Русия: Атакувалите ни дронове не са ”сглобени в храстите”

От Генералния щаб на руската армия заявиха, че атакувалите руските бази в Сирия дронове в никакъв случай не са били "сглобени по храсталаците".

Обратно в новината

Коментари - Русия: Атакувалите ни дронове не са ”сглобени в храстите” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МКС също не е сглобявана в храстите и не се знае с каква цел обикаля Земята или поне не всичките и цели.

Да си бяха стояли в русия никой нямаше да ги атакува.Путин като е лаком ще яде бой.Генерал Колев през 1916г изклал руските дивизии тръгнали срещу България.

Нашите деди не биха казали същото когато отчаяно са искали помощ за освобождаването.

тук, в този форум, някои нашенски главанаци настървено скачаха срещу всеки дръзнал да каже нещо по повод необходимостта от държавен контрол, както за оръжията, на тези нови летателни апарати и всячески се стремяха да оплюят и опровергаят тезата, че дроновете могат да бъдат сериозен инструмент за фото и аудио разузаване, както и опасно оръжие в ръцете на определени среди!

Sm3hurk0

Аз и с химикалка мога да нараня някой смъртоносно, А химикалка в ръцете на журналист или писател също е оръжие - оръжието на словото. Примери за неща с двойно предназначение - колкото искаш.

КЪМ ДЖИХАДИСТИТЕ ВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО СА ВКЛЮЧЕНИ И УКРАИНЦИТЕ КОИТО И ПРОЗВЕЖДЪТ ЗАМЕНИТЕЛ НА ГЕКСАГЕНА

Да ви е*а майката пияна! Няма ли да млъкнете!

А бе, ти що си не еш твоята, третополов трезвеник дрогиран.

И твойта , и твойта, няма само турските тираджий да я лашкат я. Нали бе син на турски тираджия и крайпътна брантия.ваууухахахаха

Сголобените в храстите дронове са сериозна инженерна мисъл. На брифинга руснаците оазказаха всичко за тези дронове и за бомбите им със заряд от УКРАИНА ! Мен не ме интересува какво и кога и защо са са наравени тези дронове . Интересуваме как хамерите дестваи психически или имат специален отрят които се занимас кадрите от Украина !Всеки знае че няма украинец които да няма роднини иЛИ поне приЯтели в Русия. ХОРА които сазаедно повече от 1000 години или майната им на 1000 та год.във времето на СССР ИМАШЕ БАМ И ТАМ работиха почти от всички краища и най вече от западна украина . Естествено е млади и красиви хоа да се влюбват и това продължаваи сега ! И все пак хамерите са завербовали и хора и завод за подриная работа против РУСИЯ ! А КАК ДА ЖЕМ ЗА БЪЛГАРИТЕ ЧИТАЯ ПОСТОВЕТЕ !!! ГОЛЕМИ АГИТАТАТОРИ СА ХАМЕРИТЕ !!1

Еййй "козяците" коментирайте напредналия американския технически гений, благодарение на който така краварите-говедари изстреляха супер-скъпия сателит че барабар с вафлената ракета сглобена от готови кори за баница тип Белла се забодоха в "тихият океан" демек от съображения за сигурност абсолютно се скриха от Рашките...

Опитват да настигнаг ватниците , които преди месец забиха 19 спътници в океана

баце Коко

Къде са 19 метеорологични спътника по 100$ парчето къде е супер-шпионски сателит за 1 милиард-$ повтарям 1 милиард-$....ха ха хааа

Като чета градобитните коментари на драгите русофоби ,се сещам за оценката, която им дава тяхната шефка ВизаНедялкова за непродуктивното им тролене)))))) Според Виза Недялкова много сериозен ресурс, около 35 млн. долара годишно, са давани от американците у нас на НПО. "Изявите на протестърите + седерастията + троловете от форумите са абсолютно неуспешни, защото тези, които получават парите, не вършат никаква работата , просто защото са абсолютно некадърни да създадат работещи механизми", коментира със съкрушено сърце тя, достатъчно е човек да чете протестърските ви коментари и му става ясно какви захлупени шибаняци сте(троловете))))) съвсем скоро ще ви отбият и от яслата на Сорос заради некадърност))))

Цитатче: Атакувалите ни дронове не са сглобени в храстите...В противното могат да вярват, само БГ европутаците на хранилка при господарите си- лудите говеда от Козяк! И най-големия евроолигофрен трабва да знае, че създаването, сглабянето, програмирането, въоръжението, използването на спътникова навигация, ГПС и наличието на система за управлението на дронове на повече от 50-100 км не се намират на пътя, както обясняват лудите говеда!! Обратното може да твърди само някоя малоумна Кончита!!

Само преди една седмица САЩ се опитаха с БАТУТА на архи-мошенника Мъск да качат в космоса свръх-секретен шпионски сателит струващ повече от 1 милиард $ но понеже беше толкова секретен проекта, че заедно със сателита изчезна и батута-пардон ракетата...за това събитие козяците не обелват и дума а каканижат за торпилираната подводница Курск...затова отдавна съм достигнал до извода, че в много случаи маймуните, показват много по-висш интелект от българските русофоби, да не говорим за сферата на морално-етичните ценности, където българските русофоби са на неизмеримо по-ниско стъпало от тях. приликата между българските русофоби и дарвиновите маймуни е в обстоятелството, че процесът на мислене и при двата вида е в зачатъчно състояние. Владимир Владимирович Путин! Най-омразният и ненавиждан човек за българските русофоби, дори повече от Сталин, щото Сталин вече го няма - и немощните им пискливи гласчета се усилват до кресчендо след поредната команда из-зад океана или от Брюксел, когато трябва да джафнат за пореден път срещу Президента на Руската федерация Владимир Владимирович Путин . Маймуните на Дарвин, пардон, българските русофоби, особено мразят, когато Путин е наричан с пълното название на длъжността му, и с трите му имена, и тогава чак се давят от плюнките си - затова нека не си отказваме това удоволствие.

Ако руснаците могат да ПРЕХВАНАТ УПРАЛЕНИЕТО на тези дронове, както са казали, то това означава, че дроновете са достатъчно тъпо направени и явно с популярни подръчни материали. Защото дори моделите за състезания по авиомоделизъм използват криптирана комуникация, за да не може някой конкурент да те прецака. Та може би руснаците са способни да заглушат сигнала, но чак пък да прехванат управлението... И като се има предвид, че самите руснаци не са кой знае колко напреднали във високите технологии, то и претенциите им, че дроновете са предоставени от някоя "велика технологична нация" са леко пресилени. Бас държа, че подобни дронове могат да бъдат направени в 90% от държавите на тази планета. Което някакси поставя Русия в останалите 10%, съдейки по собствените им думи...

Направо изтрепа рибата с това изказване "руснаците не са напреднали във високите технологии"! Браво! Титан на мисълта!Никога ли не си чувал, че високите технологии са във военната техника ,космическата техника и ядрената енергетика? Точно от тия сфери отиват в другите отрасли на промишлеността. Не си ли чувал, че всички нови неща в автомобилостроенето идват тъкмо от тия сфери? В коя от тия области руснаците са слаби? Не ти ли е известно, че през последните 15-20 години този, който догонва във военната сфера са САЩ, а не Русия?Кой да ти каже!

Бай Иванее , кой те хванееее....така е в РИА новости , реалноста е друга ....кажи едно нещо ,което Рашките са приложили в потребителските си стоки от водещите им космически и военни технологии ....лаптоп 8 кила може би ?

Бай Иване, не разбра ли, че за една категория пишещи русофоби върха на технологиите са мобилните телефони,пералните,телевизорите и естествено-Гоуфа.

Като са толкова добри, кой им е гражданския самолет, гражданския вертолет.

Мда, по-добре да не коментираш неща, които не разбираш. Щото ставащ смешен. Иранците приземиха американски "Predator" преди 2-3 години. По абсолютно същата схема - заглушаване (дронът изпада в стенд-бай режим), след което задействане на командата за аварийно приземяване (дистанционно). Толкова е просто. Иранците използваха старичка руска система да радиозаглушаване. Относно това, колко са технологичми руснаците - също не си в час. Военната им техника е десетилетия напред, сравнена с много други страни (затова американците пищят на умряло). И използват нови технологии - съвсем законно закупени от държави, които вече са ги разработили. Няма смисъл да преоткриваш топлата вода. То и едно време е било така - например, англичаните са можели да разработят стомана за подкови, но не са го правили. Купували са си подкови от викингите, щото техните са били много по-добри от английските. А са ги използвали за техното супер стратегическо оръжие - тежката английска конница. И накрая, чисто технически, заглушаването не е някаква катинг едж технология - на 12 години (6-ти клас) сглобих първия си блокинг-генератор. Заглушавах почти всички радио сигнали във входа. Устройството беше колкото кибритена кутийка и се захранваше от 9-волтова батерия. Представи си какво могат военните с техния бюджет.

САЩ са замесени в атаките по базитей.Последно днес обвиниха и Турция,че от северните части на Сирия,от територии със турско влияние са изпратени дроновете.Последно кой,кой,кой е виновен,бе товарищи?

- В много случаи маймуните, показват много по-висш интелект от българските русофоби, да не говорим за сферата на морално-етичните ценности, където българските русофоби са на неизмеримо по-ниско стъпало от тях. приликата между българските русофоби и дарвиновите маймуни е в обстоятелството, че процесът на мислене и при двата вида е в зачатъчно състояние. Владимир Владимирович Путин! Най-омразният и ненавиждан човек за българските русофоби, дори повече от Сталин, щото Сталин вече го няма - и немощните им пискливи гласчета се усилват до кресчендо след поредната команда из-зад океана или от Брюксел, когато трябва да джафнат за пореден път срещу Президента на Руската федерация Владимир Владимирович Путин . Маймуните на Дарвин, пардон, българските русофоби, особено мразят, когато Путин е наричан с пълното название на длъжността му, и с трите му имена, и тогава чак се давят от плюнките си - затова нека не си отказваме това удоволствие.

По долу маймуноподобие някакво твърди че русия нападнала Грузия и Украйна...майтаааап, всички видяха как Саакашвили си ядеше вратовръзката щото пръв атакува през ноща докато хората спят и после реве , че Руснаците идат

полуприматите от тайгата са агресивни и алкохолизирани. Нападат всичко.

Пиши си. Не пречиш на никой. Всички знаем, че си един от няколкото българомразци във форума, заливайки го с кални словестни антибългарски потоци. Не те ли е срам?

Твойто мнение е интересно за теб и останалите четирима продажници на хранилката на козяк.важното е господарят ти да си плаща сметката!

Ген.щаба на руската армия.Дроновете са сглобявани на покрива на ТРЪМП ТАУЪРС в Ню Йорк.

за това не знам ама тръмп тауър е пълна с руснаци - наематели :))) факт

Добре че са руснаците иначе да е фалирал и да се е напълнил със съмонастанили се мехико негро и пуерто рико ХАХАХАХАХАХ

Източник? Защото съм бил там (само на екскурзия) и не чух дори и дума на руски. За разлика от спенглиша.

когато всички държави влязат в нато русия няма да има кого да напада и ще са доста тъжни руснаците... направо ги съжалявам да няма кой да нападнеш а да трупаш толкова желязо!

Колко пъти вече ми се ,,натрисаш,, тука? Ще ми го спаднеш.

На дали американските инструктори са имали смелостта и глупостта ,,да дадат,, на гаджалите тези фърчила? ... Просто си ги пускат сами от тяхно име!

Това си го знаем всички.

КОЙ Е АГРЕСОРЪТ Бъдещето на света е ПОСТАВЕНО на карта и ЗАВИСИ от това дали ще УСПЕЕМ да омаломощим Русия. САЩ НЕ са империя, ние гледаме ЕДИНСТВЕНО да ЗАПАЗИМ мира по света. Джеймс Улси. Истинската ПРИЧИНА за агресията към Русия, а именно отчаян опит на изчерпаната Западана капиталистическа система, която е скрита зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура, да УДЪЛЖИ живота си с още няколко десетилетия, като ЗАГРАБИ руските природни ресурси. Ако погледнем картата, разстоянието между Вашингтон и Москва е 13 000 километра. До границите на САЩ няма НИТО една руска военна база. А Русия е плътно ОБГРАДЕНА от американски военни бази, някои от които даже са на Черно море, други в Румъния, България, Турция, Полша, Литва, Латвия и Естония. И ако някой при това положение каже: "Русия е империя или агресор", то ТОЗИ някой има сериозен ментален проблем. В историята си САЩ са най-военнолюбивата държава съществувала някога. Представителните политици и духовници на САЩ притежават над 900 военни бази в държавите на 130 нации, бомбардирали са една трета от цялото световно население и са първите и единствени, които са използвали атомни бомби в цялата човешка история СРЕЩУ безащитните японски граждани на градовете Хирошима и Нагасаки. Представителните политици и духовници на САЩ са разпалили най-много войни. От края на Втората световна война, например, до днес човечеството бе свидетел на общо над 248 военни конфликта. От тях над 204 са разпалени от представителните политици и духовници на САЩ. Колко военни бази има Русия в други държави. Колко войни е разпалила Русия. Защо САЩ имат над 900 военни бази и са разпалили над 204 военни конфликта в други държави, oт края на Втората световна война. Кой е агресорът ДНЕС.

е кой нападна грузия и украйна?? преди това чехия и унгария?? преди това кой прилапа цяла източна европа?? много сте плоски

Плоски сме и сме много...плоски. Фактите винаги са плоски, защото удрят по главата всеки "остър" ум.

Грузия и Украина никой не ги е нападал. Напротив - Грузия нападна миротворците от ОНД и бомбардира жилищни квартали с реактивни миномети. Също като украинците. Що се отнася до Унгария и Чехи, наши части също бяха там. Или си забравил?

ми аз да ти кажа, а?? нагорни карабах, южна осетия, крим донецк, луганск, приднестровието, крим, това за днес! а иначе републиките адигея алтай башкортостан буратия дегестан ингушетия кабардино балкария калмикия карачаево черкезка карелия коми марий ер мордовия северна осетия алания татарстан тува удмурия хасакия чечения чувашия якутия това сега и полша, чехословакия, унгария, румъния, България , гдр, литва, латвия естония , беларус, украина, казахстан, и тнт.до преди двадесет години!

хахахахах в русия имали реален избор хахахахаха жалки видиотени роби

не са роби, драги! робът има стойност! струва пари! а крепостният е нишч, по долу от скот! не струва и копейка дори!

Най новите военни разработки на Русия са уникални и удивителни ...една от нях е СЕКРЕТНИЯТ ПРОЕКТ АЛАБУГА : ПО-ОПАСЕН ОТ АТОМНА БОМБА Ракетата се базира на свръх мощно високочестотно електромагнитно излъчване. Електронният импулс в пряк смисъл изгаря цялата електроника, попаднала в зоната на поражение, с диаметър 3 км а както знаем съвременната военна техника като цяло е базирана на електронни системи за управление. Дори обикновеният автомобил е снабден с компютър, а какво да кажем за танковете, ракетите и самолетите. Освен това, се ликвидира и връзката, а това означава и взаимодействието вътре във войската. Ликвидира се и цялата инфраструктура на местността, включително заводите, командните центрове и т.н. По такъв начин Алабуга може да превърне армията на потенциалния противник в разбити групи войници, които не знаят на кой свят са. Затова САЩ и Запада като цяло само планове на хартия съставят за нападение първо над СССР а после и над Русия но така и не посмяха тези планове да ги реализират в действителност, защото както съм казвал и друг път Русия никога не започва първа войните но ТЯ е тази, която ги завършва...

Ми добре. Ама нормална кола кога ще направят?

руснаците не успяха от 100 метра дълбочина сами да си извадят потъналия курск, ти ми разправяш хуморески.

108, не 100. Това си е почти една атмосфера отгоре. А какво да говорим за руската подводница, потънала в Тихия океан на 2км дълбочина, чийто команден отсек беше изваден от американците?

А, ако си представим, че СВЧ генераторът бъде поставен на носител Х-101 с далекобойност 5000-7500км.? :)

остави ги тези мизерници страхливи :) те под демокрация разбират само геи прад ха ха ха

Всеки дрон е носил под крилата си 10 броя СВУ (по пет под всяко крило) по 400гр.

Факта че бандитите във Фашистка Америка и техните подлоги в Западаща Европа изобщо не се притесниха от това нападение показва ,че руснаците са прави и всичко това е извършено от американски инструктори и военни в Сирия ! В противен случей всеки военен обект и държава по света могат да станат жертва на такова нападение !

докато светлият лидер на русия путлер си стои на власт във фашистка америка се смениха 3-4 президента !? я прочети някъде какво означава фашизъм клоун!

ооо лаинарче здрасти бе :) ооо то вие имахте мнооого голям избор между тръмп и клинтон ... ха ха ха

докато в Русия имат реален избор ,а не някаква извратена демокрация ,във фашистка Америка кукловодите могат ,не 3-4 ,а 10 "президента" да сменят ,но това нищо не променя !!

То и при нас е същото. Да не изкарваш и България фашистка?

кажи за новата минимална заплата равна на 280лева в процъфтяваща русия. Мани ги тва западняците, само загубеняци кат курнелия си пращат там децата.

ЗАЩО ТОВА ЧОВЕЧЕСТВО ТРЯБВА ДА ЗАГИНЕ Животът ни е стигнал до една точка, където НЯМА много пътища. Останали са САМО два пътя, две възможности. Изборът е прост: "Човечеството ще избере да се самоубие или ще избере демокрация и свобода." Всички диктатори (представителна "демокрация" - лидер и останалите) на света са СЪЗДАДЕНИ от нас. Защото ИСКАМЕ някой да ни казва, какво да правим. Когато НЯКОЙ ти казва какво ТРЯБВА да правиш, ти НЕ носиш ОТГОВОРНОСТ за това, ДАЛИ е правилно или не. Хората, като Адолф Хитлер, Барак Обама и Борис Елцин са заемали властните си позиции, ЗАЩОТО милиони са ИСКАЛИ да им казват какво ТРЯБВА да правят. Малко хора са СКЛОННИ да се разделят от психологията на масите и колективният ум. Малко хора са СКЛОННИ да се разделят с представителната "демокрация" - ЛИДЕР и тълпа. Колективният ум ДАВА несъмнено усещане за фалшива сигурност. Естествено няма смисъл да ТЪРСИШ истината самостоятелно. Много ПО-ЛЕСНО е да си християнин, индиец, мохамеданин, комунист. Държавите са НЕОБХОДИМИ за насилието (физическо, ментално и емоционално), безусловно наложено насилие само от тях върху теб, всеки ден. Защо се СЪЗДАВАТ тези глупави ограничения на световната карта от шепа хора - лидери. Светът е един. представителните правителства би трябвало да са функционални, пряко подчинени на ВСЕКИ гражданин тук и сега, всеки ден. Представителните политици са умствено изостанали, когато заемат високи постове, те УНИЩОЖАВАТ всичко деликатно, всичко прекрасно и велико. Всички представителни политици СТРАДАТ от комплекс за малоценност. Защото ТАЗИ малоценност е много болезнена, те ИСКАТ да покажат на света, че НЕ са нисши. "Аз съм Президент.", "Аз съм Премиер." Денят, в който човечеството РАЗБЕРЕ само себе си, представителните политици и духовниците ще изчезнат. Едно нещо е истина, СТАРОТО човечество загива. Ако МОЖЕМ да разберем ЦЕЛИЯ свят, тогава една НОВА категория от хора ще МОЖЕ да оцелее. Това ще бъдат: "гражданите на света." Без държави, без нации, без народи, без религии - гражданите на света ще бъдат посветени на съзидателността и свободата, от всеки и за всеки. Работата на гражданите на света тук и сега, е да покажат на хората да бъдат съзнателни, да бъдат по-бдителни, по-обичливи, по-толерантни. Съществува ВЪЗМОЖНОСТ в близкото бъдеще за един нов човек, за един по-добър човек. Човекът, който е по-естествен, по-здрав, по-свободен. Един свят без войни, без нации, без държави, без народи, без религии, без представителни политици. Свят, който търси истини и щастие, тук и сега - всеки ден, от всеки и за всеки човек.

и с какво си по-добър от хитлер ако смяташ че всички хора трябва да умрат???? той е отговорен за смъртта "само" на 50 милиона а ти на 7 милиарда ?! психопат!

Нищо не разбрал, прочети го отново и може би ще разбереш написаното...

Тия се пос*раха от 11 дрона, че се размириса из цял свят. Кво квичите ве, пияндурници......нали "победихте" и установихте мирът в Сирия ??? Видяхте някой дрон и вече ревете като вдовици за фуй !!! Представям си ако прелетят над базите ви американската или израелската авияция......ще се заровите в пясъците като къртици !!!

Душата ти е вмирисана продажнико.Получаваш пари за всяка отрицателна точка. Гадините чрез вас изродите изследват общественото мнения в колонията.

Някой за да каже истината в очите на заблуденото общество, не е нужно никой да му плаща, сбъркан русофиле!

С появата на новите хиперзвукови ракети "Циркон"в Русия ВКС покриват целият световен океан, като американските самолетоносачи ще се наложи да си стоят в пристанищата, но и там няма да са в безопасност. На военната сцена хиперзвуковата Русия е едноличен лидер , която скоро ще бъде единствената страна в света, която може в течение на половин час да унищожи всяка точка на планетата даже без да използва ядрено оръжие. По-просто казано новото хиперзвуково оръжие обърка всички планове на Пентагона. САЩ и НАТО са в шах, защото тази и други подобни ракети, които се разработват в неядрения си вариант са именно онова оръжие на "мигновения глобален удар" като отговор на изостаналата в кавички Русия, с което САЩ отдавна плашеха целия свят и което оръжие така и не успяха да създадат. От научна гледна точка, този хиперзвуков пробив може да се сравни само с проектирането и създаването на атомната бомба

апсолютно безаналога работа. А баре един свестен автомобил га ши направят?

Така е другарю. А с овцевозите ко ши правим?

Това за използваното взривно вещество е новина. Пуснати са от населеното място Муаззар, в югозападната част на провинция Идлиб. Дотук е точно известно, че: 1. Дроновете са били 16 броя. 2. Цел са били руските бази в Тартус и Хмеймим.  3.13 дрона са достигнали целта. 3 вероятно по технически причини не са успели.   4.10 дрона са били насочени срещу Хмеймим и 3 дрона срещу Тартус. 5.7 броя са били поразени с "Панцир С1". 6. Управлението на 6 е било прихванато и са били принудително приземени от руснаците. 7. 3 са се разбили при приземяването, вероятно поради детонация на монтирания на тях боеприпас. 8.Управлявани са чрез американската система за дистанционно управление "КАРАКАС"/на руски/, с помощтта на която се управлява и "Кюриосити" на Марс.  Нали не си въобразявате, че американците ще предоставят на Ердоган контрола над тази система????  Цели: 1. Да се дискредитира Путин, като кандидат за президент във връзка с направеното от него заявление, че войната в САР е приключена. И да се намали избирателната активност в РФ.  2. Да се вбие клин между Анкара и Москва във връзка с Общосирийския конгрес в края на месеца. 3. Да се проверят възможностите на системата в бойни условия срещу равностоен противник.

нормално като са хванали от къде са излетели да им върнат ракети с напалм да замирише на изпържен араб или афроамериканец

Това не е шега работа.Руснаците тука имат опасения да алармират защото не се знае какво могат да носят със себе си тези дронове.Които както се вижда могат да бъдат използвани за атентати и терор.

НАЛИ РАШКИТЕ БЯХА ПОБЕДИЛИ, ЩО СЕ СТРАХУВАТ ОТ ДРОНОВЕ?

Те и американците победиха в Ирак и Афганистан. Ама талибаните не са като Германия и Япония, където е достатъчно да махнеш тъпото ръководство, да напишеш демократична конституция и да ги оставиш за прогресират.

абсолютно!!! браво на афганите мани ги смотаните японци и германци виж в каква нищета живеят и каква мъка!!!

прав си заради това са толкова изнервени няколко пъти обявяват войната за приключена а сега пак!

Единственият проблем който имам е че когато амеро-джихадистите почнат да използват такива дронове и в Европа те ще падат и над нашите глави а не само над главите на защитаващите ги евроталантици от западините НПО-та Тези терористи ги създадоха САЩ арабските монархии , и няколко държви от ЕС

Да бе. Знаем кой взриви Св.неделя през 1925. хубаво, че е нямало дронове тогава.

Кой?????????

А кой свали демократично избраното правителство преди това, знаете ли? И кой изби и запали цели населени места в Северозападна България?

Ами сега - лесно ! - минаваме над мястото дето изстрелва дронове, изравняваме го със земята в радиус 50 км и готово !

Немците имат подобни системи още през първата световна. Били са екипи за звуково разузнаване. Два екипа засичат азимута към източника на шум (картечница, оръдие, миномет) и предават координатите на артилеристите, които покриват огневото гнездо със шрапнели. Американците имат подобна станция, която се събира в куфарче. Мисля, че я разработиха за противодействие на снайперистите в Ирак.

е от училище, болница или друго обществено място, какво правим?

Идеята на ЕС, че може да въведе санкции е колосална глупост. Зависимостта на ЕС от руския газ е толкова голяма, че даже ако в момента руските танкове тръгнат към Берлин, Европа ще продължи да купува и добросъвестно да плаща за руските енергоресурси. Германия може да стане независима от руския газ само, ако я няма самата Германия. Ако Западът въведе санкции, Путин ще бъде принуден да пусне икономическа ядрена бомба, Русия е по-малко зависима от Запада, отколкото Западът от нея. Санкциите ще бъдат за Русия исторически шанс тя ще реанимира своята промишленост, ще върне рублата като национална валута, ще излезе от Световната търговска организация, ще репатрира своите капитали от чужбина, ще въведе други валути в търговията за своя нефт и газ, ще престане да рециклира зелените хартийки на САЩ. Това няма да е удар, това ще е нокдаун с удар по зъбите.

Русия е единствения пазител на запада от исляма, но с тези бабички и третополови в управата на ес нещата са безвъзвратно проиграни.

баце Коко

Бе ти им погледни военните министърки ..стрина Пена, баба Дуда, баба Гицка и колкото щеш още стринки все го играят военни министърки ...ако не беше жалко щеше да е смешно

ПРОСТ ПУТИЕНОИД, ХИХИ

тиквата и без това те подари на султана така че ще видим скоро кой прост и кой топладупка за анадолскитеманафи ХАХАХАХАХА

смъртта на ссср не настъпи заради германски шпиони или горбачов настъпи заради ниските цени на петрола през 80те :) това идва отново :)

Още една ЛЪЖА. От три години петролът е 50 бакса за барел, ама нито Норвегия, нито саудитка арабия, нито Русия са фалирали!! А СССР беше РАЗПУСНАТ от един БОКЛУК с некадърност, както една Германия беше съсипана от друг с война!!

ум не се дава чеченецо взима се :)

Много опростяваш нещата. СССР си отиде не защото нямаше пари, а защото вече никой не вярваше в "светлото бъдеще". И въпреки предимствата на плановата икономика и централизираното разпределяне на ресурсите, никой не искаше да работи, предвид това, че работи/не работи - получава едно и също. Естествено че избира да не работи. А като се добави и това, че тръгне ли да работи допълнително, го погваха за спекула и нетрудови доходи... плюс данъчната таблица, от която дори на американската IRS биха и настръхнали косите, производителността беше 10-20 пъти по-ниска от "загниващия" по онова време капитализъм, с всичките му конкурентни борби, търговски войни и експлоатация.

нищо не опростявам комунизмът е еквивалентен на демотивация и уравновиловка извеждам основен фактор! който започва да играе важна роля и сега!

За СССР не знам, ама за НРБ си беше чист фалит. НРБ освен, че беше задлъжняла навън, беше задлъжняла и към своите граждани. ДСК, лихвоточки, вноски за кола - милиарди пари, които държавата беше прибрала от хората и нямаше какво да им предложи насреща.

За сметка на това, след победата на истинския капитализъм в Източния блок имаме една ярка светлина в края на тунела, производителността няма равна на себе си, ефективността на труда е несравнима, материални и духовни блага се изливат на воля, броя на жителите постоянно расте, населението е младо и плодовито, жадно за работа и с висока квалификация, битието е мирно и спокойно, свят да ти се завие. И всичко се дължи на правилната идеология

НА 18 февруари 1993 година Елцин разреши продажбата на 500 тона високообогатен уран за атомните електростанции на САЩ на смешната цена от 11 милиарда прясно напечатани зелени хартиики. Професор от института за ядрена физика отбелязва, че реалната цена на такова количество уникално вещество е около 8 трилиона $. За изминалите години руският удан обезпечи електроенергията, произвеждана от американските АЕЦ: Само че В.В.Путин сложи точка на този грабеж .. Русия официално спира да доставя уран за САЩ от 1.1.2018г. Затова е и този кански рев на троловете от НПО Америка за България срещу В.В.Путин, защото бавно но методично и безкомпромисно да не кажа съдистично той спира безплатните ресурсни потоци подхранващи икономиките на САЩ и Западна Европа...поради тая и други подобни причини за запада се предвижда съвсем скорощна финансова НЕМОЩ и заради това от 2020 предвидливо се спират паричните потоци за България, след което следват едни симпатични бунтовеее една весела смяна на правителствотооо, смяна на курса на държавата и преориентиране към Русия естествено и впоследствие като се извадят едни дъъъълги списъци с ай-питата на едни козяшки тролове, като се разтекат едни сълзи и сополи направо ще бъде драма като в латино сериал...

Както каза ВВП в поминалогодишния Валдай: Дошло е време всеки да си плаща сметката!

Повечето ти мнения под тази статия са чисто хейтване и нямат нищо общо с темата което ги прави достойни за триене. Пък щатите са направили сметката когато са налагали санкции, могат или немогат да ги спазват.

ужасът на русия е европа да получи свободен достъп до газ от различни източници затова са се запънали в сирия като за последно но ще бъде!

Тъпако прост, в МОМЕНТА Европа получава газ от 4 източника, като най- голям дял има природния газ от НОРВЕГИЯ. Ако има конкурс за лъжене, го печелиш безапелационно!!

абе тъпако кой да ти обясни че НОРВЕГИЯ Е В ЕВРОПА!? германия ползва 30% от газта си от русия ако има достъп и от катар и СА руската ще стане 3% понимаеш??? и русия става като ссср накрая :))) ама нищо 2019г. щатите ще произвеждат и повече нефт от русия ДВГ заминават и ги забраняват! що ще дири путин???

Това нито ще оправи Европа, нито ще разклати Русия. И в момента, под 1/3 от употребения в ЕС газ идва от РФ. Виж ако се осъществи проекта за управляем термоядрен синтез, тогава Европа, предвид малката територия, силно развитите комуникации и голямата плътност на населението, ще дръпне доста напред. Може би, точно за това тестовата установка във Франция боксува?

Не от различни източници, а от Катар. И не се знае дали пък американците чрез Сирия не спират китайския проект за влак от Шанхай до Европа, новият път на коприната. Трябва да мине някъде оттам, през Турция, но с тази нестабилност в региона ... Впрочем американците също се борят за газовия пазар на Европа, хич не им трябват конкуренти ... Израелците също някаква операция правят по износ, някакво находище откриха, но си траят ...

Давайте бърже Искандерите, Тополите и С-400,500.....1000, че срещу тези дрончета за 1000 рубли не се издържа. Може да пуснем и Су-25,35... 55 да ги гони из поляните. А имаме и адмирал "Кузнецов". Ще опушим нашите позиции в Сирия и дрончетата ще го ду..ат.

Джихадисти и руснаци заплашват света, защото не могат да живеят като нормални хора.

Руснаците са прави: Ако тия дрончета са сглобени от арабеските (с любезното съдействие на американските партньори) чакайте терор от Нов вид в Стара Европа.

От толкова много шум, не разбрах, стигнали ли са дроновете поне до някоя цел? Защото системите от сорта на Тунгузка, Вимпел, Оса, Панцир и т.н. би трябвало да се справят точно с цели на близки разстояния. А средствата за радиоелектронна борба пък би трябвало да изключат управлението на подлитащите дронове и да ги оставят да разчитат само на системите за ИИ и разпознаване на образи от момента на отказ на телекомуникационното управление. Иначе, не е невъзможно създаването на подобни дронове - американските ракети пършинг 2 имаха управление на базата на 8 битови процесори за промишлени контролери и даваха 10м точност още преди разгръщането на GPS. Китайците пък демонстрираха чудесен групов координиран полет на няколко хиляди дрона в ято. Та не е необходимо точно да си израелец, седем педи в челото, завършил MIT и имащ ресурсите на NSA, че да сглобиш подобно устройство, особено ако разполагаш с неброени пари и теглиш свободно код от интернет, без да се пазиш от хакери.

И такива атаки показват ползвата от разработвания от Пентагона химически лазер, който би могъл, при ясно небе, да обрули всичко летящо в сферата на видимост, на минимална цена. А релсотронът ще се справя още по-добре. Като за начало обаче, няколко добре подготвени скийт/трап състезатели, биха били от полза, за охраната на подобни обекти.

Да, изключили са им управлението. Показаха няколко - почти напълно цели. Софтуерът на квадракоптерите като загуби GPS сигнала и го приземява сам. Такъв SW са използвали, няма ИИ и няма разпознаване на образи - те и камери нямат. В момента разпространението на GPS сензори, навигационни системи и бордови контролери е такова, че всеки може да направи дрон, който да пролети до зададени координати. Координатите се вземат от Google maps. Там има една грешка от 20-на метра, но нищо не струва да спреш до оградата на базата и да видиш колко е разликата, после да я отчетеш. После снемаш координатите на стоянката и ги въвеждаш. Като доложи съгледвача, че там е паркирал самолет - пускаш дрона. Проста задача за SW е да доведе самолетчето до целта с точност до 5 метра. А бойният самолет е дълъг 15.

Точно така! Още преди 5г един австралиец демонстрира собственоръчно направенa крилата ракета, която се насочваше по GPS. Мисля, че беше пуснал и чертежи/софтуер в интернет. А за толкова време са се превъртяли поне два потока бакалаври в техническите колежи...

Духът е пуснат от бутилката, американците пак се оказаха шилото, което не издържа да не прободе торбата. Няма как, ще си отнесат възмездието, при това за военните специалисти е ясно, че американските бази нямат такава надеждна ПВО защита като руските, защото изоставането спрямо Русия на янки и натовци в зенитната техника е много голямо. Но ако се продължава в същия дух има вероятност ГРУ да докладва точните координати на авторите на инженерните решения и финансиращите тези гнусни мероприятия. А те са западняци, централите им са някъде на Запад. И ще полетят високоточните ракети-невидимки, и иди, че доказвай, ще ги ударят и размажат, и после ще има плач и скърцане със зъби на сатанистите, ама каквото сам си направиш, никой отвън не може да ти го направи...

май добре им дойде тази атака няма жертви а обвиниха за нея половината свят от сащ до украйна и турция пропаганда до краен предел

Всеки път се изумявам колко огромни са размерите на простотията ти...

хахахах ооооооо чеченски! на тази тема НИКОЙ не може да те изненада

няма, няма, колко да няма? седем осем самальота, десетина самальотчика и едно С 400 от ония не бутафорните а истинско! захарова преглъщаше на сухо пет минути докато ги прочете!

дали верно?

Тия дървени дронове, които показа МО на РФ не струват и $200 да бъдат направени. А само една от ракетите, изстреляни срещу тези дронове струва десетки, ако не и стотици хиляди. Дори и да не поразят самолет, харча на руснаците е несъизмеримо по-голям.

От друга страна ракетите струват много по-малко от самолетите, които всеки един дрон може сериозно да повреди, а ако се запали - напълно да унищожи. Но руснаците не са ги стреляли с ракети. Машините за близка обектна защита, например Панцир-C, Тунгуска обстрелват въздушните цели до 10 км с ракети. Но за близката зона си имат 30 мм зенитни автомати. Две цеви със сумарна скорострелност 5000 изстрела в минута. И едно 30 мм снарядче едва ли струва повече от $10.

Вижте като бивш артилерист със сигурност мога да ви кажа, че ако стреляте по ДжПС координати няма да уцелите нищо, зщото съзнателно са изместени. Същото е и с дроновете, да пратиш дрон на 50 км с бомба, изисква сериозен съпорт от страна на създателите на ДжПС

Интересно как по GPS координати с кола намираш адрес с точност до десетина метра .

GPS координатите, получени от стандартен комерсиален GPS приемни, който може да се купи свободно на пазаара са с грешка не повече от 20 метра от реалните географски координати. Базите на руснаците се виждат прекрасно в Гугъл и точност от 20 метра е напълно достатъчна, за да нанесе щети, защото не е нужно да има директно попадение в някой от самолетите, които са по стоянките, а е достатъчно в тях да попаднат шрапнели, за да трябва да бъдат обстойно инспектирани и евентуално ремонтирани преди полет. Нещо, което е от сериозна вреда.

10-20 метра, ама ако стоиш неподвижен. Иначе навигацията ПРЕДВИЖДА къде се намираш и ако кривнеш от магистралата по своя инициатива "навигаторката" се усеща след 300 метра.

С дрон за 500 лева да взривиш изтребител за няколко милиона си е много добър КПД! Даже Аллах ще завиди на такава акция! Сега рашаните бълват пяна като за бирфест или гей парад, но пък за публиката си е голяма атракция.

Пожелателно мислене на платен соросоид?

Джихадистите ще почнат скоро и уж съюзниците си в Сирия да атакуват с такива дронове. тогава пак ще има шарлита, кули близнаци, брюкселски зелки, лондонски маршове и други такива фалшиви превземки на съпричастност към жертвите на оръжията, които краварите и евреите са им дали в ръцете.

Големият въпрос е дали американците са били достатъчно тъпи да подарят инструкции на джихадистите как се прави. Или все пак (за по сигурно) сами са свършили работата. В първия случай можем да смятаме че "духът е пуснат от бутилката" и да очакваме ждихади-дрон-атаки къде ли не из Европа.

Те по магазините за играчки си ги продават с инструкция за експлоатация

Тва соросите си папагалите една и съща глупост. От Козяк не спускат ли нови опорни точки?

В магазините продават такива дето летят по 20минути и летят на 200м. Тук иде реч за далеч по-сериозен дрон.

И в двата случая пръднята се е изнизала и ще мирише. Намеренията и целта идват от една посока. И няма разлика дали е извършено от козар или от кадрови военен от доблестна армия. Поръчителите нямат задръжки и угризения да използват същото оръжие или стрелящ дрон срещу тълпа, президентство, небостъргач, посолство...при нужда