В Швейцария работа първо за местни, после за чужденци

Швейцарският парламент прие днес закон, целящ да ограничи имиграцията в страната, давайки възможност на местните хора първи да заемат обявените работни места.

Обратно в новината

Коментари - В Швейцария работа първо за местни, после за чужденци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

sunlight

Освен да кажа браво на швейцарските политици! А нашите могат само да се учат от тях - а дано, ама надали...

а у нас обратно-нашите пари отиват за окупаторите,а ние тънем с мизерни пенсии,затова ли работихме,днес ни ограбват отвсякъде-виновни са послушковците на Запада-предатели днешни-българоубийци

. . . "Швейцарският парламент прие днес закон, целящ да ограничи имиграцията в страната, давайки възможност на местните хора първи да заемат обявените работни места". . . Там където народа управлява е така !

Такива мерки ще спрат европейци, но не и орди нелегални, които не търсят работа.

те си имат , за разлика от нас, достатъчно строги закони за гражданска организация за да ги държат в рамките на контролираното поведение.

има същият закон. Предимство имат български граждани, а вече ако те са се отказали, чак тогава се допускат до конкурса и чуждите граждани с необходими за тази работа знания и качества. Този, който ще твърди обратното, просто не знае българско законодателство.

У нас българи може да умират от глад, студ, да се палят, да се бесят, да ровят по кофите..., но за "роми", "бежанци", геЮве, кучета... винаги ще има.

Вие не знаете българските закони и пишете тука откровенни лъжи

Кое по-точно е "това"!?

Така правят гражданите за себе си.

Глупости на поразия....гласувахме закон работодателите да са задължени да назначават местни и само ако няма съответно квалифицирани, да могат да взимат външни. Под натиска на ЕС парламентът се уплаши и сега единственото задължение на работодателите ще бъде да публикуват свободните си места в бюрата по труда, като нямат никакво задължение да вземат местен. Вече ми се повръща като чуя ЕС.

То не е въпрос на квалификация само, а въпрос а лични качества най-вече. може да наемеш някой без квалификация, но ако е съвестен, работлив и му сече пипето, ще свърши повече и по-добре работата от някой с квалификацията, която може да му послужи само да си обърше зад*ка. Иначе каквито и закони да приемат, аз ще наемам този, който ще върши работата, без значение дали трябва преди това да се оръся за обучениеот му или не. А за бюрата по труда... според зависи - там обикновено се намират само дълготрайно безработните без никакво желание за работа, само за заплата, ако може да не си дават много зор, с предпочитание само да напомнят, че са още живи 1-2 пъти седмично. Кадърните почти не висят в бюрата по труда, те сами си търсят работа и намират без проблеми.

Че кой ходи да им работи на тези пък.. трябва два езика да знаеш, при това не на ниво "конграчюлейшънс". Измислено е отдавна - отиваш, регистрираш се, забременяваш с тризнаци и пей сърце на социалните помощи. При мъже е малко по-трудно, ама с усилия и там има добри резултати. Междувременно взимаш и помощи за безработица от България. Малко, ама пак са нещо. Лятото се прибираш на село да покажеш БМВ-то нов внос и да тупнеш стотарката в кръчмата, че да пукнат от завист. И ако си мислите, че се бъзикам - много бъркате.

Всеки с идеалите си.... На когото гореописаното е всичко, към което се стреми в живота - халал да му е....богата държава сме, няма да обеднеем....За щастие не мога и не искам да се сравнявам с такива прошляци.

права си пиле, поне трябват 20 години, за да те считат за свои, но при първата издънка като метрото в германия или нокаута в мурсия, по добре да се представяш за руснак

Швейцарският хелзинкски комитет спи ли?

Такива хелзинкски комитети,се изявяват само в БГетото.

"Хелзинкския" комитет е всъщност, български. По-точно антибългарски.