Дамаск кани ОЗХО да разследва има ли химическа атака в Дума

Сирийското правителство покани Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) да разследва твърденията за извършена химическа атака в Дума.

Обратно в новината

Коментари - Дамаск кани ОЗХО да разследва има ли химическа атака в Дума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Между ОЗХО и НАТО кой е по-бързият..?

Шибаните американски и английски говеда са сътвори филм с тази хим.атака и трябва да бъдат наказани ако трябва и с ядрената тояга на Русия!

Лошото е , че тоягата е БУМЕРАНГ!!!

В Сирия вече върви подготовка за война: "В небо Сирии поднялись истребители ВКС РФ с противокорабельными ракетами" "СРОЧНО: Россия просит у Ирана разрешение на использование авиабазы Хамадан,"

И какво става сега: руснаци и сирийци канят да дойдат да разследват на място инцидента. Американци и западняци усилено се дърпат и не желаят да разследват. Е това вече ако не е самопризнание за постановката. То е ясно, че ще се окаже измислица.

Да напомня на Запада старата, но вярна поговорка: "БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА !".

бе вярно ли рубълъ паднал, и лошо се е ударил?

Много си малък,явно не си спомняш зелената шума по 2.30 лв

Извинявай, вас, в американската пропаганда, да не ви подбират по конкурси за идиоти? Та ти си отчайващо тъп! Отвори една книжка по икономикс, за да научиш какво означава за експортно ориентираните икономики пада на валутата. Такива икономики се чудят как да си девалвират паричната единица. Това означава, че в Русия валутата като приход расте. Но за сметка на това, всички вносни стоки стават много скъпи и непродаваеми. Наистина си тъп! То иначе нямаше да те наемат американците да им пишеш коментари и да ги славиш.

Историята е неумолима - Париж, Берлин, Вашингтон. Давайте, братя-руснаци ! Подкрепям ви изцяло !

бой ,бой ,бой по сатаната ! и колкото повече ,толкова по-добре ! да му държи влага поне 100 години .

ДАВАЙТЕ, БРАТЯ-РУСНАЦИ ! ПОДКРЕПЯМ ВИ ИЗЦЯЛО !

няма да пристигнат навреме. тази нощ американците ще бомбардират. целта е бомбите да падат, пък какво ще покаже после разлседването няма значение

Гади ми се от Запада.

И при нападението срещу Ирак бе така.Дори буш заплаши ООН,че ще им спре финансирането и игнорира мнението на създадената комисия и нейните закл'чения.Имайки неговия опит,сега тази комисия ще е съставена от изкл'чително послушни личности за прокарване идея за удар срещу Сирия.Да не забравяме,че Блеър се извини,че е бил "подведен" и е участвал в разбиването на Ирак.Сега може да стане същото и със Сирия.Да се роди нова идил,от която толкова се нуждаят всички "демократични" сили.А после война с Русия.Хубаво е все пак да се знае историята за наполеон,за Хитлер и още някои военнолюбци от зад океана.

След като гледах изявленията на постоянните представители в ООН на Русия и САЩ.. и анализирайки подготовката на страните, мога да кажа следното: Дано да не съм пророк, но тази нощ французите и англичаните, под вещото ръководство на САЩ и с тяхно участие, ще "накажат" Асад... Абсолютно никакво значение няма, че има гарант да се посети Дума... да се проверят данните за хим. атака... за да се установи, дали такива въобще има. Това няма никакво значение.....мисля си , че лудите ще изпреварят всичко и ще нанесат удар...

А дано се случи! Ама лично да го накажат, както наказаха Кадафи. Да се спре веднъж с терзанията на сирийците

понеже на либийците сега терзанията им приключиха, затова всички се юрнаха към Европа...Та да приключат и на сирийците, да могат с телата си да съборят прехвалената ни ограда... Абе вие колко сте тъпите...? В смисъл много ли сте?

Много е жалко икономиката да ти е вързана за петрола, нали? Ми що доларът не се срина, след спада на петрола, м? Само рублата го отнесе, ама нали според теб днес е живнала...

се вдигна и върви нагоре, не се притеснявай. над 70 за барел е днес. жалко е да нямаш петрол.

"Тя допуска още една проверка, но изрази убеденост, че "това няма да промени" становището на Германия." Няма значение дали е вярно, важно е да вярвате каквото ви се каже и да не мислите повече. А ние ще правим всичко, за да защитим собствените си икономически интереси в Сирия. До последния сириец. Евродемокрация и евроценности в действие.

Изказването на г-жа Меркел е много странно ,да не кажа нещо повече!И бездомните кучета вече знаят,че ислямистите в Дума са в плътен обръч на СА и е въпрос на дни да бъдат ликвидирани!На Асад не му е необходимо никакво хим.оръжие за да ги ликвидира, второ едва ли в тази обстановка хим. оръжие може да нанесе някакви щети на бойците-ислямисти,трето според всички данни базите в Сирия за създаване на такива оръжия са унищожени!?Г-жа Меркел очевидно счита всички хора за малоумни- като тези ,които са нейни привърженици...

В момента ги извозват към Идлиб. Около 8000 бойци и около 40 000 човека семейства и антураж. Извозват ги със 100 автобуса. Вероятно на 3-4 курса. Сделката е уредена отново от руснаците.

Вече съобщиха, че са извозени..показаха конвоите...показаха и болниците, дета такива с хим. поражения, даже не са и чували... но..... това е положението .. Големият брат каза...

Преди крjмнаш един долар беше за 27 рубли. Ама това са нереални мечти за русопитеците, нали?

СЛЕД ОГРОМНАТА ЛЪЖА ЗА ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ В ИРАК, ЖЕРТВА НА КОЯТО СТАНАХА МИЛИОН НЕВИНИ ХОРА, ЗАПАДА НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА СПОМЕНАВАТ ПОВЕЧЕ ТАЯ ДУМИЧКА, АКО ИМАТ СРАМ. НАГЛОСТА НА ТИЯ ХОРА НЯМА КРАЙ. ПИТАМ СЕ, ДО КОГА ЩЕ ИЗДЪРЖАТ НЕРВИТЕ НА РУСНАЦИТЕ.

Да направим една весела викторина, а! Кой според вас ще убие, обеси или изкорени Башар пръв? Руснаци, самите сирийци, ВВС на САЩ или французите?

Гръмни се, да не се мъчиш.

Измъчва ли те сривът на рублата?

Ла. Й. Нар.

То и на децата е ясно, че Асад няма да пусне хим. оръжие точно там където печели, точно като Тръмп заяви че ще изтегля войските от Сирия, както и че Путин няма да отрови някой който преди това е освободил от тъмницата. Толкова е отчаян Запада, че няма дори време да скрои сносни провокации. Но какво от това? Русия и Китай се държат заедно и еднополюсният свят свърши. Никой, дори и САЩ не могат да променят това

Кое е живнало? Рублата ли? Коя вечер се е случило? Може ли по-конкретна обосновка. Вчера по това време по-лоши котировки ли имаше?

Днес в ООН руският представител Небензя заяви: До какво водят военните авантюри на Запада виждаме от примера на Югославия, Ирак и Либия. Никой не ви е разрешавал да поемате ролята на световен жандарм и в същото време на следовател, прокурор, съдия и екзекутор. "Няма съмнение, че това е провокация. Траекторията на предполагаемия бомбен удар е неестествена. Бомбата проби покрива и спокойно легна в дървеното легло, без въобще да го навреди. Очевидно тя беше поставена там преди режисираното заснемане, а Вашингтон, Лондон и Париж се втурнаха да обвиняват правителството на Сирия, Русия и Иран. И това беше направено без никакво разглеждане на място" Според дипломата провокацията в Дума "болезнено" прилича на миналогодишния инцидент в Хан-Шейхун, а обединяващият фактор е планираният характер на акциите. Освен това Небензя заяви, че Сирия и Русия са готови незабавно да предоставят на експертите на Организацията за забрана на химическите оръжия достъп до зоната на предполагаемото използване на отровни вещества.

Право казва баба Меркел, че за Запада "доказателствата" са "много, много ясни" и дори и експертите от ОЗХО да установят обратното, Асад и Путин все ще са виновни. За европейските марионетки на САЩ доказателства изобщо не са необходими и никакви истини не могат да им попречат на лъжливите обвинения, които са единственото необходимо условие да постигнат добра политическа кариера и да се задържат във властта. Бабичката дори не знае къде е Берлин на картата и го търси в Русия, но тази фрапираща неграмотност не само че не е пречка, ами явно е и най-добрият критерий за краварите да я курдисат да управлява Германия, че кажи-речи и цяла Европа.

американците СА ОТКАЧЕНИ.

На това му се вика" Шах с пешката" Ако отидат няма да намерят нищо, ако не отидат ще станат за смях. Какво ли ще измислят, за да замажат положението?

Нищо, то не им трябва, просто ще си бомбардират. Само се моля да не уцелят нещо руско, че много ще се усложни ситуацията

В речта си на заседание на ООН руският представител Небензя разби на пух и прах изкуствено режисираната от белите каски фалшификация относно предполагаемата химическа атака в Дума. Разбира се неговата реч е табу за българските медии, но всеки може да я чуе в тубата: "Совбез ООН проводит заседание по угрозе международному миру и безопасности" - от 21 до 49 минута

след падането на източна гута само в град дума остана раион където могат все още да ,,стажуват,, химиците на ,,неино величаство,,...!!!

ас да питам, щоту говорите за хлор. имам обекти под аренда (ТУАЛЕТНИ ДЕ) и фърлам хлорна вар за хигиена, па дофторката каза, че не е вредно. малко сълзат учите, ама нема батерии, нема микрони става модерно. та да продължавам ли да фърлам или ша ма биат?

Явно е краварите искат 3 св война.

АМА ЩЕ СЕ НАИГРАЕТЕ , СРЕЩУ РУСИЯ Е НЕВЪЗМОЖНО ДА ВОЮВАТе И ДА СПЕЧЕЛЯТе, ДА ЩЕ Я РАЗРУШИТЕ АМА И ВАС НЯМА ДА ВИ ИМА ционисти ДОЛНИ , ПРОСТО СЕ ВИЖДА КАК РЪЧКАТЕ , И ЗА ДЕЦАТА Е ВЕЧЕ ЯСНО , ЧЕ СТЕ МАША В РЪЦЕТЕ НА сатаната.

Говорим за Сирия пич?? Спри тоя боярщник!! Освен Китай не виждам някой друг да нападне Русия!!

От 2013 година при всеки опит официална Сирия да бъде набедена в използването на химическо оръжие руснаците казват едно и също- хайде да пратим специалисти по използване на БОВ които да проведат разследване на място а "демократичните" държави отговарят - не няма да раследваме ама хайде да вземем да приемем една резолюцийка че Асад е виновен... Айретен че в Организацията за забрана на химическото оръжие са подадени докумнети за над 70 инцидента при които е използвано химическо оръжие но някои хора вдигат шум само за 2-3 от тях и то винаги когато техните протежета губят позициите си в Сирия;)

Лъжеш, всеки път когато света предложи да се направи разследване в Сирия за химическите оръжия и Русия блокира тая резолюция!! Сега за първи път те го предлагат, но това е от страх!! И пак ще се опитат да излъжат ОЗХО!! само чакай!!

Айде бе, Русия беше държавата която уреди екстреното приемане на Сирия в Организацията за унищожаването на химически оръжия през 2013 и то за да могат инспекторите на тази организация да могат да правят проверки на територията на Сирия... и от тогава единствено Русия и Сирия настояват за разследване на място а "демократите" предпочитат присъди по ТВ данни и съобщения на Белите каски-)

Интересно защо тая организация не беше поканена от яловия змей и хюмнето. От страх разб4ра се, защото щяха да се издадат че лъжат!

Сега се опитват да отклонят дебелия, дето им опира яко отзад. Ама късно е либе за китка. Тръмп е честолюбив мрази да си оттегля думите. Щом е казал, че ще им даде сметката и ще е скъпо - значи ще им я даде.

Аз съм съгласен да се разследва, нещата станаха много напрегнати, повече така неможе.

Ми те руснаците за каквото и да става въпрос напоследък повтарят едно и също: Да се направи разследване от независими експерти...

Днес, след лудата Терезия, дойде ред на танте Меркел да реве като бясна зомби с изявлението, че е доказано предполагаемата химическа атака от Асад, с голяма вероятност лично от него или жена му поне... Доказателства от небето - с опънат наплюнчен пръст за търсене на вятър, колкото щеш. Ако има такава изобщо, то не е в никакъв случай дело на Асад, а на провокатори, платени мюрета на Мосад и ЦРУ или МИ-6, а от днес към тях се включват и БНД и МИТ. На западналите гадове им се бие, искат да влязат в ядрен кошмар, болни са от "луда крава"! Нашиет медии повтарят папаглски спуснатите ивм от козаците съобщения с един и същи текст, никакво творчество. НАТО е опасна, жалка и вредна за България структура. Вън на България от тоя миризлив бордей от напикаващи се луди кравари и краварки!

гросмаистора путин ги направи луди ... безсилието ги мори ...та скрипал , та сега хлор ...

Гросмайстор Путин??? Драги ми Смехурко , Путин още табла не се научил да играе. Оня ден му изпратиха половината дипломати с раници на гърба а днес станал шахматист. Размиваш ме от сърце.

Искаш ли салата Вагнер?

За сетен път се убедих, че през Втората Световна Война са допуснати ДВЕ фатални грешки! Първата е че Хитлер не е изтрепал до край евреите и втората, че Сталин не е изтрепал до края хитлеристите! Ако не бяха тези грешки, света щеше да изглежда съвсем друг!

Тази хим.атака е една провокация. Организирана по старата схема: сам правиш нещо, но обвиняваш врага! Примери: - Хитлер сам си подпали Райхстага, но обвини комунистите... Хитлер сам си нападна радиостанцията в Глайвиц, но обвини поляците и напада Полша... САЩ сами си обстреляха кораба в Тонкинския залив, но обвиниха Виетнам и почнаха война срещу него... Същия номер САЩ ползваха и за войната с Испания през 1898 г., този път с кораба "Мейн"... Сега "Белите каски"пускат фалшиво видео за нападения с БОВ, което приписват на Асад... МРЪСНИТЕ НОМЕРА НЕ СА СЕ ПРОМЕНИЛИ МНОГО!

забравих най-тъпия пример: - САЩ обвиниха Саддам, че има ОМП и показаха епруветка с бял прах.... който после с години не откриха в Ирак! Но си намериха повод за война.

1979 - Афганистан и т. н.

Скъпи мои,знаем,че всичко това е постановка; фалшификация, която трябва да послужи като повод. Знаем, че ако дойдат на място няма да намерят никакви следи от химическо оръжие. Това го знаем! Само че, тях не ги интересува истината и нейното установяване! Те имат теза, която не подлежи на обсъждане и на проверка. Щом САЩ и Запада го казват, значи е така! Те са си решили какво ще правят и карат по плана. Никакви проверки и доказателства не ги интересуват. Като във Великобритания! Само да не запалят светът!

Западът е в истерия. Губи Сирия, а с това и възможността да направи петролопровод от саудитска чаршафия до Средиземно Море и да се осигури от затваряне на Ормузсия проток от братята перси. Пълен капут на петролната истерия, а с изтърването на Крим - и на военната им доктрина. Бесни са!!!

значи затова са Мурзилките в Сирия ? не било за да помагат на братския Сирийски народ а за да пречат някой друг да не достави газ за Европа понеже ЕС са длъжни да купуват Руски газ . Затова САЩ и ЕС ще ви бомбят и ще ви унижават докато не ви заврът в Сибир

Интереси!! Впрочем, говедата загубиха!!

Всичко е една игра, няма да има голям военен конфликт. Истината е, че им се живее и на тия и на ония. Воюва се когато ножа е стигнал до кокала, и хора които няма какво да губят. Когато на върха на някоя ядрена сила по някакъв начин се докопа човек като мен или като нас, бедни, ограбени и справедливи хора, тогава за едната чест и справедливост без да ни мигне окото ще натиснем ядрения бутон, за да изчистим злото!

"Тя допуска още една проверка, но изрази убеденост, че "това няма да промени" становището на Германия." Първо, проверка е нямало, а убедеността на Германия е тип "хвърляне на боб". Второ, време е руснаците да пратят мироопазващ контингент от 20-30 000 човека, и да се приключва с терористите и спонсорите им.

Лошото е, че руснаците колкото и да помагат не са с перфектна икономика, която да позволява изпращането на многохилядна мисия там. Това е свързано с големи пари, които за съжаление Русия няма в момента. Затова руснаците се опитват да работят със Запада, но те са настръхнали като зомбита и правят задачата им възможно най-трудна само и само руснаците да не спечелят войната срещу тероризма. Но лошото е, че хората са овце и не виждат истината - а именно, че Запада използва същите методи, както СССР навремето. Пълна дезинформация и неоправдана агресия към "другия строй".

"На 7 април бе извършено предполагаемо нападение с боен отровен газ в последната бунтовническа крепост край Дамаск, при което загинаха десетки цивилни." предполагаемо нападение - всъщност няма никакво нападение. "Белите каски" са такъв източник, по-несигурен от ЕЖК Все още няма никакви доказателства дали има изобщо загинали и дали е имало нападение.

Най-интересното е, че на клипчетата няма нито един труп. Всички май са възкръснали като Скрипал и щерка му.

Явно мерака е бил там и лично е проверил, да закриват направо онази организация. И на маймуните вече им ясно, защо няма да си променят мнението, това е поредната провокация да си намерят повод да нападат сирия, защото не им изнася като не могат да смучат петрол безплатно...

Тръмп тамън обяви, че обмисля да се изтегли от Сирия и хоп - химическа атака. Сигурно е случайност. Или пък Асад не ще американците да се изтеглят и за това ги провокира в най-подходящия момент. Казал си е: "Ей сага като сме ги приклещили тия и е въпрос на време кротко и тихо да приключим с този анклав, дай да спретнем една химийка та да разбуним отново духовете" Когато се разследва едно пресъпление един от основните въпроси които се задава е: Кому е изгодно? Определено не на Асад или на руснаците в случая.