Асад превзе Дума и Източна Гута, руска полиция пази на място

Антониу Гутериш изрази опасение, че ситуацията около Сирия може да стане неконтролируема. Асад междувременно си върна контрола над Дума и цяла Източна Гута.

Обратно в новината

Коментари - Асад превзе Дума и Източна Гута, руска полиция пази на място | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно, кво прави руска полиция в Сирия, на майната си от Русия?

Отново тягостно, дълго, страшно ОЧАКВАНЕ. Горките русофили! В Сирия руснаците се навреха из миши дупки, корабите се разпиляха "в боен ред" из морето, Асадчо се изнесе в Ливан, а нашите русофили палят свещи и се самонавиват че Путин е заплашил с ответен удар. Щото е по- силен, по-умен, по влиятелен и т.н. Да ама не! ОЧАКВАНЕ! Дълго и страшно! Вече си мисля че и това ви стига за да се видите колко сте жалки! НО!!!!! Удар трябва да има! Не за друго, а за да може до поброите ракети - стигнали и нестигнали! Нещичко като бонус и за вас нещасници!

В статията се казва, че поредните джихадисти са изгонени от град в Сирия. Това е добра новина. Не става въпрос за мереното на пишки и ракети, които толкова те радват по детски. Не знам кой къде се е скрил, ама докато кучетата си лаят /предимно в туитър/ кервана си върви в правилната посока.

"От Белия дом заявиха, че Тръмп разполага с набор от опции, не само военни" - вече?

Днес го превзеха? Че нали руснаците казаха преди 3-4 дни, че техни специалисти са посетили мястото и нямало следи от хим. оръжия, а днес пък го превземат? Как са ги пуснали там русанците, като не е било под техен контрол мястото? Нещо май послъгват ватниците.

ТОВА НЕ ПАЧАТАТИ КОЯТО ТИ НАРИШ ГЛАВА

А всъщност къде е проблема? Кое не си разбрал?

Шило

Ако се интересуваше, щеше да знаеш, че от известно време преговарят за изтегляне на т.нар. "опозиция". Това значи, че са в пряк контакт и то там, където са "опозиционерите". А това значи, че са имали достъп до града. Факт е, че и преговорите не спряха.

Краят на Запада е много близо. Предстои ни 3-то руско освобождение от робство - сега от егейското такова.

прекалил си с боярищника и натриевата основа, колхозе :)

Силите бяха неравни. Армията на Сатрапа победи борците за демокрация и евроатлантически ценности, но тази победа беше пирова, защото Сатрапа и подкрепящите го диктатори срещнаха решимостта на цялото прогресивно човечество да защити Демокрацията в Сирия.

Машала, казъм !

Тясно е Карлуково за теб. Полетът на твоята мисъл е грандиозен.Някое по-стабилно учреждение ти е нужно...ДЕРЗАЙ...имаш шансове.

Руската полиция да внимава. Че там по ония райони са почитатели на максимата :'Бой е..не и гръцка музика". Гръцката музика може да бъде заменена с маанета. И понеже САЩ вече няма кого да пазят в точи регион като нищо ще ги опукат. по пред3васрителни сметки още тази нощ. На самия петък 13-ти ще види Асад "кон боб яде ли". А и руснаците ще го отнесат ако са толкова балами да ги използват за жив щит.

И кои според теб са демократите там, джендър платен? "Джаиш ал Ислам" ли са демократите, за които толкова се е затъжил запада?

Това, че сирийските войски щяха да превземат града беше повече от ясно. ТОГАВА ЗА КАКЪВ ДЯВОЛ МУ Е НА АСАД ДА ИЗПОЛЗВА ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ?! ГРАМ ЛОГИКА НЯМА В ТОВА! ТОЙ НЕ САМО, ЧЕ НЕ РАЗПОЛАГА С ТАКОВА, НО И НЯМА МОТИВ ДА ГО ИЗПОЛЗВА! Още нещо. След като градът беше превзет, РУСИЯ ПОКАНИ ВСИЧКИ КОИТО ЖЕЛАЯТ НА МЯСТО ДА СЕ ЗАПОЗНАЯТ И ДА ВИДЯТ ДАЛИ Е ИЗПОЛЗВАНО ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ, ИЛИ НЕ! ТИЯ СЛЕДИ НЕ МОГАТ ПО НИКАКЪВ НАЧИН ДА СЕ ЗАЛИЧАТ! АКО Е ИЗПОЛЗВАНО ТАКОВА, СЛЕДИТЕ ОСТАВАТ! ОСВЕН ТОВА МОЖЕ ДА СЕ РАЗГОВАРЯ И С МЕСТНИТЕ ЖИТЕЛИ, КОИТО СЪЩО МОГАТ ДА ДАДАТ ИНФОРМАЦИЯ. НИЩО ТАКОВА НЕ СЕ СЛУЧИ! ЗАЩО ЛИ? САЩ И ТРЪМП САМО ПОВТАРЯТ КАТО ПАПАГАЛИ ЗА ХИМИЧЕСКА АТАКА, НО НИЩО НЕ ПРАВЯТ ЗА ПРОВЕРКА НА ФАКТИТЕ!! ЗАЩО ЛИ? АМИ ЗАЩОТО ТЯХ ИСТИНАТА ПРОСТО НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА! ТЕ СА КАЗАЛИ ЕДИН ПЪТ НЕЩО, И ФАКТИТЕ И ИСТИНАТА ЗА ТЯХ НЯМАТ ЗНАЧЕНИЕ! СЪЩИТЕ СА И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ФРАНЦИЯ, ГЕРМАНИЯ. И ТЕ ПУКНАТА ПАРА НЕ ДАВАТ ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА ИСТИНАТА! Умният човек ще се сети защо е так. Глупакът, никога!

Това не е необходимо защото вече цялата информация я има в социалните мрежи, а и белите каски са абсолютно достоверен източник на информация.

за белите каски, се шегуваш, нали?

Социалните мрежи!!!!! Боже боже вече как лесно се манипулират хората. Кажи му че е гей и той се надупва.

Тръмп и сие реализираха страхотна борсова далавера ! Руснаците без шум , превзеха и затвърдиха още един регион :) Може да има свят без американска хегемония , но няма да има свят без Русия !

Какъв Гутериш, какво ООН , какви 5 лева? Сащ директо си казаха , че не ги интересува какво ще реши ООН.

точно пък ООН? Тях ги интересува само и единствено дали отсреща има някой с по-дебела и по-здрава тояга от тяхната образно казано.

Войната започва тази нощ. Няма да е светавна, а регионална, така че страшно няма!

предупреден ли е? Има ли достатъчно памперси в трюма?

Спокойно, за теб има запазени бройки в магазина.

Само може да се надяваме да е така. Чудя се как толкова спокойно ги приказвате тези неща..

Макарон, Мяу и сие не правят нищо, а оставят на произвола и милостта на Асад "изверга" сирийските демократи от "....Ал Ислам"? Или да чекаме до довечера нов пост в Туитър от Тръмпи...?

Такааа... а защо не се цитира мнението на Стефан де Мистура, който все пак е специален пратеник на ООН за Сирия и сигурно знае повече по случая. Та той смята, че химическата атака е оркестрирана.

сивилизован и се е отрекъл от ценностите. Бе с две думи или е нарушил санкциите и го чака екстрадация или путин ще го оплюе с Новичок.

Я какви станаха духовити русофилите! То безсънието и чакането ги възбуди! Ръсят мечти и глупости и се самонавиват! Още една нощ в трепетно очакване и ще се запишат доброволци в армията на Асад. По - голям кеф никога не съм изпитвал.

По - добре да се запишат за партийни секретари в ТКЗСто. :)

Аз само да питам. За оня приятел от Дире Дава, щото другия от Улан Батор вече има нет. Джаиш Ал Ислам не беше ли записана като групировка, съюзник и наследник на Ал Нусра, която пък се водеше сирийския клон на Ал Кайда? Тоест САЩ, Англия и Франция ще бомпардират сирийската армия, за да защитят терористите от Ал Кайда?

правят.

Сега селия анклав сатва една перфектна цел за въздушни удари. Най-добре руснаците да се махнат от там за да не пострадат. Още повече след като Путьо обяви пълно изтегляне на руските сили, поне официално такив ане би трябвало да има в Сирия. Еле пък на бойното поле. А ако Асад си прави сметката да ползва руснаците като жив щит не е познал.

Ми нали после ще събират пак второчин суровини като във Виетнамската война бе, ма кво да ти обеснявам, то като на ционистките пирати един-два пъти им се е разминало, не значи, че все ще е така я.

Да си убитак не е лесно и е до живот!

Тежък ден за дЕсна софиа....

първо трови цялата територия с боен газ, после праща армията си да диша отровите - лош, лош човек е този; да не би да си мисли, че и на войниците му ще се размине, както на скрипалите, оцелели след нервнопаралитично отравяне - наивен човек е този

Не Асад, а иранския Аятолах.

Абе нали Путьо се бе изтеглил от Сирия? Какви са тези подразделения на военната полиция на Руската федерация разположени в Дума?

Кеф му било изтеглил ги, видял обаче американските демократизатори какво искат да направят в Сирия - върнал ги е. Русия не е като САЩ да изоставя съюзниците си на произвола. Я питай Вашингтонската коалиция като не се е изтеглила що заряза кюрдските си съюзници а? Що изостави нещастниците от "Нещо си там Ал-Ислам" вместо да ги спасява от Асад? То с два-три еврейски самолета няма да стане.

Ватенките винаги са изоставяли своите хора. Пресни примери много: избите вагнеровци и сирийци и иранци край Ефрат, изоставените кюрди на които обещаваха подкрепа. А в миналото Кримляди осраха СИВ, Варшавския договор, СССР, приятелите си диктатори в Африка, Азия, Латинска Америка! И сега се готвят да осерат самата Русия... при руснаците, няма нужда да се напъваш нищо да противодействаш, те сами ще си унищожат всичко.

Добър нагледен урок за нашите дупедати от парламента и за тиквите в управлението , най-вече във външното министерство воглаве с министърката

Изтеглил се от майка ти, защото му омръзна........

Не си разбрала,той изтегли армията,ама вкара милициите. Армията се сражава,милицията(полицията) опазава реда.

Всичката днешна бъркотия в Сирия е заради липсата на характер при Обама. Той ако беше имал куража да бомбардира силите на Асад след използването на химическо оръжие, нещата сега щяха да са различни и той не би го използвал повече. Пропуските на Обама сега са на сметката на Тръмп, по-добре късно, отколкото никога!

Да не би да живееш в Америка? Защото нещата които казваш толкова много приличат на изказванията на зомбираните американци, които нямат собствено мнение! Дано си платен, защото ако не си, не мога да си представя как протича мисловната ди дейност? Може би като рибите, каквото ти начукат в главата го повтаряш...

Да си убитак не е лесно и е до живот! Асад не е ползвал БОВ и преди, по времето на Обама, всичко са скалъпени провокации от западналото блато с цел намеса в Сирия

кораб Донълд Дък ще ги накаже. Екипажа му е тотално подменен отпреди един там незначителен инцидент в Бяк Сията, освен тва капитана се е запасил с памперси складирани в трюма. Тежко на руско-сирийските нецивилизовани варвари отричащи евро-атлантическите ценности.

Съветските глупаци затъват в Афганистан 2, но нали са си тъпи и упорити..

щеше да е Афганистан 2 пък ко стана?

$30милиарда/година е таксата спокойствие която прибира Кадиров, а са я спрели, а глей ко стаа...

Джихадистите вече предават ежкото си въоръжение по опис на военната полиция на Русия!!!!!!!!!!!

резултатът е,че ако до сега рублата беше 2 стотинки за рубла,вече става по 1 стотинка.

А колко струва горивото, че не разбирам нещо! И за кого работи подобна цена, след като руският бюджет е направен песимистично при нива от 40 дол/барел? Май наистина чичко Тръмп работи за Русия? Сега и алуминият на ссветовния пазар ще се пазарува не в долари. Китайците също започнаха търговия в юани...Та да видим....

путин е предупредил нетаняхуто, да не върши глупости ,които ще му струват доста скъпо .асад е казал на военните си,че ще се бият с исраел до последната си капка кръв . всеки боен самолет е зареден с 10 тона бомби и ракети за бибито .

Асад и Путин не са малоумни ;)

за кво е готова? Да посреща ковчези на британските герои погинали за субодата на Великобритания ли? Видяхме те колко си "готова" една елементарна лъжа не можа да оползотвориш поне да прилича на руска атака със БОВ. От ЦРУ ще ти спират втората пенсия за некадърност и провал.

Господи помогни на горката Сирия да се спаси от агресорите-световната престъпна банкерска мрежа и подчинените й западни елити, които я изравниха със земята, за да елиминират най-големия си враг Асад и да изсмучат БЕЗПРОБЛЕМНО богатствата и ресурсите й! Помогни на оглупелия сирийски башибозук да разбере, че е използван да върши черната работа и ще бъде изхвърлен като мръсно коте на боклука от световната банкерска МАФИЯ водеща безмилостна борба за земята на Сирия! Който не е разбрал да разбере! Който не е видял да прогледне! Който не е чул да чуе! : Сирия, най-богатата земя на природни ресурси в света, на кв. метър!

Ти сигурен ли си, че си българин?

А най-интересното е че Асад НЕ ПРЕВЗЕ Източна Гута а се ДОГОВОРИ с владеещите я анти Асад-ски сили да я напуснат като им остави по един калашник с по-един пълнител... Е, после как да не го набедиш че е използвал химическо оръжие, току виж някой от тия дето напускат Източна Гута се върже и се върне обратно за да продължи праведното дело по свалянето на Асад;)

а къде е митичният лайновоз доналд кук нали вчера беше пуснал котва някъде из източно средиземно море въоръжен до зъби и заплашвайки Асад с хиперзвеукови крилати памперси и дузина къси полички в чорапогащници. Напред Урсула

До края на месеца да превземе и руската Дума!

Хмм "Дони - малките ръце", май не само ръцете са му малки :)

Като се обърнем назад се вижда, че за 5 години от 20 рубли за лев сега сме на нива 40 рубли за лев. Разбирам за едно събитие, за друго събитие да имаш някакво алтернативно мнение, но при ясни тенденции да продължаваш да се връзваш , че нещата не вървят към лошо е това не мога да го разбера. Непрекъснато ви се обяснява, че тази политика на Русия е санкционирана от Запада и води до загуби за руснаците. Не тайно, конспиративно, а съвсем явно Западът обявява, че ще продължава целенасочено да нанася удари по руската икономика. Вижда се, че това дава резултат. Може единствено да спорим дали темпът примерно на обезценка на рублата ще се запази и след 5 години ще е 80 лева или ще се засили и ще е 80 след 1 година. Не ме е грижа за Русия, проблемът е, че наивниците, които вярват в митовете на Кремъл пречат на по-доброто развитие на България.

НЕ Е ЧЕСТНО ЧЕ РУСИЯ ИМА 96 ТРИЛИОНА ДОЛАРА А САЩ 46 ТРИЛИОНА ДОЛАРА ПРИРОДНИ РЕСУРСИ .... И НАШИТЕ В САЩ - 20 ТРИЛИОНА СА В КЮМЮР И ДЪРВЕСИНА :))

Затова ли руският народ живее така добре, а американският гладува?

!

Какъв си ти, та ми държиш сметка за какво и как си харча парите у дома. Не са твои, не си ги изкарал ти. Още по малко пък се грижи за Русия,не си дорасъл да станеш премиер дори на България, и Б.Б. не иска, не може и не им се меси в работите.

руснаците евтино всичките рубли и като нямат вече пари в обръщение ще ги продаваме по скъпо? Или няма да им ги продаваме, а ще ги задържим да за да им затормозим вътрешната търговия? Аааа да, ма те подлеците не са във валутен борд и ще си напечатат други. Каун, освен че ще поскъпнат западните марки автомобили и битова техника кво от това колко е курса на рублата? Юана и йената като са с нисък курс що непрекъснато реват от САЩ да го повишат този курс?

Руска полиция щяла да осигурява правов ред ХАХАХАХАХА

Русия е единствената държава в света, в която съществува правов ред. У нас по добре ли е?

Друго си е Ал Кайда и американски "съветници", режат глави но по евроатлантически почин.

РУСКАТА ВОЕННА ПОЛИЦИЯ КОЯТО ПАЗИ ГРАДА Е 1 БАТАЛЬОН ОТ "ЧЕРВЕНИТЕ ШАПЧИЦИ" - ДИВИЗИЯ ИМЕНИ "Ф.Е ДЗЕРЖИНСКОГО " :)) ...

шепа алкохолизирани смотаняци, с дръпмати очички от средноазиатските републики.

Е ТЕ ТУКА ВЕЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕ СИ ГО НАМЕРЯТ.САМИТЕ АМЕРИКАНЦИ ПИШАТ В ТУИТЪР-ТРЪП НЕНОРМАЛНИКО СПРИ СЕ , ЗАЩОТО АМЕРИКА НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ ВЕЛИКА СИЛА.

кво се натиска,сигурно пак има за прекарване оръжие под контрола на оон

Дърви се, дърви се, а като опре ножа до кокала, вземе че се спаружи, що е то?

Володката Путев!

Володката си пие водката а Тръмпката си лиже трътката

кой ще клати епруветката а,или май се клатят кюлотите на баба мей и бабоебеца дето пък клатят епруветката на тръмп

Малко хумор не е вреден, направо ме разкиска!

Щом в планираните бомбардировки ще участва и Израел, значи целта са базите на Иран и Хезболах в Сирия.

Пачата Т. МАЙ-МАЙ пак се е изказала. А бе тази пи..ка не е виждала, камо ли пушка. Знае ли от коя страна гърми?

mdaaa, нали знаеш, че няма бивш милиционер и бивша .....! ХЕХЕХЕХЕ

Давай страна огромная, освобождавай народа на Сирия, но не забравяй и бългаските си братя и сестри. Чакаме ви с нетърпение за 3-тото ни освобождение - този път от Егейското робство!

Разбирам, че си русофил-българомразец, но я ми обясни какво е това нещо "Егейско робство"?

Имаш нужда от образоване. На първо време, научи, че русофил е еквивалент на българофил. Русофилията е лакмус за българофилия. А ако не знаеш какво е еквивалент, трябва да се върнеш в българското училище, в което латинският е пред английския.

Като прочета "Дума" и все си мидля за официоза на БСПто.

гръмките натовски акции в Туитър, спявките между Макарон Баба Яга и Тръмп сириската армия освободи още една област от машите на ЦРУ - Ал Кайда - нещо си Ал Ислам. Западаната цивилизация е в опасност, руските варвари и сирийските им сподвижници настъпват и застрашават исконните и законни евро-атлантически интереси, соросоиди бегом марш под строй на протест пред руското посолство.

УУУУУ Руска военна милиция! Колко впечатляващо!

Руснаците от половин година нямат МИЛИЦИЯ, а ПОЛИЦИЯ. Опресни си знанията, защото ставаш смешен в напъните си.

еееее, що тъй ва?

На колите им пише "полиция", а главорезите от мам-мам-ислам са милиции на хранилката на САЩ. Света се мени бе, майоре, я обратно в строя!