Ядем по хиляда тона палмово масло на месец

Близо 12 хил. тона палмово масло, вложено в производството на сирене, кашкавал и други млечни продукти сме изяли за година. Това прави по 1000 тона всеки месец

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

соцът бил много лош, а ?! ааааааа ? Ами сега как е ? ядем боклуци и отрови, ама някои казват било много гот. Това човек да си изгуби всякакви критерии за качество, както и за добро и зло, това е чиста проба измит и полиран мозък. За кво са ви тия екскурзии по чужбина и западните трошки в които се возите, като храната ни е отровна ???? Човек трябва си подрежда приоритетите и да запази неква ценностна система, ама у нас - йок !

Няма разлика от соца. Само че тгава не се обявяваха подобни простотии. Освен това, Технологиите бяха скъпи или още неоткрити. Така че не говорете тъпотии.

ти вярваш ли си на лъжите ? Ае стига си измисляхте щуротии. При бай Тодор нямаше палмово масло ! Ясно ?!

Това е къмто половината от реално вложеното палмово масло. Но и да е двойно повече - са едни 4 килограма на човек на година. И още 4 килограма сухо мляко. Това средно. Някой ще е изял 12-15, друг - нито грам (за което се съмнявам). Но 4 килограма на 365 дни са 11 грама на ден. Не е малко ако е хидрогенирано. Но съм изцяло против подмяната на мляко с тези две съставки. Защото освен вредно за здравето, това е вредно за икономиката на страната, но това е друга тема.

При предишния режим имаше само два вида кашкавал /от нашенско си мляко!/: Витоша- от краве мляко, за 4 лв./кг. и Балкански-от овче мляко, за 6 лв./кг. Вкусът на тези продукти ще остане завинаги забравен за нас, по-старото поколение и завинаги неизвестен за новите поколения! Цените-също!

За съжаление няма как да искаме качествени български млечни продукти на конкурентни цени, ЗАЩОТО: Субсидията на един ирландски фермер на крава е 800 евро. На български - 300 лв. Значи, от минус 1300 лева на крава започва конкуренцията на продукцията. Е как да стане?!?!?

Да продължавайте да произвеждате ла.на,цените като за истински продукти,но...хората трева не пасат. Потреблението е свито до минимум,на голяма далавера ще сте. Престъпници сте вие не производители.

Не ям мляко и млечни продукти от близо 10 години. Чувствам се като 20 годишен, а съм 2 пъти повече.

Това на снимката , млечни деликатеси от два и петдесе ли са ?

При уж лошият другар Тодор Живков България изнасяше млечни изделия до цяла Европа Япония и Съветският съюз, а при сегашната демократично управляваща сбирщина България внася.Всеки умен и интелигентен Българин може да прецени във какво състояние се намираме.

Да се забрани и криминализира употребата на сухо млако и палмово масло в така наречените "млечни продукти". МНЗ - да си влезе в ролята , това което правят производителите е подсъдимо, = на геноцид на нацията.

В Африка основната и масова мазнина е палмовото масло,както за нас слънчогледовото олио ,а за гърци,испанци и т.н зехтина.Много приятен вкус придава на ястията и е полезно в подходящо количество.Проблемът е ,че го пробутват за друг продукт-сирене,кашкавал ....Нещо като да продаваш москвич за мерцедес.

Палмовото масло е много вредно - то съдържа наситени мастни киселини, които се наслагват по артериите и ги запушват, от което следват инсулт и инфаркт.Ама, кой да го каже на народа - няма лекарски съюзи, няма Агенции по храните и т.н. Никой не го интересува здравето на народа. Най-грозното е, че палмово масло бухат и в солетите, дето децата ги гризат...безобразието е пълно. Ние се храним с техните боклуци, затова сме на първо място по смъртност.

Никой не ни кара да ядем пал ово масло. Повечето пакетирани храни имат състав в етикетите си. Като прочетеш, че съдържа пал овомасмо-не купуваш. А че е вредно е доказано и има достъчно информация по въпроса. Колкото до бебетата и солетите-същоне виждам причина да ги ядат.

Още по-рано започва приема на палмова масло, всички адаптирани млека съдържат такова масло. Солетите са като втора доза палмово масло.

само това да беше...

Промишлено доставяната храна ще ни занесе там, където трябва по рано от предвиденото.

Лесно и просто решение не се позволява да се добавя в млечни продукти........

Прекрасно! Стига да намериш кой да не го позволява.

е като забранят палмовото масло от каде ще се търси мляко като затрихме животновъдството...

А още по-лесен начин е да се сложи акциз на палмовата мазнина 50 пъти по-висок от този на цигарите и алкохола пък да видим тогава кой ще я използва.

За да го ядем някой го е одобрил при вноса и после в производството:(((А този някой е назначените големи администрации от властващите??????

Ти откри "топлата вода", ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. Това е "окончателното решение" от Москва-1988 година за ХУМАННИЯ ГЕНОЦИД над нас, а не газът "Zyklon В".

Има само един начин да се справим с проблема - да спрем да консумираме боклуците им. Възниква обаче въпросът - а какво ще ядем? Аз съм намерил решение за себе си и семейството си. И вие можете.

И вие можете ... да намерите решение в Законите на съда на Капитан Уйлям Линч, ако Ви стиска и искате да сте ЖИВИ, а не ЗОМБИРАНИ.

С ПАЛМОВОТО МАСЛО БАВНО, НО СИГУРНО НИ УБИВАТ, ЗАЩОТО ОРГАНИЗМЪТ НА ЧОВЕКА МНОГО ТРУДНО ГО УСВОЯВА. ТАКА СЕ НАТРУПВАТ МАЗНИНИТЕ-ЗАТЛЪСТЯВАМЕ И ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА МЛАДЕЖИТЕ СЕГА СА ШИШКАВИ И С ПО-ЛОШИ ЖИЗНЕНИ ПОКАЗАТЕЛИ ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ. ТАКАВА Е ИСТИНАТА ЗА ПАЛМОВОТО МАСЛО, ИЗСТРАДАНА С РАК, ДИАБЕТ И ИНФАРКТ ОТ МЕНЕ.

Накратко, ако искате да сте в отлична форма и да се чувствате здрави - не яжте. Само в групата на този катализатор за диабети, инфаркти и инсулти влизат: - сладкиши, торти, бисквити, кексове, бонбони, масла за мазане, кремове, сирена, майонеза, шоколадови продукти, кувертюри, бланширани картофи, някои видове риба (най-вече порцията цаца), пици, дюнери, панирани храни, тортелини, чипсове, снаксове, соленки, крекери, мюсли барове; и следват - банички, бюреци, рогчета, кифли, кашкавалки, гевреци, родопки и прочие закуски на всяко ъгълче. И един цитат: Мозъчната химия може да бъде променена съществено за много кратък период от време поради факта, че консумирате много мазнини. Мастните киселини буквално удрят мозъка и организмът става нечувствителен към инсулина и лептина - хормонът, който ни дава сигнал, че сме се заситили. Това означава, че мозъкът просто не издава команда да спрете да се храните. Именно палмитиновата киселина понижава способността на инсулина и лептина за активиране.

Потвърждавам написаното от Вас със само един, а не със 100 плюса. Вие сте показали конкретните елементи на грозната и убийствена човеконенавистна политика на ПОРОБИТЕЛИТЕ НИ.

Едно време дядо ми казваше, че най-голямото богатство е земята. Има ли човек земя гладен няма да остане. Естествено това го разбраха и олигарсите, които прокудиха хората от селата в мръсните градове, изкупиха земите им на безценица и сега ни продават "евтина" храна, която няма никаква хранителна стойност защото всичко е направено изкуствено - салами без месо и млечни продукти без мляко. Не се учудвайте после защо сме номер едно по смъртност в света.

Дир-а кога ще споменете, че на пазара почти няма сладки и шоколади без палмово масло ?

А Байкова защо плещи глупости? Кой й плаща?

То да беше само палмовото масло!! Какви ли не кости, субпродукти, всички Е-та и какви ли не още отпадъци ни преработват в храната далавераджиите. От запада купуват отпадъците и ни хранят с тях. Но си плащат. Ето там е проблема!!!

чеситит ви общоевропейски пазар. При т.ж. нямаше внос на палмово масло. Напротив - внасяхме истинско какаово масло за шоколад

всеки бега при големите пари у софето и лъскави витрини

Абе андрешковци, защо се оплаквате, като гласувате да ви управляват мутро комунисти. Храната в България е скъпо менте, всичко е комуфлаж. Пищите за ГМО храните в Америка а при вас всичко е по опасно, месото, млякото, плодовете, зеленчуците са докарани на вид гнусотии, правени от евтини и бракувани отпадъци от европейските борси.

много лош и злобен език... Насъбрал си агресия в тази америка май? Трябва да смениш континента, опитай в южна азия, много по приятно ще се чувстваш. А и какви масажи правят тайландките ух.... със happy end

Приятел, подкрепям те на 99%. Всичко от второто изречение нататък е вярно. Но ще оспоря първото изречение. Не защото харесвам комундета. Точно обратното! Обаче не мога да не попитам. Наистина ли вярваш, че ще дойде някакъв политик и всички тези храни ще бъдат подменени с тези от време оно? Аз не вярвам. Това са толкова големи индустрии, толкова много... Какви ли не хора не стоят зад производството им, а зад тях навързаните нямат изброяване. Срещу кого ще скочи тоя политик?

Палмовото масло поне става за ручанье, а асвалта - не!

Неграмотен, ама иначе комичен!

то затова всичко вече киселее - от шоколада до кашкавала ...нямат никакъв вкус от това палмово масло

Агенция митници много точно знае количествата на внасяните палмови мазнини. Т.е. и да има резлика в това, какво декларират производителите, се знае точно колко се влага. Но няма кой да направи сметката :(

без кокосово мляко, което идва от ... палми! как ще направиш Thai Green Chicken Curry ? питй митниците да ти обяснят

палмовото масло е вредно? или не? Ние ядем ужасно много масла и млека от растителен прозиход. лакса, тай къри, какво ли не, вкусове които не можете да си представите са базирани на такива масла. Кой каза че са вредни? Дир? цензури мръсни?

По принцип всички рафинирани растителни мазнини не са полезни. Изобщо, човешкият организъм не е пригоден за всички продукти, които съвременният свят разработи. Като започнеш от новите сортове пшеница, създадени за по-голям добив и стигнеш до сладкиша. И, да...сред растителните мазнини палмовото масло е най-вредно. Съдържанието на наситени мастни киселини е пет пъти повече от слънчогледовото олио и три пъти повече от зехтина. Това го прави доста вредно за сърдечно съдовата система и е идеален вариант да натрупаш така нареченият "лош" холестерол. Отделно...тормозът, който причинява това масло на стомаха би трябвало да се усеща от всички. Остана ли семейство, което да няма нещо от изброеното - фамултран, фамотидин, квамател, сорпал, талцид?.. Точно до това води - киселини, болки, дискомфорт, гастрити, язва. После не е никак добре да се усвоява заради високата му темепратура на освояемост в организма. Нужни са 38-39 градуса и само един единствен стомашен ензим, за да може това масло да се разгради и усвои в организма. Някой чудил ли се е вечер, преди заспиване, какви са тези горещи крака, гръб, глава и как място не можеш да си намериш от "жега", а навън 5-6 градуса?

"по принцип" за растенията си прав. НО! за маслата не си прав. Ще имаш киселини когято ядеш трева. За трева организмът ти не е пригоден, защото не си преживно животно. трева е салата, маруля, киноа, кале и ред "здравословни" боклуци. Маслото, за разлика от тревата не е вредно, напротив. Авокадото, кокосовото масло, са изключително ценни. Ама едва ли си опитвал тай / малей кухня, какво ли да ти говоря

При евроатлантиза е така.Ддържава няма за народа,а само за шепа престъпници. На даръжаватане не и пука за здравето на народа и,тя няма нужда изобщо от народа.

Задължително трябва да се яде палмово масло , пластмасов маргарин, домати от найлон, месо от динозаври и всякакви боклуци, които не намират място на пазара на метрополиите и на страните населявани от пълноценни раси! Защото който не яде отпадъци от химическата промишленост и от екарисажите на евроатлантическите ни приятели ще бъде обвинен, че страда от носталгия по соца, а журналиста Христо Христов ще окове в белезници за да му изнесе лекция как България през соца е фалирала 8 пъти....

Стига с тези общи приказки. Кои са тези фирми които слагат палмово масло. Пишете имена на фирми и марки продукти. Хората са по важни от фирмите. Времето е на клиента, а не на производителя.

Въпроса е, кои фирми не слагат палмово масло.

Няма ли кой да провери и състава на немското масло?

ЙК

Проверявано е многократно. Резултатите винаги са едни: 82% мазнини без примеси на растителни.

Увеличението започна . Първо на храните после на ток,вода и парно .Е накрая, по точно догодина ,а може и през мес. юли на пенсии и заплати . А ДО ТОГАВА .?

Едното се увеличава в пъти, а другото в преценти, като цифрите са близки.

Добре че дойдох в Кувейт да хапна хубаво българско повече сирене от тенекия.Цена 13 лв кг.При това експортирани път датска фирма.Та колко щяли да дигат ментетата е Бг.Щото аз е Бг съм купувал най- скъпите сирена и понякога стават но понякога не, независимо от цената.Докога ще ни третират като 3та категория хора братя българи.Докога ще ни лъжат и крадат.Колко още ще търпим.Ми то светът ще свърши преди ние да се вдигнем

Нещата са много лесни. Просто спрете да купувате! Особено от фирми, за които знаете че са ментетета.

Добре, че има преуспели българи да ходят по чужбината и да ни разказват колко хубав е живота там. Само дето са малко нещо неграмотни, горките самохвалковци, омазани със сирене до...Айде стига!

Какво да ядат хората, като голямата част от нас са бедни. С тези пенсии и заплати сирене от 10 лева ли да си купим или от 2.50 за да минем по-тънко и стигнат парите до края на месеца. Не правете хората на балами. Правдоподобно би звучало, ако статията беше озаглавена: хората са принудени да ядат храни-боклуци заради бедност и оцелеят.

Никой не те принуждава да ги ядеш тези неща може да оцелееш и без кашкавал и колбаси и даже ще си в много по-добро здравословно състояние, хем си беден хем ядеш боклуци а после пари за доктори от къде????

..не всеки може да си позволи да си купува био храни. дадох пример със сиренето, но като изключим животинските храни, ако тях имаш впредвид, нима плодовете изеленчуците и при тях няма разлика в цените и качеството.

Управляващите здравето на народа не ги интересува, при тях парата е важна, това че българина се храни с палмово масло никой не го интересува , дано малко хората започнат да се усещат какви боклуци ни пробутват по магазините.....