Затварят мандра за системни нарушения и измами

Агенцията за безопасност на храните спира дейността на млекопреработвателно предприятие заради системни нарушения и измама, съобщи шефът на БАБХ Дамян Илиев.

Обратно в новината

Коментари - Затварят мандра за системни нарушения и измами | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я по-добре под различни претексти затворете всичко оцеляло, което все още произвежда в България. Така не се прави, а се поправя! Иначе по вашия мутренски сценарий се доунищожава.....

Hе затваряйте мандрата,просто и съобщете името,ако наистина има пазарна икономика ще свърши останалото.

Утре ще сменят името и пак са във витрината.

Съставянето на акт и обжалването му в съда допуска публичност и затова няма пречка да се оповести на кого е съставен акт. Освен това беше редно да се спре производството на съмнителна продукция, за която е съставен акт- защо не се разбира това?

Защото /за пореден път се убеждавам/ "органите" и "законите" се създават не за да опазят живота и здравето на хората,а за да се събират пари за крадене и подобряване на материалното благосъстояние на служителите и управляващите!

Само да е тази мандра здраве му кажи

Само да е тази мандра здраве му кажи

А браншовиците спят или всички са съучастници. Вместо сами да подгонят подобни практики, къде чрез КЗК, къде чрез БАБХ, се оставят да им подбиват цените с ментета.

Pesh0

А това , че не ни казват имената , не е ли укриване на престъпник и ставане на него съучастник . Това законно ли е ? Някой ни трови и мами а те го крият ?

100% прав. А факта, че ''не можело да се каже името на фирмата - престъпник" говори явно и то за престъпниците от т. нар. елит.

По онова време,когато нямаше бабх,си купувахме само "мешано"-2 лв. килото.Нямахме парици и затова. "мешаното" е крайчеца на разни луканки-панагюрски,смядовски,карловски,истински шпекове и т.н.Продаваха ни го без телта накрая,поне два сантимаот палката се отрязваше ,фърляше се за мешано и на клиента се продаваше само истинското парче.Ние ядяхме мешаното.Сега, само продадената амбалажна хартия барабар с теловете е към 120 кила на ден за голем магазин.Пари на вятъра.А киселото млеко се вадеше от легена с права голяма лъжица,клати се к,лати се ,но не пада.Сега ядем от трите най дългото.Ама нямаше бабх,имаше крави и овце.Верно комунистически, ама баш крави. И човеци!

Абе пари на вятъра, ама не знам дали помниш, хлябът се пипаше директно с ръка колко е мек. Да не ти казвам какво си пипат хората преди това. Никой не го беше чак толкова грижа за хигиената. И амбалажната хартия за сиренето беше по-малко като площ, но по-дебела. Една такава кафява и неугледна.

И к'о, имаше ли много заразени? А сега едва ли не ти опаковат всяка филия отделно, Вярно, че едно време нямаше нарязан 'ляп. Да, и водата се пиеше направо от крана/чешмата. Соц-а си имаше минуси, имаше си и плюсове.

Нинова знае кой другар е обрал и затворил мандрата!

Какъв е смилъла да има БАБХ като не знаем от кого трябва да се пазим? Какъв е смисъла от изледвания като не знаем кого да пропускаме?

всичките фирми с депутатско участие

Какво по-добро доказателство, че в парламента на България хората работят срещу българите, като създават закони, които защитават, в случая укриват, измамници, престъпници, само защото са производители. Пазарни отношения по този начин няма в България, законите не ги до пускат, и това положение умишлено е създадено от няколко стотин съучастници в парламента.

Спомням си ..като имах куче и му давам кебапчета от Гюрлата .. и ме гледаше с удивление и въпросителни ...ако можеше да говори, щеше да ме попита - ти сериозно ли ...?!

Без да правят сирене, само за първите 4 месеца, банките у нас са на чиста печалба 439 млн лв.Загубили са ги онези от Бевърли хилз

Така ще е докато не започнат да обявяват фирмите произвеждащи фалшиви хран.продукти!

Правата на нарушителите ли пазите?! Защото ви наредиха така?? Идиотска държава станахме! Престъпниците и нарушителите са със специални права и под закрила!

Всичките евромръвки замразени и складирани за 3 тата световна война ги излапахме с голям мерак-бабеци, наденици,луканки.....

Така де-онова замразеното ирландско от военновременния им запас замалко да ни го лашнат...Ама се оказа,че тва била втората партида-демек първото сме си го глътнали като нафора...

Затворили цяла една мандра заради открити нарушения (проверката обхванала СТОТИЦИ). ОБАЧЕ разследващите нямало право да кажат коя е, щото "законът .....". Егати порнографията, егати чудото. Даже не казват дали са им изтеглили продукцията от търговската мрежа .... Иначе точно сегашните управляващи докато бяха опозиция една година и всеки ден реваха как правителството (на Орешарски) трябвало да бъде прозрачно. Ей ти прозрачност - абе има едни сирена дето не са точно сирена, ама няма да ви кажем кои точно и дали сме ги премахнали от търговската мрежа, щото "f*ck you" (или както е там на най-селския банкянски диалект).

да дойдат партизаните да ги избият и национализират тя не е ли на някой ком. олигарх за това ли я криете

Не ми се коментират коментарите тук, а това си е ясно, че е поредната акция да закрият някой известен български производител. По някаква причина - и това не ми се обяснява. Както се случи с любимия производител на народа - Лудогорско пиле, Дюк и др. такива пилешки работи. Трябва да има само градус и вносни такива. ПИТАНЕ: А КОЙ ЩЕ ПОДКАРА ВЕРИГИТЕ КАТО БИЛА, КАУФЛАНД, МЕТРО, ХИТ И Т.Н.??? Имаше някакви такива опити и им се разминаха и глоби и всичко! Защото всеки се заглежда на българските производители какво е производството, А НИИИИКОЙ НЕ ЧЕТЕ ЕТИКЕТИТЕ НА ВНОСНИТЕ - ПРИМЕРНО НЕМСКИ СИРЕНА! Хващаш някакво опакованичко немско, френско, испанско мухлясало синьо сирене и четеш състава... 20-30-60 процента палмово масло и... Някакви други шитове, ама даже и мляко имало около 1-2 процента! ТА - тия неща ги внасят веригите, А НИИИИИИИИИИИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГИ ПИПНЕ!!! ППАААК!

доста си фантазираш, пич:))) направо си се олял:)))) немски, френски , испански сирена -- със палмово масло????:))))) покажи ми едно такова и печелиш ваканция 1 седмица от мен:)

НОРМАЛНО Е ДА КРИЯТ ИМЕНАТА НА ФИРМИТЕ МОШЕНИЦИ НАЛИ ТРЯБВА ДА ГИ ИЗНУДЯТ ЗА ПАРИЦИ ПЛАЩАЙ ИЛИ ЗАТВАРЯЙ.

така е,пазарна икономика.

Ами като взеха да го правят от мляко от картофи ....

Това е единственият чисто български продукт- нарича се Българско бяло саламурено сирене! Но понеже няма фермери, няма животни, няма мляко и няма да има истинско сирене, а ще продължаваме да консумираме фалшифицирани измишльотини! А тези, благодарение на които се случи това на тази страна, които биха и избиха истинските земеделци, заграбиха им"доброволно" земята и създахоха КеПаЗеТа (българските колхози) продължават да Ви лезят всеки ден от сутрин до вечер по продажните телевизии, а скоро подненесоха цветя на правешкия диктатор! Срам за този народ!

Лъжеш. По време на ТКЗС и ДЗС сиренето беше истинско. Другото са си твои мнения, които не съответстват на действителността. Но факт е, че сиренето по време на ТКЗС и ДЗС беше истинско. Най-малкото нямаш спомен от преди това.

да ти серем на ткзс-арското сирене кретен!

По тодорово време чистеха ръждивото тенеке с палмово масло,сега ни прочистват нас.Не го ли внасят с документи това палмово и да вземат вносителите от митниците?

Живея на край града и имам възможност да си гледам кравичка за да не купувам боклуци (не за печалба). Уверявам ви че от 6 кг млеко ми излиза 1.077 кг сирене. Ако сметнем литъра мляко по 1лв няма как да е сирене в магазина по-малко от тази сума като не са включени произвотствени,транспортни и търговски разходи.

Един лев за литър е малко пресилена оценка. Доколкото зная, на Вас не плащат повече от 0.60 БГН, за справка, в Германия цената падна до 0.25-0.40 ЕУР поради свръхпроизводство. Надявам се да се повиши качеството на предадена продукция, както и там, така и тук поради ЕУ свръхпроизвидство.

Продавам на приятели само и то за 1.60 уверявам те. Че кой дава на мандражиите без пари :) Големите фермери са притиснати на тази цена да продават защото имат кредити. Аз не съм фермер.Имам друга работа и това ми е занимаване извън работата.

Продуктите на това предприятие трябва да се изтеглят от магазините и да се унищожат.Това си е геноцид и никакъв закон не би трябвало да пречи да се каже името на това предприятие.И пандела и тежки глоби за виновните.Докогааа!!

Докога ще крият мошенниците които системно трупат печалби и тровят народа с фалшиви храни.

Гарван гарвану око не вади!

няма държава

Гледайте рекламите и така ще разберем коя е! Като се започне - при нас всичко се проверява лабораторно, купувам от там, защото е съм сигурен, че е чисто - нещо като бензиностанции ЕКО след като ги хванаха с фалшив бензин от Ислямска Държава, но така и не се разтръби официално...

ФАЛШИВ бензин..... Уникално!

Ей, на уникално място живеем! Ако забравя да си платя сметката за водата още на третия ден започват да ми звънят по телефона по 2 пъти на ден и с тежък тон да ми "напомнят", че очакват плащане. За едни 10 лева! И звънят по телефона, за ми стане неудобно пред колегите. А междувременно пращат и бележки, ама не по пощата, а ги лепят на входа. За да ми стане неудобно от съседите. За едни 10 лева! Обаче като стане дума за честния частник - там е друго. Той може да трови стотици хиляди, ама името му се пази в тайна, за да не му нарушат правата! А нашите права?

То май, че всички мандри са затваряне, затова, че използват мазнини и сухи млека, вместо само мляко , мая и сол. Та и месокомбинатите и птицефермите и хлебарниците и плод-зеленчуците-всичко е за затваряне, защото използват безброй Е-та и изкуствени суровини, антибиотици и анаболи с които тъпчат животните, химия с която пръскат овошките. Докато всички те "отговарят"на стандартите-съвременните, според наще инспекции, ще има да се тровим.......щом и в брашното има набухватели....

В България не се произвеждат качествени сирена и кашкавали от 2007 г,т.е.след приемането ни в ЕС и приемането на т.н.европейски стандарт.От тогава си купувам само от Македония-имат вкус на млечните продукти,които се произвеждаха в България преди 1989 г.Купувал съм и от Турция и Гърция,добри са,но не ми излиза сметката оттам.

Купуваш евтинкото

наи-вредни са вносните млечни продукти, напр. от Германия и т.н..

вредно е всичко , което е произведено па ЕС. нашите "прости" баби не ги интересуват ЕС и всичко произведено от тях е вкусно.

най-полезното сирене е руското сирене! ставаш гигант като го ядеш! като путин!

Преди години БКП скри за Чернобил, всички негодувахме, сега крият недобросъвестните, алчни и престъпни производители на храна в случая ! Е питам Ви : Има ли разлика ??

Е няма - бодигарда на Тато ни управлява!

В активни потребители резултата от тестовете намерете в google: тест/151/ТЕСТ-Краве-сирене-(2016) По-интересното при резултатите е, че повечето проби които не са наред са купени от К..д от насипното сирене.

Престъпление е да се произвеждат вредни храни, НО ОЩЕ ПО-ПРЕСТЪПНО Е КОГАТО НЕ СЕ ОБЯВЯВАТ ТЕЗИ ФИРМИ! СЪЩОТО Е И С БЕНЗИНОСТАНЦИИ И С УСЛУГИ И НЕ НАКРАЯ С ИЗБОРИ! ПРЕСТЪПНИ УПРАВЛЯВАЩИ!!!

Защо не казвате коя е мандрата бе? Dа скрием името на престъпника - това нещо дълбоко умно икономически, политически, маркетингово неразбираемо за обикновенният човечец ли е?

Отворете още място за вносно Затворете всички БГ мандри. Няма мандри няма проблем

А кое БГ сирене е без вредни химикали, палмови масла и т.н., кажете ? А те не са ли за затвора като тровят хората без да им мига окото?! Вие знаете ли до какво водят тези добавки в сиренето, като се знае , че и мляко няма, някакви сухи млека слагат и това било БГ сирене с добро качество. Ние искаме да знаем кое е това сирене, което е полезно за човека?

отговор (както обичаше да казва старшината на ротата!). Може ли някой нормален човек в тази държава да издири едно сирене, от тези които са в търг. мрежа, което да отговаря на стандарта, качеството и вкуса на сиренето до 1989 г. (никакъв политически намек)?! Институти (по какви ли не виртуални въпроси), организацийки, НПО-та и пр. и вся остальная... Може ли някой да ни отговори на правилно зададения ни въпрос и да ни осветли за причините, причинили неговото поставяне?!

Всъщност всички сирена са по-добри от това преди 1989 г., вкл. и тези с палмовото масло. Нещо повече преди 1989 г. имаше такова сирене, което се наричаше Дунавия и беше доста харесвано.

Бягай при JP-то за направление за наместване на полукълбата (ако ги имаш, разбира се).

Типично по български...

Имат своя произход в НС (ака бълг. парламент). Там са хората причинители на злините на бълг. народ. ТЕзи производители на ментета и отрови имат своите покровители тъкмо там.

Само кат си спомня какъв вой нададоха "демократите" след 1989, защото комунистите скрили от народа опасноста от радиация.... Но сега вече има свобода на словото и при истинската демокрация ти казват: -Абе, има опасност, но нямаме право да ти кажем от какво! Яко.

типични разсъждения на русофилистик. Първо на първо да слагаш растително масло в сиренето НЕ Е ЕДНО И СЪЩО, като това да облъчиш цяла държава, а и половината свят с радиация от която са измрели десетки хиляди, а с течение на годините сигурно стотици хиляди или милиони. а за неказването също си има причина. Помисли малко и дано да се сетиш. Един жокер - какво ще се случи с агенцията по храните, ако фирмата обжалва в съда и се окаже, че няма никакви нарушения ? КОЙ ще го отнесе за клевета ?

Чии интереси защитава Агенцията за безопасност на храните ???? ОБЯВЕТЕ ИМЕТО НА ФИРМАТА , ЗАЩО ГО КРИЕТЕ ? 1000% съм сигурен , че има още много - кои са ? НЕЩО МНОГО НАМИРИСВА , НО НЕ НА СИРЕНЕ , А НА КОРУПЦИЯ !!!

интересно как Иван Иванов ако открадне нещо или е направил някакво престъпление веднага се казва името му, а мандрата Х остава в неизвестност. логично е ,че тя също е извършител на престъпление. да не говорим,че при тази мандра това е 2-ри официален случай на нарушение.

Пълни измамници са тези''Производители''. Бивши и настоящи комунистически муцуни и мутри. Какво очаквате от тях- да спазват някакви правила или стандарти. Цялата им продукция е менте.Затова има толкова раково болни в България.

И за сиренето ще почнем да казваме! - Ближим го за сол!?

Регистрираните крави в България, не могат да задоволят нуждите само на София от млечни продукти.

Сирене кашкавал млека всичко това се прави от сухо мляко затова няма крави.По лошото е че се прави от сухо мляко с изтекъл срок на годност.Закона не прави разлика между сухо и прясно мляко.Отиди на магазина и намери поне една кутия на която да пише ПРЯСНО КРАВЕ МЛЯКО.Няма талова всичко е само КРАВЕ МЛЯКО- разбирай вода и сухо мляко

Салмам Хамбургски на Колбасо Перник - 1,89лв за !!!!! един килограм

преди седмица излезе списък с 38 фирми ,които слагат добавки и нишестета в киселото мляко. Това означава че и сирената ще са им същите. Това са 38 на брой,а не само 1. Като няма крави и няма мляко. ОТ къде толкова производители на сирене и мляко????

Огромната част от млякото се внася, преимуществено от други държави-членки на ЕС.

Защо минус? Това, което казвам, е точно така - внася се най-много от Чехия, Словакия и Унгария. Нямаме толкова наше мляко, че да произведем всичкото сирене и млечни продукти, които са в магазините и които се водят българско производство. А някои марки сирене и кашкавал дори и не се правят тук. На опаковката пише 'произведено еди къде си (държава) за фирма еди коя си (българска фирма)'.

При постоянно действащ парламент не могат да се направят промени в саконите в интерес на потребителя? Къде са съответните държавни учреждения, да внасятт предложенията за изменения в законите? Да се изнесе информация какви предложения са направени от държ. учреждения, прокуратурата, Мин/то на правосъдието и съда за да се постигат реални цели, а не само лакардии. Вероятно няма такива и всички те си измиват ръцете със закона. Да не би да са от Господа. преработят

Една мандра в цяла България с фалшиво сирене! И кой ще повярва! Онзи ден в Нова показаха три вида сирена, от тях двете не отговаряха на стандартите!

На мен (като потребител) какво ми помага таз случка. От кое сирене да не купувам? За кой производител да предупредя приятелите си. Има 'новина' - няма информация. Нали това е функцията на медиите, в частност ДИР.БГ - да ИНФОРМИРАТ. За съжаление това вече е реалност - да говорим, без да кажем нищо. Да правим нещо заради правенето, а не за резултата - такъв няма. Всичката пара отива в свирката, за машината не остава тяга. Или тя е направена само като макет. Отчайващо е!