Силен вятър блокира освобождаването на заседналия кораб край Камен бряг

Не съм сигурен, че уволнение в разгара на криза, която човек трябва да управлява, би помогнало, коментира евродепутат от ГЕРБ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега пък, силнният вятър им пречел??? Утре пък, пълнолунието ще им попречи? Не, уважаеми. Пречи ви вашата неспособност да се справяте с възникващите проблеми.

не трябвало да има техника за неща които се случвали на 5 10 години. По тази логика и армия не трябва да имаме щото войните се случват още по рядко. Герберските тъпуни пак се изказват неподготвени. Абе пичове питайте юристи или пиари какво да говорите че много се излагате напоследък.... и какво общо има президента с кризата с кораба? Това е задължение на изпълнителната власт. Кризисен щаб за един кораб не се свиква от президента щото не е засегната националната сигурност. Кризисен щаб може да се свика от областния управител евентуално. Има си аварийни планове, но герберската администрация е загубила всякакви рефлекси да изпълнява такива планове щото Борисов така напрви че само когато той каже нещо се прави нещо. Написаното няма никакво значение.

Ма говорите пълни глупости! Като си управлявате сами говедата и мислите, че разбирате от управление!? Това е такава многостепенна структура, че няма как и не е редно при всеки случай да се вдига министър да задейства нещата- затова са държавните служители по-надолу. Ама прообелама е, че няма работеща държавна структура, а навсякъде е пълно с чичовото и калинки. Морска администрация трябваше да даде срок на корабособственика и той да е макс 3-4 дни, а междувременно да направи план за действие, ако собственика не успее И тука шефа на АМ си призна, че няма готов план- явно ги е домързяло да станат от топлите си столове или са некомпетентни, за да направят свой план и като няма готов- "Ми не знаем какво да правим в тоя случай!?" Не е работа на министъра да разбира и от морско спасяване, за да нарежда какво трябва да се направи.

Абе министърчето и латино президентина един указ или заповед за конкретни действия не издадоха. Но указа за 6 заплати бонус, за работа като служебни министри - този указ отдавна е подписан. Даже вече взеха бонуса за участие в предишния кабинет!

Бяха изтървани една седмица с относително спокойно може. Да видим докъде ще се докара случая, вече и оперативен щаб имало по въпроса...

А бе поплювковци! Не искате ли президента или министър-председателя да дойде и кенефа да ви отпуши? Работа ли е на министрите всеки път когато някой се насере , да нареждат кой да му бърше гъза? ББ като обикаляше постоянно с джипката какво направи? 100 и кусур място по свобода на словото, най-бедни в ЕС, а вече май и в Европа, първи по корупция и незачитане на закона в ЕС, първи по починали от Ковид на глава от населението и последни по ваксинирани и т.н., и т.н. Затуй сме на това дереже- администрацията си клати краката и чакаме оня отгоре да им нареди. Така ли искате да се лсучват нещата в България? Ако да, то вие сте пълни нещастници и заслужавате да живеете в скапана държава.

Искаме! Обаче те и за отпувшване на клозети не стават!! Може да им дадем да карат лайнарката

Обаче когато Борисов беше премиер и имаше някъде криза, още на втория ден беше там или командировъчни съответния министър. Освен това, тука в дир ви пуснаха статия как да разпознаем поръчковите коментари. Явно обаче не сте я чели и продължавате да пишете едно и също с идеята че никой няма да забележи. Ами вижда се. И накрая да припомня, че лично министърът твърдеше че опасност няма и че няма теч от кораба.

Ами да, то при ББ от криза на криза бяхме. Няма десйтваща администрация и все някой отгоре трябва да търчи да ги ръчка, за да си свършат работата. Това е наследството на ГЕРБ и лизачите им- шуробаджанащина и неработещи държавни структури.

Всички фенове на Радев обясбяват, че целия проблем е в това, че ББ не купил техника да имаме на кей, да чака аварията. Нищо, че в света тези услуги се изпълняват от предимно частни фирми! Но да кажем, Баце беше извадил милиард, милиард и половина да се оборудваме и поддържаме техника за всякакви морски аварии, тогава Ганьо щеше да ревне: колко аварии има на година??!! Машини за морски аварии не се ядаааат... Че той Ганьо още реве, че асфалт не се ядял, но същевременно иска техника за морско спасяване! Света на шизофренията!

Не съм видял масово да се оплакват, че трябвало да се купи техника, а и винаги има хора които не мислят трезво. То от 1-2 мнения на 200, ако се правеше обобщение, то от опорките на ГЕРБ да речеш, че сме Дубай на Балканите.

Ами чуй пак! Самият Радев и министъра му на няколко пъти обясниха, че ББ е разсипал техниката и не е купил нова! И за това те не са се справили....

За Бога, стига с тоя кораб ПЕРУН ! Перун е за гасене на пожари, може да се доближи до горящ танкер и да го гаси като същевременно залива и себе си с вода, за да не се запали- тва ви е се едно пожарната у ваше село да разтваряте с нея тор, а ви трябва трактор с ремарке и кран С трактор огън не може да гасите и с пожарната дет е водоноска с водно оръдие съответно тор не мое да претоваряте. Хорта затва са измислили различен тип техника, сяка строго специализирана Перун там най-много да заседне и нищо не може направи освен да пусне лодка и да прибере турчелята Слага се горе на скалата един трактор на горското с въжена линия, другия край на въжената линия долу на кораба и се разтоваря за норматив. В Кюстендил има поне две такива въжени линии дето вадят трупи- вчера пуснах линк на такава австрийска и редакторката веднага го изтри линка

Ама моля ти се! ББ е виновен и това е! Той Перун го прододаха 70годишен, но понеже сме го имали, но пък 12 години не бил в движение.... Няма значение! Баце е виновен, трябвало е да купи обурудване като на холандците Салвидж! За да може веднъж на 10 години, като стане нещо и да имаме техника!! Нищо, че ако Баце ги беше купил щеше да има рев по примера с асфалта - Машини не се ядаааат

Цяла седмица беше тихо и слънчево...., а за спряното строителство на пътища и магистрали и никава подготовка за зимния период пак ли времето е виновно?

Защо не кажеш каква е подготовката за "КОРОНАТА"? За зимата на Жан Виденов знаем, тренирана е в тридесетте години на миналия век в Германия, за да дойде ефрейтора на власт.

Толкова генерали в управлението на България, а един не се намери да започне операция по справяне с аварията!

Евродепутатите на ГЕРБ дружно плюят с/у президента

Да го хвалят за простотиите които върши и за лъжите които говори?

Някога България имаше строитени и спасителни морски съдове. След управлението на Борисов нищо не остана ...

Последният спасителен кораб - 70годишния Перун защо стоя на котва от 2008?? И още: кап. Богданов даде за пример Плана за възстановяване и развитие, в който няма и дума за морския сектор. От БМК изпратили предложение с конкретни проекти до президента и до служебния премиер, но не са получили никакъв отговор. Служебните и Радев що и те не мислят за морето? А се пънат, че са голяма работа

От 2009 Борисов е на власт

И първо трябваше да оправя по-належащи бакии на тройната коалиция, после беше правителство на Орешарски, след него трябваше да оправя бакиите на КТБ - 6млрд... И в последния си мандат се зае да купува самолети и какво още - КОРАБИ! Не му стигна времето, но новите не ги е грижа да продължат с купуване, обурудване. Иначе разправяха за някакви 2млрд, но това май е някаква гатанка

Въобще знаеш ли за какви дейности бяха предвидени тия спасителни кораби? Защо си мислиш че някой от тия кораби е бил оборудван за разтоварване на насипен товар? Каква свръх специална техника е необходима за тоя конкретен случай?

За Съд е, а не за уволнение , този, който бойкотира повече от седмица изваждането на товара от този заседнал кораб!

За времето дето го проспаха в служебните всичко това можеше да е приключило. Необходима техника за разтоварването на кораба. Един брой баржа-видяхме я налична има я. Един от тия-не му знам точното име -като компресор за прехвърляне на насипен материал-има ги във всеки голям склад за зърно както и във фирмите за строителна техника. Влекач който да изтегли вече разтовареният кораб-също го имаме. Някой който да иска да си свърши работата-е виж това се оказа че го нямаме.

Някой който да иска да си свърши работата по САБОТАЖА, това го имаме в "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД".

ГЕРБ опропастиха и морското дело на България. Нищо не остана след управлението на Борисов. А България бе уважавана морска държава в целия свят

А 70годишния Перун защо стоя на котва от 2008?? И още: кап. Богданов даде за пример Плана за възстановяване и развитие, в който няма и дума за морския сектор. От БМК изпратили предложение с конкретни проекти до президента и до служебния премиер, но не са получили никакъв отговор. Служебните и Радев що и те не мислят за морето? А се пънат, че са голяма работа

В деня, в който се провали първото прехвърляне на товара и се изсипа много тор в морето, Радев си беше спретнал пленум с 15тина ДС агенти и други като тях - цвета на русофилията да го гласуват за новия глав секретар!!! Типично по комунистически - пир по време на чума! После, ББ му бил виновен, че на Радев Фигуранта не му се занимавало!

Хаха-хаха, отдавна се забелязва, че Радев не го бръснат за слива в Турция. А, са ни съседи, голяма, силна държава са- трябва да се разбираме! Помните ли, че преди месец и половина по въпроси с мигрантите Радев отиде да говори с турската посланичка... Голям смях, аз пръв път чух за техен дипломат! Но като Ердоган не иска и по телефона да си говори с Радев Мадурото - така ще е. Ердоган го няма за нищо Естония го изгониха като крастава котка от сращата на НАТО До преди операта в Залцбург имаше само два контакта с някой от албанските лидери, който по-късно на среща със Заев се пидигра на България... "страшен авторитет" на международната сцена е Радев Мудния!

По-добре да се разбираме с Русия, от колкото с Турция

Всъщност трябва да се разбираме и с двете! И с всички останали, но Радев не го припознават като диалогичен.. И той всеки ден доказва, че не е

И що не поискахме помощ от Русия. И те са ни близо по море. Все за 2 дни щяха да дойдат. Това се нарича престъпно бездействие!

Националния предател, независим шофьор на самолети със зависимо вице част от висшия партиен съвет на БКП е причината за цялата смърт по територията на страната. Под негово управление през последната година сме свидетели на невиждан скок на цените и невиждано досега крадене под егидата на реваншизъм, некомпетентност и мързел. По всичко личи че Виденовата и Лукановата Зими не са ни послужили за урок. Млади Фенове на Расшетников, Слаби и Черепа - Правете буркани с картофи защото иде ГУМЕНАТА зима и може и да няма какво да ядете! И не забравяйте да гласувате пак за тях!

Бойко тиквата е комунист

И има шкафче пълно с пари и злато

Страшна излагация на Служебното и на Радев като техен единствен коректив. Голям срам! А сегашното управление на държавата е пълно с военни все едно сме латиноамериканска република. И като тамошните хунти - само си спретват банкетчета, сбирки, разходки. Как може военните в управлението на България да се дънят така, при това генерали! Нали уж при аварии би трябвало първи да излизат с план и готивност да помагат??!! Тия са страшни безхаберници. Но за 6 заплати бонус за работата към служебното, вече е разписан указа! За продоволствията указите и заповедите отдавна са разписани. За спасяването на брега и изтеглянето на кораба - вече 10дни няма такива

Леле, страшен тъпанар е Андрей Новаков, поръчват му да плюе Радев и айде сега Радев трябвало едва ли не на ръка да измъкне кораба. Заеби, такива хора представляват България в Европа...

Милиончева и Рада са много по-стока, а? Македонското малцинство, джебдърите, задължително ваксиниране. Довлякоха няква да ѝ разправят, че ЕС трябвало да подкрепи преврата на Радев, въпреки че народа е разединен по темата. На кой го пита народа!