Нова здравна вноска или доплащаме в болниците

На този етап няма да се въвежда допълнително 20-процентово заплащане за лечение, защото към момента няма остойностяване на медицинските услуги.

Обратно в новината

Коментари - Нова здравна вноска или доплащаме в болниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напълно разумно мнение, жалко че никой не се съобразява с това! За това плащай без да получваш, а щом имаш - ще плащаш и за циганите които лежат и мързелуват докато има такива като нас да работят и да плащат за нищо! Тези фондове са доброволни и са добри, но трябва да се извоюва избор, а не принудително събиране на данък здраве! Парите са наши и трябва и изборът да си е наш! Тогава и средства ще има и ще се спре изтичането, да ама за циганите тогава кой ще плаща..риторичен въпрос без отговор, затова по добре да питаме Саркози, защото и той изгоря от тези гадове...

Хайде да не се лъжем - 2000 лв Х 8% = 160.00 лева това е максималното което се удържа. А за останалото сте права че всеки трябва да има набирателна сметка от вноските и да решава кога да го ползва

Може и да си прав/а за частните клиники. Не случайно съм споменавал, че Бившата министърка Борисова, се беше обградила с "амбулантни търговци" а не с лекари. И все пак 90-95% от населението (горе-долу толкова са бедните в България) тича в държавните заведения, защото при частните е още по-скъпо. А при този нов ужас, който Борисова въведе в мизерията на здравеопазването (мисълта е цитат от Тери Пратчед), и държавното здравеопазване стана мираж!

Всичко е точно така само че колкото и да си мислиш че тези крадат не разбираш съм убеден мащабите на тази кражба. Предните бяха пионерчета в сравнение с някой от тези. Не говоря наизуст. Ако предните взимаха 10 тина процента тук мизата е от 20 нагоре стига до 60 за някой проекти.Разликата межди тези и предните е факта че тези са 3 пати по лакоми и основната далавера не е в обществените поръчки ами в такива циркове като в здравеопазването, европейски средства,престукториране на дружества, нови стандарти на храните...( а там за каква далавера ства въпрос не можеш да си предстваиш ) и т.н. Само за сведение: Здравеопазването не се източва от държавните болници а от частните болници, кабинети, лаборатории и т.н Схемата е елеменарна и е до болка позната от времето на Костов. Съсипват се държавните болници...внушава се че са нерантабилни,необурудвани и т.н т.е за нищо не стават и след известно време на безценица преминават в частни ръце и започва далаверата. И тогава ще видите как ще има пари. Не ми се говори за тези нагли типове...

Само факти: 1. Най-скъпо струващо е здравето. За това в нормалните държави % бюджет за здравеопазване е най-висок. У нас - на предпоследно място (преди просветата). 2. Ако лекарите грабеха толкова от средствата за здравеопазване, ЗАЩО масово напускат България (по най-нови данни - по 10 души на ден?!). 3. Как да ограбиш касата, когато едно изследване примерно ти струва 30 лева (доказано с фактури) а получаваш от касата 12 лв? Кой трябва да плаща разликата? Тези, които работят в здравеопазването знаят - спряха им консумативи, диагностикуми, защитни средства, намалиха заплатите!!! 4. Снощи в "Референдум" по БНТ, отново беше изтъкнат проблема, че една огромна прослойка (ромите) само иска а нищо не дава на тази държава. 5. В САЩ и други нормални страни, държавните служители може и да не плащат осигуровки, но когато спипат някой, работил за престъпниците - лишават го от държавна пенсия! 6. ТОКУ ЩО РАЗБРАХ, ЧЕ БОРИСОВ Е ПРИЕЛ ОСТАВКАТА НА ПРОФ. БОРИСОВА!

тази жена е бременна от идеи, днес една - утре две, ама други и всичките неосъществими в нашата държава и тя, т.е. професорката от соцмодел би трябвало да е наясно, когати си отвори устата, какво излиза от там, е ясно е че всеки луд с номера си, но някои имат пълна програма...

А знае ли здравното министерство колко пари плащат онкоболните . Да се приеме един закон според който всеки плащал за лекарства и е здравно осигурен, държавата да връща парите давани за тези лекарства-и то без разни документални трикове.

Луд ли си?? На луната ли живееш?? Прословутата Солидарност, къде я виждаш, бе?? Като ни измъкват последните стотинки ли са солидарни!!! Да им плащаме високите държавни заплати, пенсии, осигуровки, да се лекуват богоизбраните, да киснат в парламента или у сараите, да им спонсорираме спонсорите, ТЕЦ-овете, фабриките и малцинствените избиратели...!!!! НА ТОВА МУ ВИКАТ ТЕ СОЛИДАРНОСТ!!!

Здравното осигуряване бе въведено от м. 07.1999 г. Всеки месец удръжки от работодател и работник. Колко от тези средства са ползвани от реално внасящите осигурени? Къде са ни парите? Знаете ли колко пъти се е налагало да си плащаме /семейството ми/ прегледи, защото е било наложително. ПРЕМАХНЕТЕ ЗДРАВНАТА КАСА! НЕЗАБАВНО! ЛЕКАРИТЕ СЕ ПРЕВЪРНАХА В ЧАСТНИ ПРЕДПРИЕМАЧИ, ТЪРГАШИ И ПИСАРИ! БОЖЕ, ПАЗИ НИ ОТ БОЛЕСТИ ЗА ДА НЕ СТИГАМЕ ДО ТЕХНИТЕ "УСЛУГИ", ТО ТАКА И ТАКА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ И СЪСТРАДАНИЕ НЯМА.

трябва здравните вноски да са с натрупване по лична сметка, както е в нормалните държави.щом имаш средства в личната здравна сметка, може да се лекуваш където си искаш.аз съм напълно здравно осигурена, но джипито ми казва че нямал направления и пак си плащам за преглед при специалист.ами ако се наложи скъпоструваща операция.......... .господ да ни е на помощ.

Най-добре тогава да нямам абсолютно никакъв пакет и ако някога отида в болница да си платя всичко. Аман от задължителни вноски за тоя дето д.... Стига нравоучения за солидарност, в крайна сметка здравето е и въпрос на лична отговорност. Стига сме робували за да пълним кацата за фискален резерв и за солидарност със Сульо и Пульо. Не може да набиваш цял живот свинско, да пушиш и да не си мърдаш задника и накрая други да ти плащат операцията. Не може и да се взимат пари от хора без доходи за да се пълнят дупките в бюджета.

Абе тая още ли е министър? Що не ходи на шосето, на което я е намерил Бойко?

тоя с любовницата и служебните екскурзии в чужбина,Дянков, какзва че 30 лв към минималната заплата от 240 били много да се придадели, нереално било, невъзможно да се дадяло на българите сега, казва. Тази пък намерената на кръстовището, Борисова, твърди че няколко стотин лева да си доплащаме към лечението в болницата нямало да бъдат много за същия тоя българин. Е, кой от двамата малоумници казва истината. Те дали си говорят помежду си, че да ни разяснят и на нас какви глупости дрънкат.

тоя с любовницата и служебните екскурзии в чужбина,Дянков, какзва че 30 лв към минималната заплата от 240 били много да се придадели, нереално било, невъзможно да се дадяло на българите сега, казва. Тази пък намерената на кръстовището, Борисова, твърди че няколко стотин лева да си доплащаме към лечението в болницата нямало да бъдат много за същия тоя българин. Е, кой от двамата малоумници казва истината. Те дали си говорят помежду си, че да ни разяснят и на нас какви глупости говорят.

Абсурдна държава на мутрите, които си пънят джобовете (касата) с пари от бедния човек! Защо държава ми налага глоба за някаква скапана декларация, когато аз не стига, че съм безработен си плащам осигуровките и съм на 100% осигурен а и глоби, ще ми налагат! ЗАЩО? Как да се диш в тази мръсна държава от чалгохолизирани говеда, когато върви срещу теб обикновения човек! Честит ви Бойко Вмирисов!

Този Костов е един от най неподготвените политици, но добре подготвен висшист. Знаеше къде да удари та да си напълни джобовете

В този форум има хора,които съвсем не са в час.Основното на здравноосигурителната система е солидарността!!!Това трябва да го разберат тези,които пищят,че плащат високи здравноосигурителни вноски. Исключително наивно е да се пледира за партиди на вноските за всеки осигуряващ се,защото ако не дай си боже,ако се случи,има такива скъпи процедури,за които събраните пари няма да стигнаг доникъде. Освен това,най-болни са естествено пенсионерите.Но нали точно те са плащали здравни осигуровки,когато сегашните работещи са били деца и студенти и са се лекували на практика безплатно.

говорим за нормална схема, а не за в момента действащата

ЕЕ...САМО В БГ.ЛИ ИМА БОЛНИ?ВЗЕМЕТЕ ЗАКОНА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ОТ ЯПОНИЯ.

напълно съгласен. Само за информация - максималният размер на ЗОВ е 160лв./мес. при максимален осигурителен доход от 2000лв.

ганьо пак късно живее - 2400, мухал, а прочети пък тогава храчи

Бай Тошо върни се , при теб беше зле ама имало и още по лошо........ При теб печалбата от предприятията отиваше в общия кюп и пари имаше за всичко............ Днес печалбата отива в една шепа разбойници и некъдърници в чужди банки спонсорирайки богатите страни , де е Киро на кирия.... И сега има решение ама е утопия просто държавата да си вземе откраднатото и стандарта ще скочи с 2 , 3 , хиляди процента ........... Не разбирам защо държавата се прави на УЛАВА???????!!!!

ВЪРНЕТЕ НА ДЪРЖАВАТА ОТКРАДНАТОТО!

Политика е гад.Сериозен човек повръща при допир с тях.Последните са върха на лайното.

Лобизма на това правителство край няма. Както с много други неща в България, здравната каса се ограбва, фалира и хоп...на фона се появяват частните здравни фондове. Не, не си мислете, че непременно са на нашите глупави тикви тук. Игрите са много по-големи, тези фондове са собственост на чужди държави, тук ще ги въртят само пионки, които ще са щастливи, че вземат тлъсти пачки. Един умен човек беше казал - в България има много пари...но се крадат иначе щяхме да сме по-добре от Швейцария. Първо онзи слуга на Световната Банка, Дянков, си върти далаверите, за да ни отика директно и окончателно в ненаситните им усти и второ, влизат частните здравноосигурителни фондове...далаверка...за някои. А народа е заспал, заспал, стригане до дупка. Успокоение? Няма, единствено това, че в световен мащаб народа е заспал и приспан в летаргичната песен на дивия либерален капитализъм и слугинажа на медиите под диктата на финансовия световен олигархизъм. Ай наздраве!

Що плащаш? Щото имаш пари.

БРАВО. АБСОЛЮТНА ИСТИНА.

Айде пак нов ДОБРЗОРЕН фонд!Докога бе,ненаситни толуми?Нямате ли поне грамче срам!Чудно ми е кой ли депутат ще се ояде от този доброЗорен фонд?Или може би някой министерски роднина?Няма значение,важното е,че пак някой бивш или настоящ властник ще яде,а народеца пак ще си мре!

Фалита и липсата на средства в болниците не са от 2010 година, източването на средства тоже. Многобройни обсъждания и лекарски протести, хленчове и кредитна задлъжнялост, които естествено ганьо не помни имаше още при самостоятелното "управление" на сакгуборготски т.е. малко след 2001 година та до изборната 2009. Не коментирам, че той управляваше главно с червени кадри на ченгесарската столетница бкп-бсп-дпс. Такъв беше и здравният му министър, професор приличащ на комбайнер с частна клиника. Още тогава се подхвана темата за допълнителния здравен стълб и за ДОПЛАЩАНЕТО, не само от министъра, но и от редица лекарски светила. Още тогава в тези далечни години болниците "изнемогваха" и задълженията им се прехвърляха в бюджета в съответната следваща година /разплащане със закъснение от следващия бюджет при отчитане на голям икономически растеж от който дори фискалния резерв не се увеличи-2009г трябваше да е 15-18 милиарда лева/. Медици не протестират и не хленчат за първи път и смяната на управителните тела в болнични заведения също не е за първи път. Чирков тогава също плямпаше, даваше акъл и намериха начин да го изгонят в германия. Многократно обвиняваха в източване, прибиране пари от пациенти в неговата новооткрита болница. Ганьо /ганьо включва целия народ и лекари и пациенти, всички/ всичко това го е забравил естествено и сега реагира така все едно непокритите задължения на болниците, хленчовете на медиците, доплащането и втория здравен стълб ги чува за първи път. гея станишев, гоце, дпс и те са го забравили и се чудят и маят за какви реформи става въпрос в периода 2001-2009, та те горките са си свършили перфектно работата: нито лекари "протестираха", нито "задължения" имаха, в бърза помощ "нямаше" нито един скандал, лекуването беше прекрасно и никой не умираше, нито пък някой отиваше да работи зад граница и сега правилно внасят вот на здравна тема. Ганьо го разбирам, той 65 години, а и преди това нищо не помни, но великите журналисти, работещи по "етичен кодекс" на професията от всякакви медии защо не си отворят архивите и записите по телевизии от същите такива обсъждания, предложения, референдуми, протести, сутрешни блокове и вечерни емисии от предишните години или и тяхните мозъци са изтрити от НЛО. Може би и чинно ще подкрепят вота за здравеопазването щото то се скапа през 2010.

Не е ли време това тъпо правителство да си ходи,не му ли е неудобно да започва нещо и да се оказва,че не става и да се отказва.От както са на власт се нагледахме и наслушахме на простотии. Дори нямат представа как живее народа,само себе си виждат.

да прав си народе, сега за първи път болниците имат просрочени задължения и завършват годината на червено, за първи път медици протестират, за първи път чирков плямпа, за първи път доплащаш при личен лекар и в болниците, за първи път се говори за доплащане и втори осигурителен здравен стълб, за първи път липсват направления, за първи път чакаш да влезеш в болница, за първи път медици заминават на работа в чужбина, за първи път липсват санитари и мед.сестри и за първи път никой кадърен не прави реформи. Всичко е за първи път през 2010, да не мислиш, че това се е случвало през 2001-2009, няма такова нещо и архиви и записи по медиите също няма. Да си ходят тези скапаняци и да дойде гея барбар с гоце та да ни оправи веднъж завинаги може и царя да върнете, но злият костов в правителство в никакъв случай, та той е...а мамата на всичко, нищо че комунистическата тоталитарна държава е фалирала няколко пъти от 1958 година, е христо христов кой да си чете собствените секретни документи, та те са секретни все пак

Военните не плащат, защото освен по някакви извънредни обстоятелства те не влизат в болнични заведения извън юрисдикцията на ВМА. А ВМА е под издръжката на армията. А здравната система е на халос поради излишни лапачески структури в нея като например НЗОК, при наличие на МЗ ми обяснете за какво ни е НЗОК ? Само допълнителна администрация и то по-голяма от тази на МЗ !!!

А пък държавната администрация има правителствена болница.Полицията има МВР болница.А за народа на геврека дупката.

Да се плаща на 100%, да няма здравна каса , да няма министерски съвет, да няма народно събрание и без това за нищо не стават!

Защо не спрем всички здравни вноски.....да разпуснем де що са :министерства, здравни каси....и хиляди др.подобни! Ще си плащаме директно в болниците , а който не може да си мре.....то и без това българинът платил не платил май само това му остана-да си мре! Господа "Управляващи" след като уморите народа няма кой да ви храни....!

Няма здравеопазване,няма образование,няма сигурност,няма пенсии - значи няма и държава!

КОЛКОТО ПЪТИ И ДА ОТИДА ПРИ ЛИЧНИЯТ ЛЕКАР ВСЕ НЯМА НАПРАВЛЕНИЕ ЗА КЛИНИЧНА ПЪТЕКА, СМЕНИЛ СЪМ НЯКОЛКО ДОКТОРА И ВСЕ СЪЩАТА! ОТИВАМ И СИ ПЛАЩАМ КАТО.......

Лошо..Много лошо...Ще ни закопае .. Винаги съм се питал , ЗАЩО толкова ОБИКАЛЯ насам- натам..За пропаганда ли , САМО ?? Очевидно , не .. ТОЙ просто НЕ може друго и да прави ..Не е компетентен в НИТО една област-икономист,юрист, инженер, социолог , дори лекар..:))- все неща вързани с управление Той не седи на бюрото си за да ВЪРШИ работата си по управление на държава, като мин. председател.Липсата на образование му пречи- да решава сам , каквото и да е ..Влияе се от най- елементарни тези, подхлъзващи го ..:))) Той обикаля обектите , защото ТАКА е свикнал и това , само може да ги ЗАСТРАХОВА или да ги ОХРАНЯВА.::))))) .И преди , и сега , обикаля с камарила около него- за ТОВА..:)) Да контролирал :)))) НО ТОВА ли е РАБОТАТА на един министър председател ???? Не е ли работата му ежедневно да е над папките в кабинета си ??? Като всички министър председатели по света ?? Но , очевидно, наш Б.Б. изпитва ужас, от ТОЗИ вид -умствен труд и затова ни предлага друг вид работа-обиколки на територията . Така схваща управлението на една държава в 21- ви век..:))))

НАПЪЛНО СПОДЕЛЯМ МНЕНИЕТО ВИ И ГО ПОДКРЕПЯМ С поздрав!

Къде ми отиват парите когато не съм пасещавала болнични заведения 20 години. А когато ми се наложи ,няма пари за мен.

точно този въпрос трябва да си зададе всеки наричащ себе си българин. Крайно време е за тотална промяна, въвеждане на индивидуални партиди и т.н.

Здравеопазването ни е ГРОБница, и отгоре стои една мумия, намерена на пътя! Важните за държавата решения се вземат на партийните пленуми на БКП, която за по-модерно е прекръстена на ГРОБ/ГЕРБ/ХИМН/БСП и т.н. Начело пак стои прост селянин, но по-млад, за да държи здраво кормилото на партията и държавата и да запази нейния курс към НИЩОТО!

е, все някой трябваше да покаже истинското лице на демокрацията, а то е най-див капитализъм, не, а изтребление.

Не проявявайте закостенялост в глупостта - дори тя трябва да се развива! Не познавате социалистическите системи на здравеопазване и пенсионно осигуряване, затова замълчете! Едно от нещата, за които сигурно вечно ще съжалявам, е това, че навремето, човек не си броеше левчетата преди да постъпи в болница. Потрес предизвиква само мисълта, че човек няма да получи/а моментът е такъв/ лечение - не говоря за адекватното лечение, каквото са получили малцина през последните години, а за елементарни медицински услуги. А коментираните от ваша милост системи/здравеопазване и пенсионна/ в момента работят по модела, създаден от правителството на г-н Иван Костов! Социализмът си имаше и своите добри страни и достъпното здравеопазване бе една от тях!

Защо не се въведе здравната системата, която е в Германия? Всеки си внася вноските по собствена партида и когато ползва услуги си има карта. Няма такива глупости по няколко фонда! Освен това в България не трябва да има няколко фонда! Доказателство за това са няколкото фонда за пенсии! Държавата задължава хората да се осигуряват във втори частен фонд и какво се получи? Този фонд загуби над 50% от спестяванията им, но не пропуска да си взима таксата за поддръжка!

още много верни неща могат да бъдат реализирани, но в нашата държава от близо 20 години никой няма интерес да работи за обществото!

Защото сме българи и сме на Балканите, а не в Долна Саксония затова ще се караме по форумите,а не да погледнем истината в очите и да кажем СТИГА

Странно е поведението на най големия длъжник на НЗОК - правителството на Борисов. Вместо да преведат на касата предвидените в бюджета 958 мил. лв. правителството на Борисов отново прави опит да натовари със задължението си обикновенния данъкоплатец. ДОКОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ТАЗИ ПОРОЧНА ПРАКТИКА НИЕ ОБИКНОВЕННИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ДА ПЛАЩАМЕ С ДАНЪЦИТЕ ВНОСКИТЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ??? Кога от заплатите на тези блюстители на закона ще започнат да се одържат здравни вноски ?? ЗАЩО НИЕ ОБИКНОВЕНИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ВНОСКИТЕ ЗА ОСИГУРЯВАНЕ И ЗДРАВЕ НА ПРЕМИЕР ПРЕЗИДЕНТ, НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА МАШИНА, СЪД , ПРОКУРАТУРА , АРМИЯ ...??? ДОКОГА ??? Докога тази старица- пенсионерка изживяваща се като министър ще тормози обществото с изказванията си които са лишени от здрав разум?? ДОКОГА НАДЗОРНИЯ СЪВЕТ НА ЗДРАВНАТА КАСА ЩЕ МЪЛЧИ И НЯМА ДА ПРЕДПРИЕМА НИКАКВИ ДЕЙСТВИЯ СРЕЩУ НЕИЗРЯДНИЯ СИ ДЛЪЖНИК - ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ ?? Има ли изобщо ръководство това раково образование наречено НЗОК ??? Някой да е чул и видял изпълнителната директорка на касата да вземе отношение по проблема за отказа на правителството да плаща предвиденото в Закона за бюджет 2010 задължение към касата в размер на 958 мил. лв.?? Да е чул някой ръководството на касата да е възразило против порочната практика предвидените в бюджета на касата за 2010 година огромни резерви в размер на 830 мил. лв. да постъпват по сметката на най големия и длъжник и да се стига до парадокса последния да отказва да предостави за управление тези средства на собственика им. И АКО ТОВА НЕ Е ПЕРЕВЕРЗИЯ - ЗДРАВЕ МУ КАЖИ. Нещата в тази абсурдна държава са докарани дотам, че най големия длъжник на НЗОК определя нейното поведение. ТОВА Е ПЪЛНО БЕЗУМИЕ ЗА КОЕТО ОПОЗИЦИЯТА ПРЕСТЪПНО И СЪЗАКЛЯТНИЧЕСКИ МЪЛЧИ. Защо ли ??

За едно нещо не си прав приятелю,така или иначе ние данъкоплатците плащаме всички разходи по държ. служители! А вече е въпрос на аритметика дали лично те ще ги платят,или ще им вземат от заплатата! ПРИ ТАЯ ОГРОМНА ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ-НЯМА НИКОГА ДА СТИГАТ ПАРИТЕ ЗА НИЩО!

Точно там е прав: Или да си платят вноските, или да съкратят Държавната администрация, или да им намалят заплатата със сумата на задължението към НЗОК (те сами ще напуснат :-)). Защото зад всички приказки и условия, които ни дава правителството под формата на "или, или...", точно това се крие - ние втори път да им платим вноските, а те да продължат да не си внасят. Аз съм съгласен да ми увеличат вноската, но да виждам за какво плащам - РЕФОРМА ИЛИ НОВА ЗДРАВНА СИСТЕМА. Останалото е СОЦИАЛИЗЪМ в действие, от който пак държавната бюрокрация печели. ИСКАМ МОИТЕ ПАРИ ДА СТИГНАТ ДО ЛЕКАРЯ, КОЙТО МЕ ЛЕКУВА, а не до чиновника в министерството, който спи по цял ден на бюрото си, а после реве, че му е ниска заплатата

Бойко Борисов - Забележи наглостта до днеска ние сме дали над 1,8 млрд. лева за здравеопазване за тази година. И излизат доктори и казват ми нямаме пари да ядеме, не лекуваме, не правиме. За милиард и 800 милиона! На алчните доктори, фармацевти, зъболекари дори военният бюджет на САЩ няма да им стигне ако драстично не се спре краденето, ИЗНУДВАНЕТО и източването на НЗОК!

Изключително неадекватно поведение от страна на Борисова.Гледах я тази сутрин по бтв,слушах я много внимателно.Извода,който си направих е,че"усмихващата"се дама е изключително далече от действителността.Госпожо,колко срещи сте имали очи в очи с лекари и пациенти?

Напълно подкрепям. Стига сме плащали за лечението на "безработни", а когато отида на лекар си плащам отново, заради липса на направления и т.н.

ГЕРБ да си ходи незабавно! Писна ми! Ще пазят резерв от над 1.5млрд, платени само за здравеопазване в същото време ще рекетират хората с нови вноски! ОСТАВКА НЕЗАБАВНО!!!

Поправете ме, ако греша, здравеопазването в България не трябва ли да е безплатно и с достъп за всички граждани на републиката по конституция?! Нима и в момента хората не доплащат за медицински услуги често непосилни суми??? И - какво значи "социално слаб" в България - това не е ли 80% от населението със заплати от по 400 - 500 лева максимум, които изведнъж се оказва, че трябва да доплащат стотици, а и хиляди за лечение???

До кога ще ги търпим да се гаврят с нас ???

оставка! колко време още трябва да търпим некадарност и липса на професионализъм

стани военен......НО!!! От тук нататък няма да знаеш кога лягаш кога ставаш и най- важното къде. Ако обичате спрете да причислявате военнослужещите към "лапачите". Място в БА има за всеки,но не всеки му стиска, по- лесно е до дупето на жената и да мрънка в форумите

Не знаеш къде/кога лягаш и ставаш, защото на дежурства пиете като смокове. Дори и ти да си изключение, не разбирам защо аз трябва да плащам твоите осигуровки?