Синдикат "Образование": Опитите на МОН за безплатен интернет за учениците претърпяха крах

От организацията са категорични, че няма средства, а ако от училищните бюджети се пренасочат пари за интернет към социално слаби и роми, ще има стачки и протести

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хе! То само мрежата да беше... В някои училища, кой знае защо - все едно те го плащат, премълчаха, че за учениците има осигурен и платен достъп до офис365, а иначе планове на уроци в уърд, ексел (не се смейте, на мен не ми беше до смях като го видях), подготовка на презентации за оформяне на успеха... Пакета с тези приложения е прилична цифра, ако искаш да играеш по правилата. И малко по-поносима ако играеш ПОЧТИ по правилата. Опцията "дръпни си го отнякъде" винаги е съществувала, но на това ли искаме да учим децата? И после кой ще е виновен за "лошия матриал"?

Абсолютно е вярно! Само един колега-учител помоли за интернет и му бе отказано. Говоря за столична гимназия с пълни паралелки. Не се осигуряват тоалетна хартия и течен сапун в учителската тоалетна, а само в ученическите. Карат ни да събираме пари-дарение от родителите. Какво става!? Новият министър не знае ли как са назначени повечето директори и какво става в училищата!?

Пак добре, че за даскалите е безплатен и от ГЕРБ ни даваха и пари за първа линия. Дано да спечелят с абсолютно мнозинство и да се оправят нещата, да има и за нас пак пари за първа линия, да ни увеличат заплатите с 15-20 %, ваучери да ни дават, купони, да ходим на безплатни почивки и екскурзии с учениците.

През миналата Учебна година, бяха отпуснати, до 30 лв. за Интернет на учителите. Но, искаха разбивка на часовете за цял месец, кой колко часа и дни е карал ОРЕС, за да му се изчисли, колко лева да му се изплатят. Имаше учители, които караха смесено - присъствена и ОРЕС.. Получиха се суми от по 3,4 лв. Кой оператор може да ти включи Интернет за 3 дни? ГАВРА С ГИЛДИЯТА!!!

Да, така беше. Сега сигурно няма да е по различно. Мозъците от МОН все измислят нещо гениални.....:-(

единственото което успя за 30 г МОН е да отучи турците да говорят български! всеизвестен факт!

кво лоби имат мобилните и теклефонни и интернет доставчици. Идея си нямате. Как така безплатно. Напротив. Според лобито тройно по-скъпо трябва да е. Държавата да се издои още един път яко. Иначе решение има ама не може. Има държавен оператор - ДА Елктронно Управлвние, ама нали ви е ясно как е спъната тя за да не би да отхапе баницата на мобилната операторска мафия и въобще големите оператори. Под безплатно, разбирайте тройно по-скъпо ще е. НАй се увълчиха в крадене А1 последните години. Самозабравиха се даже. Изцяло лични впечатления. Не ми вярвайте. Измислям си. Мобилните оператори мислят за народа. Да не остане нещичко в продънения му джоб.

"Скатаването" на "даскалите" в ОРЕС е 12 часа работа! Трябва да ни дават поне още половин заплата, без да включвам разходите за очни прегледи и очила. Многознайковци и злоби такива!

марш в училище!

Ама разбирасе, 12 часа, щото сте накдърници. А децата колко време прекарват пред тия компютри? Или за тях пари не трябват (за ВСИЧКИ деца, не само за циганите). И колко пари трянва да отделим ДОПЪЛНИТЕЛНО за да пратим децата на ЧАСТНИ уроци, щото нали сте големи специалисти, та е съвсем нормално ако искаш детето да постигне нещо да го пратиш при друг учител. М? Я се пребройте, колко от вас преподават на частно и колко издават документ за това, след като вземат парите от родителите. Айде сега елате и кажете и как родителите сме виновни, че децата са неграмотни. Тъпанари сте повечето дакаля, плява.

вместо да се правят на "моми", да влизат в часове, особено при най-малките, а не да се скатават. Ако не искат и си седят в къщи - половин заплата. Или да вземат да се ваксинират. Щом не им се работи да си седят в къщи без заплати.

С удоволствие работя присъствено, но заповедите идват отгоре Обидно е да си мислите, че учителите предпочитат дистанционното обучение. Бъдете здрави :-)

И на МОН не им е лесно. На част от даскалите им хареса да скатават и да поработват от вкъщи. Ромите получиха "безплатни" таблети, които отидоха директно в заложните къщи. Да му мислят родителите, за които образованието все още е ценност и се чудят как да компенсират настоящото безхаберие с всякакви допълнителни уроци. Ако не свърши скоро тази дивотия и децата не се върнат в училище нивото на образованост ще удари дъното и ефектите от това ще се виждат с десетилетия.

Човек като чете тая дописка, остава с впечатлението, че коронавирусът се е появил на тази планета оня ден, а решение за дистанционно обучение е взето вчера късния следобед.

"...ако от училищните бюджети се пренасочат пари за интернет към социално слаби и роми, ще има стачки и протести..." --------------------- Е защо бе, батеее?! Нека сичкото ром да може да праща електрически писма, без да плаща.

Ама то е ясно, че е пълен ташак...

Колко полезно е да ругаем служебното правителство. Да се връща Тиквата, че да има още по шкафчетата.

Гениалната идея "аз поръчвам - друг плаща", вероятно е на някой чиновник в МОН, дето е от преди боко там и ще остане да вършее незнайно още колко години. Такива екземпляри не зависят от правителство и разни подобни.