се загрижили за разследването че бомбиха преди него..... егати перверзията

Те не са бомбили Дума!! Мислите ли с главите си??

Шило

Мислим. Дума беше повода. Без каквато и доказателства да са събрани.

Бомбиха и то изключително успешно и без жертви както се вижда от сателитните снимки, химически бази, заводи и лаборатории, а не град Дума. Дума беше бомбена от руснаците също успешно по техни критерии - избиха хиляди.

Шило

Естествено, че "успешно" . Направиха изявления часове след агресията. След като стана ясно, че все пак има поразени три бараки