Ерик Льобедел: ПВО на Сирия не бе ефективна срещу ракетите

Дали ще има нови удари срещу Сирия зависи от режима на Башар Асад.

Обратно в новината

Коментари - Ерик Льобедел: ПВО на Сирия не бе ефективна срещу ракетите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Резултатите от ракетните удари са трима души с охлузвания. Целта на Щатите беше Русия да отговори със сила и да потопи някое от намиращите се там корита - например печално известния Доналд Кук. След това Тръмп щеше да нарече Путин животно, което заради трима охлузени е потопило цяло корито с намиращия се на него екипаж. Е нема как Путин само да охлузи екипажите на американските кораби без едновременно с това да ги прати на дъното, затова предпочете да не обръща внимание на закачките на янките!

Е това го казват лудите жабари, които както се оказа, не са изстреляли и една ракета по Сирия:) То затова краварника и порази само една плевня по средата на полето, с тия 30 ракети които оцеляха от сирийското ПВО:) И то за некви си 300 милиона долара:)

Подозирам, че цялата тая простотия беше, да тестват сирийските ПВО, и сякаш умишлено, те не бяха толкова ефективни. Така си мисля, дано няма последващи западни изцепки. Тя, Демокрацийката, както знаем много обича петролец:)

Г-н Льобедел,оправете си прическата и внимателно прочетете творението на Марк Твен-"Французи и команчи".

За ракетите не зная, но за тиквата ти, говедо, 100%!!!

Върху един любопитен момент около този удар обръща внимание един коментатор с Ник Йохан Вайзе. Става дума за много странното участие на крайцера Доналд Кук в този удар. Известно е qé Доналд Кук пристигна пръв и се установи на около 100 км. от руската база в Тартус , след удара веднага тръгна без да е произвел и един изстрел. Според Вайзе този крайцер е бил гаранцията, че ракетите няма да засегнат руските бази и персонал. Ето неговите аргументи: близкият до правителствените кръгове влиятелен полски вестник "Куриер Пора" (Куриер Poranny), е придобил един много любопитен документ .Това е шифрована грама изпратена 12 часа преди началото на ударът от американското посолство в Манила , транслирана чрез австралийски и Хавайските комуникационни центрове и адресирани до Белия дом. Грамата е с шифър Mk3.Ultra и е предназначена за президента на САЩ. Редакцията на вестника не посочва по какви канали се е сдобила с превода на тази грама, но текста е следният :"Гаранции са потвърдени и получени. Залогът е на определеното място. Пикникът може да започне по график. Съдебният лекар изпраща 337 венци". Гаранциите се потвърждават и получават- това според автора означава, че нападението срещу Сирия ще бъде извършено по такъв начин, че да се избегнат както жертвите, така и всяко значително поражение. Депозитът е на договореното място - "Доналд Кук" се намира в обсега на руските противокорабни ракети, и ако събитието продължи по неочакван сценарий, то предварително е определен като цел за отмъщение. Но-най-интересното е следното : екипажът на Доналд Кук е точно 337 човека. Освен това, има доказателства, че в гробището Арлингтън Мемориал са запазени точно 337 места, компактно разположени на два акра в престижната част на гробището, където са осигурени надгробни плочи с надпис - "героична жертва на брутално нападение извършено в петък, 13-ти .Твоето тяло погълна безмилостното море, но духът ти ще бъде с нас завинаги. "Бог да благослови Америка!"

Да ви припомня една мисъл на Марк Твен: "Лъжата три пъти обикаля света, докато истината си обува обувките...". Та така с тая сирийска история...

на умряло,то значи светът се движи в правилната посока.

Този Льо е до някъде прав През миналия век франсетата са яли пердах в всяка война и накрая са били победители.Пруската 1 вата и 2 рата СВ франсетата бяха просто тъпан но разликата с нас е че ние нямаме пленено знаме и загубена битка но нямаме спечелена война Тоя льо затова се пери но дано не стане нещо голяма щото няма да има франсета От мир и погодия нищо по добро Абе льо помниш ли и Напалеончо. Сядяй си на дупето щото наистина няма да има трофей за никого камо ли за теб Вие преебахте Либия но с Росия шега не става ще горите всички барабар и ние затова говори сладко а не с злоба Злобата е лош съветник.

а французина знаели какво стана с останалите 34 ракети ? НЕ ЗНАЕ ! И НЯМА НИКОГА ДА НАУЧИ ЗАЩОТО Е ПРОСТО ТОВА КОЕТО Е! ИМА ДЪЛГА ШИЯ И ТРУДНО МУ СТИГА ДО МОЗЪКА

който се меси най-безцеремонно в нашите институции като съд и прокуратура, не мога да наричам "превъзходителство". Още по-малко представител на иначе велика държава, която в момента играе ролята на патерица на една друга държава и режим.

Льо беля говори глупости . Жалко за Франция, няма го ген. Ш. Дьо ГОЛ !!!

защо и с прическата си се опитва да ,,прилича,, на ким...??? след това ,,ким,, им е виновен ...???

Един френски посланик, отговаряше на глупавете въпроси, задавани от "журналистите" от нова тв в сутрешният блок и цял ден повтарят тези глупости ! Мене ми приличаше повече на пропаганда, отколкото на новини! Но журналистите задават такива въпроси, каквито искат да чуят техните ГОСПОДАРИ, а не въпроси, каквито вълнуват гражданите! А според френския тъпанар, хвърлянето на бомби спасявало човешки животи !!

Има една българска поговорка:"Говори казват на ангро." Тоест, както му падне. В случаят, позицията на господина е понятна; той просто си защитава стоката. Как да си признае, че от 103 изстреляни ракети 71 са свалени? Може ли така да се говори? Сирийците не са толкова прецизни в информациите си, но руснаците броят всичко. И колко е изстреляно, къде е изстреляно и какво е съборено. Щом господинът твърди, че всички ракети са достигнали целите си, нека обясни, защо пораженията са нищожни?! Та това са 103 ракети, би следвало, да не остане тухла върху тухла, а те ударили няколко празни хангара.Искам да припомня нещо на господин посланика. ПРЕДИ ГОДИНИ РУСИЯ ОТКАЗА ДА ДАДЕ НА СИРИЯ КОМПЛЕКСИТЕ "С-300", ЗАЩОТО ИМАШЕ МОЛБА ОТ СТРАНА НА ЗАПАДА ДА НЕ ГО ПРАВЯТ! Това беше преди около 10-12 години. Тогава американският "Пейтриът" в сравнение с "С-300" беше детска играчка. Тъй, че Франция би трябвало да каже едно голямо БЛАГОДАРЯ на Русия за това! А що се отнася до химическите оръжия на Сирия, те са унищожени много отдавна. Къде ви са доказателствата за използваното химическо оръжие? Защо не отидохте на място в град Дума и да се запознаете с фактите?Няколко пъти в освободени от терористите територии намираха цели складове от химически оръжия. Откъде е то? Откъде терористите го имат? Кой им го даде?

Заради подобни на тоя и предшественика му "посланици" - недоразумения ще намразя Франция! Боклуци галски! Да не би да ги пращат такива за наказание у нас, за де не ги гонят от дипломатическия корпус на Франция за некадърност?

Абе, че няма химически оръжия в Сирия е повече от ясно! Само не ми е ясно и тоя ли е ялов и без деца, като шефа си, та плеще глупотевини за ракетни нападание над суверенни държави! Но пък знае, че ПВО-то за Сирия е неефективно, защото не са свалили 100% ракетите на агресорите!!! Що не посегнаха на руски обекти и войници там, па да видим колко е ефективна тяхната защита?

Откакто мосю Ерик изрази учудването си от "тенденцията да се преувеличават измеренията на турското робство в България", се разбра колко е обективен и колко може да му се вярва. ... Самонадеяни чиновници с маниакални разрушителни идеи. Гадост!

Сарко гушнал 5 милиончета от Кадафи Тони Блеър пък сбъркал малко с отровите-само 3 милиона убити иракчани Грешчица Уили ама кой ще го съди сега в Хага за щяло и нещяло Ай ся тва да не е сръбски генерал я пък и тия иракчани са евтини ,живота им не струва много а и по добре да са усмъртени млади и здрави отколкото стари, осрани и опикани в кревата си

Бе не знае какво са правили ракетите, но знае че ПВОто е не ефективно и че Асад трови с газ. Баси н.пр.то, баси изводите които прави: мир ще има след свалянето на режима и "свободни и честни избори". Да разбираме ли новата демократична евроатлантическа система: лъжи + бомбене + насилствено сваляне на правителството + ново марионетно правителство + войната продължава.

откакто ,,кокошките,, в европа станаха ,,щастливи,, петелът ,,залиня,,...!!! неслучаино ,,френската революция-първия пробив на илюминатите,, беше там а ,,последната,, в руската империя...!!! а франция освен ,,рено,пежо,ситроен,, е дала на света и ,,гилотен,,...!!! хуманисти...!!!

Льодебел да се загрижи за тероризма във Франция, Сирия си има президент и той се грижи добре с руска помощ. Много по-добре, отколкото Западната коалиция за 7 години.

по дяволите :) Джендърмерията в действие :)

Н.в. ли е, посланник ли е, джендър френски ли е, но кой му се връзва на фалшивите изказвания!! Стои гордо и величественно с полуокосената си ливадна глава!! То това му е наследственно да лъжи и да мами по благороднически!! Лика прилика с Макарона!!!

бенатовска или както и е името няма да попита ,,негово превъжодителство,, защо...??? ,,..През жестокия и диктаторски комунизъм никой не режеше кръстовете от снимки с църкви. Напротив, излизаха албуми с икони. Това бяха най-добрите албуми на гланцова хартия, а някои се отпечатваха дори във Финландия заради добрата полиграфска база. А днес, при любимата ни демокрация, във Великобритания забраняват носенето на кръстчета, във Франция са набелязани за разрушаване 2500 църкви, а в цяла Европа Лидъл реже кръстовете от християнските църкви по снимките. И се появява логичен въпрос: кога има по-голяма религиозна свобода при комунизма или при демокрацията? Да, странен въпрос но съвсем резонен. Че комай и отговорът му е риторичен..,,???

от ,,теорията на вероятноста,, във физиката ... преминахме в неиното ,,практическо,, приложение при политиката...!!! аинщаин,аинщаин...ще ни докараш третата световна...!!!

Винаги съм смятал че французите са абсолютни тъпунгери!Бива ги само да "френска любов".

Бе, не те знам Льо Петел ли си, Льо Педал ли си, ама едно ще ти кажа - трябва да си много точен в приказките си. Щото тук е страната, дето двама селяни пребиха няколко френски командоси. Стават грешки. Та давай по-кротко и по-умно - да не ти излезе прякор - Льо Смешник.

Тази сутрин на франсето му се дръпна лай...ото, когато го попитаха, всичко хубаво ама защо вашите президенти ги финансираше Кадафито! Направо пребледня, изстина и взе да му се петляви езика, сякаш ще прави инсулт.

Западната пропаганда се извършва от шизофреници и е предназначена за зомбирани дебили. Нека поне първо да заявят категорично, че имат безспорни доказателства за употреба и наличие на химическо оръжие у правителствените сили - не е нужно да ни ги представят, защото нали сме съюзници и трябва да си вярваме, след което в собствените си публични изявления да премахнат думата "вероятна атака" и накрая да измислят нещо, когато експертите на място установят, че няма използвано химическо оръжие. В сегашната ситуация всяка запалена и заснета някъде на майната си димка може да послужи като повод за военни действия срещу Сирия. Затова такива като Макарон, бабата и Тръмп трябва да бъдат озаптени навреме. А ние тук, ако не можем друго, поне да не преповтаряме глупостите, които западните медии ръсят и цитират. Отдавна съм го казал - в България и в Източна ЕВропа процесът на зомбиране е започнал по-късно и още не е достигнал нужната степен на оглупяване на масите и затова няма желания ефект.

Тоя на какво се радва? Това не е компютърна игра, не е безобидно? Какво изобщо търсят там?

защо ли в световен мащаб ,,политиците,, обикалят по разни ,,студия,, и убеждават че бил ,,успешен,, удара...??? а военните показаха три снимки и това е...???

Груба грешка да казваш, че не са свалени ракети от ПВО на Сирия. По този начин се отрязва част от военния бюджет на САЩ, който щеше да бъде изхарчен за нови разработки. Нали това е целта - да се оправдае 700 млрд военен бюджет

Не може да се разбере кой е надделял ,нападащите или отбраняващите се.То са хвалби,то са само хвалебствия !Абе защо не кажат,за какво се води тази война,тази пълна бъркотия от воюващи фракции,армии и терористи?Всичките са прави без убитите.

Ей, голям цирк, голямо представление, , забавна и смешна клоунада ! След като се издъниха "големите" нагли войнолюбци, сега усилено пропагандно се набляга на "фейк" новините за омаловажаване техните действия, защото излагацията е велика и смехотворна !!

,,...Ерик Льобедел: ПВО на Сирия не бе ефективна срещу френските ракети..,,??? нямаше френски ,няма и пво по тях...!!!

да се изкензаш по въпроса за евроатлантическите ти другари??? петърчо стоянов,иво минжев,асенчо генов...КЪДЕ СТЕ БЕЕЕЕ МИЖАТУРКИ????

Руските военни казаха, че сирийската противоракетна отбрана - руско производство, е свалила 71 от 103-те крилати ракети, изстреляни от САЩ и техните съюзници. Генерал-полковник Сергей Рудской, началник на Главното оперативно управление на руския Генерален щаб съобщи пред журналисти, че днешният ракетен удар не е взел никакви жертви - нито сред цивилното население, нито сред сирийските военни, а на сирийските военни обекти са нанесени минимални щети. Руските системи за ПВО в Сирия - в базите Тартус и Хмеймим, са откривали и контролирали всички изстрелвания на ракети както от морски, така и от въздушни носители на САЩ и Великобритания, но не се намесвали. Не е регистрирано обявеното участие на френската авиация, каза Рудской, цитиран от ТАСС. По думите му, свалени са всички ракети, изстреляни срещу четири ключови сирийски военновъздушни бази. Обстановката в Дамаск и други сирийски населени места след ударите е спокойна, каза генералът. Той каза също, че след американските удари Русия може отново да разгледа въпроса дали да достави на Сирия и други страни ракети С-300.

усия съобщи, че нито една от изстреляните от САЩ или техните съюзници крилати ракети в не е влизала в зоната за отговорност на подразделенията на руските ПВО, прикриващи обектите в Тарсус и Хмеймим, предава РИА Новости.

Отиди да станеш военен или чети повечко. Може някога и да схванеш, че има разлика между зона за откриване и следене на целите, зона за отговорност, зона или обект за прикриване и други подобни терминчета. Зоната за откриване и следене (съпровождане) на целите за системите в Тартус и Хмеймим обхваща от Крит, над половината Йордания, почти цяла Сирия и половината Турция. Зоната за отговорност на тези системи е съвсем друго нещо, което е различно и от прикриваната от тях зона и обекти.

Че Вие откъде знаете бе, Мсю Льобедел, след като де факто не участвахте? Що не погледнете какво пишат вашите алтернативни медии по въпроса, или вие само официозите четете? И като ПВО на Сирия не била ефективна срещу ракетите, що не опитате пак?!

Ако вие сте били толкова ''ефективни'' бихте ли обяснили как с над 100 ракети успяхте да оцелите няколко бараки след толкова ''прочвание и твърдения'' за някакви големи 'опасности''????Смешни жалки недоклатени ''хуманисти''

Кой лъже сега - каПутин или Астрап: "Русия съобщи, че нито една от изстреляните от САЩ или техните съюзници крилати ракети в не е влизала в зоната за отговорност на подразделенията на руските ПВО, прикриващи обектите в Тарсус и Хмеймим, предава РИА Новости."

на умряло,то значи светът се движи в правилната посока.

Няколко поредни дни тоя си пази мястото на посланик както се разбира:))))Криво стой ама право говори бе чиляк че нещо издишат от всякъде приказките ви и то не предполагаемо а реално

И що да ти вярвам, г-не посланик? По съвет на вашето, британското и американското правителство, вярвам на Обсерваторията по човешките права в Лондон - тя каза "НАД 65 СВАЛЕНИ ракети". Четох великия доклад на още по-великото френско разузнаване. Да оставим, че си признават, че се позовават на инфо от интернет, от източници които "обикновено били надеждни" :))) Ама това твърдение е комично: The French services have no information to support the thesis that armed groups in the Ghouta have sought to obtain or have had chemical weapons. Говорят за Джаиш ал-Ислам. Ако френските разузнавачи бяха бръкнали в Уикипедията, щяха да прочетат, че през 2016 г. е станал скандал - Джаиш ал-Ислам признали официално с изявление, че командир от техните е използвал на своя глава химическо оръжие - хлор срещу кюрдите. Модифицирани ракети за ГРАД.... Ама френското разузнаване може и да не знае английски език, нали?

БРЦК

Ахахахаха. Някой може да си помисли ,че това е ирония. Не е. Морския вълк толкова си може. Толкова е тъп и смотан ,че троленето му генерира обратен ефект.

със старо Руско ПВО от преди 40 години,Сирииската армия свали 73 ракети от общо 100!!! Ами ако там стояха модерните ПВО системи ц=400??? Джендърите са в паника и си мислят че хората са толкова тъпи да им вярват на ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ!!!Дерзайте соросояди...

ти си този, който упорито се опитва да прокарва фалшиви новини - с 40 зенитни ракети сте свалили 71 томахавки, при изстреляни 50!! ЕВАЛЛА БЕ! ХАХАХААААХАХАХ!...

томахавките бяха свалени със СТАРА РУСКА ПВО СИСТЕМА ОТ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ С-200 МНОГО СТЕ ТЪПИ ТОВА КРАВАРСКИТЕ ПОКЛОННИЦИ НА ФАШИСТКИТЕ МАРИХУАНСКИ ГАЩИ....ВЕЧЕ ВИ НЯМА В ЗАРА!!!

и аз вчера с прашката на жена ти улучих комар точно м/у очите. Това е по-вероятно отколкото с Бук да свалиш ракета ВЪЗДУХ-Земя или томахавки които МЕДВЕДЕВ твърди че не могат да бъдат прехванато щото летели много ниско. Сега.. смееш ли да кажеш че МЕДВЕДЕВ Е ЛЪЖЕЦ???? Кой ли е толкова тъп, че да вярва на сирийския Пинокио. Носа му пак порасна

Оставете го тоя, той би трябвало да каже за връзката на Саркози с фондацията на Кадафи, а не да повтаря като папагал това дето ни го пробутват като развалена плоча в последните дни! А както беше казал преди много години един министър на пропагандата в някакъв си трети райх, повторете една лъжа 1000 пъти, и тя ще стане истина, та по същия начин се говори и за прословутите химически оръжия на Сирия... Преди това беше Ирак, после обесиха "лошия Саддам", сега историята се повтаря. А новото Студена война е вече факт и тежко и горко на бъдещите поколения! А всъщност ако се намерят достатъчно луди световни лидери да покажат на практика оръжейният си потенциал, краят може да настъпи за няколко часа и милиарди ще се преселим в небитието. Защото няма да се води война подобна на Втората световна. Едните ще изстрелят ракети, вторите ще им отговорят, трети ще се намесят, четвърти няма да останат равнодушни и така за няколко часа - краят ни ще е факт!

аятолахисти и хизбулисти! Поради каква причина аз трябва да вярвам на думите на един диктатор, като Асад, който е патологичен убиец и лъжец или на неговите ортаци, а не на един френски държавен чиновник, упълномощен от своето правителство да говори, който в същото време се явява наш съюзник както по линия на ЕС, така и по линия на НАТО?

Много просто: по същята причина, на която вярваш на френския посланик! А на този, който ти е казал, че Асад е сатрап и престъпник - на него по каква причина вярваш? Затоа по-просто е да вярваш на онзи, който ти плаща, което и правиш! Тъй че не въздишай над хорското нещастие, а като си толкова способен - подреди си най-напред около собствения дом!

Той не е наш съюзник, а ние сме негови. Ако някога не дай Боже се наложи, ще разбереш тази еднопосочност.

Ама ти още ли не си се удавил?

Ти за честен човек ли се имаш?! Виж ти...

И Вашият външен министър, и "умната и красива" Хейли ПРЕДУПРЕДИХА, че са възможни и други "предполагаеми" химически атаки. Но ми е интересно с какво. Нали този връло "ефектвен" удар с тези 103/71/32 ракети "удариха" складовете и лабораторията. Но ако има нещо като химически атаки, кажете къде и кога ще бъдат та и ние да знаем.