Дянков обяви идеите за конституционни промени

Правителството ще внесе в парламента Пакт за финансова стабилност с три мерки във фискалната политика, каза на лекция в Нов български университет вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Обратно в новината

Коментари - Дянков обяви идеите за конституционни промени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде да е по мед и масло, Симеоне ; Успех ! ( И умната със студенцията ей -- кибритлии/йки са знаеш ; Да са ни живи и здрави ! )

определено искам даа знам кога това момченце ще обяви оставката си, защото е крайно време да си вземе постната пицичка и да си я изяде сам отивайки си от кабинета...

А пък такъв като тебе не струва нищо. Много лесно прецени кой колко струва бе! Не мислиш ли, че прекалено лесно? Не те ли мъчи нещо? Простотия например?

да променя конституцията и то във вреда на обикновените българи. Не стига, че сме с най-ниските заплати в Европа с най-ниските корпоративни данъци ами този иска да закрепости беднотията ни завинаги. Този съсипва кабинета на Борисов!

Ха да го питаме това магаре дали става за космонавт! Тоя трябва да отиде да пасе патките ми и да види дали с приказки за икономии ще ги нахрани. ЕЙ АЛАНКООЛУ, С ТРИЦИ МАЙМУНИ СЕ ЛОВЯТ САМО В СТРАНАТА НА ЕВРОАМЕРИКАНЦИТЕ И АФРОАМЕРИКАНЦИТЕ!

дянков да помисли за младите фермери - дето ии взимат от нашата помощ дето европа ни дава обратно като данъци. как връзкарите си получиха превода преди новата 2010 година а на други закъсняха преводите с 2-3 дена и сега будалите с 1000 лв. данък. колко ви плащат големите бизнеси та от нас взимате по толкова. нали ни ощетявате бизнес плана който няма да може да изпълним и после да сме виновни. нямам думи БРАВО ГЕРБЕРИ ние това заслужаваме щото не сме като гърците ...ама идат избори ...там, тогава ще ви връщам

Не слушайте бръвежите на "Икономиста". Глупост след глупост. Тези теории се публикуват и подкрепят от политиците и от макроикономистите, които искат да харчат НАШИТЕ пари. Този тип икономисти никога не са правили успешен частен бизнес и дори не са работили в частна компания за да видят как се изкарват тези пари /освен ако частната им компания не е на държавната хранилка :-(/. Те са свикнали само да се хрантутят от партийки и министерства. Отврат.

Дай боже да останеш на минимална пенсия и да ровиш по кофите-ти и този който стои зад теб.ИМА ГОСПОД

Дянков е толкова честен и почтен към българсия народ, колкото и към собствената си жена. Тоя срам дето го бере жена му не го пожелавам на никоя жена. Този човек демонстрира нечовешко отношение към собственото си семейство и най-близките си, има ли някой нормален в тая страна, който да очаква нещо смислено и човешко от него? Просто не го коментирайте, при него представите за нормални и ненормално са напълно обърнати. Страшно е да дадеш власт на психопат. Подобен комплексар е бил и Хитлер.

Ах, много се мъчи тоя човечец, няма ли кой да го отърве от мъките?

Не е само той виновен,а бойко,който както се убедихме днес слуша мекерето тренчев заради когото сме на това положение.

Не всичко, което идва от ЕС и Брюксел, е добро или правилно! По-скоро обратното - целият свят отдавна излезе от кризата, кризата обаче продължава в Европа!...Фискалният борд не е добро решение, защото той ограничава дефицита на годишна база, а една година е много кратко време в рамките на икономическия цикъл. Много по-разумно и правилно е дефицитът да се занулява" в рамките на цикъла, т.е. когато икономиката расте и времената са добри, да се трупа малък излишък, а когато ръстът започва да намалява, или настъпи рецесия, да се СТИМУЛИРА икономиката с известен, разумно голям дефицит. Това е благотворно за икономиката и облекчава положението на мнозинството от населението. Ако имате фискален борд с нисък или нулев, не дай Боже, дефицит, това означава, че държавата не може да помогне на собствената си икономика в най-критичните месеци и години на икономическия цикъл и кризите са максимално дълги и тежки!... Нова серия безумни, екстремистки и крайно опасни за бъдещето на държавата и населенивто идеи"...

Когато САЩ влизаха в криза, в Европа такава все още нямаше. Сега е ред със същото закъснение и да излезе от кризата. Такива слепоци като тебе измислят небивалици по форумите и по комшиските седенки. Много тъпо! Като не видаш, не набувай на другите в главите мъглата в главата си, бе!

Абсолютно съм съгласен! Единствената причина да бъде наблюдаван и изучаван естествения икономически процес е изучаващите го да предвидят и коригират това, което самият процес по естествен начин не може да предвиди и коригира! Хората хич не ги интересува като имат дали имат малко повече или малко по-малко, интересува ги като НЯМАТ да не измрат от глад - те и децата им, и хич не ги е еня с какви средства ще бъде постигнато това. Това отличава добрите управляващи от калпавите - ОБЩЕСТВОТО ДА НЕ ТЪРПИ СЪТРЕСЕНИЯ! Щото то иначе в много голяма степен си се самоуправлява и без хрантутениците в Парламента...

Фискалният борд е крайно дясна екстремистка идея и не случайно няма нормална държава в света, която да я прилага в чист вид. САЩ например винаги са били категорично против нея! В Европа САМО Щвейцария и Германия отскоро въведоха някакви ограничения за дефицита, но има редица уговорки и вратички. В Германия фискалният борд ще се въвежда чак от 2016 до 2020 г., като правителството си запазва правото да използува какъвто. си иска дефицит, в случай на ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА, например. Да не говорим за война, природни и други бедствия! И в Швейцария и в Германия това се случи не защото бе необходимо на икономиката, а от десен популизъм, за да могат правителствата, чийто рейтинг пострада от кризата, да убедят гласоподавателите си, че правят нещо!... Чист популизъм!... ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ европейски държави са КАТЕГОРИЧНО против фискален борд, защото добре знаят, че той в най-добрия случай е безполезен (в добри времена) и изключително вреден и опасен в лоши времена (рецесия). Фискалният борд ГАРАНТИРА на всяка държава само едно - максимално дълги и тежки рецесии, като същевременно ограничава икономическия ръст, когато икономиката е в растеж.

По въпроса за ниските данъци...Ще бъда кратък - покажете ми ЕДНА, повтарям ЕДНА богата, уредена, развита държава, в която хората живеят добре/спокойно/щастливо/благополучно и в която има НИСЪК ПЛОСЪК данък и ниски корпоративни данъци...Чакам...За да спестим време, да ви кажа - НЯМА ТАКАВА. Най богатите уредени и развити държави имат НАЙ-ВИСОКИТЕ ПРОГРЕСИВНИ данъци, Норвегия, Швеция, Дания, Финландия, Германия, Франция, Швейцария, Великобритания, Холандия, Белгия, Сингапур, Япония, вкл. и най-най-капиталистическата, САЩ...Списъка с държавите с нисък плосък данък си го намерете с Гугъл, но да знаете че няма да ви хареса компанията...а държавата с най-нисък плосък данък В СВЕТА е БЪЛГАРИЯ. Това все трябва да ви говори нещо...

Стига бе човек, кой ще те разбере в този форум? Кеф ми е да чета какво си писал, нама празнословие, ама да има как на друго място! Тук целта е да се плюе и храчи. Ама ако продължаваш да знаеш, че сме малко, които те харесваме в тези форуми, тука е посредственост.

Значи не е важно дали половината или целия български народ ще измре, важо е рапорта към някой си да е положителен. Тъпо, малоумно и антинационално предложение. Това изчадие рептилско е много, много заблудено, тази година му е последната в България!

Възниква въпросът, защо, именно сега, именно в България (която има един от най ниските дефицити в Европа и той НИКОГА не е бил проблем в последните 15 години) Дянков и ГЕРБ решиха да се закачат на влакчето на фискалните фанатици и да се борят с всички сили с един несъществуващ проблем...По времето на правителството на Костов дефицит имаше, но беше незначителен.По време на управлението на предишните ДВЕ правителства (НДСВ и БСП/НДСВ/ДПС) България имаше практически постоянен БЮДЖЕТЕН ИЗЛИШЕК...докато дойде правителството на ГЕРБ... И изведнъж, ни в клин, ни в ръкав, ГЕРБ и Дянков започват да предъвкват глупостите на Мартинчо Димитров и Костов, които целят само да им скроят шапка??? Причините са много, но главните са - 1. Пълен умствен запек и идейна/икономическа импотентност на сегашното управление. 2. Папагалско повтаряне на "модерни" в Брюксел идеологически клишета 3. Желание да се измислят нови "велики цели", след провала на "влизането в еврозоната", "Шенген" и др.

ИзлишЕкът, за който говориш не беше от БСП, а беше пораади влизането на БГ в ЕС, което не е принос на БСП. Това е резултат от повишен инвестиционен процес заради промяна в статута на странта ни. По време на ГЕРБ има дефицит, тъпа кратуно, защото кризата е една от най-дълбоките в новото време и защото БСП остави икономиката недоразвита за 4 години, а лежеше на приходи от строителството на непродаваеми апартаменти. Грешките на едно правителство се показват в края на мандата му и години след мандата му. Ако не си забелязал това, почети, огледай се, запомни, продължи да помниш кое кога и защо е станало и така ще спеш да си индеферентен. И децата от умните семейства знаят, чее ако мам купи скъпа рокля или тати купи скъпа кола, когато са се въодушевили от някой добър но не особено голям приход, след няколко месеца започват трудности. Е, в политиката това става след няколко години, защото не е смеен бюджет, а държавен. Много прости хора, много грешки в тази държава! То още не разбрало кога и защо е криза! Вчера прочетох, че Костов бил виновен за Виденовата криза. Ами ако Костов не се беше вдигнал, Виденов щеше да продължи да вви изтезава, бе селяндури! Както е и случая с Борисов. Българинът дне има какво да яде в дълбока криза, а седнал да търси кусур на Борисов защо къщата е разградена. Ами защото така става след комунистите. Така е винаги и така ше бъде там, където някой народ се осере дотам, че избере комунисти да управляват, вместо да си работят по заводите, което е функцията на работническата класа. За това аз не ставам политик, защото мястото ми не е в политиката. Всяка жаба не си ли знае гьола, нещата се объркват за дълго и хората страдат. Трагично е, когато не поумняват.

Отново, почти всички икономисти, които не са екстремисти, приемат че известен, не много голям дефицит е БЛАГОТВОРЕН и стимулира икономиката, т.е. ускорява растежа. Има различни мнения, но обикновено се приемат стойности от 3-5% като естествени, дори желателни. Много от най-развитите държави - САЩ, Япония, Великобритания, Франция, Италия и т.н. редовно имат МНОГО по висок дефицит и това не е проблем. За съжаление напоследък в ЕС под влияние на дълговите кризи в някои страни от еврозоната се залитна в крайности и (в някои държави) се ПРОПАГАНДИРАТ крайни идеи, от рода на задължителни фискални бордове. Тази глупава късогледа политика вече има и резултати - САЩ, които са категорично против фискалните бордове, и където държавата масирано стимулира икономиката, излизат с бързи темпове от кризата. Обратно, ръстът в Европа е много нисък и бавен, като повечето от държавите са на границата на рецесията или още в рецесия. Изключение прави Германия която има сравнително по-добри показатели, но това се дължи на множество други фактори. Има всички изгледи ЕС да продължи да се движи на ръба на рецесията ИМЕННО заради модерно и учено звучащи, дясно-популиски идеи като "фискална пестеливост"например. Не всичко което идва от ЕС и Брюксел е добро или правилно. По слкоро обратното - целият свят отдавна излезе от кризата, кризата обаче продължава в Европа...

Малко обяснения - ПРАКТИЧЕСКИ ВСИЧКИ съвременни икономисти знаят, че фискалният борд не е добро решение - защото той ограничава дефицита на годишна база, а една година е много кратко време в рамките на икономическият цикъл. Много по разумно и правилно е дефицитът да се "занулява" в рамките на цикъла, т.е. когато икономиката расте, и времената са добри, да се трупа малък излишек, когато ръстът започна да намалява, или настъпи рецесия, да се СТИМУЛИРА икономиката с известен, разумно голям дефицит. Това е благотворно за икономиката и облекчава положението на мнозинството от населението. Ако имате фискален борд с нисък или нулев, не дай Боже, дефицит, това означава, че държавата не може да помогна на собствената си икономика в най-критичните месеци и години на икономическия цикъл и кризите са максимално дълги и тежки.

Нова серия безумни, екстремистки и крайно опасни за бъдещето на държавата и населенивто "идеи"... Т.нар. "фискален борд" е крайно дясна екстремистка идея и не случайно няма нормална държава в света, която да я прилага в чист вид. САЩ например винаги са били категорично против нея. В Европа САМО Щвейцария и Германия отскоро въведоха някакви ограничения за дефицита, но има редица уговорки и вратички, да не говорим, че примерно, в Германия фискалния борд ще се въвежда чак от 2016 до 2020, като правителството си запазва правото да използва какъвто си иска дефицит, в случай на ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА, например. Да не говорим за война, природни и други бедствия. И в Швейцария и в Германия това се случи не защото бе необходимо на икономиката а от десен популизъм, за да могат правителствата, чиито рейтинг пострадаот кризата да убедят гласоподавателите си, че правят нещо ...чист популизъм. ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ европейски държави са КАТЕГОРИЧНО против фискален борд, защото добре знаят, че той е в най-добрия случай безполезен (в добри времена) и изключително вреден и опасен в лоши времена (рецесия). Фискалният борд ГАРАНТИРА на всяка държава само едно - максимално дълги и тежки рецесии, като същевременно ограничава икономическият ръст когато икономиката е в растеж.

дянков го видиях миналата година на терминал 2 в софия-изпращаше жена си каролаин с двете деца в америка, ние се прибирахме също, бяхме зад тях-изгледа ме с любопитство и неприязън , явно видя ,че съм българка със съпруг американец:какво ли си каза:еи тея няма да можем да ги ошушкаме, да му се не види...........поздрави на дянков.......

теди, за какво занимаваш хората с тебе. осте повече статята няма нисто общо с това което ти говориш...ние и така всички знаеме за балгарските боклуци и без твоите откровеня.

признах те..........в едно изречение си направил 6! грешки......аз може да съм "боклук" /от българи наи-малко се обиждам!/, но след доста години навън се гордея ,че говоря и пиша грамотен все още български език за разлика от разни илитератни псевдо-патриоти като теб.илитератни си го провери в уикипедията.

Правилно те е изгледал, ако наистина си българка женена за чужденец - аз бих те изгледал по същия начин! Ще кажеш - по любов е, ама ..странно защо 95% от смесените бракове са жена българка и мъж чужденец - черен,кьорав,подъл,тормозещ я вкъщи,престъпник,женен,разведен,тъп или миризлив няма значение! Особено като чуе думата грък или турчин - гащите и падат автоматично. Какво е това ако не е чист клък ?!! И българките са N1 в целия свят по бракове с чужденци!! Няма какво да се лъжем, това си е истината!

В голяма грешка си, пич! Не познавам въпросната Теди, но и аз съм омъжена на чужденец. Определението ти за чужденците е просто смехотворно в сравнение с качеството на средностатистическия БГ мъж! Точно от тези, които си описал така цветущо, всяка българка бяга, а като види чужденец от бяла държава гащите й падат, щото, о Боже, най-после нормален мъж на място да създаде семейство като хората. Не да му треперим на ракийката, саладката, заплатката/далаверката и мечтата за Златката!

Би трябвало да си довърши изречението финансовият министър, като има държави, които са си вдигнали данъците - дали са им били толкова високи данъците като нашите в България? И защо в тази бедна България няма необлагаем минимум?

.. и какво се облага... например се облага чиста сума след приспадане дори и на вноски по кредити, ипотеки и т.н.

Когато се коментираше приемането на Бюджет '11, аз изразих опасение, този път пицата няма да я актуализират през юни, ами че ще е още през март. Оказах се "лош" пророк и терминът "пакт", изречен сега от Дянков, за мене звучи като "мирен договор". Или излиза, че той-Дянков е във война с ...Някого, за да иска мир, спокойствие и гаранции за социална лоялност. С други думи, хем да черпи пари от България за да пълни банката на работодателят си, хем народът да си трае и измира според директивите на Бюджета за 2011 година. Замразени доходи, галопираща инфлация. Та за това е необходимо на правителството приемането на ФИНАНСОВ ПАКТ. За развитие на икономика, човешки ресурси, здравеопазване, наука..."няма пари", но ще има 1 милиард ДОЛАРА за бракувани самолети. След актуализация на бюджета през март, ще се "намерят" парите за тези самолети. Идват избори господа и другари. Не си търсете по-добри господари, ами по дебела "просешка" тояга, за да си намалите и без това "най-ниските данъци" и увеличите не без да сте хванали тоягата и най-ниските доходи в ЕС.

Истината е тъкмо в обратната посока. Преките данъци се нуждаят от сериозна корекция в посока НАГОРЕ. Визирам основно корпоративния данък. В цивилизования свят няма плоски данъци ! Освен , че е наложително да има необлагаем минимум цялата социална политика трябва да се обърне на 180 градуса. В смисъл на щедри социални придобивки и стремеж към ранно пенсиониране. Така трудовия пазар се разтоварва от излишната работна ръка и остават да работят само високоплатените. Една от идеите на иначе недолюбвания Лупи беше много положителна - въвеждане на някаква минимална задължителна ПОЧАСОВА ставка за възнаграждение, близка до средноевропейската. След като конспиративните сили завзеха активите сега искат и да не плащат данъци, а хората да им работят ангария. Дянков просто продължава престъпната политика, която водят от 20 години насам. Когато чуете термина human resources /HR/ препоръчвам да насочите паве към източника на названието. По мое мнение държавата трябва да се грижи за приятния живот на гражданите си, не за идеите на глобалисти, комунисти и всякакви други сектанти и откаченяци, които силно доминират във властта.

пич,в този форум повечето са малоумни герберисти,вярващи сляпо в своя вожд,другите виждат истината,но не могат да я формулират....много дълбоко си го написал за тоя форум,накратко ;)

Пица, пица...... цВЪКИ.........цВЪК!!! Особенно вредни за Република България!!!

Браво! Това се казва финансов министър.Такава финансова дисциплина България не помни.Специалистите го разбират но си мълчат а всички останали мислятче трябва да се харчи безумно само и само народът да мълчи и да не гледа в копанката на управниците.Ако Дянков си замине и дойде някой мизерник който ще изпълнява партийни прищявки заради народна любов - жална и майка на майка България.А мизерията никога няма да си отиде.това политиците не ги засяга.Те са се осигурили.Ръкопляскайте на Станишев,Сакскобурготски /Миленчо се радва на хотелчетата/на Доган - забрави пътя за парламента - другите ги знаете.

Мило заблудено юначе, нима мислиш, че България е само твоя майка? "Обърк'ал си се пич!" Икономията свива потреблението, което спира производството, намалят данъчните приходи и държавата изпада в колапс. Много просто и ясно. Дефицита е отпуснат колан, койдо дава въздух на икономиката и потреблението, в последствие вдига приходите на държавата и дава възможност да бъде намален. Друг е въпросът, че световната икономика, банки и финанси са въздух под налягане, но да не бързаме с Еверест, когато "тепе баир" не сме изкачили.

Според официални данни българинът работи почти половин година, за да плати данъците си на държавата. Според мене,времето за издължаване към държавата е повече - само за ДДС той дава една пета (20%) от доходите си, което приблизително съответства на 2,5 месеца работа. С други думи, българинът е половин роб.За него ще бъде по-добре да цял роб на управляващите,които в такъв случай ще са задължени поне да го хранят и обличат, за да не умре от глад - иначе няма да има кой да работи на робовладелците.

финансова дисциплина,според световната банка и нейният апологет дянков означава повече приходи и ако може никакви разходи т.е.на хората нищо да не се дава

Ало,ти се опъваш на НСР,демек да Четвъртия райх,демокрация вече няма незнаеш ли,готви се да ти слагаме чипове,повече от едно дете нямаш право,пък ако си нещо не много чист ариец,направо за кучешка храна......

за пореден път се убедих, че почти всеки българин е много по-голям финансов специалист от министърa на финансите от който и да е кабинет. да се чуди човек защо тогава сме така зле....

България е зле, защото нищо не разбираме и коментираме министрите??? Вуйчо - ми те ако бяха читави, ние ако ще да приказваме, да пеем даже - те нали щяха да си свършат работата бе, тюфлек!

че ти сега ли откри този факт! всеки, ама всеки в България разбира от финанси и футбол, въпреки че няма дори основно финансово образование или е сакат и никога не е играл футбол :)

Дедо Попе, ние коментираме много футболистите - то затова не им върви футбола. Я да млъкнем малко, та да видиш - България европейски и световен шампион ще стане за нема и 1-2 седмици.

Правилно ли разбрах - преките данъци да се вдигат трудно, а косвените - не?! Демек: ДДС-то и акцизите, дето са сериозните схеми за крадене - да се двигат лесно, а корпоративния и подоходния данък, дето не са много интересни - трудно...!? Nice, а?

Точно това щях да пишя и аз. :-) Ако искат всичко това да има ефект, трябва да включат цифри за ДДС и акцизи /ако е възможно и ограничение за основните глоби също, че напоследък се оляха и там/, също, които също да се променят задължително с референдум. :-) Като цяло подкрепям ограниченията за харчене на държавните служители. Не е нормално хората които харчат, да могат да определят сами колко ще харчат, това трябва да се прави от хората, които дават парите, т. е. данъкоплатците. :-)

защо не почнете от икономията която взимате от народа . Защо не забраните и субсидиите за партиите , защо лапате пари на хора които не са ви одобрили ( симпатизирали ) . Като искате пари съберете си ги от вашите членове и си ги харчете както ви е кеф, тъкмо така ще разберете във всеки един момент колко ви имат доверие и колко нямат ! Защо не намалите заплатите и бонусите на и така многото народни представители и на антуража около ВАС . Направете референдум и колко пари трябва да получавате а ние ще определим ,според това колко сте допринасяте . Много е лесно реженето когато не става дума за вашите джобове . И какво стана с субидията от народа , накупихте джиджавки iPad за да спестите хартия , айде стига популизъм като искате да пестите защо не ви подари Бойко по едно колело а ВИ подари играчки за децата ВИ.

Е ми аз ще ти отговоря защо,защото си тъп и проZ циганин.

"Show must go on" е единствената политическа концепция на Борисов,Цветанов и Дянков/по Д.Донев/Все пак поне една песен са запомнили...

Безпомощно махане с безпомощни ръчички, на безидейни и случайни гномчета. Не им стигна смешния само-вот на доверие, сега продължават с безмислиците. Явно толко могат.

Що не четете вица долу - по разбираем е. Теглете му една майна и на него да ви олекне, пък после пийте по една ракия и здрав сън. На следващия ден се работи обаче, ако сте забравили. Оставете министъра, гледайте си министерството у дома, че мръсните чинни по мивката не са измити, че главата някой го сърби не от ум, а от липса на сапун, че в залисията да коментира икономиката на държавата и парите на комшията го е застигнала немотията. Абе не разбрахте ли, че не сме уникална държава, а сме хора като по целия свят, а там живят по простичко, с по-малко мислене за министъра и повече за в къщи. Карайте го по спокойно, че в състезанието животът свърши да се мразим и борим един с друг. Как не се изписаха един път над 500 коментара за нещо позитивно, а само се преекспонират проблеми, които и да не са стават такива.

Този охлюв откъде пак изпълзя? Бат Бойко разрешил ли му е да говори? :)

Луд умора нямя!!!!!!!!

дянков дано парите които получаваш ги изплачеш с крав,така както хиляди хора мизеруват заради извергското ти деиствие. има бог и тои е един . от бог не си по голям и тои е не подкупен

Да ти се връща,злобен изроде.

по правова държава- повече инвестиции- повече данъци. ниските дънъци засега работят за олигархията, а не за държавата. дянков да не кудкудяка по медиите а просто да прати имейли на дс-избраните.

Стига ни мислехте за баламурници!!!!! Каква икономия какви пактове за финансова стабилност като мин работна заплата е 240 лева и на вас даже това вие много!? Престанете да се подигравате с хората. Или номера е пак да излъжем че тук видиш ли всичко е ок! за да ни приемат в шенген . Аааааааааааааааааа маи това било .Ама май това няма да мине !

пред кого бе аланколу си изнасял лекции. В университетчето дето мацките главно се грижат за външния си вид, а мъжете от време на време посещават лекции. От там "големи спериалисти" излизат. Нямо що. Ама налми е университетчето на колегата Игнатов що да не го посетиш.

Хахаха! Много си прав! Намерил С.Д. "елитен" университет да си чете "елитните" лекции. На този чужд агент на вервам - и колкото и да е калпава конституцията ни, баш той да я пипа ... - сакън!

...богатите все по-богати, а бедните - въшки ги яли!!!

поредната лъжа на този некадърник че в територията наречена българия не били вдигнали данъците, абе смешник ти дори въведе ,,данък колиба'' аде няма по-некадърно управление от това.

АБЕ ДЯНКОВ, ВИЕ ВЧЕРА ПРИЕХТЕ БЮДЖЕТА И ВЕЧЕ СЕ СТЯГАТЕ ДА ГО КОРЕГИРАТЕ. Защо ли ??? Защото още от сега е ясно, че той е издънен, а държавата е гръмнала. АДЕ ХОДИТЕ СИ, ЧЕ НИ ПИСНАХТЕ С ВАШИТЕ ЛУДОРИИ